2 Nisan 2009 Perşembe

Lokum


Konya polisinin duzenledigi " Lokum " isimli fuhus operasyonundan sonra Konyaspor'da kiyim gerceklesti. Olaya adi karisan 25 kisiden, 4 tane Konyaspor'lu cikmis. Erhan Albayrak ve fizyoterepist Mustafa Fedai'ye kapi gosterilmis. Caner Altin ve eski Trabzonspor'lu Celallettin Kocak'a para cezasi verilmis. Tovbe tovbe... Futbolcularin polise verdigi cevap ise olaganustu. "Genciz, bekariz, anlayis istiyoruz ! " Konya'da AK Parti ve Saadet Partisi'nin oylari yaklasik % 90 degil miydi ? Tovbeeee...

Very Special One


"Training Inter, I feel like Robin Hood. Even Jesus Christ wasn't liked by everyone. What hope is there for me?" 
Jose Mourinho

Baba artik iyice abartmis olaylari.

31 Mart 2009 Salı

Bal Damlayan Agiz


''It's the best Harry Kewell I have seen since I came here, physically and mentally. I think Turkey is very good for him at the moment.'' 
Pim Verbeek

Avusturalya Milli Takimi teknik direktoru Pim Verbeek icimizden biri cikti. Sadece Galatasaray'lilar degil, Kewell'i seven herkes onun Galatasaray'da oynamasindan mutlu. Verbeek'in de dedigi gibi, Galatasaray onun icin yeni bir dogus oldu. Sen benim icin "Yeni Hagi" degil, "Harry, Harry Kewell"sin.

Yer Gok Inlesin...


Ali Sami Yen'de izledigim en son milli mac Yunanistan maciydi. Ne sonuc ne de futbol pek ic acici degildi. Yarin, 2010 Dunya Kupasi yolunda Turkiye kader macina cikacak. Olasi bir maglubiyet her seyin sonu olabilir.

 Ispanya'daki sonuc zaten durumu zora sokmus durumda. Turk toplumu ve Turkiye Milli Futbol Takimi, boyle zor durumlari sever. Olaylarin ciddiyetini son ana kadar onemsemedigimiz icin, son anda bir panikle, bir heyecanla durumu lehimize cevirmeyi iyi biliyoruz. Umarim yarin da bu aliskanligimiz tekrarlanir. Fatih Terim bugun yaptigi aciklamalarda, o havaya girildigini gosterdi bizlere. Kadrosunu Turk toplumundan olusturdugunu soyleyip, yine ulkeyi hirs dolu havaya soktu. 

Arda'nin daha zekice konusmalari, olayi biraz yumusatti aslinda. Arda'nin boyle onemli maclardan once verdigi demecler hosuma gidiyor. Oyun icindeki zekasini, hayatinada yansitiyor. Ben yarin Turkiye'nin sahadan galibiyetle ayrilacagina inaniyorum. Arda'nin da dedigi gibi bu galibiyet ruyada gorulebilecek bir sey degil. Rakiplerinden daha cok mucadele edip, daha cok kosan butun takimlarin galibiyet aldigi gibi, Turkiye'nin de yarin Ispanya'dan daha cok kosup, daha cok mucadele etmesi galibiyete yetecektir. Yarin ki macta ne Ispanya'nin kadrosu ne de Turkiye'nin kadrosu macin sonucunu belirleyecek. Ali Sami Yen'deki atmosfer ve pozitif hava Turk toplumunu mutlu etmeye yetecektir. Hep Seninleyiz Turkiye !

Dunyada baska hangi milletin futbol macinda boyle pankartlar vardir acaba ?

