2 Mayıs 2009 Cumartesi

Post Match : Hacettepe - Galatasaray



Bu takim boyle devam ettigi surece benim Post Match yazilarimin uzunlugu azalacak. Cunku insanin icinde yazmaya yonelik tek bir sey birakmiyorlar artik. Bulent Korkmaz'in aptalliklarina mi yanayim, Lincoln'un maci cevirmek icin attigi paslarin sonuclanmamasina mi yanayim, lig sonuncusunu yenememeye mi yanayim bende bilmiyorum artik. Herkesin futbolculuguna inanilmaz saygi duydugu Bulent Korkmaz, 2 aydan kisa bir surede butun herkesi karsisina aldi artik. Iki eski takim arkadasini macin en kritik dakikalarinda oyuna alacagina, PAF takimda 2-3 genc futbolcuyu kadroya alip, onlari oynatsaydi su anda Galatasaray 3. sirada olurdu. 

10 kilo fazlasi olan Hasan Sas ile bu sezon ligde golu olmayan buyuk golcu Umit Karan'dan medet umarsan sen sonun bu olur. Deplasmanda zayif bir takima cift forvet basliyosun, sonra 57. dakikada mac 0-0 ve dengeli giderken forvetlerden birini cikartip, islevsiz bir sol beki oyuna suruyorsun. Sonrasinda defansin ortasindaki adamini cikartiyorsun, yerine islevsiz bir orta saha oyuncusu aliyorsun, kaptirdigi toptan gol yiyorsun. En son olaraksa gol bulmak icin antremanda bile gol atamayan Umit Karan'i oyuna aliyorsun. Bulent Korkmaz benim icin bugun bitmistir. Kendisinin teknik direktorluk kabiliyetlerine hic bir inancim yok. Eger takimi sezonun basinda almis olsaydi, hic bir seyin farkli olabilecegini de dusunmuyorum. Baros'a, Kewell'a, Mehmet Topal'a ve onlar gibi sahaya ciddi cikan futbolculara uzuluyorum. Gunun tek guzel seyi ise, bir Galatasarayli olarak Ergun Penbe'yle gurur duyuyor olmam.

"Ben 13 sene Galatasaray formasını giydim, terlettim. İnsanın içinde bir burukluk, bir üzüntü oluyor. Ergün Penbe'nin Ergün Penbe olmasını sağlayan bir camia Galatasaray. Bu yüzden maç içerisinde geri planda olmayı tercih ettim."
Ergun Penbe, Hacettepe Teknik Direktoru

1 Mayıs 2009 Cuma

Keyf-i Futbol 1-3 Mayis


1 Mayıs Cuma
20.00 Hacettepe - Galatasaray (LİG TV)
21.30 Bochum - Hannover (KANAL 24)
2 Mayıs Cumartesi
13.00 Spartak Moskova - Dinamo Moskova (SPORMAX)
14.45 Middlesbrough - Manchester United (SPORMAX)
16.30 Wolfsburg - Hoffenheim (KANAL 24)
17.00 Chelsea - Fulham (SPORMAX)
20.00 Trabzonspor - Kayserispor (LİG TV)
20.00 Valenciennes - Lyon (KANAL A)
20.45 Academica - Sporting Lisbon (SPORMAX)
21.00 Real Madrid - Barcelona (NTV)
22.00 Marseille - Toulouse (KANAL A)
22.45 N. Madeira - Benfica (SPORMAX)
23.00 Villarreal - Sevilla (NTVSPOR)
3 Mayıs Pazar
12.00 K. Sovetov - CSKA Moscow (SPORMAX)
15.00 Gaziantepspor - Sivasspor (LİG TV)
15.30 Liverpool - Newcastle United (SPORMAX)
16.00 Catania - Milan (NTVSPOR)
18.00 Hamburg - Hertha Berlin (KANAL 24)
18.00 PSG - Rennes (KANAL A)
18.00 Sunderland - Everton (SPORMAX)
20.00 Beşiktaş - Fenerbahçe (LİG TV)
22.00 Bordeaux- Sochaux (KANAL A)

30 Nisan 2009 Perşembe

1 Mayis


Livorno'dan selamlar...

