17 Ocak 2009 Cumartesi

Joe


Chelsea icin sezon pek iyi gitmiyor. Scolari'nin tahti haftalardir sallantida. Sakatliklar, eksikler, ekonomik kriz derken elde kalan sayili kanat oyuncusundan biri daha eksildi. Joe Cole gectigimiz hafta ici oynanan Southend macinda ic yan baglarindan sakatlanmis hatta ameliyat bile olmus. Sezon sonuna kadar oynamasi beklenmiyormus. Acil transfer sart; icimden gecen isim Hatem Ben Arfa. Cuk diye yerine oturur.

Asalet


''Bana göre Galatasaraylılık din gibi mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır.İşte bunun için Galatasaraylıyım ve Galatasaraylılığımla her zaman gurur duyarım.''
-Metin Oktay-


Ezeli rekabet, ebedi dostluk diye adlandirdigimiz Galatasaray - Fenerbahce mucadelesinin 100. yilini kutluyoruz bugun. Asalet boyle bir sey.

Manucho



Olaganustu gecen bir 2006 Afrika Uluslar Kupasi sonrasi Manchester United'a transferi gerceklesen, Manucho gecen yili komsu Panathinaikos'ta kiralik gecirmisti. Work permit sorunu ortadan kalktiktan sonra Manchester'a daha umutlu donmesine ragmen kendini Reserve'den daha yukarida cok sik bulamadi. Simdide EPL'nin flas takimi Hull City'e kiralanmis. Kendini gostermek ve kanitlamak icin iyi bir yer olabilir. Nonda tipi kuvvetli, bitirici ama Nonda'ya gore cok daha hizli bir forvet Manucho. Angolali olusundan genlerinde hem somurgesi olarak yasadiklari Portekizlilerin yetenek genleri hemde Afrika topraklarinin kuvveti var. Sinan Engin matematigiylede formda bir Manucho 3 Guiza edebilir.


El Turco


Nihat Kahveci yillardir La Liga'da begenilen bir futbolcu. Real Sociedad gibi bir takimin ilk 3'e girip sampiyon olmasini da sagliyordu neredeyse. Bu yil Villarreal'deki 3. yili ve sadece 42. maca cikmis. Nihat'in en buyuk dusmani oldu sakatliklar. Baglar, Meniskus parcalamadigi, sakatlamadigi yer kalmadi bacaklarinda. Simdi bir tane daha. Dizindeki meniskus yirtigi yuzunden 5 hafta forma giyemeyecek. Eger sakatlik belasi onu bulmasa belkide su anda dunyanin en iyi takimlarindan birinde forma giyiyor olacakti.

16 Ocak 2009 Cuma

Fabio The Great



Fabio Cannavaro, Real'deki 3. yilini bu sezon sonu dolduracak ve kontrati bitecek. Yas 35 yolun yarisi... Juventus'tan olayli bir ayrilis, sonrasinda Real defansinin bel kemigi olmak. Simdi yeni hedefi futbolu birakana kadar ilk takimi Napoli'ye donmekmis, kendine her seyi ogreten kulube daha fazla katki saglamak istiyormus, vefa sadece bir semt adi degilmis.

Bok


Manchester City'nin Dubailileri iyice kafayi yemis. 108 milyon poundluk tekliften sonra yeni teklif 135 milyon pound ! Bu transfer gerceklesirse Kaka haftalik 500,000 pound kazanacak. Yani gecen hafta Ronaldo'nun parcaldigi Ferrarilerden 2 tane alabilecek bir haftada. Kaka gercekten cok yetenkli bir futbolcu, tartismasiz, ama bu kadar para "1" futbolcuya verilir mi benim kafamdaki soru isareti bu. Kaka yerine o paranin 3te 1ini Gourcuff'a verseler, 2 yil icinde en az Kaka kadar basarili olur. Gourcuff gibi bir cok ornek ve yetenek var futbol dunyasinda. Milan'in da Kaka'yi satabilecek olmasi zaten Gourcuff yuzunden. Biliyoruz bok gibi paralari var ama yinede biraz daha mantikli hareket etseler ve o petrolun bir gun bitecegini hatirlasalar daha iyi olur. Manchester City'nin bu tutumsuz davranislarina Arsene Wenger'den guzel bir yorum da geldi. Biz gercek dunyada yasiyoruz, onlar ise baska bir dunyada diyerek, biraz olsun gerceklerin farkinda olanlarsin sesi oldu.

(Belong to who ?, welcome to the Arab world dear. )


(Manchester City'nin Ocak transfer donemi sonrasi beklenen 4-1-4-1'i)

15 Ocak 2009 Perşembe

L10 Kampta



Galatasaray'in bu yil keyif veren futbolunun bas mimari. Gecen yil ve bu yaz, kamplarda lakayit tavirlariyla, "frikik yarismalariyla" guclenmek ve performansini gelistirmek adina hic bir sey yapmayan Lincoln, bu yil olgunlasmis gorunuyor. Kotu performansinda bile yaninda olan taraftari, iyiyken daha cok sevdi heralde artik o da onlar icin bir seyler yapma cabasinda. Kolay gelsin Cassio.

Sempatik


Milan Baros'un bu sezon ki basarisi FIFA'nin da ilgisini cekmis ve manset olarak yazmislar bizim Cek'i. Bu sezon attigi 18 golle dogru bir tercih yaptiginin hem FIFA farkinda hemde Milan Baros. Artik iyice bizden biri olmus gibi Milan. Euro 2004'ten sonra belkide kendini gercekten kanitladigi kulup oldu Galatasaray. Sampiyonluklar yolunda daha cok kale var onun onunde ama arkasindada Galatasaray taraftari var.

17 - 18 Ocak Keyf-i Futbol




17 Ocak Cumartesi
13:30 Antalyaspor - Gaziantepspor / Lig Tv
17:00 Chelsea - Stoke City / Spormax
17:00 Rangers - Falkirk / Futbol Smart
19:00 Galatasaray - Malatyaspor / Lig Tv
19:20 Bristol - W.Wanderers / Futbol Smart
19:30 Hull City - Arsenal / Spormax
20:00 Grenoble - O. Lyon / Kanal A
21.00 Barcelona - Deportivo / NTV Spor
21.30 Milan - Fiorentina / NTV
22:00 Nantes - Bordeaux / Kanal A
23.00 Sevilla - Numancia / NTV Spor
18 Ocak Pazar
13:00 Güngören Bld. - Çaykur Rizespor / D Spor
13:30 Manisaspor - Sivasspor / Lig Tv
13:30 Roda - PSV / Futbol Smart
15:30 West Ham United - Fulham / Spormax
16:00 Aberdeen - Celtic / Futbol Smart
16.00 Atalanta - Inter / NTV Spor
18.00 Real Madrid - Osasuna / NTV Spor
18:00 Tottenham - Portsmouth / Spormax
18:00 Paris St Germain - Sochaux / Kanal A
19:00 Fenerbahçe - Eskişehirspor / Lig Tv
21.30 Lazio - Juventus / NTV
22:00 Lille - Rennes / Kanal A
22.00 Almeria - Atletico Madrid / NTV Spor

14 Ocak 2009 Çarşamba

2008 Yilin Teknik Adamlari



Euro 2008 gibi bir turnuvadan sonra ilk ucteki isimler sasirtici degil ama siralama sasirtici. Uclunun ikisini yakindan taniyan Turk toplumunda boyle bir tartisma ortami acilsa ezici bir ustunlukle Fatih Terim birinci yapilir. Aragones'in kararlarini, oyun anlayisini, tepkilerini ve etkilerini begenmiyorum. Bu birincilik elindeki Ispanya Milli Takimi'nin olaganustu ortasahasi ve forvet ikilisi ( Villa - Torres, Guiza'ya yer yok burada) sayesinde. Fatih Terim, 2008 yilinin tartismasiz en basarili teknik adami, son dakikada gelen gollerde futbolcularin hirsi ve istegi kadar Fatih Hoca'nin onlari yureklendirmesi ve basariya suruklemeside onemli bir yere sahip. Son olarak ise Slaven Bilic biraz daha yukarida olabilirdi sanki.

