20 Aralık 2008 Cumartesi

Galatasaray vs. Bordeaux


Chaban - Delmas'a tekrar gidiyoruz. Adi itibariyle ilgimi ceken bir stad. Galatasaray'in UEFA'daki yeni rakibi Bordeaux oldu. Formda bir Cavenaghi, orta sahada yeni Zidane diye tanitilan Gourcuff, orta sahanin defansif tarafinda adi Gaatasarayla anilmis Alou Diarra ve bu sezon basi Caen'den gelen Yoan Goufrann. Galatasarayimizi Kadikoy'den uzaklastirabilecek sorunlar bunlar. Dendigi gibi kolay bir kura olduguna inanmiyorum ancak kotunun iyisi diyebiliyorum. Onlarin silahlarina karsilik formda bir Lincoln-Baros-Arda uclusu bu takimi dagitmaya yeter diye dusunuyorum.

Sampiyonlar Ligi Kura Cekimi


Inanilmaz bir kura oldu. Bizlere futbolun keyfini cikarttiracak maclar bekliyoruz. Ibra - Ronaldo
kapismasi ne olur en cok merak ettigim soru bu. Mourinho, Alex Ferguson'a dil uzatabilecek kadar kendine guveniyor mu bu da merak ettigim bir baska soru. Arsenal - Roma'da bu yilin formsuz Roma'sina pek sans vermiyorum. Arsenal'in sakatlarinida unutmamak lazim tabi. Totti kendi kendine derse ki, "Ulan kac yildir burdayim herseyi yaptim bi su kupayi alamadim" ufak bir ihtimal Roma bu turu gecer. Arsenal'in takim oyunu ve Fabregas bu turu Kuzey Londra ekibini sansli yapiyor. Real - Liverpool maci ayri bir keyif, gorsel solen olur. Ilk defa hem ligde hem Sampiyonlar Ligi'nde formda bir Liverpool goruyoruz. Chelsea - Juventus macinda favorim Juventus. Biraz once Totti icin soylediklerimi Del Piero bu yil resmen gerceklestiryor. Genel olarak kuralari vermek gerekirse : 

Chelsea-Juventus
Villarreal-Panathinaikos
Sporting-Bayern Münih
Atletico Madrid-Porto
Lyon-Barcelona
Real Madrid-Liverpool
Arsenal-Roma
Inter-Manchester United

19-22 Aralik Keyf-i Futbol


19 Aralık Cuma
20:00 Konyaspor - Fenerbahçe / Lig Tv
21:45 Az Alkmaar - Utrecht / Futbol Smart
20 Aralık Cumartesi
13:00 Karşıyaka - Çaykur Rizespor / D Spor
14:45 Birmingham - Reading / Futbol Smart
17:00 Fulham - Middlesbrough / Spormax
19:00 Trabzonspor - Eskişehirspor / Lig Tv
19:20 Sheffield U - Crystal Palace / Futbol Smart
19:30 West Ham United - Aston Villa / Spormax
21.00 Real Madrid - Valencia / NTV
22:30 San Lorenzo - Boca Juniors / NTV Spor
22:30 Sporting Lisbon - Academica / Spormax
21 Aralık Pazar
13:00 Erciyesspor - Altay / D Spor
14:00 Gençlerbirliği - Sivasspor / Lig Tv
15:30 PSV - Feyenord / Futbol Smart
16:00 Atalanta - Juventus / NTV
17:30 Falkirik - Celtic / Futbol Smart
18:00 Arsenal - Liverpool / Spormax
19:00 Galatasaray - Beşiktaş / Lig Tv
20:00 Villarreal - Barcelona / NTV Spor
21:00 Porto - Maritimo / Spormax
22 Aralık Pazartesi
20:00 Manisaspor - Orduspor / D Spor
22:00 Everton - Chelsea / Spormax

18 Aralık 2008 Perşembe

Hurriyet Efsane 11


Turkiye'nin gelmis gecmis en iyi 11'i gectigimiz gunlerde Hurriyet Gazatesi tarafindan secildi.
                                       
                                         Rustu Recber 
 Recep Cetin - Bülent Korkmaz - Alpay Ozalan - Hakan Unsal
    Rıdvan Dilmen - Oguz Cetin - Sergen Yalcin - Arda Turan
                            Tanju Colak -Hakan Sukur 

Hersey guzel mantikli, ama saglam bir Galatasarayli olarak Arda'nin orda olmasi biraz garip geldi bana. Cok yetenekli oldugunu ve Turk futbolu adina onumuzdeki yillarda cok basarili olucagina dair suphem yok ama sanki biraz erken olmus ozellikle Hasan Sas gibi biri dururken. Sol bekte de Hakan Unsal yerine Turk futbolunun en efendi adami Ergun Pembe daha dogru bir secim olabilirdi. Nihat Kahveci'de Avrupa'da ulkemizi basariyla temsil ettigi icin bu 11'de olabilirdi ama secilenler bunlar ve itiraz edebilecek hic bir sey yok. Dusundugumuzde bu yukardaki futbolcularin hepsi ay-yildizi temsil etti. Bu kadronun basina yakisacak adam ise Fatih Terim.