The Serbinator

Yaratan, ben bu vucudu, bu kafayi sana bunlar icin mi verdim diyordur... 
Insan degilsin Vidic

Tugay the Turkish Delight

Yasim kucuktu tabi, neden gitti diye cok uzulmustum ardindan. Bilseydim dunyanin en zor liginde yillarca oynayacagini, bir takimin efsanesi olacagini, kendini hic bir Turk futbolcunun gelistirmedigi kadar gelistirecegini, gittigi gun sevinirdim. Hertha Berlin macindaki gol sevinci Tugay-Galatasaray ikilisiyle ilgili hatirladigim son sey. Bugun Ingiltere'de cikan haberlere gore sezon sonunda futbolculuk meslegini birakiyor. 

13 yilda Galatasaray adina 236, kaldigi bir sezonda Glasgow Rangers icin 42 ve Turk futbolculugunu astigi Blackburn Rovers'ta 8 yilda 229 maca cikti Tugay Kerimoglu. Galatasaray icin 34, Rangers icin 4 ve Blackburn icin 11 golun altina imzasini atmis.Bana baska bir futbolcu soyleyin ki EPL'de attigi toplam 11 golun 11'i de asiri guzel olsun. Attigi gollere sadece bakin, adam rastgele sert bir sut atmiyor, attigi her gol kalecileri caresiz birakiyor. 

Benim icin arkadaslarina oynattirdigi futbol, Lampard, Gerrard ya da Scholes kadar etkilidir takim icin. Attigi paslar, yaptigi mudahaleler, verdigi mucadele her futbolcunun yapabilicegi bir sey olduguna inanmiyorum. Hagi'nin son dakikada Atletic Bilbao'ya attigi golu ve oncesinde Tugay'i hatirlayin. O gol Tugay'in futbol yapisini gosteriyor. Once pres yapiyor rakibi sikistiriyor, sonra caresiz birakacak bir hareketle topu aliyor, bir adami geciyor ve topu Hagi'nin onune birakiyor... 

Kendisinin hayatina Ingiltere'de devam edecegini biliyorum ama keske diyorum, keske Blackburn'de yasayacagi menejerlik tecrublerinden sonra bir gun Florya'ya geri donse, Galatasaray'in basina gecip, Turk liglerinin kalitesini arttirsa oynatacagi futbolla. Yolun acik olsun 'Kucuk Kaptan'.

"Onu Derwall’e ben önerdim. Paf’ta oynuyordu. Derwall’e gittim ve dedim ki: "Alın hocam size futbolcu. Bu adamı kale dışında her yerde oynat. Bu çocuk her yerde oynar." Şimdi bakın 37 yaşında hala Premier Lig’de oynuyor. Krallar gibi futbol oynuyor. Her şeyi benden öğrendiğini söylüyor. Evet, onu hep ben çalıştırırdım. "
Cevad Prekazi
"If it was me at that age I couldn't have done it because my game was based on getting up and down, box to box, but Tugay can just sit there and as long as he's getting a lot of the ball he is a master. His passing range is fantastic and for his age and what he is doing right now he's definitely one of the best I've seen. To be fair he is a great pro, he's a true pro. He comes in every day, he doesn't miss a day's training and he works his quads off. " 
Paul Ince

"If he was ten years younger, Tugay's ability would have him an ideal player for the Old Trafford team."
Sir Alex Ferguson

" Tugay is one of the finest ball-playing midfielders in Europe"
Gheorghe Hagi

ve son olarak:

"Türkiye'de de çok gol attım, vururdum yerden sert koşeye giderdi. İngiltere'nin havasından mıdır suyundan mıdor vurduğun çatala gidiyor." 
 Tugay Kerimoğlu

4/2


Sampiyonlar Ligi yari finalinin diger macinda, Old Trafford'da Manchester United ve Arsenal karsi karsiya geldi. Cogu insan Manchester'in maci daha rahat kazanacagini tahmin ediyordu. Arsenal beklemedikleri kadar disli cikti. Ozellikle Almunia'nin etkili oyunu macin gol bakimindan kisir gecmesine neden oldu. 