30 Mart 2009 Pazartesi

Aliaksandr The Not Great



" Henry, Messi ve Iniesta gibi yıldızlara karşı forma savaşı veriyorum. Onların yedeği olarak daha fazla beklemek istemiyorum. 20 yaşında bir futbolcu olsaydım bekleyebilirdim ama 28 yaşındayım ve artık yedekte bekleyecek zamanım kalmadı. "
Aliaksandr Hleb

Hep acimisimdir boyle futbolculara. Yedek kalicagini bile bile bir yere giderler, sonra da boyle demecler verirler. Bu transfer gerceklestigi anda, herkes Hleb'in, Barcelona'nin oturmus ileri ucunu degistiremeyecegini biliyordu ama herhalde bir tek kendisi bilmiyormus. Onumuzdeki yil onu kanatsiz Chelsea'de gorebiliriz ama orada da yedek kalirsa hic sasirmam.

Big Adeb !



Arsenal'e ilk geldiginde "Baby Kanu"ydu, sonralarda ise kendini kanitlayip " Emmanuel Adebayor " oldu. Uzun boyuna ragmen topla yaptiklari, Arsenal'in gectigimiz sezonki basarisinin sirriydi. Arsenal'in bu yil bu kadar bocalamasinda, Adebayor'un sakatligi ve onun yerine oynayan Bendtner'in beceriksizliginin yeri buyuktu. Sezon basinda AC Milan'a ha gitti ha gidecek derken, Londra'da kalmayi tercih etti. Bunun ustune 2008 yilinda Afrika kitasinin en degerli futbolcusu secildi. Sakatligi onun icin buyuk bir sanssizlik olsa da, Arsenal'de cok mutlu oldugunu, baska bir takima transfer olmadigi icin pisman olmadigini belirtmis. Gectigimiz cumartesi gunu Togo'nun kendi evinde Kamerun'la karsilastigi macta, ulkesinin tek golunu atip galibiyeti getirdi. Bakalim, muhtesem donus sinyalleri nasil sonuclanacak.

29 Mart 2009 Pazar

Lugano Nereye ?


Diego Lugano, en cok gol attigi sezonunu yasiyor. Fenerbahce attigi goller kesmemis onu, dun Uruguay'in Paraguay'la karsilastigi macta takminin ikinci golunu atti. Yuregini sahaya koyup oynayan butun futbolcular, benim icin degerlidir. Ustundeki forma ne olursa olsun, canini disine takip oynuyorsa bir futbolcu, benim o futbolcuya saygim sonsuzdur. Yabanci takimlarda bunu gormus ki, sezon sonunda sozlesmesi bitecek olan Lugano'ya kafayi takmislar. Ozellikle Italya'dan ve Ispanya'da ilgilenenlerin oldugunu duyuyorduk. Uruguay'linin son talibi Roma. Panucci'nin cikardigi huzursuzluk, Mexes'in transfer gorusmelerinden sonra, defansi guvence altina almak isteyen Italyan ekibi, Lugano'yla ilgileniyormus. Daha oncelerde Juventus ve Atletico Madrid'in de istedigini duymustuk. Roma - Juve - Atletico uclusunden biri Lugano'ya yakisir. Sezon sonunda Fenerbahce'den kesinlikle kopacagini dusunuyorum. Haberlerini bekliyoruz Diego.

Ali Daei



Iran'da futbol denince akla gelen ilk isimdir Ali Daei. Ulkenin bugune kadar yetistirdigi en buyuk futbolcu. Dunyanin sayili biyikli futbolcularindan... Zamaninda Bayern Munih'te ve Hertha Berlin gibi Almanya'nin buyuk takimlarinda oynayan, Iran'li Hakan Sukur; son donemde ulkesinin milli takiminin basindaydi. Dun oynanan Iran - Suudi Arabistan macindan sonra ise 1 yildan az bir suredir basinda oldugu takimdan kovuldu. Mactan sonra yaptigi basin toplantisinda ise tam bir delikanli havalarindaydi. Muhabirlere, benim isimi nasil yaptigim ve kovulup kovulmayacagim sizleri ilgilendirmez, sahada yenilen ben degil takimdi gibi iddiali ama aslinda butun teknik direktorlerin icinden gecipte soyleyemedigi seylerden olusan demecler vermesi etkileyiciydi. Bakalim nasil bir gelecek bekliyor komsunun Ali'sini.


Madrid Hatirasi



Ispanya : 1 - 0 : Turkiye