28 Şubat 2009 Cumartesi

Efsane



Biraz daha efendi, biraz daha sansli ve biraz daha profesyonel olsaydi, belki de dunyanin gelmis gecmis en buyuk golcusu olacakti. Alkolun ve kadinlarin gozu kor olsun. Yediler bitirdiler koskoca Ronaldo'yu. Halada bitiriyorlar. Su siralar Brezilya'nin Sao Paolo takiminda oynayan Ronaldo. alisik oldugumuz gibi yine ceza almis. Daha once takimin antremanina 6 saat gec geldigi icin ceza alan Ronaldo, bu sefer ise takimin kamp yaptigi otele zamaninda katilmadigi icin ceza almis. 33 yasinda olmasina ragmen hala nasil durmasi gerektigini anlayamadi Ronaldo. Namina yakismiyor yaptiklari.

Ribery - Barca Iliskisi


Barcelona'nin Ribery'le ilgilendigini daha once belirtmisik, hayalleri kurmustuk. Ribery'nin menajeri Alain Migliaccio'nun gectigimiz gunlerde yaptgi aciklamaya gore, Ribery Bayern'den ayrilmasi durumunda gidecegi tek takim Barcelona'ymis. Dunyanin en iyi futbolcularinin buludugu takimda oynamak istiyormus. Barcelona'da oynamasi onun icin inanilmaz bir firsat olabilirmis. Menajeri, resmen Barca tarafini bastan cikarmaya calismis. 25 yasindaki - eski Galatasarayli- Ribery'i Real Madird, Juventus, Manchester City gibi takimlar istese de o rotasini cizmis. Cikacak yeni haberleri bekliyoruz. 

27 Şubat 2009 Cuma

16/2 - 2


Saliya gore daha gollu bir mac gunuydu. Madrid'de Liverpool'un Real'i yenmesi, en beklenmedik sonuctu bana gore. Formda olan Real Madrid'in bir sekilde bu mactan galibiyetle cikacagini dusunuyordum, olmadi. Benayoun'un 82. dakikada gelen goluyle Liverpool, Anfield'daki mac icin buyuk bir avataj yakaladi. Bayern zaten bir ust turu Lizbon'da garantiledi. Chelsea ise hem maci kazandi hem de Drogba'yi geri kazandi. Hiddink ile beraber onlarda bir seri yakalayacak gibi. Juventus'un iyi futboluna karsi maglubiyeti, Del Piero'ya olan hayranligimdan dolayi uzdu beni. Pana' - Villareal macindan sonra bu seviyede olmamasi gereken hangi takimin devam ettigini gorecegiz. 10 - 11 mart haftasini bekliyoruz !

Real Madrid
0-1 Liverpool
Vilareal
1-1 Panathinaikos
Chelsea
1-0 Juventus
Sportin Lisbon
0-5 Bayern Münih