17.dakikada O'Shea'in karambol golu Manchester'i galibiyete tasidi. Boyle onemli iki takimin karsilastigi bu denli onemli bir macta daha estetik ve hatirlanacak bir gol isterdi herkes. Mesela Ronaldo'nun ikinci yarida cektigi sut gol olsaydi, maca daha cok yakisacak bir gol olurdu. Ferdinand sakatlanip kaptanlik pazubandiyla cikti dunki macta. Barca'da asil kaptan oyuna girince pazubant ona veriliyor ve bu takdir ediliyor, Manchester'da kaptan pazubandini kolunda unutup cikabiliyor ve bir sorun yaratilmiyor. 



Barca biraz daha duygusal bir takim sanki. Manchester yillardir ayni kalitede calisan bir Mercedes gibiyken, Barcelona yeni alinmis bir Ferrari gibi geliyor bana. Bu iki takimi simdiden karsilastiriyorum cunku buyuk bir ihtimalle finalin adi Barca - Man Utd olacak. 


Manchester United : 1 - 0 : Arsenal

29 Nisan 2009 Çarşamba

Diatta


Mantikli Besiktas transfer komitesinin, en basarili hareketlerinden biriydi Lamine Diatta transferi(!). Juventus'un bu sezon neredeyse her macta oynayan stoperi Legrottagglie'yi, yasli diye istenmemisti bundan 2 yaz once. Sonrasinda da 32 yasinda Lamine Diatta alinmisti. 8-0'lik Liverpool hezimetindeki oyunu hala aklimda. Zamaninda tel tel dokulen Besiktas savunma hattinin en cok dokulen oyuncusuydu. Sozlesmesi fesh edildikten sonra, enteresan bir sekilde Newcastle United'la anlasmisti kendileri. Orada Cacapa ile muhtesem(!) bir uyum icinde oynayip, Iskocya'nin adi sani duyulmamis takimlarindan birine transfer oldu 1 ay once. Simdi Hamilton Academical'dan sonra Katar'in Al Ahli takimina yarar saglamak icin Katar ucagina atlamis. Hem kendisine, hemde Al Ahli taraftarlarina sabir diliyoruz.

Babalar ve Cocuklari

Francesco & Chanel Totti

4/2



Sampiyonlar Ligi yari final karsilasmalarindan ilkinde dun Barcelona ve Chelsea karsi karsiya geldi. 2008-2009 sezonun takimi Barcelona, bu sezon ucuncu kez bir macta gol atamadi. Gol bulamadiklari bundan onceki maclar ise La Liga'nin ilk haftasindaki Numancia maci ve kupadaki Espanyol maciydi, Chelsea macida ucuncu mac oldu. Iki guclu takimin, zorlu karsilasmasi guzel bir tempoda gecti. Macin son dakikalarinda ortam biraz gerilse de, mucadele bakimindan beni tatmin eden bir mac oldu. Essien, Obi Mikel ve Bosingwa, Messi'ye nefes aldirmayinca Barcelona'dan alistigimiz sayida gol pozisyonu goremedik.

Marquez'in sakatlandigi pozisyon biraz ic burkucu oldu ama futbolda boyle seyler oluyor. Sakatlik sonrasi oyuna giren Puyol'da, Ballack'i sakatlamak icin girdigi pozisyon sonrasi cezali durumda. Ne olursa olsun Barcelona'nin Londra'dan turla donecegine inaniyorum.

Barcelona : 0 - 0 : Chelsea

28 Nisan 2009 Salı

Gerets zu Bayern ?

Tam bir Transfermark.de transfer haberi basligi. Buyuk bir ihtimalle gerceklesecektir. Eric Gerets, bugun Marsilya'daki gorev suresini tamamlamayacagini aciklamis. Yani sezon sonunda ayriliyor. Bu kadar basarili giderken, Lyon'un yillardir ambargo koydugu koltuga oturmusken, isini birakmasinin tek nedeni daha iyi bir teklif almis olmasidir. Suudi Arabistan takimlarindan Al Hilal'in 3 yil icin 9 milyon euro verdigi, Belcika Milli Takimi'nin istedigi, Bayern'in yakindan ilgilendigi ve ciddi sekilde dusundugu, bir de Trabzonspor'un Gerets'i istedigi gibi haberler bir kac gundur var. Kariyerinin zirvesinde Suudi Arabistan'a gidicegini, Trabzon'a gelecegini ya da bir milli takim calistiracagini dusunmuyorum. Bayern Munich gibi dev bir takima gitmek istemesi bana gayet mantikli geliyor. Hala yanarim ama Inamoto'lu, Cihan'li, Orhan'li kadroyu ikinci sezonda sampiyon yapamadi diye gonderilmesine. Adamin saha kenarinda en az oyuncular kadar hareket ettigini, maci yasadigini, oynadigini hatirlarim. Bu adam imkansizi basarip o kadroyla, puan rekoru kirip, sampiyon yapti Galatasaray'i. Bana gore bugune kadar Galatasaray'a gelmis en asil teknik sorumlu. Sadece hayal edin Lincoln-Kewell-Arda-Baros-Mehmet Topal- Servet ve Gerets...

Avrupa'dan Turkiye Transfer Haberleri



Galiba ligimizin ve ulkemiz futbolunun degeri yavas yavas artiyor. Yoksa Avrupa'da, futbol konusunda,  bu kadar konusulmamiz alisila gelmis bir sey degil. 3 tane haber cikti bugun yabanci basinda Turkiye konulu. Benim ilk duydugum haber Arda Turan'in pesindeki yabanci kuluplerdi. Zaten uzun bir zamandir talipleri biliniyordu Arda'nin. Ozellikle Bayern'in, Arsenal'in ve Juventus'un ilgisinden herkes haberdardi. Bugunse Serie A'nin basarili takimi Genoa'nin, Manchester City ve Tottenham'in da Arda'yi kadrolarinda gormek istedigi yaziyordu. 11 milyon euro civari bir meblag soyleniyor. Hem Arda'nin gelecegi, hem Turk futbolcularin Avrupa'daki yeri icin Arda'nin gitmesi gerektigini dusunuyorum. Bir Arda gider, sonra Florya'dan yeni Ardalar cikar.

Bir diger haber ise Arjantinli kaleci Leo Franco'nun Galatasaray'la anlasmis olmasi. Ispanyol basinina gore Galatasaray, Atletico'nun onerdiginden daha yuksek bir rakam teklif ettigi icin Leo, Turkiye'ye gelmeyi kabul etmis. Tabi bir de kafadan oynayacak olmanin verdigi gazda vardir. En azindan Aykut ya da Orkun, Coupet kadar zorlamayacak onu. Kendisi hakkinda hatirladim bir sey var; 'Unutulmaz Maclar'i izleyenler bilirler, deplasmanda 4-1 kazandigimiz Mallorca macinda, Galatasaray'in 3 golu asirtmaydi. Fatih Terim'in soylediklerine gore mactan once oyuncularina kalecinin cok onde durdugunu ve cok asirtma gol yedigini belirtmis. Macta Arif'in, Hakan Sukur'un ve Emre'nin attigi asirtma goller Fatih Hoca'nin hakliligini gostermisti bizlere. Umarim o gunden bu gune, bazi konularda kendini gelistirmistir. Acikcasi, yeni bir Taffarel olacagi inancim yok ama umarim yanilirim

Son transfer dedikodusu ise Dolmabahce tarafini daha cok etkileyecek bir haber. Slovak yildiz Holosko'nunda talipleri artmaya basladi. PSG'nin ilgilendigini daha onceki gunlerde duymustum ancak bugun yabanci basinda yazanlara gore Tottenham'inda Holosko'nun pesinde. Holosko gercekten hem hiziyla, hem dayanikliligla, hemde teknigiyle tuttugum takimda gormek isteyecegim kalitede bir futbolcu. Hizli ve sert gecen EPL, Filip'e cok ama cok yakisir bence. Fransa'yi da bir atlama tahtasi olarak kullanabilir, ozellikle PSG gibi goz onunde olan bir takimda.  Tabi taliplerden biri Fransiz olunca hemen Eduard Cisse'ye sormuslar nasil bilirsin diye. O da iyi bilirim, Henry gibi futbolcudur demis. 10-12 milyon euro arasinda bir bedel karsiliginda Besiktas'in birakacagi konusuluyor. 3 transfer icin de hayirlisi diyelim.

