31 Ocak 2009 Cumartesi

Post Match : Denizlispor - Galatasaray

Denizli deplasmani bu sezon da kolay gecti. Gectigimiz 10 gunluk surecte hatirlamak istemeyecekleri 2 mac yapti Galatasaray. Iki Sivas macindada futbol adina hic bir sey yoktu sahada. Guzel zemin, sakin ortam, futbola uygun bir hava ve guzel bir mac. Arda'nin sik ara pasinda, Baros'un alistigimiz bir baska golu. Sabri'den beklenmeyecek duzgunlukte bir pas, Nonda'nin son donemdeki performansina ters guzellikte bir gol. Servet'in takima geri donmesiyle savunma toparlandi sayilir. Yan toplardaki zaaf her Turk takiminda oldugu gibi Galatasaray'da da var. Bu artik ulusal zaafimiz gibi oldu. Tipki Israil'in Gazze'ye yaptiklarina kayitsiz kalamamak gibi. Bu macin tek olumsuz yani, mactan once yasanan olaylar oldu. Taslanan taraftarlar ve kan dokulmesi... Yillardir Galatasaray Denizli maclari rahat ve huzurlu gecmekteydi. Bugun yasanan olaylar Denizlispor gibi bir takima yakismadi. Galatasaray'in omurgasinda bir sorun olmadikca, omurga guvende oldugu surece guzel futbol her sekilde geliyor. Omurga'dan kastim orta sahanin ve defansin ortasi. Kale ve iler ucu katmiyorum cunku bu iki bolgedeki oyuncularda ellerinden geleni yapiyorlar. Servet'in yoklugunda omurganin defans bolumu zorlaniyor ve Emre Asik butun iyi niyetine ragmen yetersiz kaliyor. Bugun, orta sahada ise Lincoln'un yoklugunda Arda onun gorevini cok iyi bir sekilde yerine getirdi. Arkasinda ise her zamanki sigortalar Ayhan ve Mehmet Topal onun isini kolaylastirdi. Onumuzdeki hafta gecerli olan Ayhan'in cezasina kuskusuz en cok sevinen sakatliktan kurtulan Linderoth olmustur. Artik onu da izlemek istiyor taraftarlar. Sivasspor'un puan kaybettigi bu haftada alinan bu rahat galibiyet, takimin kendine guvenin tekrar sagladi. Helal olsun Aslanlar. Denizlispor'a ufak bir yorum; yeni transfer Bangoura is yapar ama Kratochvil'i bu takimdan yollamak ayip.



Palombo


Daha once Miguel Veloso'nun FM'nin en onemli on liberolarindan biri oldugunu soylemistim. Oyundaki bir baska yetenekli isim ise Angelo Palambo. Palombo, gercektede en az oyundaki kadar basarili. Sampdoria'nin Cassano'yla birlikte en onemli oyuncusu. 27 yasindaki bu yildiza Fiorentina talip olmus. 12 milyon euro odemeye hazirlarmis. Zaten zor gunler geciren Sampdoria'da daha cok kalmak istemez eger bayrak adam olmak istemiyorsa. Bu 12 milyon euro sezon sonu icin. Fiorentina her gecen gun gucleniyor, eger orta sahalarina Palombo gibi bir ismi katarlarsa daha da guclenirler.

Julien Faubert


Real Madrid 5 ay icin West Ham'a 1.5 milyon euro verdi ve Julien Faubert'i kadrosuna katti. Yapilan anlasmaya gore bonservisi icin 6 milyon euroya anlasilmis ve sezon sonunda net bir karar verilecek Julien hakkinda. 2 yildir West Ham'da oynuyor Faubert, geldigi ilk yil sakatlik sorunu nedeniyle cok forma bulamasada, bu sezon onun icin daha iyi gidiyordu ve bu transferle morali tavana vurmustur artik. Ben bu transferin Real Madrid'i basariya goturecegini dusunmuyorum. Real Madrid gibi kuluplerde biz daha onemli ve unlu kanat oyuncularina alisigiz ve kanat oyuncularindan olaganustu performans bekliyor butun taraftarlar.Show yapsin, insin orta yapsin, hiziyla adam gecsi; Real gibi takimlarda kanat oyuncularindan beklenen bunlar. Bana kalirsa, bir baska Fransiz Yoann Goufrann daha iyi sonuc verecek bir tranfer olabilirdi. Iyi sanslar Real, Figo, Beckham gibi adamlara alistirdiktan sonra Faubert...

