3 Ocak 2009 Cumartesi

Hirvat Delikanlisi


Modern futbolun gerektirdigi herseyi yapan bir futbolcu Ivica Olic. Hem kosuyor, hem isiriyor, atiyor, attiriyor kisacasi herseyi yapiyor. Gitmesine kesin gozuyle bakilan Podolski'nin yerini alir gibi hatta biraz daha abartip ilk 11'de zorlayabilir. Bayern'e hayirli olsun, umarim Munih'te harcanmaz delikanli. Transfer sezon sonu gerceklesecek ve Bayern herhangi bir bonservis bedeli odemeyecek. Almanya'daki Bayern gucu bir daha kanitlanmis oldu.  

Paranin Degeri 2


Wayne Bridge - Manchester City iliskisi mutlu sonla bitmis. Bridge 12 milyon pound karsiliginda Manchester'da. Chelsea'de yillik 4 milyon alirken burada 5.2 milyon alacakmis. Tekrar, Allah akil fikir versin.

2 Ocak 2009 Cuma

Return of JD


Jermain Defoe, Spurs'te Keane-Berbatov-Bent uclusunun gerisinde kaldigi icin ayrilma karari alip, gecen yil bu gunlerde Harry Redknapp'in basinda oldugu Portsmouth'a gecmisti . Simdi 'Arry, Tottenham'in basinda ve Defoe'yi kadrosunda gormek istiyor. Defoe'de sicak bakiyor. Tony Adams onun icin bu takimda son macini oynamis olabilir dedi. Lassana Diarra gitti, Defoe'de giderse Portsmouth'un isi zor olur. Haberleri bekliyoruz.

Paranin Degeri


2008'de Abu Dhabi United Groups'un aldigi Manchester City, kisitli zaman nedeniyle yaz transfer donemini kisir gecirmisti. Son anda Robinho'nun adini bile bilmedigi bir takima gelmesi haricinde onemli ya da kayda deger bir transferleri yoktu. Abu Dhabililer para harcamaya baslayacak gibi. Chelsea'de ayda yilda bir forma bulan Wayne Bridge'e 12 milyon pound onermisler. Allah akil fikir versin.

1 Ocak 2009 Perşembe

Transfer



Hani eskiden bir Nike reklami vardi, Eric Cantona hakemdi, kafesin icinde futbolcular vardi ve mac yapiyorlardi. Bu reklam cekildiginde Roberto Carlos Nike'in en buyuk reklam kozuydu. Yaptigi o vurusu da unutamam. Roberto Carlos gecen yil Turkiye'ye gelince ilk baslarda Real'den kalma beyaz Nikelarini giydi. Gecen yilin sonu, bu yilin basindan beri cesitli Adidaslar giymeye baslayinca inanilmaz sasirmistim. Bunu arkadaslarima soyledigimde kimsenin pek umrunda olmamisti. Roberto Carlos, onumuzdeki sezon sonuna kadar Adidasla sozlesme imzalamis ve adiPure giyecekmis. Cok garip geliyor bu simdi bana. Roberto Carlos'a pek yakismadi bence adiPure'lar. Ben onu klasik Nikelarla izlemeye alistigimdan da olabilir. Bu imzayi Nike'in Adidas karsisinda yavas yavas ezilmeye baslayisi olarakta gorebiliriz. Ronaldinho'nun Adidas'in en onemli takimi olan AC Milan'da oynamaya baslamasi bunun ilk adimi olmustu. Sonrasında Euro 2008 finalinde 2 Adidas... Simdi de bir baska onemli Nike ikonu Adidas'a gecti. Hayatim boyunca Adidaslarimi buyuk bir askla giydim. Son gunlerde bir Nike giyiyorum ve cok buyuk bir hata yaptigimin farkinda olmama ragmen biraz daha deniyorum. Tebrikler Carlos, dogru yolu buldun.

30 Aralık 2008 Salı

2009



Herkese simdiden iyi ve futbol dolu yillar.