26 Şubat 2009 Perşembe

Post Match : Galatasaray - Girondins de Bordeaux

Ve mutlu son. Herkesin bekledigi ve umdugu oldu ama nasil oldu... Mactan once ve mactan sonraki atmosfer, bana 2000 ruhunu hissettirdi. Macin ilk saniyelerinde Bordeaux'nun buldugu gol, tarif edilmesi zor duygular yasattirdi taraftarlara. Sonrasinda baslayan show, Arda'nin olaganustu performansi, Mehmet Topal'in sakatligi sonrasi, Baris'in gobege gecmesi ve Kewell'in oyuna girmesi oyunu tamamen degistirdi. Once Arda'nin 43'te koseye giden sutu ve sonrasinda 45'te Kewell'in bizlere Hagi'yi hatirlatan vurusyla gelen gol, maci Galatasaray'in lehine cevirdi. Ikinci yarinin baslangiciyla birlikte, ilk yarida sahada cok bir etkisi olmayan, Lincoln'un showu basladi. "No-look pass"lar, akillica atilan calimlar, verkaclar, ara paslar derken, L10 ve KK66'nin ortaklasa calismasinda, yazin Semih Senturk'un Almanya'ya attigi golun cok benzerini Arda, Bordeaux aglarina birakti. Galatasaray etkili oyununu surdururken, bir anlik konsantrasyon hatasiyla once Chamakh'in 72'de gelen golu, sonra da 75'te karambolde Cavenaghi'nin topu aglara birakmasi maci 3-3 yapti. Herkes macin orada bittigini dusunurken, 90'da Sabri kendisinden beklenmeyecek duzgunlukte bir vurus yaparak topu aglarla bulusturdu. Iste 90'da atilan bu gol eskiye donusun ilk sinyalleriydi. Galatasaray'in Skibbe doneminde son dakikalarda attigi gol neredeyse yok. Bir de Gerets donemini hatirlayin, takimin daha birbirine bagli oldugu donemi; 87,88,89 ve 90+ larda atilan onca gol ve gelen sampiyonluk. Belki Skibbe zamaninda o gollerin gelmemsinin nedeni fizik olarak yetersizlik ama ayni takim, ayni kadroyla, sadece kenetlenme ve inanc farkiyla 90 dakika boyunca olaganustu mucadele etti. Bordeaux bugun cok etkili degildi, 3 kere geldiler, 3'u de gol oldu. Tebrik etmek lazim, Blanc'i ve ogrencilerini. Maci cirkinlestirecek cok bir hareketleri olmadi. Galatasaray'da ise son maclara gore bir inanc, istek ve hirs farki belirgindi bugun. Ozellikle Sabri'nin, Arda'nin, Baris'in, oyunda kaldigi surece Mehmet Topal'in ve Ayhan'in bu istekli ve hirsli oyunlarinda saygiyla baktiklari Bulent Korkmaz'in etkisi olduguna inaniyorum. Lincoln'un ve Kewell'in Turk oyunculariyla yakinliklarinda da Bulent'in, Taffarel'le, Hagi'yle ve Popescu'yla yakinligini gorur gibiydim. Bir seyler duzelmeye basladi gibi. Meira buyuk ihtimal yolcu. Etkisiz ve isteksizdi. Baros'un acilen kendini toplamasi gerekiyor. Kesik yemesi yakindir. Bugun de hakemle gereksiz diyaloglara girdi. Hakan Balta tam hazir degildi, ama elinden geleni yuregini sahaya koyarak yapti. Emre Asik bildigimiz gibi, yine ne yapabiliyorsa yapti. Bordeaux'nun 3. golunde De Sanctis'le iletisim kuramadiklari icin gole neden olsa da, Sabri'nin golu onun bu hatasini unutturdu. Guzel gunler yakin. Tebrikler Bulent Hoca. Micheal Skibbe'nin 6 ayda olusturamadigi takim ruhunu ve sinerjiyi 3 gunde yarattin.

Ek: Ulkece "Come Back Kings"

25 Şubat 2009 Çarşamba

Galatasaray - Girondins de Bordeaux - 2



Dun Bordeaux'nun Gourcuff'suz geldiginden ve takim olarak asil amaclarinin Fransa oldugunu belirtmistim. Artik maca yaklasik 24 saat kaldigi icin, Galatasaray agirlikli konusabilirim. Oncelikle emin oldugum tek bir sey var, o da Galatasaray'in alisik oldugumuz 4 defans ve 4 orta saha seklinde oynayacagi. Bulent Hoca, Lincoln'u ortaya mi ceker yoksa tek forvetin arkasinda mi oynatir onu yarin gorecegiz. Hakan Balta - Emre Asik - Meira - Sabri 4lusu elde olan tek defans 4lusu oldugu icin buyuk bir ihtimalle defansta bu 4luyu izleyecegiz. Orta sahada ise Arda'nin oynamasi kesin gibi. Kocaeli macinin tek diri adami Mehmet Topal buyuk bir ihtimalle sahada olur. Bulent Hoca takimda nasil bir degisiklige gidecegini yarinki Galatasaray orta sahasi gosterecektir, ama bence Ayhan ve Kewell ile 4luyu tamamlayip cok beklenmeyen bir degisiklik yapmayacaktir. Onlerinde de alisik oldugumuz Cassio Lincoln ve Baros'u izleyecegimiz dusunuyorum. Bulent Korkmaz'in bu sabah antremanda Umit Karan ile yaklasik 20 dakika konusmasi, belki de bize bir supriz gosterecektir. Umarim boyle bir sey yapmaz. Daha ilk mactan elestirilere gerek yok. Bulent Hoca'nin da basin toplantisinda bahsettigi gibi takim halinde savunma yapip, takim halinde hucum yaparsa Galatasaray, degil sadece bu maci onundeki butun maclari kazanacaktir. Onemli olan bu iki seyi iyi bir sekilde yapmak. Oyunculugundaki agresifligi, futbolcularinin sahaya yansitmasini istediginide eklemis Kaptan. Taraftarlarin kendi zamanindaki gibi atesli olmasini da istemis Bulent Korkmaz. Kaybolan Galatasaray ruhunu geri getirmek icin, hos seyler bunlar. Umarim basarili olur Bulent Hoca bu yolda. Yarinki mac icin icimden gecen sonuc Galatasaray: 2 - Bordeaux: 0. Bekliyoruz.