Mex



AC Milan'in bir suredir Philippe Mexes ile ilgilendigini ve sezon sonunda futbolu birakacak olan Maldini'nin yerine onu dusunduklerini duyuyoruz. Mexes bu konu hakkinda bir aciklama yapmis ve Milano'ya gitmek gibi bir dusuncesi olmadigini aciklamis. AC Milan'in yeni Maldini'si olmak istemedigini, baskent ekibinde mutlu oldugunu ve Roma'nin kendi Maldini'si olmak istedigini soylemis Philippe. Takimin bayrak adami olmak isteyenlere ayri bir sevgim ve saygim var. Auxerre'den transfer olurken yasadigi usulsuzluklerden biraz lekelenmis bir adi olsa da, bu aciklamalardan sonra futbolseverlerin gonlunde yerini saglamlastirdi Mexes.

30 Ocak 2009 Cuma

Ask For More !



Yilin takimi tartismasiz Barcelona. Inanilmaz bir ritim yakalandi takimda, herkes kimin nerde oldugunu, oraya atilirsa nasil sonuclanacagini biliyor. Barcelona bu kadar iyi olmakla yetinmek istememis, daha da fazlasini istemis Laporta. Bayern Munich'in kapisini calmislar, dunyanin bir numarali sol beki Lahm ve Galatasaray'in 180 bin euro icin kacirdigi Franck Ribery icin. Istegin ciddi oldugunda israr edilince, fiyatlar belirlenmis. Bayern Lahm icin 25 milyon euro, Ribery icin 35 milyon euro istemis. Bu gorusmeler sezon sonu icin tabi. Bir dusunelim, Dani Alves - Puyol - Pique - Lahm defansi, Iniesta - Xavi - Yaya Toure uclusu ve Messi - Ribery - Henry. Iyi sanslar Pep.

2009 Aussie Open



Futbol benim icin hayattir. Futbol'dan sonra ise benim icin en onemli ve keyif verici spor tenistir. Uzun yillardir vakit buldukca oynamaktan buyuk keyif alirim. Bugun hayatimda izledigim en guzel 2 tenis macindan birini izledim. 1.si Wimbledon 2002'de Nalbandian - Malisse maciydi. Mac inanilmaz bir sekilde giderken, bir sonraki gune ertelenmis ve bir sonraki gun Malisse'in hakki olan maci Nalbandian, son seti 6-2 alarak kazanmisti. Bugun izledigim mac ondan bile guzeldi. Avusturalya Acik yari finalinde Nadal -  Verdasco maci tam 5 saat 14 dakika surdu. Once Verdasco, sonra 2 kere Nadal, sonra tekrar Verdasco setleri aldi. Son sette 4-4 e kadar servis kirabilen olmadi. Verdasco'nun talihsiz cift hatasi maci Nadal'a dogru cevirdi. Son game'de 40-0 gibi bir seri yakalayan Nadal'a karsi Verdasco 40-30 yapsada, maci alan Nadal oldu. Ispanyollarin kapismasindan dunyanin 1 numarasi galip cikti. Pazar gunu Federer'e karsi 7. kere final oynayacaklar. Seninleyiz Federer, kalbimizdesin Fernando Verdasco.

