23 Ekim 2009 Cuma

Keyf-i Futbol 23 -25 Ekim



23 Ekim Cuma
20:00 Trabzonspor-Kayserispor / Lig TV
21:30 Leverkusen-Dortmund / TRT 3
24 Ekim Cumartesi
13:30 Mersin İdman Yurdu-Kartalspor / D Spor
14:45 Wolves-Aston Villa / Spormax
16:00 Bursaspor-İstanbul BŞB / Lig TV
16:30 Bayern Münih-E.Frankfurt / TRT 3
17:00 Rangers-Hibernian / Futbol Smart
17:00 Tottenham-Stoke City / Spormax
18:00 Honduras (-17)-Arjantin (-17) / Eurosport
19:30 Chelsea-Blackburn / Spormax
20:00 Eskişehirspor-Beşiktaş / Lig TV
20:00 Bordeaux-Le Mans veya Nice-Lyon / Kanal A
21:00 Nijerya (-17)-Almanya (-17) / Eurosport
21:00 Sporting Gijon-Real Madrid / NTV
21:45 İnter-Catania / NTV Spor
22:00 Rennes-Montpellier / Kanal A
25 Ekim Pazar
00:30 Atlético MG-Vitoria / Spormax
13:00 CSKA Moskova-FC Moskova / Spormax
13:30 Adanaspor-Altay / D Spor
14:30 Hamilton-Celtic / Futbol Smart
16:00 AZ Alkmaar-Ajax / Euro Futbol
16:00 Türkiye (-17)-Burkina Faso (-17)/ TRT 3 & Eurospor
16:00 Liverpool-Manchester United / Spormax
16:00 Siena-Juventus / NTV Spor
18:00 Auxerre-Lille veya Lens-Toulouse / Kanal A
18:15 West Ham-Arsenal / Spormax
18:35 Schalke 04-Hamburg / TRT 3
20:00 Fenerbahçe-Galatasaray / Lig TV
21:00 Kolombiya (-17)-Hollanda (-17) / Eurosport
21:15 River Plate-Boca Juniors / NTV Spor
22:00 Marsilya-Paris Saint Germain / Kanal A
22:00 Barcelona-Real Zaragoza / NTV Spor
22:00 İnternacional-Gremio / Spormax

Kucuk Kaptan



Ilk olarak 23 Mart 2005 tarihli Goteborg macinda kaptanlik pazubandini takmisti Ugur Ucar. Galatasaray tarihinin en genc kaptani olmustu o macta. Aradan yaklasik 4 yil gecmis, Ugur sakatlanip futboldan kopma noktasina gelmis, her seye ragmen iyilesmis ve tekrar sahada. Kaptan Ayhan sahadan cikinca, takimin en eskilerinden olan ve gonullerin "Kucuk Kaptan"i olan Ugur'a verdi kaptanligi. Gercek gecmis olsun bu pazu bandiyla geldi bence kendisine. Calismaya devam Ugur.

Post Match : Galatasaray - Dinamo Bucuresti




Sahadaki futbol beklenene donunce sorunlar ortadan kalkti. Uc maclik zorlu maratonun ilk ikisini kayipsiz kapatti Galatasaray. Isler iyi gidiyor gibi. Fenerbahce macinda da boyle devam etmesini umit ediyoruz. Trabzonspor macina gore Galatasaray orta sahasi bugun kendisinden bekleneni cok iyi yapti. Hem ofansif, hem de defansif anlamda basarililardi. Dinamo o kadar da zorlamasa da, diger maclara nazaran Galatasaray takim savunmasinda daha az hatayla oynadi. Her ne olursa olsun, Galatasaray kalesinde gol gormeye devam ediyor. Mehmet Topal'in stoperde oynamasinin Hakan Balta'nin o bolgeye cekilmesinden daha mantikli ve basarili oldugunu bir daha gorduk. 




Ozellikle bu macin Elano'nun maci oldugunu soyleyebilirim. Kendisinden beklenen paslari sonunda gorebildik. Ne kadar yetenekli bir futbolcu oldugunu ve zamana ihtiyaci oldugunu soyluyordum. Sonunda kendini bulmus gibi. Rijkaard'in da soyledigi gibi deniz asiri yolculuklar performansini etkiliyor olabilir. Umarim bundan sonra boyle devam eder. Kader Keita Galatasaray'in bu yilki en basarili transferi olabilir. Gittikce gidiyor, attirdikca attiriyor. Kewell bugun belki de bu sezonun en iyi macini cikardi. Sadece ileride degil, geriye gelip arkadaslarina geldigi pozisyonlarda da basariliydi. 





