10 Haziran 2009 Çarşamba

'G'iovani dos 'S'antos



Barcelona donemlerinden Rijkaard'in oglu gibidir, Giovani dos Santos. 11 Mayis 1989 dogumlu. 2007'de B takimdan A takima cikartmisti ve 18 yasinda formayi vermeye baslamisti. Gio da hocasini yaniltmamisti, formanin hakkini sonuna kadar vermisti. Onu izleyen herkes, hem tipi, hem yetenegi yuzunden sahada 2 Ronaldinho oldugunu saniyordu. Rijkaard'in ayrilisindan sonra, Barcelona yonetimi kendisinden vazgecti ve Tottenham'a 5 milyon Pound'a birakti. Spurs formasini giydigi ilk donemlerde takim son siralardan yukari cikamadi. Ilk haftalardan sonra pek forma sansi bulamadi. Toplamda 12 macta oynadiktan sonra devre arasinda Championship takimlarindan Ipswich Town'a kiralandi. Orada da 8 macta forma giyerek, sezonu 20 macla tamamladi. 

Son gunlerde, Rijkaard'in oglunu Galatasaray'a getirmek istedigi konusuluyor. Gio'nun da Rijkaard'la tekrar calismak istediginden bahsediliyormus. 5 milyon Euro gibi bir rakama Tottenham birakir diyorlar. Bu adam Galatasaray'a gelirse hem kisa vadede, hem uzun vadede; hem maddi anlamda, hem basari anlaminda Galatasaray'in onu acilir. Merakla bekliyoruz gelismeleri. 

David Bentley --> Sevilla


(Fotomac, Fanatik, Marca, Tuttsport tarzi bir haberdir.)

Tottenham'in yildiz oyuncusu David Bentley, Marbella'da bolgenin yerel dansi Flamenko yaparken yakalanmis. Sevilla Baskani'nin ayarladigi bu gorusmede Bentley'nin transferi hakkinda yogun pazarliklar yapilmis. Endulus ekibinin bu transferi bitirmeye cok yakin oldugu konusuluyor. Bentley'nin anlasmadan ne kadar mutlu oldugu dans ederken yuzunden belli ouyordu."

Boyle bir haber olurdu herhalde, tek bir resimden bu kadar sey istenince cikiyormus. E tabi biraz da hayal gucu

After Daum


Koln taraftarlari Daum'un kacisina uzulurken, yonetim bos durmamis. Galatasaray'in da gecen haftalarda gorustugu Gerard Houiller ile bir gorusme yapmislar. Bu isim Alman taraftarlari heyecanlandirmis ama bu heyecani dindiren haber Fransa'dan gelmis. Gerard Houiller, Koln'un basina gecmeyecegini aciklayinca Almanlarin hayalleri suya dusmus. Kalp krizi sonrasi futboldan sogudu galiba Fransiz. Bakalim Daum'dan bosalan koltuga kim gececek ?