Yas 35



Daha yeni baslamis gibi diri ve heyecanli. Manchester'in bu yilki basarisinda en az Ronaldo, Vidic, Rooney kadar etkisi var Ryan Giggs'in. Bence Alex Ferguson kendi oglunu Ryan'i sevdigi kadar sevmiyordur. Eger bu adam bu yasinda bu tempoda bu dirilikte oynayabiliyorsa, Lincoln'un ya da baska futbolcularin sakatliklari kulliyen yalan. Hepimiz etten, kemikten insaniz sonucta, ama sanki bu adam bir baska. Bugun, Ingiltere'de Profesyonel Futbolcular Birligi'nin Yilin Oyuncusu odulunu kazandi Galli oyuncu. Daha once 2 kere Yilin En Iyi Genc Oyuncusu odulunu kazanmis olmasina ragmen, bu odulunde koleksiyonda yeri bir ayri olacaktir. Bu yil EPL'deki 18. yili kendilerinin. Carsamba gunu Arsenal karsisinda hayatinin 800. macina cikacak. Ben bu gidisle 1000'i devirir diyorum. Saka bir yana gercekten ne zaman birakacak cok ama cok merak ediyorum.

Ek olarak:
Premier League team of the year: Edwin van der Sar; Glen Johnson, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra; Ashley Young, Steven Gerrard, Ryan Giggs, Cristiano Ronaldo; Nicolas Anelka, Fernando Torres

Kiyim Gunu



Once Klinsmann haberi geldi, sonra Ersun Yanal'in istifa ettirildigi haberi. Bayern Munich gibi buyuk bir gemiye Klinsmann'in rutbesi yetmedi. Sezonun basindan beri carklarin saglam donmedigi gorunuyordu Munich semalarinda. Ribery'nin ve Ze Roberto'nun kisisel becerileri bir yere kadar goturdu takimi ancak ilk yaridaki 5'lik Werder Bremen maci Jurgen'in sag ayagini sonrada ikinici yaridaki bir baska 5'lik mac, Wolfsburg maci, sol ayagini kopartip atti. Sezonu Jupp Heynckes'le tamamlayacak Bayern.

Diger istifa-kovulma karisimi haber gunun ilerleyen saatlerinde Trabzon'dan geldi. 3-0'lik Sivasspor maglubiyeti sonrasinda Sadri Sener'in aciklamalari bu sonuca yoneldiriyordu zaten bizi. Ayni zamanda haftalardir alinamayan galibiyetler de bu istifa-kovulmanin bir diger sebebi bana kalirsa. Yaklasik 2 yil calisti Trabzon'da Ersun Yanal, sezon basinda yakaladigi havayi surdurebilseydi takim buyuk bir ihtimalle hala gorevinin basinda olacakti. Bana kalirsa bir takimin basarili olabilmesinde en onemli sey kulupteki onemli isimlerin istikrari. Alex Ferguson veya Arsene Wenger'in takimlarinin nasil basariya ulastiklari ortada. Eger siz bir takimin basina guvenilir ve saygi duyulacak bir adam getirirseniz, taraftarda o adamin cabaladigini gorurse, bu kadar olaylar yasanmaz. Tabi isin zor kismi o yetenekte ve kalitede adamlari bulabilmek, buluncada kacirmamak. Gerets, Zico, Lucescu...

27 Nisan 2009 Pazartesi

Puan Durumlari








Post Match : Galatasaray - Ankaraspor


Dunyada Galatasaray'dan daha cok firsat tepen bir futbol takimi olduguna artik inanmiyorum. Yillardir, kendilerine avantaj saglayacak bir maci kazandiklarini gormek nasip olmadi. Ustunde bulunan takimlardan 2si birbirleriyle oynamis, en yakin rakibin 3 puani birakmis, ama sen hala kendi evinde iddaasiz bir takimi yenemiyorsun... Pek umursamiyorum birakilan puanlari cunku sampiyonluk yarisi benim icin haftalar once bitmisti. Tek istegim Galatasaray'in, Avrupa'da boy gostermesi. Takim, bir sekilde kendini toplayacaktir. 

