2 Ekim 2009 Cuma

Keyf-i Futbol 2 - 4 Ekim

3 Ekim Cumartesi

16:30 Bochum – Wolfsburg (TRT 3)
19:30 Manchester Utd. – Sunderland (SPORMAX)
19:30 Monchengladbach – Dortmund (TRT 3)
20:00 Beşiktaş – Denizlispor (LIG TV)
21:00 Barcelona – Almeria (NTV Spor)
22:00 Lens – Lyon (KANAL A)

4 Ekim Pazar

14:30 Rangers – Celtic (EURO FUTBOL)
15:30 Arsenal – Blackburn (SPORMAX)
15:30 Utrecht – PSV Eindhoven (FUTBOL SMART)
16:00 Ankaragücü – Galatasaray (LIG TV)
16:00 Atalanta – Milan (NTV Spor)
16:30 Stuttgart – Werder Bremen (TRT 1)
18:00 Chelsea – Liverpool (SPORMAX)
20:00 Fenerbahçe – Gençlerbirliği (LIG TV)
22:00 Marseille – Monaco (KANAL A)
2:00 Santos – Palmeiras (SPORMAX)
23:00 Sevilla – Real Madrid (NTV)


Red Bull Kanatlandirir


Avrupa Ligi'nin en iyi giden takimlarindan biri Red Bull Salzburg. Ilk macta Lazio'yu 1 - 2, ikinci macta da Villarreal'i 2 - 0 yenerek, kendi gruplarinda 6 puanla lider durumdalar. Gectigimiz sezon 39 gol atarak 2008 - 2009 sezonunun en golcu ismi olan Marc Janko'da gollerine devam ediyor. Avrupa Ligi'nde 2 macta 2 golle, takiminin en golcu ismi durumunda Janko. Daha 26 yasinda, forvet arayanlara duyurulur.

Post Match : Galatasaray - Sturm Graz



Galiba Eskisehirspor macindan sonra Galatasaraylilar Ali Sami Yen'de uyuyakaldi. Kadrodaki degisiklikler disinda ben cok buyuk bir fark goremedim bu iki mac arasinda. Goze carpan tek fark iyilesmesini bekledigimiz Galatasaray'in biraz daha kotulesmesi. Macin ozetini izleyenler Galatasaray'in direkten donen toplarini, verilmeyen penaltisini, iptal edilen golunu gorup kanmasinlar cunku bu ozetler ayni Mehmet Demirkol'un Fenerbahce - Antalyaspor maci hakkinda yaptigi yorum gibi. Macin ozetindeki pozisyonlardan baska Galatasaray'in mac icin hicbir seyi yok. Galatasaray lige cok hizli ve tempolu baslamisti. Hatta ilk 15 dakikada atilan gollerle rakiplerini mactan silip attigi bir cok mac izledik ilk haftalarda. Son 3 haftada ise Galatasaray'in o eski baskili ve tempolu oyununu goremiyoruz. Bunun yerine, Galatasaray'in gecen sezonki futbolundan daha yavas, daha az bilincli pas yapilan bir oyun izliyoruz. Ayhan'in yoklugundan kaynaklandigini dusundugumuz bu sorunun, Ayhan'in varliginda da duzeldigini goremedik. Tabi bunda Ayhan'in daha tam hazir olmamasi da var.


Benim gozume en cok carpan sey, Galatasaray'in bu performansindaki dususun, Arda'nin performansiyla dogru orantili olusu. Arda, sanki son maclarda kendinden beklenenleri yapamiyor. Bana gore Ayhan'in hemen onunde oynadigi maclarda, yani orta sahanin ortasinda takimin beyni olarak oynadigi maclarda, cok daha etkili oluyordu. Son maclardaysa bir forvetin arkasinda, bir solda, bir sagda oldugu icin bana gore ne yapacagini o da sasirdi. Bu mac bizlere Ayhan'in yaninda oynayacak adamin kesinlikle Mustafa Sarp oldugunu gosterdi. Hatta ondan sonra gelecek adam da bence Baris Ozbek'tir. Bu iki oyuncu da Mehmet Topal'in aksine topu oyuna daha cabuk sokuyor ve orta sahada daha cok calisiyor. Bugun Mehmet Topal gercekten cok verimsiz oynadi. Bence Rijkaard'in surekli degisen kadrosunda bir kac hafta yer bulamayacaktir.