Keyif



"Yesterday I left a £300 bottle of wine in the hotel with a note saying we would meet each other after the game at Old Trafford."
Jose Mourinho

Jose Mourinho, Old Trafford deplasmani sonrasi icin hayallerini aciklamis. 300 poundluk bir sarap buyuk ihtimal lezzetli ve icimi keyifli bir sarap olacaktir, ama dunyadaki hic bir sarap gecen yilin Sampiyonlar Ligi sampiyonu, Manchester United'i, Old Trafford'da yenmek kadar keyif vermeyecektir Adanali Jose'ye. Hemsehirin Ronaldo'nun aklini simdiden cel sen Jose, yoksa seni maymuna cevirmeye dunden hazir.

16/2


Sampiyonlar Ligi'nde son 16'nin sali maclari boyle sonuclandi. Rovanslar oncesinde, bana kalirsa en buyuk avantaj Porto'da. Madrid deplasmaninda 2 gol atmalari, Portekiz'de islerini kolaylastiracaktir. Arsenal o kadar eksigine ragmen, kendi sahasindaki basarili oyunlarini bu mactada sergiledi. Iyilesecek sakatlarla birlikte, zorlu Roma deplasmanindan en kotu bir beraberlikle doneceklerdir. Barcelona'nin Nou Camp'ta Lyon'u rahat gececegini dusunuyorum. Old Trafford'daki mac tam bir futbol soleni havasinda gececektir. Dunyanin en buyuk takimlarindan ikisinin, bir ust tur mucadelesi baska nasil olabilirki ? Ronaldo vs. Ibra ! 10 -11 mart haftasini bekliyoruz.

Internazionale
0-0 Manchester United
Olympique Lyon
1-1 FC Barcelona
Atletico Madrid
2-2 Porto
Arsenal
1-0 Roma

24 Şubat 2009 Salı

Galatasaray - Girondins de Bordeaux


Bordeaux teknik patronu, eski Interli Laurent Blanc, gecen mactan once yaptigi aciklamanin arkasinda duruyor. Eger sen Gourcuff'u boyle bir deplasmana getirmiyorsan, gercekten bu kupada ilerlemek istemiyorsun demektir. Bulent Korkmaz'in takimin basina gelisiyle birlikte Galatasaray'in Bordeaux'yu saf disi birakacagi dusuncem guclenmisti, simdi daha da guclendi. Daha ayrintili yorumlari yarin yapacagim. Bordeaux'nun geldigi 19 kisilik kadro soyle:

Alberto Paloschi



Eger bir forvetin abisi, hocasi olarak gordugu futbolcu Filippo Inzaghi'yse o futbolcunun ileride ne tarz bir futbolcu olacagi bellidir. Bonservisinin yarisi Parma'da, yarisi AC Milan'da olan Alberto Palsochi, bu sezon Parma'da forma giyiyor. Bu gunlerde Parma'nin eski gunlerine donmesi icin caba sarf eden Alberto, en buyuk hayalinin bir gun San Siro'ya donmek ve orada kalici olmak oldugunu belirtmis. Gecen yil Rossoneri adina ilk oynadigi macta galibiyet golunu atan ve futboluyla taraftarlara yeni bir Pippo doguyor dedirten Paloschi, maclarda Filippo Agabey'inin tavsiyeleriyle cok gol buldugunu soylemis. Cogu insan Inzaghi icin cirkin gollerin adami gibi tabirler kullansa da, bence gelmis gecmis en buyuk golculerden biridir. Ne zaman, nerede olmasini en iyi bilen forvetlerin basinda geliyor bence. Attigi "cirkin" gollerde bu sayede oluyor. Yeni bir Inzaghi'ye kimse hayir diyemez. Yolun acik olsun Alberto Paloschi. Artik karambolde topu aglarla bulusturan sen olacaksin. Pato - Paloschi ikilisini bekliyoruz artik.

Baba

Bir baska baba, David Villa. 

23 Şubat 2009 Pazartesi

18


Dogum gunun kutlu olsun Ayhan Akman.

Buyuk Kaptan



Dun ilk cikan karar, bir onceki postta belirttigim gibi, Kalli'nin takimin basina gecmesiydi. Saha disinda takimin patronu Kalli olacakti, saha icinde ise Cevat Guler yonetecekti takimi. Adnanlar bunun boyle olmasini istiyordu cunku, hem Kalli'ye cok guveniyorlar hem de yeri gelince karismak istiyolardi. Daha guzeli oldu ama, gecen yil Abdullah Avci'nin kabul etmedigini, bu yil Bulent Korkmaz kabul etti. Bence iyide etti. Belki de yeni bir ekol doguyor. 2000 ruhu bu sefer, saha kenarindan takimi yonetecek. Daha yardimcilari aciklanmasa da Buyuk Kaptan'in, benim yakistirdiklarim Ergun Pembe, Suat Kaya, Hakan Sukur ve belki hayal olarak kalacak olsa bile Tugay Kerimoglu. Boyle bir ekibin Galatasaray'i yonetmesi eskiye donus sinyalleri olacaktir. Belki de yeni bir Fatih Terim dogacak yarin atilacak olan imzayla. Buyuk bir ihtimalle Bulent Korkmaz Bordeaux macindan alninin akiyla cikacaktir. Mactan once, soyunma odasinda futbolculara UEFA Kupasi'ni opup kaldirdigi ani gostermesi yapilabilecek en iyi motivasyon sekli olacaktir. Kariyerine laf edenlere, futbolculuk doneminde yasadigi basarilar yetmeli. Turkiye'nin en basarili oyuncularindan biri. Bu takima sevgiden daha cok askla bagli olan birinin bu takimi yonetmesi zor olmayacaktir. Ben Galatasaray'in Mourinho ya da Ferguson tarzi insanlari kaldirabilecegine inanmiyorum. Galatasaray'da basari icin, ruh, sevgi ve inanc gerekiyor. Kaybolan ruhu, sevgiyi ve inanci "Cesur Yurek" daha iyi bir sekilde yasatacak kimse yok. Hatirlayin yaptiklarini, inancini, ruhunu, askini. Evine hosgeldin Bulent Korkmaz.


22 Şubat 2009 Pazar

3. Kalli Donemi


Su anda olan toplantidan cikan karar, Skibbe'nin gorevden alinmasi ve Kalli'nin geri gelmesi. Yonetimden yakin olarak tanidigim bir isimden bir kac dakika gelen mesajla birlikte buyuk bir ihtimalle gelisecek olay bu. Belli ki taraftarlar gibi yonetim de bu maglubiyeti kaldiramamis. En azindan Galatasarayli futbolcular sahada Skibbe zamanindaki kadar gucsuz gorunmeyecek. Kalli neler getirir, neler goturur zamanla gorecegiz. Lincoln ve Sabri ikilisiyle iliskisi ne olur bekliyoruz.

Seytan


" Neymis efendim oyuncular Skibbe'yi cok seviyormus, cok iyi anlasıyormus. O zaman gidin evinizde misafir edin, muhabbet edin abi."

Ridvan Dilmen, oyuncularlin Skibbe'yi cok sevmesi hakkinda.