Trabzonspor'un Gelecegi



Sven - Goran Eriksson, su anda Trabzonspor teknik direktorlugu icin en agir basan isim. Baskan Sadri Sener, en az Rijkaard kadar onemli bir isim getirecegim demisti yurtdisi turundan once. Verdigi sozu tutup, dunyanin en taninmis, en kariyerli teknik direktorlerinden biriyle imzaya cok yaklasmis. Yardimciligi icin de kendi 2 yardimcisiyla birlikte, Trabzonlu Tugay Kerimoglu'yla anlasilmis. Simdi bu konulari biraz inceleyelim. Sven - Goran Eriksson'un en son basariyla yonettigi takim Ingiltere Milli Takimi sayilabilir. Oncesinde Lazio'nun efsane oldugu donem hem kendisi icin hem de Lazio severler icin unutulmaz. 2001 - 2006 yillari arasinda 3 tane buyuk turnvaya soktu takimi, bir kupa alamasa da basarili gibi gorundu. Bu noktya kadar Eriksson cok sayilan ve ulasilmasi zor bir teknik direktordu. Ingiltere'den ayrildiktan sonra, Shinawatra'nin daha o zamanlar yeni aldigi Manchester City'nin basina gecti. son hafta Middlesbrough'dan alinan 8-1'lik maglubiyet disinda basarili gorundu. Sonrasinda sok bir kararla, City'den ayrildigini acikladi. Bundan bir gun sonra Meksika Milli Takimi'nin teknik patronu oldugunu soyledi. Aldigi basarisiz sonuclar sonrasinda 4 subat 2008'de gorevinden alindi. O gunden beri bir cok takimla anilmasina ragmen kendisi icin dogru teklifi bekliyordu. Eriksson'un gelmesi halinde TSL'nin kalitesi teknik direktorler bazinda bir hayli yukselmis olacak, ancak benim kisisel fikrim bu sakin Iskandinav'in Trabzon'da basarili olamayacagi yonunde. Trabzonspor buyuk bir kulup olabilir, ama Avrupa futboluna Istanbul buyukleri kadar yakin degil. O yuzden yabanci teknik direktorlerin oraya ve o ortama uyum saglamalari, Istanbul'daki kadar kolay olamaz. En az 17 hafta, en cok 34 hafta diyorum ben. Umarim yanilirim. Tugay, Manchester City'nin genc takim antrenorlugunden vazgecip, Trabzon'a gelirse kendine yazik eder. Vasatin biraz ustunde bir Turk teknik direktor olarak hayatina devam eder. Eger orada kalirsa, piserse dunyanin sayili teknik patronlarindan biri olur. Zaten gelecegini pek dusunmuyor. Ne olursa olsun, Trabzon'a hayri dokunsun. Sampiyonluk halinde Isvecli'nin 'kolbasti'si ne de hos olur..

9 Haziran 2009 Salı

Los Galacticos Version: 2



Perez baskanligindaki Los Galacticos, bombalari birer birer patlatiyor. Son donemde yildizlardan toplulugundan cok, Hollandali topluluguna donen Real Madrid'i, Perez tekrar eski gunlerine donduruyor. Once 62 milyon Euro'ya Kaka'ya formayi giydirdiler, sonra da 38 milyon Euro'ya Valencia'nin golcusu David Villa'yi renklerine bagladilar. 1 gunde harcadiklari para 100 milyon Euro ! Odenecek ekstralarla yaklasik 110 milyon Euro. Hala transfere doymus gibi gorunmuyorlar, Ribery - Ronaldo ikilisinden en az birini Madrid'e getirmeye kararli Perez. Kaka 6 yillik sozlesme imzaladi ve yillik garanti kazanci 9 milyon Euro. Cok buyuk paralar donuyor bu oyunda. 


Her roportajinda AC Milan'i cok sevdigini ve ayrilmayacagini soyleyen Kaka, Rossoneri'ye bu ekonomik krizde ancak boyle bir katkida bulunabilecegini soylemis. 5 numarayi giymeyecegini, daha numara konusunda karar vermedigini aciklamis. Kendine cok yakisan 22'yi Miguel Torres'ten sokecegini dusunuyorum ama 10'da fena durmaz hani. David'in ekonomik kriz gazisi Valencia'dan kopmasi herkesin bekledigi bir haberdi. EPL daha olasi duruyordu ama Real kacirmadi. Villa - Kaka - Robben - Huntelaar - 2R'den biri... Tabi bir de Raul. La Liga'da acima yok. Barca'da, Real'de cok guclu. Cok guzel bir sezon bizleri bekliyor.

Efsanler olmez, sadece sekil degistir...

Turkiye'den Transferler



Bugun 3 tane onemli imza atildi yerli piyasada. 3 transferin ortak yani, herhangi bir bonservis bedelinin odenmemis olmasi. Gunun ilk haberi Taner Gulleri'nin Istanbul yolculugydu. Bu sezon yetenegini gosterdi 2.Lig golcusu. 18 gol atti TSL'de. Takimi Kocaelispor ligde kalabilse bunda en buyuk pay sahibi o olurdu. 4 buyuklerin hicbirini bos gecmedi. Istanbul Buyuksehir Belediyespor'da boyle bir adami kacirmadi, sozlesmeyi imzalatti.

Diger bir transfer ise tam bir dusus hikayesi. Serdar Kulbilge, 2005 yazinda Bursa'dan Fenerbahce'ye gelmisti. Yedek beklemekten rahatsiz olmayip, sabirla yerinin gelecegi gunu beklemisti. O gun geldiginde de haftalarca Volkan'a formasini birakmadi. Sonrasinda 2008 yazinda Fenerbahce'yle Euro, TL anlasmazligi sonucunda Kocaelispor'a gitmisti. Kocaeli'de gecirdigi kotu bir sezonun ardindan simdi Genclerbirligi'yle anlasti. Son bir kac sezondur yabanci kalecilerden istedigi verimi alamayan Gencler'e yarayabilir. Tabi eger eski gunlerine donebilirse...

Son transferse sampiyondan. Sezon icinde anlastiklar Michael Fink'le bugun 3 yillik sozlesme imzaladi siyah-beyazlilar. Cisse'nin gidecegi bir suredir konusuluyordu. Fransiz futbolcu sorunlari oldugunu soylemekten de cekinmiyordu. Bu transferde sonra yolcudur Cisse. Eger Ernst gibi tutarsa, Besiktas isi cok karli bir sekilde kapatir. Butun transferler hayirli ugurlu olsun

35+1



35'lik delikanli 1 yil daha terletecek bu formayi !

Galatasaray'dan Kopanlar



Turk insaninin buyuk bir kisminin en buyuk sorunu olaylara duygusal yaklasmasi bence. Acima duygusu, hatiralar derken guzelim insanlarimizin duygulari depresiyor ve yapilmasi gereken bazi seyler yapilamiyor. Bugun Haldun Ustunel'in aciklamalarina gore Galatasaray, Hasan Sas, Umit Karan ve Aykut Ercetin, yollarini ayiriyor. Hasan ve Umit'in Galatasaray'a katkilari tartisilamaz ama bu gectigimiz sezonda Turkiye'nin yetistirdigi en buyuk golculerden birisi olan Umit'in, TSL'de golu bulunmamasi, Hasan'in ise en iyi yaptigi seyleri, calimlari, ortalari yapamamasi bu kararin verilmesinde etkili oldu. Bir Galatasarayli olarak bende uzuluyorum bu isimlerin ayriliyor olmasina ama duygusalligi bir yana birakip islere ciddi bakmaliyiz. 

6 yildir bu formayi giyen, kendine verilen sanslari bazen iyi bazen kotu kullanan, her zaman yerinde aciklamalar yapan Aykut'a da tesekkur edilmesini yadirgamadim. Steaua macini hatirlatmak isterim kendisine.  Bu 3 futbolcuda kendilerine takim bulabilecek kalitedeler. Hasan-Sivas, Umit-Larissa dedikodulari zaten ortada. Aykut'un ise Bundesliga'da ya da TSL'de bir takimin 1. kaleci olmasi mumkun gorunuyor. Hersey icin tesekkurler, sizlerle yollarimiz futbolculuk kariyeriniz olarak ayriliyor ama herkes sizlerin Galatasaray taraftari oldugunu biliyor. Bu kalpler sizleri unutmaz.

Hosgeldin #16



Galatasaray'in ilk resmi transferi bugun gerceklesti. Bulent Korkmaz'la yollari once Kayseri Erciyesspor'da kesisen, sonrasinda hocasiyla birlikte Bursaspor'a giden Mustafa Sarp, bugun 3 yillik sozlesme imzaladi. 2008-2009 sezonun ilk devresindeki Bursaspor macinda Galatasaray'i yikan 2. golu atmisti Mustafa. Son donemin modasi olan 'tuttugum takim' furyasina o da kaptirmis kendini ve hasta bir Galatasarayli oldugunu, babasinin bunda etkisinin buyuk oldugunu soylemis. Rekabetin de takim icin iyi bir sey oldugunu eklemis. Mutlulugu ve formaya olan sevgisi gozlerinden belli oluyor zaten. Dun kendisini Etiler civarlarinda siyah X5'iyle gordum bu arada. Efendi, konusmasini bilen futbolculardan biri daha Galatasaray'da. Orta sahada kafadan oynayamaz belki ama yedek kulubesinde bulunmasi katki saglayacaktir diye dusunuyorum.