Gelelim Elano'ya. Tamam kendisinden bekleneni tam yapamadi, tamam paslari isabetsizdi, cok top kaptirdi ama bu adami elestirmek gunahtir. 2 yil boyunca butun Galatasaraylilarla dalga gecen Lincoln'e bikmadan "tapan" taraftarlarin bu adami bu kadar kolay harcamasi gunahtir. Bu kadar etkisiz oldugu macta bile tek asisti kendisi yapti bunu unutmayalim. Futbol, fikirler ve eylemlerden olusan bir spordur. Eylemler bazi degiskenler yuzunden aksayabilir ama asil onemli olan fikirlerdir. Eger bir futbolcu dusunebiliyorsa, bir seyler uretebiliyorsa bu bana yeter. Ayakkabisi rahatsiz ediyordur, bir sakatligi vardir, keyifsizdir, butun bunlar futbolcunun yapmak istedigi eylemi etkileyebilir ama eger o adam, herkes aldigi topu sag kanada atiyorken, kafasini kaldirip 50 metrelik bir pas atmayi dusunup, deniyorsa basarili olmasa bile benim icin yeterlidir. Yarim volesini elestirenlere bir sorum var. Arkasina dogru giden topa baska nasil bir sekilde vurmasini bekliyorsunuz ?

Servet - Emre ikilisi bugun maci kurtaran adamlar oldu. Onlar olmasa buyuk bir ihtimalle maglubiyet kacinilmaz olurdu. Zaman zaman hata yapmalarina ragmen, gorevlerini layikliyle yerine getirdiler. Hakan Balta pek etkili degildi bugun. Bir stoper, bir sol bek ola ola onun da dengesi biraz sasti. Sabri hirsiyla bugun yine takimin iyilerindendi. Galatasaray'in tek golunun sahibi Baros, bana gore gol disinda pek bir varlik gosteremedi. Her zaman soyledigim gibi surekli oyunun icinde olan ve oyunun kaderini her an degistirebilecek bir forveti tercih ederim. Keita da bugunun iyilerindendi. Bazen gereksiz top kayiplari yapmasa daha iyi olacak. Acaba simdi ne yapacak diye beklemek bile keyifli ama.

Bu macin bir baska konusuysa hakemler. 3 yetmedi 5 yaptilar ama hala bir degisiklik yok. Arda'nin iptal edilen golune mi yanayim, verilmeyen penaltisina mi yoksa ceza sahasi icinde Gordon'u eliyle mudahale ettigi topa mi ? Kalkan abuk subuk ofsaytlar, enteresan tac ve korner kararlari bir baska rezalet. Hollandali hakem 5lisine diyecek sozum yok.

Bu sikici macin en cok takdir almasi gerek tarafi bence Sturm Graz takimi. Kucuk hedefli takimlara deplasmanda oynama dersi verdi. Iyi defans yapip, counter-attacklarla pozisyonlara girdiler. Tebrikler Franco Foda.

30 Eylül 2009 Çarşamba

Yaramaz Ikili



1999 - 2002 arasinda 3 sezonda Inter'in ileri uc hattinin en degerli isimleriydi Vieri ve Ronaldo. Aslinda Ronaldo'nun sakatligi sonrasinda transfer edilmisti Vieri ama sahada beraber oynadiklari 35'e yakin macta cok iyi bir ikili olduklarini gostermislerdi. Bu ikili iliskileri sadece saha icinde kalmamis, Vieri'nin aciklamalarina gore. Yaptiklari butun kacamaklari anlatmis. Ikilinin Inter zamaninda Ronaldo, kendini dunyanin en iyi futbolcusu olarak kabul ettirdigi icin en az calisan oyuncuymus. Sabaha karsi 5'e, 6'ya kadar kuluplerde gezdikleri olurmus. Eve donup 2-3 saatlik uykulardan sonra antremana giderlermis ve herkes calisirken Ronaldo kahvesini yudumlayip, karnini doyururmus.