Nonda'ya duzenli forma verince oynayamiyor. Boyle arada sirada oynatinca patlama yapiyor. Sanirim boylesi daha iyi. Caner de geldiginden beri en iyi macini oynadi. Bir sol bekten beklenen her seyi yapti. Ozellikle ortalarina soylenecek laf yok. Bugun Galatasaray'da goze carpan tek sikinti, bir turlu oyunu sakin bir sekilde oynayamamasi. Takim surekli atak yapmayinca dengleri bozuluyor. Bir nevi Osmanli Imparatorlugu... Atak yapmak kadar oyunu yavaslatmayi ve zaman gecirmeyi de ogrenmek lazim. Hafta sonu Kadikoy'deki Fenerbahce macindan once iki takimda Romen takimlar karsisinda galip gelip, havaya girdiler. Ankete bakarsak Galatasaray onde duruyor. Derbi bu, Kadikoy bu, belli olmaz. Son 3 gun...



21 Ekim 2009 Çarşamba

Marco'nun Arabasi ?



Marco Materazzi tam kendine gore bir araba almis. Tahmin edin nedir...

Akdeniz'de Karadeniz Ruzgari



Trabzonlular ilginc insanlardir. Beklenmedik zamanlarda, beklenmedik seyler yaparlar. Dun gece Gokdeniz de topragina olan bagliligini gosterdi. Sen cik, dunyanin en iyi takimina bir gol at ve takimin o golle maci kazansin. Hemde o gol attigin takimin kendi sahasinda en son ne zaman yenildigini hatirlayan insanlarin sayisi bir elin parmaklarini gecmesin. Gokdeniz'in bugun yaptigi butun aciklamalara saygi duyuyorum. Bir golle hatirlanacak bir adam degil. Yusuf Simsek'in, Ceyhun Eris'in cagirildigi ve oynadigi bu milli takimda cok rahatlikla oynamasi gereken bir futbolcu. Gokdeniz'e katildigim bir baska konu ise Turk futbolcularinin yurt disinda futbol oynamaktan korkmamalari gerektigi. Rusya'ya gitti diye umursanmayan Gokdeniz, su anda bir cok Turk futbolcusundan daha cok Avrupa macini cikti. Kafalarin degismesi sart. Tebrikler Gokdeniz.

Bizim Oglanlar



Fatih Terim'in ikinci Galatasaray macerasinin transferlerinden biriydi Gabriel Tamas. Yeni sistem, yeni ekol, yeni kadro, yetenekli gencler derken Fatih Terim ortaligi iyice karistirmisti. Hedef Romanya'ydi. Hagi ve Popescu'nun tavsiyleri sonucunda 3 futbolcu transfer edildi. Gabriel Tamas, Ovidu Petre, Florin Bratu birden kendilerini Galatasaray'da ve daha alisamadan Sampiyonlar Ligi'nde buldurlar. Eski kadrodan kalanlar, kotu sonuclardan sonra gelen yeni yabancilar derken icinden cikilmasi zor bir durumda bulmustu kendini Galatasaray. Sonrasinda toparlanmak biraz uzun surmustu.



Yarin oynanacak olan 2 Avrupa Ligi macinda, bu 3 futbolcuyu gorme sansimiz var. Tamas ve Bratu Dinamo, Petre'yse Steaua Bucharest formasi giyiyorlar. Yani Tamas - Bratu ikilisini Galatasaray', Petre'yi de Fenerbahce karsisinda gorebiliriz. Bu 3 futbolcunun isimleri duyunca aklima bir cok sey geliyor. Olimpiyat Stadi'ndaki Real Sociedad macinda Tamas'in Nihat'tan yedigi calim, Petre'nin Malatyaspor'a attigi muazzam gol, Bratu'nun Hakan ve Arif tarafindan dislanmasi... Yarin duygusal anlar bizleri bekliyor.


20 Ekim 2009 Salı

Tamam mi Devam mi ?