RSC



Daha once Roque Santa Cruz ile Manchester City iliskisinden bahsetmistim. En son haberler Blackburn'un Santa Cruz'u birakmadigi yonunde. 18.5 milyon poundluk bir teklifi geri cevirmisler. Istedikleri teklif net 20 milyon pound. Blackburn'un Semih Senturk'u Matt Derbyshire'i da Olympiacos'a kiralaninca bu transfer iyice zorlasti. Yedek golculerini yolladiktan sonra, forvet hattinda daha fazla bi azalma istemeyecektir Big Sam ama 20 milyona en az Santa Cruz kadar iyi bir forvet alabilirler. Haberleri bekliyoruz.

66


Dogum gunun kutlu olsun Arda Turan. 
Yas olmus 22, artik zamani geldi demektir. Seni seven herkes, dunyanin en buyuk kuluplerinde soldan gidip saga cekip tekrar sola cekip orta yapmani bekliyor. Bunu soylerken bile icimde bir seyler burkulsa da, seni hakettigin yerlerde gormek istiyoruz.

29 Ocak 2009 Perşembe

Arsene Wenger'in Evi ve Turbulent


Gecen yil NTV Spor’da Fabregas Show vardi. Cesc cok begendigim bir futbolcu oldugum icin heyecanla bekleyip, izlemistim. Bulent Uygun’un bugun yaptigi aciklamalardan sonra, Arsene Wenger’in gecen yil o programda soyledikleri aklima geldi. Genc futbolcu yetistirmekte ustune insan tanimayacagim Wenger demiski; futbolcular ev gibidir. Once temelin saglam olacak. Temelden kasti, oyuncularin teknik ozellikleri. 7 – 14 yas arasinda teknik kapasitesini gelistirmesi gerekiryormus genclerin. Eger 14 yasinda yeterince iyi bir top ve oyun tekniginiz yoksa asla iyi bir futbolcu olamazsiniz. Temelden sonra sirada 1. kat var. 1. kati oyuncunun fizik yapisi olusturuyor. 14 – 17 yas arasinda gucunuzu ve hizinizi arttirmaniz sart. 17'ye kadar bu ozelliklerin gelismesi gerekiyormus. Sirada 2. kat var. 2. kat ne kadar ac oldugunuz. Eger cuma aksami disari cikmak yerine hafta sonu cikacagin maci dusunuyorsan, aklinda o maci oynuyorsan basarili olabilirsin demis sayin Wenger. Geldik catiya; Arsene Wenger’e gore cati kati teknik direktor. Ne kadar saglam bir temeliniz olursa olsun, 1. katiniz saglam olsun, 2. katiniz  saglam olsun, catiniz ise yaramazsa ev su dolar ve butun emekleriniz bosa gider buyurmuslar.

Sevgili Bulent Uygun, senin ozel Fatih Terim, Parreira, Osieck karisimi " Turbulent"in ya da ona benzer metodlarin nedir bilinmez; ama biraz yavas ol. Wenger'in sadece Arsenal'deki basarilari degil Monaco'daki gunlerini de hatirla. Hatirlamadigina gore galiba "asker"lik gunlerine denk geliyor. George Weah'i, Thierry Henry'yi, Youri Djorkaef'i,Emmanuel Petit'yi, Lilian Thuram'i, David Trezeguet'i onun bulup yetistirdigini ve butun basarilarini o yetistirdigi futbolcularla kazandigini unutma. O gunlerde AS Monaco'nun Sivasspor'dan fazlasi yoktu eksigi vardi. Burberry's mont giyip, Louis Vuitton atki takinca adam olunmuyor. Bu ulkede cok konusan adam degil cok is yapan adam sevilir bunuda aklindan cikarma. Biraz saygi...

Euro 2016


Bu haftanin modasi bu herhalde, her ulke bir turnuvaya talip oluyor. Son basvuru ise Italya'dan. Euro 2016'ya talip olmuslar. Euro 2016'nin bir ozelligi var, o da ilk defa 24 takimli bir Avrupa Sampiyonasi olacak olmasi. 1990 Dunya Kupasi'ndan sonra ikinci onemli turnuva olur kazanirlarsa. Turk Telekom Arena, Sukru Saracoglu, Yeni Besiktas Inonu, Kayseri Kadir Has, Sivas'in yeni stadi, Konya'nin yeni stadi, Izmir Ataturk Stadi, Antalya'nin yeni stadi, Trabzon'un yeni stadi, yapilacak yeni bir kac stad ve Ataturk Olimpiyat Stadi'nda haziran sonunda guzel bir final. Euro 2016 Turkey ! Hayaller, hayaller, hayaller...

Robert David Keane


Onu ilk duydugumda Inter'deydi. Italya'da bir Irlandali; ne isi var diye dusunmustum. Coventry neresi, Milano neresi sonucta. Tutmadi orda tabi normal olarak. Leeds semalarinda takildiktan sonra biraz, ver elini White Hart Lane. 6 yil Tottenham formasi terlettikten sonra bu sezon basinda 20 milyon pounda cocuklugunda taraftari oldugu Liverpool'a. Sezon basinda her sey goze hos geliyordu, ancak maraton baslayinca o kadar da iyi olmadigi goruldu her seyin. Rafa, onu takima kazandirmak icin elinden geleni yapsada, Robbie bir turlu tutmadi Merseyside'da. En basarili yillarini gecirdigi Spurs'te dayanamamis heralde ki, onun icin Liverpool'un kapisini calmis. Son haftalarda kirmizi formaya uzak kalinca, bu teklif Robbie'ye de mantikli gelmis. Aldiginiz paraya verin, faizinide helal edin olsun bitsin. Rafael Benitez orada gelecek parayla Aguero'yu getirir Liverpool'a bence. Gelirse ne olur ? Guzel olur.

Liverpool Antremani


Gecen yildan bir goruntu. Liverpool'un gectigimiz sezonki kupasizliginin nedeni bu antremanlar mi acaba ?

Given



.Shay Given Newcastle ile ozdeslesmis bir futbolcu. 11 yildir bu takimin formasini giyiyor. EPL'in para babasi Manchester City simdi bir de ona teklif goturmus. Haftalik 86,000 pound ve Newcastle'a 8.5 milyon pound. Newcastle'da 32lik delikanlidan 8.5 milyon kazanmayi mantikli bulmus ve kabul etmis. Dizinde ufak bir problem oldugu biliniyor Shay Given'in, ama coktan saglik kontrollerinden gecmis Manchester'da. Joe Hart, Kasper Schmeichel varken ve onlarda parlak bir gelecek varken, niye Eastlands ?

Joe


Joe Cole'un sezonu kapattigini daha once soylemistim. Sakatlik lafta onemli gelmese de, sekilde kotu gorunuyor. Adamda garip bir tip var; sanki 2 dakika sonra kapimi calacak, hadi olum PES atalim diyecek bir tip. Sanki yan komsunun buyuk oglu. Sakatlikta ancak sanal ortamlarda gorur zaten kendini. Tekrar gecmis olsun Londra'nin asi cocugu.

28 Ocak 2009 Çarşamba

Futbolcu - Hakem Iliskisi




Ne fazla yakin olacaksin hakemlerle,

Ne fazla asabi,

Ne de fazla Sabri gibi.

Bebek Yuzlu Katil



Gurur duyulacak bir futbolcu Emre Asik. Turk Futbolunun butun buyuk basarilarinda adi var. 1993 Akdeniz Oyunlari, 2002 Dunya Kupasi, 2008 Avrupa Kupasi hepsinde var Emre Asik. 93'teki oyunlarda nasil gorunuyorsa, ne kadar diriyse bugunde oyle. 3 buyuklerde de oynayan 6 futbolcudan biri Emre Asik ama ben onun Galatasarayliligina en az Arda'ninki kadar inaniyorum. Lucesculu zamanda defansin vazgecilmez adamiydi. Bulent Korkmazla birlikte belkide dunyanin en cirkef defans ikilileriydiler ama Liverpool'un, Barcelona'nin, Roma'nin milyon dolarlik forvetlerini hareket ettirmemislerdi. Olayli Roma macinda kaskli polise kafa atip onu yere yigacak kadar kuvvetli ve haksizliklara dayanamayan bir adamdir. Roma'da takim arkadaslarina atilan meydan dayagina dayanamayip bir kac Italyan polisi tokatlayan ve sonunda o polisler tarafindan mahkeyemeye verilen bir adamdir. Bana gore Turk futbolunun ender adam gibi adamlarindandir. Galatasaray'daki ikinci Fatih Terim donemindeki Club Brugge deplasmaninda yaptigi buyuk hatayla gozden dustukten sonra sezon sonunda Besiktas'a transfer olup 100.yilda Besiktas'a katki saglayan profesyonel oyuncudur. Besiktas'ta da bir cok basarili mactan sonra, Emre Asik 2006'da Galatasaray'a geri donmustur. Kalli doneminde Hasan Kabze'yle birlikte haksizlik yapildigini dusundugum futbolcudur. Takimla alakasi kesilmek istenen ama efendiligini bozmadan ona onerilen Ankaraspor'u secen ve Ankaraspor'daki 1 sezon ardindan, Euro 2008 kadrosuna secilen Turkiye'nin yetistirdigi en onemli defanslardandir Emre Asik. Her futbolcunun oldugu gibi onun da bir klisesi vardir ve sonuna kadar dogrudur. Emre'yi 20 mac oynatmazsiniz, onun yerine dusundugunuz adam sakatlanir tam buyuk bir mac oncesi ve Emre Asik oynar onun yerine. O oynadigi macta ustundeki formanin hakkini en cok veren adamdir Emre. Kornerlerde takimi icin gol arar ve atar. Bogucu markajiyla forvetlere adim attirmaz, yaptigi sert mudahalelerle de rakibin korkulu ruyasi olur. Euro 2008'de de boyle gelisti olaylar. Servet'in ve Emre Gungor'un sakatligi sonucunda, Isvicre macinda kafasi yarilmasina ragmen bandajla Cek Cumhuriyeti macinda basariyla oynamistir. Sakatlik, kan, bandaj demeden neyi varsa sahaya koymustur. Yeri gelince ona uzatilan tekmeye kafa atmistir. Son gunlerde ise, Servet'in sakatligi sonucunda tekrar forma giymeye baslamistir. Oynadigi maclarda her zamanki gibi hata yapsada elinden gelen her seyi sahada yapmaktadir. Boyle bir futbolcu hem Turkiye milli takiminda hem de Galatasaray'da oldugu icin gurur duyuyorum. Oynayabildigin surece oyna Emre Asik.




Captain Marvel



Beckham, Los Angeles'a gittiginde, artik herkes onun futbolu kafasinda bitirdigini 5 yilda 250 milyon dolari cebine koyup servetini arttiracagini dusunuyordu. 2 yil gecti ve sadece 2,5 ayligina geldigi Milan'da yetenegini ve onemini gosterdi bizlere. Simdi Milano'da konusulan tek sey, Beckham'in alinip alinmayacagi. Kaka - Ronaldinho - Beckham - Pirlo - Seedorf gibi bir orta saha zenginligi dunyada baska hic bir takima nasip olmaz. Capello'nun gozunun onunde olmak ve milli takima secilebilecek olmak, onun Milano'daki huzurunun bir baska sebebi. Resimlerden ve aciklamalardan da hem Beckham'in hem diger futbolcularin Beckham'in Milano'da olmasindan mutluluk duydugunu goruyoruz. Gelmeden once AC Milan'la antreman yapmak bile futbolunu gelistirir diyen Seedorf cok memnun gibi ozellikle. Milan'in yillik 50 milyon dolar gibi bir para vermeyecegi kesin Beckham'a ama yapilan teklifi kabul ederse, parayi degil futbolu sevdigini anlariz. Bu zor karari verirken biraz erkek ol, her seyi cadi Victoria'ya birakma David.

Sapik


Gun gecmiyor ki Ingiltere'den futbolcular hakkinda bir tutuklanma haberi gelmesin. Son 1 ayda once Gerrard, sonra Obi Mikel ve simdi de son bomba Robinho. Gectigimiz haftalarda, Leeds'deki bir gece kulubunde cinsel taciz sebebiyle West Yorkshire polisi tarafindan sorgu odasina cekilmis. 18 yasindaki genc bir kiz taciz konusunda israr etsede, Robinho, avukati sayesinde dun gece saliverilmis. Adini bile bilmedigin bir takima kacarsan, oraya alisman zaman alacaktir. Bakalim bu olaydan sonra macta nasil bir performans gosterecek.

27 Ocak 2009 Salı

Post Match: Eziyet



Bugune kadar Ali Sami Yen'de izledigim en sikici, en keyfisiz, kalitesiz macti. Ilk yari boyunca oyunu cirkenlestiren bir Sivasspor ve herhangi bir beceri gosteremeyen Galatasaray vardi macta. Bugune kadar oynadigi her macta oyunu guzellestiren Sivasspor, bugun ilk yarida adeta macin icine etti. Defansta Bilica denen cirkef oyuncunun 2 macta tekme atmadigi, kavga etmedigi bir oyuncu kalmamistir heralde. Macta iki takim icin gereksiz bir gerginlik vardi. Bu gerginligi yaratanda Sivasli futbolculardi. Galatasaraylilar kaybedilmis bir macin hirsiyla, istekli basladi maca. Kazanmak icin herseyi yapmaya hazir durumdalardi. Sivasspor ise bugune kadar takdir topladigi oyunuyla degil cirkeflikle durdurmaya calisti Galatasaray. Basarilida oldular, macin gerginlik seviyesini iyice arttirip macin icine ettiler. Ilk yari boyunca futbol adina hic bir sey yoktu iki takim adina. Ne yapilmis bir pas, ne cekilen bir sut, en ufak bir sey yoktu. Ikinci yaridan once Bulent Uygun'da bu sikintinin farkina varmis ki, maci oyunuyla guzellestirebilecek Balili'yi aldi. Bir deplasman takiminin, Galatasaray deplasmaninda oynamasi gerektigi gibi, golu ve galibiyeti counter-attacklara yani atilan uzun toplara birakti. Balili'nin hiziyla teke tekte hem Emre'yi hem Meira'yi gecebilecegini bilmeyen yoktu Mecidiyekoy'de. Ikinci yarida Sivasspor oyununu degistirsede, Galatasaray'da hersey ayni devam ediyordu. Macin en en basinda solda Baris, sagda Aydin, ortada Topal-Ayhan, ileride Arda, onunde Baros dizilisiyle devam edilseydi belki daha keyifli bir mac olabilirdi. Ancak Arda sola, Ayhan Baros'un arkasina gecince sikinti kacinilmazdi. Ayhan'in yeri ortanin ortasi bunu herkes anladi. Bugun oynadi yerde oynadiginda fazla pasif kaliyor. Attigi gol bu macin tek olumlu seyi ama atilan gol bile bu maci icin fikirleri degistiremez. Mac boyunca ne Arda, ne Baros, ne Aydin yani taraftarlarin maci cevirmesini bekledigi isimler hic bir sey yapmadi. Arda butun mac yurudu, Aydin yetersiz oldugunu tekrar gosterdi, Baros Lincoln'suz Kezman oldugunu hatirlatti bizlere. Macin son 10 dakikasindaki hali saha futboluna benzer sey bu maci ozetleyebilir aslinda. Sabri mac boyunca bu takimda olmamasi gerektegini herkese bir daha gosterdi. Artik taraftarlara gina geldi, sagdan bindirip kafaya orta yapan "kucuk kaptan"i beklemekten sikildilar. En son takimda bu kadar yoklugu hissedilen adam Hagi'ydi. Simdilerse ise Lincoln'suz olmuyor. Yaratici oyuncu eksikligi bu olsa gerek. Maci izleyen herhangi birine sorsaniz mactan aklinizda kalan goze guzel gelen bir sey var mi diye, kimsenin var diyebilecegini sanmiyorum. Gecen yil kimsenin aklina gelmezdi, oynamayan, sakatliktan kurtulamayan Lincoln'un vazgecilmez olucagi. Uzun lafin kisasi, mac bana keyif vermedi. Bu maci izlemek yerine Ingiltere Championship Nottingham Forest - Doncaster macini izlemek daha cok keyif verebilirdi. Son olarak, Sivasspor yine iyi bir transfer yapmis, Kamanan isimli futbolcu rakiplere zor anlar yasatacaktir.



