6 Nisan 2009 Pazartesi

Post Match : Gaziantepspor - Galatasaray


Galatasarayli futbolcular hala sampiyonlugu dusunduklerini bu maci kazanarak gosterdiler.Bazi seylerin devam etmesi icin bu mactan galibiyet alinmasi sartti. Gaziantep'in zor bir deplasman olacagi da belliydi ve biliniyordu. Sezonun basinda beri sergiledikleri bilincli ve dikkatli futbol onlari her takim icin zor bir rakip yapiyor zaten. Ne kadar zorlayan bir rakip olduklarini bugun tekrar gosterdiler. Ozellikle son 15 dakikada Galatasaray inanilmaz derecede zorladilar hatta birden cok gol bulmaya bile yaklastilar. Bugun Galatasaray, Lincoln'suz donemlerin en iyi futbolunu oynadi bana gore. 

Kewell'in, Arda'nin ve Baros'un istekli futbolu bunda etkiliydi. Enteresan bir mac oldu. Galatasaray'in golune kadar sahada sadece Gaziantep vardi. Kisa paslar ve yerine yapilan kosularla Galatasaray'i bogdular. Ancak guzelce cikilan bir counter-attack, Arda'nin Kewell'i zekice gormesi, Kewell'in ortasinda once sanssizlik sonrasinda ise Baros'un guzel rovesatasi Galatasaray'i one gecirdi. 

Rovesatalara Umit Karan'dan alismis olmak degisik duygular yasatti golden sonra Galatasaraylilara. Umit gibi golcu bir futbolcunun son kullanma tarihinin gecmis oldugunu gormek uzuyor. Bunu anlayamayip hala Umit'i daha da rezil edercesine oynatanlarin ne dusundugunu ben anlayamiyorum. Kewell, Leeds'de ve Liverpool'da forvet ve forvet arkasi oynadi. Hatta, Sampiyonlar Ligi finalinde Baros'la birlikte Liverpool'un ileri ikilisini olusturuyolardi. Kenarda bekleyen genclere nasil ve ne zaman sans verecekler boyle firsatlari degerlendirmedikce ? Genc takimlarda ne bolgede oynadigini bilenler galiba daha yakin zamanin farkinda degil. 

Hakan Balta ve Emre Asik ikilisine alistik artik, hem milli takim, hem Galatasaray cok siritmiyolar ve bana guven vermeye basladilar. Umarim bu lafimi bana haftaya yedirmezler. Bugun Baris'in ve Sabri'nin mucadele hirsida hosuma gitti. Takim yine gecen yilin son haftalarindaki gibi kenetlenmis durumda. Bir mucize daha gelebilir mi ? Biraz Gaziantepspor hakkinda konusmak lazim, her seyden once, yonetimi tebrik ediyorum. Buyuk takimlarin dusunemedigi seyi onlar yapmis. Bakmislar bu takim Brezilyalilardan olusuyor ve Portekizce konusuluyor. Bu asi tutmus o zaman buna yogunlasmak lazim diyip, Portekizli José Couceiro ile anlasti. Bazi takimlar gibi takimda tutmus Brezilya ekolunun yerine, Ispanya huzur evi modelini getirmedi. Kisa ve oz, Tabata dunyanin her takiminda siritmadan oynar. Attigi paslara hayran kaldim. Buyuk bir ihtimalle seneye Gaziantep'te olmaz. Murat Ceylan sahada kaldigi surede etkiliydi.

Artik tek sey, 12 Nisan Pazar, 19:00...

Hiç yorum yok: