24 Ocak 2009 Cumartesi

Post Match: Sivasspor - Galatasaray



1 haftadir konusuluyordu bu mac. Gerek zemin, gerek hava kosullari mucadele bakimindan ilginc olacagi dusunuluyordu macin. Sonra sakatlik haberleri gelince, Galatasaraylilarin umutlari ve heyecanlari azaldi. Once Servet, sonra Lincoln derken, herkes hemfikirde Galatasaray pozisyon bakimindan kisir bir mac yasayacagi. Mac gununde sahanin buyuk bir kismi temizlenmis, bir bolumu suyla kapliydi. Sivasli futbolcular zeminden memnunken, Galatasaraylilar biraz daha cekiniyorlardi. Mac basladiktan sonrada butun beklentiler dogru cikti ilk yarinin sonuna kadar. Butun mucadeleleri kazanan, ayakta kalan Sivasli futbolcular, daha korkak ve cekingen oynayanda Galatasaraylilardi. Ilk yarinin sonuna kadar mac ortada gecti denebilirdi. Taa ki "toy bir FIFA kokartli yardimci hakem"in Umit Karan'a " bu ayip" dedigi icin kirmizi kart cikarttirana kadar. Bu olay Turk hakemlerinin neden onemli yerlere gelemediklerininde gostergesi ayni zamandan. Kisiliksiz Turk hakemlerinin, ikinci yarida durumu esitlemek icin eyyamcilik yapacagi beklenirken, sasirtici bir sekilde Sivasspor'un ustun futbolunu bozamadilar. Ikinci yarida Bulent Uygun'un mantikli degisikligiyle, zayiflayan Galatasaray'in ustune Balili gibi etkili ve hareketli bir futbolcuyla gelen Sivasspor golleri buldu ve maci kazandi. Sabri'nin yerine cok kaybetmesi, Baris'in defansa yardim etmemsi, Galatasaray'in butun golleri Sivas'in sol kanadindan atmasina yol acti. Sivasspor'un bu maci kazanmasini hakeme baglanmasi, futbolcularin mucadelesine ve hirsina saygisizlik olur ancak etkisi buyuktu. Arda'nin bekleneni veremesi, Baros'un mac boyunca tek bir olumlu hareket yapmamasi, Baris'in ayaklarindan cok agizinin calismasi, Mehmet Topal'in sarhos gibi oynamasi Galatasaray'in maglubiyetinin asil nedenleri. Lincolnsuz Galatasaray, ne keyif veriyor ne de pozisyona girebiliyor. Bu mactan sonra bu da kanitlanmis oldu. Sivasspor'u kutlamak lazim mac boyunca ayni seviyede mucadele ettiler ve zayiflayan Galatasaray'i da cok iyi yere serdiler. Lig tarihi boyunca Galatasaray'a karsi ilk galibiyetlerini de aldilar bu macla beraber. Mac boyunca kendilerine yakismayacak sekilde Galatasaray'a kufur etselerde, tebrikler Sivasspor, tebrikler Bulent Uygun.


Ada'da Transfer


Ada'da son 3 gunde birbirine bagli transferler gerceklesmis. Once Villa Park'ta Emile Heskey karsilanmis, sonra Wigan Heskey'nin yerini doldurmak icin Middlesbrough'dan Misirli Mido kiralanmis. Aston Villa, Ingiltere'nin en tecrubeli forvetlerinden biri olan Heskey'e 5 milyon dolara yakin bir para odenmis. 3 ayri kupada mucadele eden bir takim icin forvet cesitligi, hele o forvet Emile Heskey kadar tecrubeliyse pozitif etkiyle sonuclanir. Bu transferler zincirinde, en cok hosuma giden sey ise Wigan'da olacak Mido - Zaki forvet ikilisi. Zaki etkisini attigi gollerle gostermisti ama bakalim Ortadogu uyumu nasil sonuclanacak. Tabi Middlesbrough'nun Mido'nun gidisine izin vermesinin nedeni de baska. Hull City'den Marlon King'i alinca, Mido kendini dislanmis hissetmis ve bu transfer kolaylasmis. Adami bildim bileli bir yerden bir yere kiralik gidiyor. Takimlara, oyunculara, herkese hayirli olsun.



Bravo Arda



2009 yilinda, hala kendi cikarlarini dusunup, masum insanlari, cocuklari olduren; cuma gununde cami vurabilecek kadar onursuz olan bir ulke... Ona karsilik veremeyecek kadar gucsuz ve tek inandiklari sey karsi taraf gibi para degil daha kutsal seyler olan bir ulke... 