Bu sozlesme torenine Galatasaray'in eski futbolcularindan Bulent Eken'de katilmis. Adini daha once duymadigim bu buyuk Galatasaraylinin CV'si cok saglam duruyor. Bir macta kale olmak uzere bir cok mevkiide oynamis, Italya'da Salernitana ve Palermo formalari giymis, yine Italya'da teknik direktorluk egitimi almis ve Turk Milli Takimi dahil bir cok takim calistirmis. Buyuleyici bir kariyer. Bundan sonra Galatasaray formasini serefle terletmis eski futbolculari bu tur imza torenlerinde gorecekmisiz Haldun Ustunel'in dediklerine gore. Iste bu takimin guzelligi, ozelligi de bu kulturu. ( Unutmayalim; Real Madrid - Di Stefano )

Bitirim Ikili


Aston Villa'nin bu yilki cikisinin en onemli ve en degerli iki ismi oldu Ashley Young ve Gabriel Agbonlahor. Futbolcularin aralarinda uyum yakalamasi kolay bir sey degildir. Olusunca da tadindan yenmez. Ayni bu sezon bu ikilinin yasattigi gibi. Hizli ve cevik futbollariyla teknik direktorleri Martin O'Neill'i da kendilerine hayran biraktilar ve vazgecilmez oldular. Young bu sezon oynadigi 49 macta 9 gol atip, 11 asistlik bir performans sergiledi. Ekurisi Agbonlahor ise, sure aldigi 50 macta 13 gol atip, 11 asist yapti. Transfer doneminin gozdeleri olabilirler. Ikisini beraber alabilene hayirli, ugurlu olsun.

8 Haziran 2009 Pazartesi

Elano Blumer



Manchester City'nin gelecegi parlak. Paralari bol, para pesindeki butun futbolculari getirebilecek guce sahipler. Su an sahip olduklari kadro da, azimsanacak bir kadro degil. Ancak kopmalar yasacanak gibi goruluyor. Bana gore o takimin tek bir yildizi var, o da Elano. Takimi cok iyi bir sekilde yonetebiliyor saha icinden. Attigi paslarla arkadaslarina her seyi hazirliyor. Uzaktan attigi sutlar ve frikikler tamamen ayri bir yetenegi. Shaktar gunlerinden beri takip ettigim bir futbolcudur Elano. Mark Hughes ile yasadigi sorunlar yuzunden takimdan ayrilmayi dusunuyormus. Takip edenlerin bildigi gibi son donemlerde zar zor oynuyordu City'de. Eger ellerinden kacirirlarsa, buyuk bir ihtimalle yerini dolduracak bir isim getirebilirler ama o getirdikleri futbolcu takima Elano kadar katki saglayabilir mi, takima alismasi ne kadar surer, bu sorulari dusunmeleri gerek. Umarim ayrilir Manchester'dan ve Bogaz kiyilarina dogru gelir...

Hamburg - Holosko ?



Hamburg'un, Bayern'e kacan Olic'in yerine ayni onun gibi kosan, basan, mucadele eden, her seyi yapabilen birini aradigini ve Holosko uzerinde durduklarini devre arasinda soylemistim. Bugunlerde Alman ekibi Besiktas'a teklif yapmaya hazirlaniyorlarmis. 8 milyon Euro vermeye razi olduklari konusuluyor. Avrupa vatandasi olmasi, Filip'i biraz daha cekici yapiyor. Tabi bu transfer icin once Mustafa Denizli'den izin alinmasi lazim. Sampiyonlar Ligi icin saglam kadro isteyen Denizli'nin, Holosko'nun yerine birini bulmadan vazgececegini dusunmuyor. Arada sirada Besiktaslilari kizdirsa da, degeri bilinmesi gereken bir futbolcu. Yukarida da dedigim gibi, kosan, basan, isiran, gerekince yerden, gerekince havadan oynayabilen, hizli dusunebilen bir futbolcuyu bulmak cok, cok zor.