2 hafta once, son donemin yildizlarindan Stevan Jovetic ile ilgili bir yazi yazmistim. Fiorentina'yla 5 yillik sozlesmesi buludungunu ve zamanla cok daha basarili olacagini soylemistim. Buyuk kuluplerin bu 19'luk gencin pesinde oldugunu da belirtmistim. Ilk teklif Manchester United'dan gelmis. Alex Ferguson ve ekibinin yakindan ilgilendigi zaten biliniyordu. Genc Karadagli icin 28 milyon Euro vermeye hazir olduklarini belirtmisler. Fiorentina sportif direktoru Panteleo Corvino ise, Jo-Jo'nun bu kulupte efsane olacagini ve bir yere gitmek gibi bir sey dusunmedigini soylemekle yetinmis. Bakalim transfer donemi baslayinca neler gelisecek ?

Iyinin Iyisinin Iyisi



Yaz transfer doneminde Barcelona'nin kadosuna katmayi dusundugu futbolcularla ilgili yazdigim yazinin adi "Iyinin Iyisi"ydi. Ibrahimovic'i aldilar ve daha da korkutucu bir takim oldular. Su ana kadar da gayet iyi gidiyorlar bu korkunclukta. Bir kac aydir Robinho haberleri hep ortadaydi ama baslarda pek ciddi gelmiyordu bana. Yavas yavas haber kaynaklari ciddilesince ve teklifler netlesince, daha ciddi bakmaya basladim bu transfer haberine. Zaten yeterince iyi olan Barcelona hucum hattina Robinho'nun eklenmesiyle neler olabilecegini dusunemiyorum. Bir taraftan Messi, bir taraftan Robinho, bir taraftan Ibrahimovic, hadi onlar yetmedi orta sahadaki zeka kuplerinin ara paslari derken, rakiplerin durumu daha da zor olacak. Son konusulan rakamlar, devre arasi transfer doneminde 6 aylik kira bedeli icin 3.2 milyon Euro ve sezon sonunda da 35 milyon Euro'luk bir teklif sunacaklarmis Manchester City yonetimine. Buyuk bir ihtimalle kabul edeceklerdir bu teklifi. Sonrasinda olacaklar, Barcelona mumkun olan her kupa, Manchester City Ribery'e 50 milyon Euro...

Tesekkurler Marca



"Hakkimda binlerca haber yapip, transfere zemin hazirladiginiz icin tesekkur ederim. Ne yaptiniz, ne ettiniz beni Madrid'e getirdiniz. Iyi ki varsiniz. Bundan sonraki transfer donemlerinde adiniza layik olmaya calisacagim."
Kaka

Keske Fanatik, Fotogol, Fotomac gazetelerde boyle oduller verse. Tutturduklari ilk transfer haberinden sonra giderler futbolcuya. kendilerini ilk defa yalanci cikarmadi diye tesekkur etseler... Tabi bu odul, kendilerinin dogru haber yazmalari kadar zor. Transfer doneminde Marca'nin da o gazetelerden pek bir farki olmuyor. En onemli fark, Marca futbolculari ve takimlari etkileyebiliyor.


20 - 21 Ekim iddaa Tahminleri



AZ Alkmaar - Arsenal --> Ust
Barcelona - Rubin Kazan --> 1/1
Debreceni - Fiorentina --> 2
Inter - Dinamo Kiev --> 1
Liverpool - Lyon --> Alt
Olympiakos - Standard Liege --> Alt
Glasgow Rangers - Unirea Urziceni --> 1
Chelsea - Atletico Madrid --> 1/1
Juventus - Maccabi Haifa -->1/1
Porto - Apoel --> 1
Real Madrid - AC Milan --> 4-6 Gol
Wolfsburg - Besiktas --> 1
Zurich - Marsilya --> Alt




Puan Durumlari












19 Ekim 2009 Pazartesi

Fabregas' Kingdom



Afiyet olsun...

Guney Afrika'nin Son Yolculari




2010 Dunya Kupasi play-off kuralari bugun cekildi. Aniden, turnuvanin daha cok izlenmesi icin cikarilan "seribasi" uygulamasi, heyecani biraz koreltmis olsa da, ezilen takimlar buyuk bir mucadele vereceklerdir. Once kuralari belirteyim :


Yunanistan - Ukrayna
Portekiz - Bosna Hersek
İrlanda Cumhuriyeti - Fransa
Rusya - Slovenya



Ukrayna, Yunanistan'i rahat bir sekilde eleyecektir. 2006 Dunya Kupasi'ndan sonra Sheva'nin son buyuk organizasyonu olacagini tahmin ediyorum. Bosna Hersek, kendi evinde alacagi skora gore Portekiz'i eleyebilir. Ronaldo'nun sakatligi, tur sansini dogrudan etkiler. Icimden Bosna Hersek geciyor. Fransa'nin Domenech'ten kurtulmak icin son sansi. Eger Irlanda'ya elenirlerse Domenech bir daha takim calistiramaz. Umarim asi ada futboluna boyun egerler. Arshavin ve saz arkadaslari Slovenya engelini rahatlikla asacaktir. Maclar 14 Kasim ve 18 Kasim'da. Bekliyoruz...


Ibra'dan Hagi'ye



Zlatan Ibrahimovic, Barcelona'ya geldikten sonra kulubun dergisiyle bir roportaj yapar. Kendisine Barcelona'nin tarihi ve eski oyunculari hakkinda ne bildigi sorulur. Buyrun cevap:


"Some great stars have played for Barça. Ronaldo, Romario, Stoichkov, Hagi, Maradona, Ronaldinho..., they’re great names. Everyone knows them and becoming a part of that history is one of my objectives. Everyone wants to come to Barça but not just anyone can do that. "
Zlatan Ibrahimovic, Barcelona FC


Post Match : Galatasaray - Trabzonspor



Puan kaybedilen maclarda ozlenilen mac baslangici, Trabzonspor karsisinda tekrar karsimizdaydi. Galatasaray'in bulacagi erken pozisyonlar ve goller, maclarin kaderini degistiren ana unsur olacaktir diye ilk haftalarda soylemistim. Bugun Galatasaray ilk 30 dakikada kusursuz oynadi. Geride biraktigimiz kotu oyunlu maclardaki tek kanatli ataklar yerine bugun biraz daha ataklar sagli sollu geldi. Orta saha da ilk yari boyunca diri kalinca, ozlenilen guzel ve bas dondurucu futbolla tekrar birlikteydi Galatasaraylilar. Gonul ister her sey pozitif olsun, ama malesef olmuyor.



Galatasaray ileride ne kadar iyiyse, geride de o kadar acik veriyor. Gectigimiz maclarin aksine defans oyunculari daha az hata yapsa da, verilen cogu pozisyonorta saha oyuncularinin yaptigi basit hatalardan olustu. Defans oyuncusu olarak beklenileni veremeyen ve acik veren tek isim Hakan Balta'ydi. 2. golden once Ayhan'in hatasi ve diger verilen pozisyonlarda orta saha oyuncularinin basit hatalari yenilen gollerin asil sebebi. Bence Mustafa Sarp'in goze cok carpmasinin nedeni de diger butun oyunclardan daha basit oynuyor olmasi. Sonradan oyuna giren Baris'in da olabildigince basit oynamasi sonucunda Galatasaray golleri daha kolay geldi. Galatasaray orta alani basit hatalar yapmadikca, defans oyunculari da gununde oldukca Galatasaray takimi kalesinde gol gormeyecektir. Malesef bu ikili bir turlu ayni macta olamadi ama.



Gelelim bireysel yorumlara. Kalede Leo Franco'nun gollerde yapabilecegi pek bir sey yoktu. 3 gol yemis olmasina ragmen iyi bir mac cikarttigini dusunuyorum. De Sanctis'in aksine en geriye bir pas atildiginda ayagi daha duzgun bir kaleci oldugu icin, hem oyunu daha iyi kuruyor, hem de guven veriyor. Sabri'yi bu sezon cok begendigimi hep soyluyorum, umarim boyle devam eder. Gokhan Zan'in donusuyle iyi oyun da basladi. Sanirim Galatasaray'in iyi oyununun altinda yatan adam Gokhan Zan. Servet'e milli takim ve gol yaramis. Bugun de bir gol atti ve rakiplerine sans tanimadi. Hakan Balta'da belirttigim gibi bir sikinti var. Eski gunlerini mumla ariyordur bence o da. Ne ileri cikiyor, ne de yerinde durabiliyor. Ya ailevi bir problemi var, ya sigara etkiliyor, ya da yerinde oynayabilecek bir baskasi olmadigi icin cok rahat. Cok begendigim bir oyuncu oldugu icin tez zamanda eskiye donmesini umit ediyorum.



