22 Nisan 2009 Çarşamba

Devre Arasi


Hayat yordu biraz beni. Bir devre arasi gerekti, uzatmalarida oynadik, hakem sonunda ilk 45 dakikayi bitirdi. Top biraz uzakta kalsin. Yeni haftaya kadar soyunma odasindayim. Ikinci yarida her zamankinden daha iyi bir performans bekleyin benden.

21 Nisan 2009 Salı

21 Nisan 2009


Neler, neler degismis, o gunden, bu gune...

20 Nisan 2009 Pazartesi

Puan Durumlari





Son Nokta


"Bu şehri seviyorum, bu takımı seviyorum ve uzun yıllar Milan'da forma giymek istiyorum"
Ricardo Izecson dos Santos Leite Kaka

Butun transfer dedikodularina guzel bir cevap...

Sezonun Ilk Sampiyonu




AZ Alkmaar, Eredivisie'de bitime 3 hafta kala sampiyonlugunu ilan etti. Ajax'in, PSV'nin ve sezon basinda bu sezonu sampiyon bitirmesi beklenen Feyenoord'un kotu bir sezon gecirmesi AZ'nin sampiyonluguna yardimci oldu. Tabiki de basarili ve hizli futbollarida bu sampiyonlukta etkiliydi. Bu sampiyonluk tarihlerinde 2. oldu. 

Louis van Gaal, ne kadar buyuk bir teknik direktor oldugunu bir daha gosterdi. Takima oynattigi futbol, ders konusu olur. Takimin bana gore en onemli yildizi olan Belcikali Dembele, bakalim onumuzdeki sezon nerede olacak ?

BlackBerry PIN


Joe Cole, aylardir sakat. O da bu durumdan sikilmis gibi gorunuyor. Sahalarin hircin cocugu ne kadar da efendi duruyor bu kiyafetle. Bizlerden biri sansa BlackBerry Messenger'ina eklese de bir sorsak ne zaman donuyor sahalara. PIN'ini bulmak lazim...

19 Nisan 2009 Pazar

Tebrikler Advocaat



Bugun oynanan Lokomotic Moskova - Zenit macinda, Advocaat yine zekasini konusturdu. Ilk once kriz doneminde, dunyada baska hic stoper yokmus gibi, Meira'ya 6.5 milyon euro verilmesini kabul etti, bugunde Mustafa Denizli tarzi bir kural hatasi yaparak takiminin hukmen maglup olmasina yol acti. Macin 81. dakikasinda Rus Pogrebnyak'in yerine Turk Fatih Tekke'yi alinca takim 7 yabanciyla maca devam etti. Rus liginde yabanci siniri 6 olunca da, kural hatasi oldu ve Zenit maci 3-0 hukmen kaybetti. Advocaat mactan sonra butun sorumlulugu ustune aldigini ve federasyonun vericegi karara saygili oldugunu acikladi. Keske Zenit'deki, Fatih Tekke Rus oldu, 1 nisan sakasi gercek olsaydi diye cildiriyodur Dick Advocaat. Fatih gec girdi am oz girdi maca. Kismet...

Adicolor

Ayakkabilara dikkat.

Fabio Cannavaro


Juvetus, sike iddalariyla Serie B'ye dusuruldugunde takimdan ayrilan futbolcular olmustu. Vieira, Ibrahimovic, Cannavaro gibi isimler belki para icin, belki de takimlarina Nedved, Buffon veya Del Piero kadar bagli olmadiklari icin ayrilmayi tercih etmislerdi. Cannavaro, Juventus'un bu zorlu doneminde Torino'dan ayrilip Real Madrid'e tranfer olmustu. Muhtesem bir Dunya Kupasi'nin ardindan 2006 - 2007 sezonunda Real'le yeni bir baslangic yapmisti. Ilerleyen donemlerde Yilin Futbolcusu odulu gibi odullerde alan Fabio'nun Madrid'deki sozlesmesi bu sezon sonunda bitiyor. Gectigimiz zamanlarda kendisini yetistiren Napoli'ye gidip, kardesiyle beraber oynamasi beklenirken, Italya'daki son haberler Juventus'la 1+1 yillik bir sozlesme imzalayacagi yonunde. Forma sansi bulur mu bilinmez ama bir nevi manevi bir borc odemek gibi olur bu transfer. Italya'yi bilmem ama zor gunlerde birakip gidenler pek sevilmez buralarda.

Post Match : Istanbul Buyuksehir Belediye Spor - Galatasaray



Puan oldu 51. Haftalardir beklenen sicrayis bu hafta gerceklesti. Aslinda biraz da sansa oldu. Kimse bugun Galatasaray'in iyi oynadigini dusunmuyordur. Dun oynanan Ankaraspor - Fenerbahce macinda nasil Ankaraspor bir pozisyonla maci kopardiysa, Galatasaray'da aynen oyle kopardi. Nonda'nin fizigini kullanarak tasidigi topta, akillica bir pas vermesi ve Baros'un da ayaginin icini iyi koymasi golu getirdi. 

Son dakikalarda yasanan bir iki etkili Galatasaray ataginin sebebi defansta ne Baros'a ne Lincoln'e gecit vermeyen Barbosa - Vinicius ikilisinin ilerde kalmasiydi. Macin genel hakimi kesinlikle Belediyespor'du. Galatasaray'in ceza sahasina atilan her topta Bebbe etkiliydi. Ibrahim Akin ne kadar yetenekli oldugunu bir daha gosterdi. Sol geride oynayan, Galatasaray'dan yetisme Gokhan Suzen mac boyunca gayet basarili bir oyun sergiledi. Abdullah Avci'yi gercekten tebrik etmek lazim, takimina bu kadar akici ve hizli bir oyun oynattigi icin. Galatasaray'da en basarili isim tartismasiz Semih'ti. Haftalardir o bolgede oynuyormus gibi, siritmadan, hic bir pozisyonu kacirmadan oynadi. Mactan sonra da formayi birakmamam dedi. 

Ayhan'in ve Kewell'in yorgunluklari mac boyunca goz onundeydi. Bulent Korkmaz'in, Ayhan'in yorgunlugu gormemesi ve son dakikalarda Ayhan'i degilde Baros'u cikarmasi, kendisine olan guvenimi yavas yavas azaltmaya basladi. Yillardir futbolun icinde olan birisi nasil bunlari dusunemiyorum gercekten cok merak ediyorum. Lincoln yine cok etkisizdi. Ondada bir yorgunluk var gibi ama neyin yorgunluguonu anlayamiyorum. Mehmet Topal'li orta saha biraz daha diri oluyor. Bunu bugun bir daha gorduk. Emre Gungor'un macin basinda sakatlanmasina en az kendisi kadar bende uzuldum. Bu sezon boyunca adami 90 dakika izlemek bir turlu kismet olmadi. Oynadigi her macta, talihsizce sakatlaniyor ve maci bitiremiyor. Nonda'nin oyuna girisiyle ileri uctaki basiretsizlik biraz iyilestirildi ve zaten sonucunda da gol geldi. 

Galatasaray tekrar ilk 4'e girdi. Eger bugun Besiktas kazanirsa, aradaki puan farki 7 olacak. Bana hala imkansiz geliyor. Bakalim gelecekte neler var...

Iddaa


Istanbul Buyuksehir Belediyespor macindan once Lincoln ve Umit Karan taraftar sayisi iddasina girmis. Umit Bey demis ki, 5000'den az taraftar gelir. Brezilya'nin gulude, Umitcigim benimle dalga mi geciyorsun demis ve 5000'den cok taraftara oynarim ben demis. Sonuc, 8300 taraftar gelince, 100$ Lincoln'un olmus. Brezilya'ya bir ucak bileti icin biraz daha iddaa kazanmasi lazim.

Bitememis Transfer



Edinaldo Batista Libano, Grafite. 2007 - 2008 sezonunun basinda Galatasaray'in transfer listesindeydi. Bir turlu sonuclanamayan gorusmeler sonunda Grafite, 8 milyon euroya Wolfsburg'un yolunu tuttu. Pek adi sani duyulmamis bir futbolcu oldugu icin kimse cok uzulmemisti. Ustune ustluk formda bir Nonda ucuza kapatilinca, cok buyuk bir rahatsizlik hissedilmedi. Taa ki bu sezona kadar... Muhtesem gecirdigi bu sezonda Wolfsburg adina Bundesliga, Almanya Kupasi ve UEFA Kupasinda toplam 25 macta 29 golu bulunuyor Grafite'nin. Bugun oynanan Wolfsburg - Leverkusen macinda da 2 gol atti. Le Mans'da oynadigi donemde kim dusunebilirdi ki, Bundesliga'da mac basina 1.16'lik bir gol orani tutturabilecegini ? Su anda kendileri 20 golle, Bundesliga'nin gol krali. Uzulelim mi Galatasaray'a gelmedigine, yoksa Baros'u dusunup yetinelim mi bilemedim... Yoksa Baros - Grafite ikilisini mi hayal edelim ?

Bizim Japon