Gunun macina gelince, izlemesi hem eglenceli, hem sikici bir macti. Uzun bir aradan sonra evimde, sicak sicak, sigara kokmadan bir mac izledim. Tabikide tribunde olmak, butun bunlara katlanmak, takimi yakindan izlemek isterdim ama elimde degil. Galatasaray - Ankaraspor maci neredeyse hali saha maci izleme havasinda gecti. Futbolcularin birbirleriyle konusmalari, agizdan kacan kufurler, tepkiler ve bunlar gibi futbolun guzellikleri macin eglenceli tarafiydi benim icin. Sikici tarafi ise tabikide sahadaki oyundu. Onceki maclara gore biraz daha hareketli olmasina ragmen, Galatasaray'in bugun sergiledigi oyun tatmin edici degildi. Takimdaki fizik-kondisyon acizligi, izlerken canimi sikiyor. Kornerlerden gelen 2 gol macin kaderini degistirmedi. Once Galatasaray kornerden golu buldu, sonra Ankaraspor. Eger mac golsuz sona erseydi kimse sasirmazdi bence. 

Serkan Kurtulus bugun gercekten Galatasaray'da alisik olmadigimiz seviyede bir sag bek nasil olur oyunu oynadi. Ugur Ucar'in da donmesiyle o bolgede forma savasi kizisacak gibi. Semih Kaya, bugun gecen haftaki maca gore biraz daha alismis bir goruntudeydi. Semih hakkinda en cok ilgimi ceken sey ise, uzaklastirdigi hic bir topu rastgele vurmamasi, her topun ileri uc oyuncularimzla bulusmasiydi. 

Mac o kadar kisir gecti ki, yazilacak bir sey yok. Artik onumuzdeki sezonun hesaplari yapilmaya baslanmali Sportif A.S'de. Son olaraksa, benden baska Bulent Korkmaz'in oyuncu degisikliklerini mantiksiz bulan var mi bunu cok merak ediyorum ? Senin elinde deparli, hareketli bir forvet var. Sen agir forvetini saha tutuyorsun, onu cikartiyorsun. Sakatligi olsa macta o kadar sure sahada kalamazdi. Basinda yeterince sorun yokmus gibi birde Baros'un nazlarini cekmek zorunda kalacak simdi Bulent Hoca. Takimin en golcu oyuncusunu 2 mactir 20 dakika kala oyundan cikariyorsa bunlari goze almayi kabul ediyor demektir. Orda yorgunluktan hareket edemeyen Kewell var, eger takimin teknik direktoruysen bunlari sen goreceksin, sen yapacaksin. Yakin arkadaslarini oynatmak icin takimin dengesini bozmayacaksin. Bulent Korkmaz'in futbolculuguna saygim sonsuz, fakat teknik direktorlugune olan inancim yavas yavas kayboluyor.

26 Nisan 2009 Pazar

Yolcu Yolunda Gerek



Middlesbrough buyuk bir ihtimalle EPL'ye veda edecek sezon sonunda. Gayet kaliteli bir kadroya sahip olmalarina ragmen, gectigimiz sezon yakaladiklari ahengi bir turlu yakalayamadilar bu sezon. Championship'e gerceklesecek yolculukta, takimla devam etmeyen futbolcular olacak. Afonso Alves, Tuncay, Stuart Downing, Julio Arca ve Gary O'Neill gibi degerli futbolcularin, M'boro'nun EPL'ye veda etmesi halinde takimdan ayrilmasi bekleniyor. Downing, Tottenham'a; O'Neill'da eski takimi Portsmouth'a yakin gorunuyor. Tuncay ve Afonso Alves'in de ortada kalmayacaklari kesin. Gareth Southgate'in takimi bugun Emirates'te Arsenal'le karsilasiyor. Bu macta alinicak bir maglubiyet, hazin sona yaklastiracaktir Riverside ekibini. Kolay gelsin Gareth.

The Rich and Special One



"If the president decides to transfer Ibrahimovic for 5 or 10 million, I will acquire him myself, given the difficulty of investing in the bank."
Jose Mourinho

Iki delinin birbirleriyle bu kadar iyi gecinecegini tahmin edemezdim.