Ayibogan

Ciktigi hava topundan sonra, yere ters basti Servet. Sol ayak tarak kemiginde kirik olustu. Gecmis olsun Servet. En az 2 ay yok.

Post Match : Galatasaray - Kocaelispor


2-5 ! Galatasaray, Kocaelispor gibi ligden dusmesi % 90 olan bir takimdan 5 gol yedi. Resmen Kocaelispor dalga gecti Galatasarayla. 15. dakikada Mehmet Topal sik bir golle one gecirdi Galatasaray'i. Sonrasinda once Taner Gulleri, sonra da Murat Hacioglu goller atti ve ilk yari 1-2 Kocaeli ustunluguyle bitti. Sonrasinda Taner, Taner ve yine Taner. Lincoln'un golu, Baros'un kacirdigi penalti macin gidisatini pek etkilemedi bence. Taner Gulleri resmen Galatasarayli forvetlere ders verdi. Top suremeyen Baros, kosamayan Nonda, adam eksiltemeyen Umit Karan izlesin ve gorsun nasil oynamalari gerektigini. Kocaelispor'u gonulden tebrik ediyorum. Taner gibi bir oyunculari oldugu icin gurur duymalilar. Butun teknik ekibide tebrik etmek lazim, Galatasaray'i cok iyi izlemisler. Defansin arkasina oynadilar ve maden buldular orada. Inanmis bir sekilde, Galatasaray'i herkesin onunde kucuk dusurerek yendiler. Umarim bu galibiyet onlarin ligde kalmasini saglar. Galatasaray'in acilen yollarini ayirmasi gereken insanlar var. Basta Skibbe olmak uzere, Sabri, Mehmet Guven, Umit Karan ve Nonda'nin bu takimda yeri kesinlikle yok. Geride iki tane agir stoper birakip resmen Kocaelispor'un hizli ve hareketli forvetlerine zemin hazirliyor fark icin. Mactan sonra cikip hala yuzsuz yuzsuz konusabiliyor. Kendisi buranin agirligini kaldiracak kadar tecrube sahibi olmadigini bu mactan sonra tekrar gozumuze soka soka kanitladi. Sabri'nin mac boyunca yaptigi olumlu bir sey olmadigi icin onun hakkinda konusup kendimi yormak bile istemiyorum. Buyuk bir ihtimalle, Galatasaray'dan ayrilsa ikinci bir Yasin Sulun vakasi olacagina emin oldugum Mehmet Guven'e guvenen Skibbe'ye diyecegimi dedim. Umit Karan ve Nonda, Galatasaray'da oynayabilecek oyuncular degil. Taner Gulleri bugun Galatasaray'a nasil bir hucum oyuncusu gerektigini gosterdi. Adam resmen Fenerbahce'nin 14 milyon euro verip getirdigi Guiza'nin butun sezon boyunca attigi golu, bir macta Galatasaray'a atti. Haftalardir hakeme yuklenenler, bugun bakalim kime suc atacaklar. Yolcu yolunda gerek, Adnanlar soz sizde. Erik Gerets'i ozluyoruz.

StepApp


En son Tottenham ile antremanlara ciktigini soylemistik. Zokora - Appiah hayallerimiz suya dustukten sonra Rubin Kazan bir teklifte bulunmus, anlasamamislar. Simdi eski takimi Brescia'ya donuyor Stephen Appiah. Gana'nin en onemli futbolcusu ve milli takimin kaptani, Fenerbahce sayesinde, belkide en etkili olacagi zamanlarda sahip cikilmadigi icin futboldan koptu. Sakatligi suresince mahkeme, para gibi sorunlardan kafasini bir turlu toplayamayip, futbola odaklanamadigini kendisi de soyluyor. Umariz Brescia'da alistigimiz Appiah'a tekrar doner.

Just like the old days.

Manchester City - FC Kopenhagen



Sonunda beklenen an. TSL'nin son haftalarda en cok tartisilan hakemi, Avrupa'nin en onemli maclarindan birini yonetecek. UEFA'nin pek umurunda olmamis. Heyecanla bekliyoruz.