Bazen, gece yarilarinda Vieri'nin evinin onune gelip, kankasi assagiya inene kadar kornaya basarmis ve zorla gecelere suruklermis. Belki de butun bu sakatliklar futbolcu arkadaslarindan aldigi beddualardan olmustur, kim bilir... Butun bunlarin sonuclarina bakarsak, Ronaldo su an 33 yasinda ulkesinde futbol yasantisina devam etmeye calisiyor. Christian Vieri ise artik poker masalarinda hayatina devam ediyor.

Iyi ki Varsin Frank Rijkaard



Gelisiyle birlikte sadece Galatasaray'in degil, Turkiye'nin futbol kalitesini arttiran bir adam oldu Frank Rijkaard. Dunyanin en iyi takimini kuran adam, bizim futbola ac ama cok da iyi bilmeyen ulkemize geldi ve buyuk takim nasil olunur dersi verdi. 4-3-3 dizilisini gosterdi, rotasyonu ogretti, Sampiyonlar Ligi futbolunu TSL'ye getirdi. Benim icin Turkiye'ye gelmis en kaliteli yabanci hoca oldu kendisi. Kendisi nasil burada olmaktan oturu cok mutluysa ve gurur duyuyorsa; biz de en az onun kadar mutlu ve gururluyuz. Dogum gunun kutlu olsun Frank Rijkaard.Iyi ki buradasin ve umarim daha da burada olursun.

Kivircin saclarina
Ak dusmus uclarina
Cimbom taraftarina
El salla Frank Rijkaard

29 Eylül 2009 Salı

Bulent Korkmaz FK Baku'de


Bulent Korkmaz, FK Baku'yle 1 yili opsiyonlu, 2 yillik sozlesme imzalamis. Galatasaray'dan sonra yeni duragi Baku oldu. Yanlis isler yapiyormus gibi geliyor bana. Umarim basarili olursun Kaptan.

Tevez ve Vefa



Gectigimiz yaz Manchester'in bir buyuk kulubunden ayrilip, bir baska buyuk kulubune transfer olan Carlos Tevez, dun oynanan Manchester City - West Ham macinda kendisinden beklenmeyecek bir hareket yapmis. Asi ve yaramaz bir futbolcu olarak tanidigimiz Tevez, eski takiminin aglarina biraktigi 2 toptan sonra elini kaldirip taraftarlar(in)dan ozur dilemis. Bu duruma sasiran Hammers taraftarida eski futbolcusunu ayakta alkislamis. Bir United macindaki Carlos'a bak, bir de bu mactaki. O da hakli tabi, adam yerine konuldugu, sevildigi yeri kim sevmezki ? Sonucta bu futbola, ilk adimini orada atti. West Ham United teknik direktoru Zola da, Tevez'in tam bir beyefendi oldugunu ve bu davranisini takdir ettigini soylemis. Bende takdir ettim dogrusu. Vefa, bu profesyonel futbol dunyasinda ara sira ozleniyor.

Daha o zamandan alkislari duyayim demis Tevez.