Adam Gibi Adam


Dun aksam saatlerinde Ertugrul Saglam, Bursaspor teknik patronu olmus. Hayirli olsun. Kayseri'den sonra Besiktas belki biraz agir geldi. Biraz daha tecrube kazanip gitse daha iyi olabilirdi onun icin. Bursaspor'da bu patlamayi yapabilir bence. Sonrasinda ise milli takim sorumlusu olmasini hayal edebiliyorum. Adam gibi adam olan ender futbol adamlarindan biri. Eski kulubundeki yanar doner adamlarin arasinda fazla kaldi heralde. Bursa gibi hedefleri olan bir kulupte basarili olmasini umuyorum. Eger bir teknik direktor asagidaki olayi yapabilecek kadar kendine guveniyosa, baskalari gibi egosunu herkesten yuksekte tutmuyorsa, o adam kulubunu ve takimini gercekten seviyor demektir.


28 Aralık 2008 Pazar

3



Her takimin klasik bir sorunsali olur nedense. Galatasaray'da yillardir duzgun bir sag bek olmayisi gibi. Ugur Ucar bu sorunsali sona erdirmisti ama taa ki buz pateni pistinde freni patlamis kamyon gibi gelen Batista, Ugur'un diz kapagini kirana kadar. O sakatligi dusununce aklima Ugur'un o dizle tac attigini, kosmaya calistigini hatirliyorum. Bir de bir Sivas maci hatirliyorum gecen yildan. Son 10 dakikada Galatasaray'in iki gol attigi. Iki golunde Ugur'un ortalari sonucu geldigini hatirliyorum. Sozlukte Cafu'nun veliahti tartismasini hatirliyorum ve simdi Sabri'yi izliyorum ve bekliyorum kucuk kaptanin geri donusunu ve Bulent Korkmaz'in veliahti olsunu. O ameliyat izi icimde bir burukluk olustursada bekliyorum.


(Arda Turan gibi dostunuz olmasi dilegiyle...)

Ev



Herkesin evi herkes icin degerlidir. Insanin evinin guzel olmasi, modern olmasi, sik olmasi, sicak olmasi onemlidir de asil onemli olan oraya girdiginde kendini evde hissetmedir. Iste Galatasaraylilar icin Ali Sami Yen'de boyledir. Dailymail'in web sitesinde yapilan oylamaya gore Ali Sami Yen Stadi dunyanin en iyi atmosferi olan 13. stad secilmis. Evinizin sizin icin degeri onemlidir ama baskalari geldiginde ne hisseder oda onemlidir. Buyrun ilk 30:

1) Anfield, Liverpool
2) Camp Nou, FC Barcelona
3) Parkhead, Celtic
4) St James' Park, Newcastle United
5) Old Trafford, Manchester United
6) Goodison Park, Everton
7) San Siro, AC Milan/Inter Milan
8) Santiago Bernabeu, Real Madrid
9) Wembley , İngiltere
10) Fratton Park, Portsmouth
11) White Hart Lane, Tottenham Hotspur
12) Maine Road, Manchester City
13) Ali Sami Yen, Galatasaray
14) Westfalenstadion, Borussia Dortmund
15) Ibrox, Glasgow Rangers
16) Hillsborough, Sheffield Wednesday
17) Millennium Stadium, Galler
18) Stade Velodrome, Marsilya
19) Hampden Park, İskoçya
20) La Bombonera, Boca Juniors
21) Roker Park, Sunderland
22) Ninian Park, Cardiff City
23) Estadio Mestalla, Valencia
24) Tynecastle, Heart of Midlothian
25) Elland Road, Leeds United
26) Upton Park, West Ham United
27) Boothferry Park, Hull City
28) Sukru Saracoglu, Fenerbahce
29) Stark's Park, Raith Rovers
30) The Hawthorns, West Bromwich Albion


(Bundan 10 yil sonra Aslantepe'nin de bu listede olmasi dilegiyle...)


Glasgow Rangers : 0 - Celtic : 1


Dunyanin en eski ve cekismeli derbilerinden biri olan Glasgow derbisini Celtic kazandi. Her yil bu iki takim arasinda gecen sampiyonluk yarisinda da farki 7 puana cikartti. Avustralya'li Scott McDonald guzel bir voleyle topu aglarla bulusturdu ve mac bu golle sona erdi. Iskoc liginin en heycanli iki macindan biride bu yil dusuk bir heyecanla bitti simdi bakalim ikincisinde ne olucak.