World Cup 2018 - 2022



Katar, 2018 ve 2022 Dunya Kupalarina adayligini acikladi. Son yillarda en cok gelisme gosteren Arap ulkelerinden biri Katar. "Aspire" gibi bir spor akademisi kurduktan sonra ulkede spor onemi ve degerini arttirdi. Cesitli stad haberleride gunden gune geliyor Katar'dan. Dunya Kupasi once 2011 Asya Kupasi iyi bir hazirlik olur. Eger secilirlerse, o Dunya Kupasi o gune kadar yapilmis en kalitelilerinden biri olur. Katar emiri, ailesi ve Katar'da yasayan herkes aktivitenin olaganustu olmasi icin ellerinden ve ceplerinden gelen herseyi yaparlar. Bir tek mevsim sorunu olabilir o da buyuk bir sorun. Baska bir sorun da Ingiltere, Japonya, Belcika-Hollanda, Cin, Portekiz-Ispanya, Meksika, A.B.D, Rusya ve Avustralya. Kolay gelsin Katar.
(The Wall Stadium, Doha)

Andrei The Russian 2



Arsenal, Ocak transfer doneminin basindan beri Arshavin'in pesinde. Cesitli teklifler, aciklamalar yapildi ama her seye ragmen artik sona yaklasildi. 16 milyon euroluk teklifle, taraflar ortayi bulmus gibi.  Euro 2008 sonrasi Arshavin'in gereginden fazla ilgi gordugunu dusunuyordum. Hala da oyle dusunuyorum. 27 yasinda bir futbolcu eger kendini kanitlayacak kadar yetenekli olsaydi bu patlamayi en gec 24 unde yapmis olurdu. Ama 27 yasinda daha yeni yeni adini duyurmaya basladi. Bana kalirsa Arda Turan'in daha fazla adinin duyulmasi gerekiyordu. Eger bahsedildigi kadar yetenikliyse, Arsenal ve Wenger bunlari ortaya cikaracak yer. Transferin sonuclanmasina ramak kala Arshavin'de Rus gazetelerine son karari bekledigini soylemis. Bakalim Moskova - Londra hattinda neler olacak. Yukaridaki resimden de anlasildigi gibi olay kulupler arasinda, Arshavin merakla bekliyor sonucu.