28 Eylül 2009 Pazartesi

Stevie G'nin Gelecek Planlari



Liverpool taraftarlarini ac olduklari basarilara ulastiracak adam galiba Steven Gerrard olacak. Kaptan futbolu biraktiktan sonra, kopmak istemedigini ve teknik direktor olarak futbol hayatina devam etmek istedigini belirtmis. Daily Mail'a verdigi roportajda, icini iyice acmis. Teknik direktorlere cok saygi duydugunu ve Rafa Benitez'le yillardir futboldan baska bir sey konusmadigini soylemis. Milli takimdaki patronu Capello'nun da onun icin cok degerli oldugunu eklemis. Yakin arkadaslari Wayne Rooney ve John Terry'den de onlarin teknik direktorleri hakkinda bilgiler aliyormus ve onlarin nasil calistiklarini, oyuncularla iletisimlerini ogreniyormus. Cesitli hocalarin tekniklerini kendisinde toplamak gibi bir misyon edinmis. Dunyanin en buyuk futbol adamlarindan alacagi ufacik seyler bile, onu bu iste cok basarili yapacaktir. Evinde futbol programlarini izlemekten ve yapilan yorumlari dinlemekten cok keyif aliyormus. Takim arkadasi Jamie Carragher'in da cok iyi bir teknik direktor olabilecegini soylemis Gerrard. Futbolu biraktiktan sonra biraz Benitez'in yaninda calissa, sonrasinda mirasi teslim alsa Liverpool neler olur acaba ? Leonardo, Bulent Korkmaz orneklerini bir yana birakirsak, bu adam basarili olacaktir.

Milattan Once

25 Mayis 2005
21:45
Ataturk Olimpiyat Stadi, Istanbul

Yine Olay Yine Bendtner


Arsenal'in genc yildizi beladan kacamayip, kendini hep icinde bulan bir baska futbolcu. Zil zurna sarhos olmasi, kiz arkadasiyla iliskisi derken son vukuati da 120,000 Pound'luk Aston Martin'iyle yaptigi kaza oldu. Dun, Arsenal tesislerine giderken, St. Albans yakinlarinda arabanin kontrolunu kaybeden genc Danimarkali, bariyerlere carpmis. Arabasindaki buyuk hasara ragmen, Nicklas kazayi morluklar ve sisiklerle atlatmis. Antremanlari kacirdigi icin yarin oynanacak Olympiakos macinin kadrosuna almamis Arsene Wenger. Theo Walcott ve Denilson'un kesin oynayip, oynayamayacagi belli olmamisken bu olay Arsene Wenger'in keyfini kacirmistir. Samir Nasri ve Manuel Almunia'nin sakatliklarinin halen devam ettigini belirtmek lazim. Kolay gelsin Arsene Hoca.

Puan Durumlari






27 Eylül 2009 Pazar

Alpaslan Dikmen'i Andik


Gecen yil ansizin koptu gitti bizlerden. Bir Konyaspor maciydi, 3 gol atmisti Alpaslan. Bugun de 1 golle kendini hatirlatti bizlere. Tekrar basimiz sagolsun.

1965 - ...

Nakata


Bir donemlerin efsanesiydi Hidetoshi. 29 yasinda koptu gitti bu diyarlardan. Italya'nin onemli takimlarinda 9 sezon ve 1 sezon da Bolton'da mucadele etti. Futbol'un renkli dunyasindan ayrilip, modanin renkli dunyasina transfer oldu. Modayi, futbola tercih etti. GQ'ya ve Calvin Klein'a modellik yapti. Simdilerde ise Monocle'da editorluk yapiyormus. Basarilarinin devamini dileriz Hide.

Post Match : Galatasaray - Eskisehirspor



Sezonun ilk puan kaybi geldi. Sampiyonluk kaybedilmiscesine, Galatasaray'i elestirmeye basladilar. Sanki Galatasaray bugune kadar her macta kotu oynadi, zar zor, ite kaka yendi, bugun de agir bir yenilgi aldi. Elestirilere kulak asmadan, kendimize bakmaliyiz. Su anda en guclu, en hazir ve en tehlikeli takimlarin basinda geliyor Galatasaray. 34 haftalik lig maratonunda, herhangi bir macta 2 puan birakmak kadar normal durum yok. Galatasaray'i bugun yaptigi hatalar, ya da daha iyi yapabilecegi seyler tabiki de vardi. Bazen ruyadan kisa bir sureligine uyanip, sonra devam etmek daha hos bir tat verebilir. Bu mac Galatasarayli futbolcularina kendilerine getirecektir.