Filistin'deki olaylar futbolda tepki cesitli sekillerde yapildi. Kanoute'nin formasinin altina Filistin formasi giymesi, Turkiye'de cesitli stadlarda Filistin karsiti tezahuratlar atilmasi gibi. En son destek de Galatasarayli Arda Turan'in bir fikrinde cikti. Turkiye'de oynayan yabanci ve yerli oyuncular bir mac yapacak, butun gelirleri Filistin'e yollanacak. Gorusulen butun futbolcular bu maca cok istekli. Simdiklik tek sorun yogun mac trafiginden musait bir zaman bulunamamasi. Lincoln'un de dedigi gibi "Dünyanın hiç ihtiyacı olmayan bazı şeyler yaşanıyor Filistin'de. Arda'nın da dediği gibi bizim elimizden gelecek bir yardım varsa yaparız. Ben nereden geldiğimi çok iyi biliyorum ve elimizden gelen bir yardım varsa yapabilirim", hic gerek yok boyle hareketlere.

23 Ocak 2009 Cuma

23 - 25 Aralik Keyf-i Futbol


23 Ocak Cuma

20:00 Ankaraspor - Konyaspor > Lig TV
21:45 Derby County - Nottingham Forest > NTV Spor
22.45 Belenenses-Benfica > Spormax
24 Ocak Cumartesi
13:30 Samsunspor - Kartalspor > D Spor
14:00 Sivasspor - Galatasaray > Lig TV
14:30 Abeerden - Rangers > Futbol Smart
17:00 Celtic - Hibernian > Futbol Smart
19:00 Beşiktaş - Denizlispor > Lig TV
19:15 Manchester United - Tottenham > NTV Spor
20:45 PSV - NAC Breda > Futbol Smart
21:30 Juventus - Fiorentina > NTV Spor
22.45 Braga-Porto > Spormax - HD
23:00 Barcelona - Numancia > NTV
25 Ocak Pazar
13:00 Kasımpaşa - K.Erciyesspor > D Spor
15:30 Groningen - Ajax > Futbol Smart
16:00 Bologna - Milan > NTV Spor
18:00 Liverpool - Everton > NTV Spor
19:00 Fenerbahçe - Trabzonspor > Lig Tv

21 Ocak 2009 Çarşamba

Madrid - Milano Hatti via Londra



Bu hafta icinde Real Madrid baskani Ramon Calderon eski baskan oldu. Son secimlere hile karistirdigi sebebiyle adeta takimdan zorla yollanan futbolcu gibi oldu. Simdi yine baskanlik dedikodulari, kulisleri donuyor Madrid'de. Eski baskan ve her yil bir yildizin geldigi donemin baskani Florentino Perez, yine bundan 9 yil once yaptigi taktigi uygulamaya calisiyor. Baskanlik koltugu icin bir yildiz oyuncu ve teknik direktor sozu veren Perez, bu bosluklar icin son gunleri modasi Kaka ve Arsenal'in yillanmis teknik direktoru Arsene Wenger. Londra'dan bir haber yok ama Milano'dan Madrid'i sevindirecek bir haber gelmis. Manchester City transferi sirasinda cok sikici gunler geciren ve Milan'a bagliligini gosteren Kaka, Milano'dan sadece Madrid icin ayrilabilecegini ifade etmis. Onumuzdeki gunlerde bizi cok enteresan olaylar bekliyor. Merakla bekliyoruz.

Paranin Degeri 6


Manchester City transfere adeta doymuyor. Sezon basinda yeterince zaman bulamadiklari icin, devre arasinda ellerinden gelini yapiyorlar. Bugun itibariyle son kesinlesen transfer ise Nigel de Jong. Euro 2008'de Hollanda'nin basarisinin gizli kahramanlarindan. Orta saha oyuncularinin arkasinda onlarin hatalarini kusursuzca toparlayan bir futbolcu goruntusundeydi. 19.5 milyon euro odemisler onun icin. Hamburg kimi bulacak simdi onun yerine o da guzel bir konu. Manchester City'nin bu transfer politikasi yavas yavas Besiktas'a yaklasmaya basladi. Bayram Bektas, Adem Dursun, Niyazi Guney tadi vermeye basladi transferler. Allah akil fikir versin. 

20 Ocak 2009 Salı

Milano'da Ask Baskadir


Son 1 hafta Kaka icin cok zorlu gecti. Teklifler, yuklu ucretler, dedikodular, celiskiler ve hepsinin yaninda AC Milan'a olan aski. En basindan beri gitmek istemedigi cok belliydi. Bir yerden sonra takiminin cikarini dusunup "kader" dedi. Simdi bugun yapilan aciklamalarda Milano'da kalacagi garantilendi. Takimini onun gibi sevene can kurban.

Oscars del Calcio


Italya'da gectigimiz yilin en'leri aciklandi. Zlatan yine kralligini kanitladi. Inter'in butun basarilarinin nedeni bu adam. Mourinho'da takimca Ibrahimovic'e olan asklarini gectigimiz aylarda belirtmisti. Del Piero'ya kimse bir sey diyemez. Bu yil gectigimiz yildan da daha iyi. Allah nazardan korusun diyelim, en istenmedik sey olur 34 yasindaki bir yildizin basina gelebilecek bir sakatlik. Genc Slovak, genc odulunu almis. Napoli'nin son 2 yilda gerceklestirdigi cikista Ezequiel Lavezzi'yle birlikte o var. Oyunu okumasi, toplara can verisi yine o yorelerden cikan Rosicky'i hatirlatiyor bana. Butun odul sahiplerini tebrik ediyoruz.