Tesekkur


Aylardir takip ettigim, yazmayi birakinca uzuldugum hayatimda bir eksiklik hissettigim blogda artik benimde bir yerim oldugu icin Sayin Bulent Timurlenk'e tesekkur ederim.

16 Aralık 2008 Salı

Krampon



Gectigimiz pazar gunu Maraton bittikten sonra biraz da diger futbol programlarina goz gezdireyim dedim. Once Kanalturk'teki Telegol'le basladim. Futbola dair hic birsey bildigine inanmadigim Serhat Ulueren'e hep kucuk gormusumdur ve onun yaptigi programlarin dogruluguna hic bir zaman inanmamisimdir. Program iyice eglence mekani olmus Sinan Engin'le. O programa bir kac kufur sallayip, kanali degistirdim. Futbolig diye bir programla karsilastim Star'da. 2 dakikada bir altta Lincoln'le Hagi'nin buyuk sirrini acikliyoruz diye bir haber cikinca onu beklemeye karar verdim. Saat 2.30'da bu "BUYUK" sirri acikladilar. Bu buyuk sir ikisininde ayni, markasiz, siyah ayakkabiyi giydigiymis. Bu programada sinirlenip tam degistirecekken, Turkiye'de futbol yorumlayanlarin, futbol konusanlarin aslinda futbola dair hic birsey bilmediklerini bir daha anladim. Sunucu, Ertem Sener'in dedigine gore bu iki futbolcuda ayni markasiz ayakkabilari giyiyorlarmis ve nam-i deger senin biyigini... Osman, bu markasiz siyah kramponlarin 10 numaralarin ozelligi oldugunu, bu 10 numaralarin biraz cikinti ve ozel oldugunu belirtti. Onlara gore futboldan biraz daha cok anlayan Ugur Meleke ise sessiz sessiz dinliyordu onlari.  Cogumuzun merak ettigi Alex'in yillardir ve Lincoln'un bu yil giymeye basladigi simsiyah ayakkabilarin markasi Mizuno. Bir japon markasi olan Mizuno, Brezilya'da cok populer ve kramponlari inanilmaz derecede rahat. Ici, yanaklari, dili kramponun her yeri yumusak oldugundan teknik futbolcular bu kramponlari tercih ediyor. Yanliz bu kramponlar simsiyah satilmiyor. Bu futbolcular onlari boyatip simsiyah giymeyi tercih ediyor. Lincoln Schalke'de oynadigi donemlerde sponsor'u Adidas'ti. Turkiye'ye geldikten sonra Adidas sponsorlugu sona erdirme karari almis ve Lincoln'de bu ayakkabilari giymeye baslamis. Lincoln'le Hagi'nin  benzerligine gelince. Hagi, Mizuno falan giymezdi. Onun simsiyah kramponlari cizgileri sokulmus klasik, bildigimi Adidas kramponlar. Bazi maclarda o cizgileri, H yaptigida gorulmustur. Hagi, cafcafli Nikelarida giyerdi, o ve bacanagi Popescu'yla ozdeslesmis yesil Lotto'larida. Yani sayin biyigin dedigi gibi oyle 10 numara nazlari cok yoktu. Onemli futbol adamlarimiz bunu okumuyor olsa da ben onlari duzeltmek istedim. Gun gelecek bizim ulkemizdede futboldan anlayanlar futbol konusacak.




14 Aralık 2008 Pazar

El Clasico Sonrasi


Beklenen oldu, Barca maci kazandi. Gelen gole kadar tam bir derbi havasinda gecti. Mac iki tarafada donebilirdi. Drenthe'nin kacirdigi pozisyon sonrasi macin galibinin Katalan tarafi olcagini gosterir gibiydi. Eto'o nun penaltiyi kacirmasiyla Madrid ekibi tekrar heyecanlansa da, Puyol'un yardimiyla once Eto'o, sonra da Messi golleri atti ve Barcelona derbiyi 2-0 kazandi