Manyak Marco



Gectigimiz gunlerde benim icin efsane olan futbolcularin bir bir bu ortamlardan kacip gittiginden yakinmistim. Tam bunlarin ustune benim icin bir baska efsane olan futbolcu, Marco Materazzi'nin sozlesmesini 2012'ye kadar uzatacagini beni keyfilendirdi biraz. Oynanan herhangi bir futbol macinda, sahada bir manyagin olmasi benim icin heyecan yaratan bir seydir. Nasil Messi'yi, Ronaldo'yu ya da Ibrahimovic'i izlemek bir keyifse, bu tur futbolculari izlemek benim icin ayri bir keyif. Yapilan onca pozitif seyi, bu manyak bu sefer nasil katledecek diye meraklanmak, maci daha izlenesi yapiyor bence.

Hele cikarttiklari o kavgalar... Zidane gibi sahada isini yapan bir adami bile cildirtmis bir adamdan bahsediyoruz. Butun bu yanlarina ragmen, cok duzgun bir sol ayagi olmasi ve uzerindeki formanin hakkini vermesi ayri bir sey. Mourinho, bu sezon ona cok sans vermese de, eminim ki o da kulubede boyle bir adamin olmasindan hosnuttur.

7 Haziran 2009 Pazar

Perrier


Amsterdam'da bir sise Perrier : 1.50 Euro
Istanbul'da bir sise Perrier : 6.50 TL
Rijkaard'in Istanbul'da Perrier icmesi : Paha bicilemez

Rijkaard'dan Sabri Yorumu


" Çok yetenekli bir futbolcu. Ama beyni ile kramponları arasında köprü yok! Bunu çözebilirsek, büyük bir yıldız yaratabiliriz "

Hocam iyi demissin, hos demissin ama zorlama kendini bosuna. Ronaldinho'ya falan benzemez bu deli seni de cildirtir, ekibini de...
Bir seyler oldu da kurdun o kopruyu, Sabri, Arda'yi kesti, gecti sag aciga, 10 milyon Euro'ya gitti bir yerelere. Iste o zaman hem kahraman olursun, hem de unutulmaz olursun !

Trabzon'a Hayirli Olsun


Takimin kaptani ve bana gore takimin en buyuk sorunu Huseyin Cimsir takimdan ayrilacagini aciklamis. Sozlesmesini yenilemeyecegini yonetime belirtmis. Yonetim de cok israrci davranmamis. Futbolun en onemli yerinde boyle bir adam oynatirsaniz, basarisizliga da acik olmalisiniz. Yerine, Sadri Sener cok kaliteli bir adam getirebilir bence. Daha enteresan olan sey ise Huseyin'in taliplilerinin olmasi. Hannover, Hoffenheim ve Hertha Berlin, Huseyin ile yakindan ilgileniyormus. Bir gariplik var. Genc oyuncu avcisi Hoffenheim ve sampiyonlugu son haftalara kadar kovalayan Hertha 2. takima adam mi ariyorlar ?