Best Player Outright: Zlatan Ibrahimovic (Inter)
Best European Player: Alessandro Del Piero (Juventus)
Best Foreign Player: Zlatan Ibrahimovic (Inter)
Best Young Player: Marek Hamsik (Napoli)
Best Goalkeeper: Gigi Buffon (Juventus)
Best Defender: Giorgio Chiellini (Juventus)
Best Coach: Cesare Prandelli (Fiorentina)
Best Referee: Roberto Rosetti

A Return Story "Prinz"



2006 yazinda 10 milyon euro karsiliginda Koln'den Bayern Munich'e giden Podolski, o tarihten 3 yil sonra Bayern'den Koln'e yine 10 milyon euro karsiliginda donuyor. Daha once bu konu hakkinda bir seyler karalamistim. Haziran ayinda 4 yillik sozlesme imzalayacakmis Lukas. Cok degisik 3 yil gecirmis Podolski Bayern'de. Milli maclarda rakiplerinin korkulu ruyasi olan bu Almanya - Polonya kirmasi, kulup maclarinda ise adeta uslu bir kedi gibi kalmis. Almanya formasi altinda 60 macta 31 gol atip, Bayern adina geldigi gunden beri sadece 11 gol atabilmis. Bunda tabiki duzenli oynayamamasininda rolu buyuk. Podolski benim icin Euro 2008'e kadar normal hirsli, saglam sol ayakli bir futbolcuydu. Taa ki Polonya - Almanya macinda ulkesine golunu atip saygida kusur etmeyip sakin bir sekilde oyununa devam edene kadar. Umarim Koln'de hakkettigi formayi bulur. Umit Ozat keser, Lukas vurur.


19 Ocak 2009 Pazartesi

Paranin Degeri 5



Manchester City doymuyor transfere. Sadece lafta degil lafi eyleme de gecirmeye basladilar. Bu sefer Craig Bellamy'i West Ham'dan 14 milyon pounda renklerine baglamislar. Ellerinde adeta bir forvet cumbusu oldu. Jo - Benjani -  Robinho - sakat bir Bojinov - Caicedo - Sturridge - Vassel derken bir de Bellamy. Mark Hughes butun bunlari nasil bir rotasyonla oynatacak cok merak ediyorum. Kaka transferi gerceklesirse taktigi 4-1-4-1'e donecek bir kulup icin ellerinde biraz fazla forvet var sanki. Bir baska haber yine "Middle"Eastlands'den. Roma orta sahasinin dinamosu Daniele De Rossi'e kanca takmislar. Yaklasik 20 milyon pound gibi bir rakam konusuluyor Ingiltere'de. Olursa cok iyi bir transfer olur ama Roma'nin 20 milyon gibi bir rakama Manchester City gibi ac gozlu bir takima birakacagini dusunmuyorum.

Kalelerin Krali



Gianluigi Buffon yine dunyanin en iyi kalecisi odulunu kazandi. Ne kadar yetenekli ve onemli bir kaleci oldugunu tartismak haddim degil. Bu odulu daha kac kere alacak benim merak konum bu. Juventus icin ne kadar onemli oldugunu bu hafta sonu Volkan tarzi bir gol yiyen Manninger tekrar gosterdi. International Federation of Football Histor and Statistics'in son oylamasi, 1990'dan gunumuze kalecilerin performanslarina goreydi. Tafi'nin orada olmasi ve icimizden tek insanin o olmasi "cok guzeal". Buradaki her kaleciyi gorunce aklima baska bir sey geliyor ama Schmeichel'in yeri baska benim icin. Arif'in o golundeki yuz ifadesi onun adini burada gorunce bile bir tebessum olusturuyor yuzumde. Futbolun yanliz adamlari olarak geciyorlar her yerde ama belki de en onemli adamlari.


IFFHS Best Goalkeepers In The World:


1. Gianluigi Buffon (ITA) 78 points
2. Peter Schmeichel (DEN) 69
3. Iker Casillas (SPN) 63
4. Oliver Kahn (GER) 62
5. José Luis Chilavert (PAR) 58
6. Walter Zenga (ITA) 55
7. Edwin van der Sar (HOL) 53
8. Petr Cech (CZE) 44
9. Michel Preud'homme (BEL) 43
10. Claudio André Taffarel (BRA) 40
11. David Seaman (ENG) 38
12. Fabien Barthez (FRA) 37
13. Andoni Zubizarreta (ESP) 35
. Nélson de Jesus e Silva 'Dida' (BRA) 35
15. Rinat Dasaev (RUS) 27
16. Sergio Javier Goycochea (ARG) 26
17. Johannes van Breukelen (HOL) 23
18. Peter Shilton (ENG) 22
. Vítor Baía (POR) 22


18 Ocak 2009 Pazar

Kaka'm



"He has to decide with his family, he'll know what's best for him. In any case, we are with him, and so are the fans, they were incredible tonight."
Alexandre Pato