Ayaginda fazla top tutmaya baslayan Arda, oyunu yavaslatan Mehmet Topal, eski gucunde olmayan Servet, hakemlerle tekrar konusmaya baslayan Sabri, onumuzdeki hafta Ankara deplasmaninda tekrar beklenilen seviyeye donmus olacaklardir. Ayhan'in eksikligi, olmadigi her macta hissedildi. Bir an once donmesini bekliyoruz. Defansla, hucum hattinin arasi kopuk kaliyor. Ne Topal, ne Mustafa Sarp topu beklenilen yere, beklenilen zamanda, beklenilen siddette atamiyorlar. Ayhan'in yedegi olabilecek tek adam Linderoth'tur ama onun donusu ayri bir muamma. Baris'in varligini da unutmamak lazim. Ben artik Hakan Balta'nin stoper oynamasindan asiri sikildim. Genis bir kadro kuruldu ama bir turlu bu adam yerinde oynayamiyor. Emre Asik iyilesmisti diye hatirliyorum. O yerinde oynamayinca bir seyler aksiyor takimda. Onunde oynayan adam yeterince rahat cikamiyor, defansin sola kaymasi gerekiyor, duzen bozuluyor.

Nonda, gecen haftanin torpiliyle 11 basladi ama bugun yine vasati asamadi. Kankasi Keita ise bugun Galatasaray'in en iyisiydi. Deparlari, paslari iyidi. Golde etkisi buyuktu. Topu alisi, gecisi, surusu gercekten mukemmeldi. Ankette de ortaya ciktigi gibi en basarili transfer. Boyle devam etmesini bekliyoruz. Arda, ligin basindaki Arda degil. Milli maclardan sonra, eskiye donemiyor. Sezon basindaki gibi kendisinden beklenilen isleri yapmiyor. Orta sahanin ortasinda, on liberolarin onunde, oyunu acan adam olarak cok daha verimli oluyordu. Bugunki macta hem saga gitmeye calisti, hem sola gitmeye calisti, kendini fazla yordu. Sonuc olarak diyebilecegim tek bir sey var, balon patladi diyenler, kendi patlayacak balonlarina baksinlar lutfen.

Rijkaard'in yeterince islemeyen takima Elano ve Ayhan'i monte etmesini bekledik ama gerek duymadi. Sanki Aydin'in yerine Elano alinsaydi ve Topal - Sarp ikilisinden birisinin yerine Ayhan alinsaydi, sonuc biraz daha farkli olabilirdi. Sonuc olarak, bu puan kaybi Galatasaray'i biraz sarsip kendine getirecektir. Strum Graz macina kadar antremanlar biraz daha hirsli gececektir. Bu gerginlik, Galatasaray'in lehine olacaktir. Eskisehirspor bugun iyi mucadele etti. Uzunlar Vucko ve Ivesa, cok bas agirisi yapti bugun. Her yuksek top onlardaydi. Defanslari hatasiz isledi diyebiliriz. Su Serdar'i bir turlu sevemiyorum. Itici bir adam.

Batman Returns 2



Mateja Kezman golle donecegini soylemisti. Sozunu de tuttu bugun oynanan macta. CSKA aglarini sarsmayi basardi. Penaltidan da atsa gol goldur. Turkiye doneminde penaltiyi disari atip Fenerbahce'yi sampiyonluktan ettigini hatirliyoruz, o yuzden bu da iyi bir gelisme kendisi icin. Yakin zamanda " Batman Returned" olur bence. Kendisini daha iyi anlatabilecegini, kendisine daha yakin insanlar bulabilecegi bir memlekette. Sirplarla, Ruslarin arasi hep iyi olmustur zaten. Ileride Fatih Tekke'yle iyi anlasiyorlar. Haydi bakalim, boyle devam Mateja.