Ogrencilere Ara Tatil Hediyesi

27 Ocak Salı
17.30 Denizlispor - Ankaraspor > Lig Tv
20.30 Galatasaray - Sivasspor > Lig Tv
21:30 Stutgart - Bayern München > Kanal A
21.45 West Bromwich - M.United > Spormax
23.45 Portsmouth - Aston Villa > Spormax

28 Ocak Çarşamba
12.15 Tottenham - Stoke City > Spormax
20.00 Antalyaspor - Beşiktaş > Lig Tv - HD
20:00 B. Dortmund - W. Bremen > Kanal A
21:30 Milan - Genoa > NTV Spor
21.45 Chelsea - Middlesbrough > Spormax
23.45 Wigan Athletic - Liverpool > Spormax

29 Ocak Perşembe
01.30 Everton - Arsenal > Spormax
12.15 M.City - Newcastle United > Spormax
20.00 Fenerbahçe - Bursaspor > Lig Tv - HD
21:30 Hamburg - Bayern München > Kanal 24

30 Ocak Cuma
21:30 Hamburg - Bayern München > Kanal 24

31 Ocak Cumartesi
13:00 Kartalspor - Kasımpaşa > D Spor
14.45 Stoke City - M.City > Spormax - HD
15.00 Ankaraspor - Trabzonspor > Lig Tv - HD
17.00 Middlesbrough - Blackburn > Spormax
19.00 Denizlispor - Galatasaray > Lig Tv - HD
21.45 Benfica - Rio Ave > Spormax - HD
23.45 Arsenal - West Ham > Spormax

01 Şubat Pazar
01.30 Aston Villa - W.Athletic > Spormax
10.45 Bolton - Tottenham > Spormax
12.30 Fulham - Portsmouth > Spormax
13:00 Manisaspor - Malatyaspor > D Spor
15.30 Newcastle - Sunderland > Spormax - HD
17.00 Fenerbahçe - G.Antepspor > Lig Tv - HD
18.00 Liverpool - Chelsea > Spormax - HD
20.00 Beşiktaş - Antalyaspor > Lig Tv - HD
20.00 Belenenses - Porto > Spormax - HD
22.00 Hull City - West Bromwich > Spormax

02 Şubat Pazartesi
20:00 Karşıyaka - Altay > D Spor
22.00 M.United - Everton > Spormax

26 Ocak 2009 Pazartesi

Miguel Veloso


Football Manager oynayanlarin son yillardaki fetisi haline gelen bir futbolcu Miguel Veloso. Oyunda olaganustu oynuyor ve herkes kadrosunda gormek istiyor. Bu olaganustu oyunu sadece oyunda degil gercektede devam ettiriyor Miguel. Premier League'in alt siralarinin takimi Bolton, Miguel Veloso icin 12 milyon poundluk bir teklif yapmaya hazirlaniyormus Sporting'e. Arsenal ve Manchester United'in da talip oldugunu biliyoruz. Kafasindan neler geciyor bilinmez ama bana kalirsa eger kendine guveniyorsa once Bolton'a, orda kalitesini kanitlayip ve Bolton'a para kazandirip, buyuklerden birine. Ya da ben kendimi biliyorum kanitlamaya ne gerek var diyip, Manchester'a ya da Arsenal'e de gidebilir. Yolun acik olsun, FM'cilerin sanal aski.

C and C



Tottenham, 2 tane "C" alarak kadrosunu guclendirme cabalarinda. Chelsea'den Carlo Cudicini ve sezon basinda Sunderland'a sattiklari Pascal Chimbonda'yi kadrolarina kattilar. Daha once Wilson Palacios icin 12 milyon pound odeyen kulup, kaleci Cudicini'yi bedelsiz, Chimbonda'yi ise daha aciklanmaya bir bedelle aldi. Londra'da en cok taraftara sahip olan kulubun daha basarili olmasi gerek. Hali hazirda 22 macta 21 puan 16. sirada bulunuyor. Gelecek parlak...

Alcohol


Ingiltere polisi bizimkilere benzemez, kim olursaniz olun, ne verirseniz verin, oyle kolay kolay birakmazlar. Gectigimiz cumartesi sabahi saat 5 sularinda, Chelsea'nin Nijeryalisi John Obi Mikel, alkollu bir sekilde araba kullanirken yakalanmis polislere ve tutuklanmis. Ya hapishanede bir sure ya da 1 yil ehliyetine el konulacak. Gecmis olsun Obi.