Barcelona'dan Sizanlar



Bugun cikan iki tane transfer soylentisi var Katalan devinden. Biri defansa, digeriyse ileri uca. Defansla baslayalim. Barcelona, Manchester United'in Sirp tanki Vidic'e 22 milyon euro teklif etmeye hazirlaniyormus. Pique-Puyol-Vidic uclusu dunyanin en saglam geri hattini olusturur bence. Vidic, Manchester'da mutsuz oldugunu soyluyormus orada burada. Diger haber ise Madridlileri sarsacak cinsten. Aguero, Barcelona'da oynamak istedigini ve Messi'nin bu konuda ona yardim edebilecegini soylemis. Eger Real Madrid'e transfer olsa bunun Atletico'ya ihanet olacagini ama Barcelona'nin ise bambaska oldugunu dile getirmis. Hatirliyorsaniz, Atletico - Barca macinda Aguero tam bir bas belasi olmustu Guardiola icin. Kupalarin takimina, kupalarin adami guzel olur ama Ibrahimovic soylentileriyle birlikte, Messi-Henry-Ibrahimovic-Aguero cok, cok, cok fazla olur. Gerek yok bu kadarina, birakin cekisme olsun ey Barcelona yonetimi.

Komple Futbolcu



4 buyuklere " Anadolu'dan en cok kimi istersiniz ? " diye sorsalar, buyuk bir ihtimalle herkes Mehmet Topuz diyecektir. 5 yildir Kayserispor'da bir cok basarinin altina 66 yazdi. Her transfer doneminde talibi cikti ama hep Kayseri'de kaldi. Sonunda kaptan da oldu, ama bu son 2-3 gundur konusulanlar, yazilanlar ona hic yakismadi. Benim de dinledigim telefon baglantisinda Mehmet Topuz "Besiktasla anlastim abi, bu kararda Besiktasli olmaminda etkisi vardi" dedi. Sonrasinda menejeri Mehmet'in, Aziz Yildirim'la yaptigi bir gorusmede o formayi giymek bir gururdur dedigini soyledi. Galatasarayin eski baskanlarindan Faruk Suren'de, Mehmet Topuz'un kendisine Galatasarayli oldugunu soyledigini ifade etti. Baska bir roportajda ise Mehmet dogustan Kayserisporluyum demis. Bunlarin hangileri dogru, hangileri yanlis emin olamayiz ama ortada soyle bir sey var: Ayni anda 4 takim tutan bir futbolcu. Kendisine komple futbolcu diyenler hakli, futbolcu dedigin adam her takimi tutmali. Gerek yok boyle aciklamalar yapmaya. Sergen Yalcin'in oynamadigi takim kalmadi ama herkes onun Besiktasli oldugunu biliyor. Boyle ucuz dedikodularin yayilmasina o da izin vermedi ama onu transfer eden butun takimlar ona saygiyla yaklasti. Besiktas taraftari ne kadar istemese de kulup, yine Fenerbahce'den bir futbolcu almak zorunda kalacak. Kendin ettin, kendin bulacaksin Mehmetcigim. Transferinde, kramponlarin gibi renkli oldu.

Galatasaray'in Yeni Patronu : Rijkaard



Oncelikle bu kadar gec kaldigim icin ozur diliyorum. Daha yeni bilgisayari alip yazacak zaman bulabildim. Cuma gunu bu haberi duydugumda once ufak capli bir sok yasadim. Sonra olayi idrak edip, sindirdikten sonra bir an once Turk Telekom Arena kombinesi alma istegi olustu. Bu iki olayin arasinda, acaba havaalanina karsilamaya gitsem mi diye dusunmeye baslamistim ama kendimi dizginledim. 

Ayni Harry Kewell transferindeki gibi Haldun Ustunel yapacagini yapti. Sessiz ve derinden, Galatasaray'i hak ettigi yerlere getirebilecek bir isimle anlasti. Ortaya cok isim atildi, Le Guen, Perrin, Ramos, Schuster, Adriaanse gibi kisa vadeli yarari olacak teknik direktorlerle gorusulurken, birden Rijkaard, butun Galatasaraylilari sevindirdi. Yardimciligini Neeskens yapacakmis. Herkes cok sasirinca sordum yasi benden buyuk olanlara kimdir bu adam diye. Cruyff'ten eksigi yoktur diyen bile oldu. Daha da heyecanlandirdi bu laflar beni. Galatasaray'da gordugum en kaliteli teknik ekip olacak galiba.Guzel gunler bekliyor Galatasaray'i. Once biraz sabir, sonra kutlamalar...

Belki...