Mustafa Sarp yine tas gibiydi. Ayhan bir ara oyundan cok dusmesine ragmen attigi uzun paslarla ve yaptigi mudahalelerle vasatin uzerindeydi. Bir ara yaptiklarina kendisi de inanamadi ama Baris'in oyuna girmesiyle o da rahatladi. Keita yine rakiplerini cildirtti. Alisi, gidisi, verisi bu lige fazla duruyor. Lyon taraftari olsam uzulurdum.



Harry Kewell'in yol yorgunlugu ikinci yarida belli oldu. Zaten cok defansa donemeyen Kewell, hic donemez oldu. Yine de ilk yarida gayet basariliydi. Arka direkte yaptiklarini genc Turk kanat oyuncularinin iyi izlemeleri lazim. O nasil bir ayaktir, o nasil bir yatistir ? Arda'da biraz kipirdanma vardi bugun. Hasan Sas maclarinin aksine biraz daha kendini bulur gibi oldu ama hala sezon basindan uzak. Baros'u hic anlayamiyorum ben. Bir tek gol pozisyonlarinda var. Mac boyunca neredeyse yararli hic bir sey yapmiyor ama birden gol atiyor. Bir ortasini bul be kardesim.



Sira geldi Trabzon'a. Hugo Broos biraz daha yurekli olup iki forvet oyuncusuyla oynasaydi, bugun Istanbul'dan 3 puan alabilirdi. Umut - Gokhan ikilisinin hizlari Servet - Gokhan ikilisini cok zorlayabilirdi. Ya da Alanzinho'nun zekasi ve hiziyla maci cevirebilirdi Trabzonspor. Hugo Broos, tercihini baska oyunculardan yana kullaninca galibiyet sansida yok oldu. Trabzonspor 3 gol atmasina ragmen 3 golu hak edecek bir oyun sergiledigine inanmiyorum. 3 gol de Galatasaray'in Trabzonsporlu oyunculara hediyesidir bence.



Son olarak, " Haftaya Kadikoy'de, Oynayin Olumune..."

18 Ekim 2009 Pazar

Galatasaray - "Mi Lan" Iliskisi




Her sey 3 Kasim 1999 Galatasaray - AC Milan macindan sonra basladi. Galatasaray sahada 3-2 galip ayrilinca 4 Kasim tarihli Star gazetesi "Yendik Mi Lan" diye baslik atmisti. Ertesi sezon Galatasaray, Milan'i tekrar maglup edince baslik " Yine Mi Lan"di. Ve 2009 - 2010 sezonu... AC Milan'in Galatasaray teknik direktoru Frank Rijkaard'la ilgilendigi dedikodulari cikinca, bu sefer cevap Trabzonspor macinda, Galatasaray taraftarindan geldi... Gelecekte nasil "Mi Lan"lar bekliyor acaba bizi?


Ozlenen Adam



Uzun zamandir goremez olmustuk kendisini evinde. Uzun bir aradan sonra Trabzonspor macinda yerindeydi Gheorghe Hagi. Numarali Tribune girisiyle birlikte alkislar basladi. Herkes bayramda buyugunun elini opmek icin siraya girecekmis gibi ayaga kalkti, onunu ilikledi. Gonul isterki onumuzdeki hafta Kadikoy'e de gelsin.

Sorumlu Kim ?





Son ankette Guney Afrika'ya gidemememizin sorumlusunu aradik. Bana gore Dunya Kupasi'ni evden izleyecek olmamizin nedenleri Fatih Terim, futbolcular ya da hem Fatih Terim, hem de futbolculardi. Okuyucularimiza sorduk ve cevaplari aldik. Ankete katilanlarin % 44'u sorumluyu hem Fatih Terim, hem de futbolcular olarak dusunmus. % 36'lik bir bolum ise tek basina Fatih Terim'i yani, takintilarini ve egosunu sorumlu tutmus. Futbolcularin performansindan sikayet edenler ise %19'luk bir kisim. Bana gore de cevap, Fatih Terim ve futbolcular. Fatih Terim'in en buyuk hatasi yeterince esnek olamamasi, yeri geldiginde onemli degisiklikleri yapamamasi ve kendi adini her seyin uzerinde tutmasi. Futbolcular ise cogu macta kendilerinden beklenen performanslari bir turlu gosteremediler. Sakatliklar olabilir ama uzerlerinde bir kulup degil bir ulke formasi oldugunu unutmamalari lazim. Ankete katilan herkese tesekkurlerimi sunarim.