The Best Coaches Of 2008 Choson By IFFHS:

.1. José Luis Aragonés Suárez Martínez (Spain) 252 points
.2. Guus Hiddink (Russia) 145
.3. Fatih Terim (Turkey) 72
.4. Sergio justice Batista (Argentina) 62
.5. Joachim Löw (Germany) 48
.6. Hassan Shehata (Egypt) 46
.7. Fabio Capello (England) 38
.8. Gerardo justice Martino (Paraguay) 36
.9. Carlos Caetano Bledorn Verri “Dunga” (Brazil) 24
10. Marcello Lippi (Italy) 18
11. Slaven Bilic (Croatia) 17
12. Marco camper Basten (Holland) 16
.+. Luis Felipe Scolari (Portugal) 16
14. Roberto Donadoni (Italy) 12
15. justice Siasia (Nigeria) 11
16. Otto Rehhagel (Greece) 8
17. Jean-François De Sart (Belgium) 7
18. Marcelo Bielsa (Chile) 6
19. Giovanni Trapattoni (Ireland) 5


Yol Gosterme



Arjantin Milli Takimi Teknik Direktoru, Diego Maradona, takimin en degerli oyuncularindan 2sine acik acik transfer yolu gostermis. Manchester United'da duzenli forma giyemeyen Tevez'e ve kizinin nisanlisi wonderkid Aguero'ya, Mourinholu Inter'e kacin demis. Aguero - Ibra ikilisini hayal etmek bile cok guzel diye de eklemis. Tabi dogal olarak bu oyuncularin takimlarinin hic hosuna gitmemis. Deliye, delidir ne yapsa yeridirden baska bir sey denmez ama oyunun kralina itiraz da edilmez.

(Transferi bana birak Jose ! )

13 Ocak 2009 Salı

Le Petit Zidane



Takimlara genc ve yetenekli oyuncularin kazandirilmasi olumlu bir hareket. Zor olan ondan sonrasi. Izleme ekiplerini kurdunuz, arastirmayi yaptiniz, futbolcuyu buldunuz ve transfer ettiniz. Eee... Simdi, ya alt yapinizda paf takim maclarinda kullanacaksiniz, ya yedek kulubesinde patlama yapmasini bekleyeceksiniz, ya da Milan'in bu yil Gourcuff'u kazandigi gibi ust duzey bir takima yollayip, yeteneklerini ortaya cikartacaksiniz. Yoann Gourcuff, tenis oynamak ile futbol oynamak arasinda kalip futbolcu olma hayaliyle futbolu secmis kucuk yasta. Iyi bir karar verdigini Milan'a transfer olunca anlamis. Yetenekleri sayesinde Fransa'da kolay kazanilamayacak bir rutbeye ulasmis; kucuk Zidane. Milan'da iki yil beklemek canina tak etmis, ben oynamak istiyorum demis ve Galatasaray'in UEFA'daki rakibi Bordeaux'ya kiralanmis. Gourcuff'un bu yil yeteneklerini kanitlama asamsinda olmasi, Bordeaux'nun yillar sonra Fransa'da Lyonla bir takim arasinda puan farkinin 2ye dusmesine yardimci olmus. Milan baskani Galliani'de aciklama yapmis. Gourcuff sezon sonu A.C. Milan'a kesinlikle donecektir. Bilmeyenler, tanimayanlar Galatasaray maclarinda yakindan izlesin. Umarim izlenecek bir seyi olmaz ama yinede. Simdi calissin izleme ekipleri !

Scolari



Sezon basinda Chelsea cok iyi gidiyordu. Deco-Scolari uyum saglamisti takima. EPL, Turkiye gibi degildir, taraftar sabirlidir ve ilk maglubiyette bu teknik direktorle devam etmez serzenisleri baslamaz. Ama Chelsea taraftarina gina gelmis artik. Scolari'den hic memnun degiller. Futbol bilgisine ve yonetme yetenegine inandigim futbol adamlarindan biri Scolari. Calistirdigi takimlarla gonulden bir baga sahip oluyor. Bu da onu sempatik kiliyor. Butun bunlara ragmen takimi bir an once toparlamazsa ve acilen bir sol kanat oyuncusu bulamazsa, Chelsea'deki ilk ve son yili olur. Chelski taraftarlarindan da Dragutinovic'e attigi yumrugunun benzerini yemesi beklenebilir.


2008 Yilin Futbolculari



2008 FIFA Yılın Futbolcusu Ödülü

1-Cristiano Ronaldo (Manchester United-Portekiz): 935
2-Lionel Messi (Barcelona-Arjantin): 678
3-Fernando Torres (Liverpool-İspanya): 203
4-Kaka (Milan-Brezilya): 183
5-Xavi (Barcelona-İspanya): 155

2008 FIFA Bayanlar Yılın Futbolcusu Ödülü

1-Marta (Umea-Brezilya): 1002
2-Birgit Prinz (Frankfurt-Almanya): 328
3-Cristiane (Linkopings-Brezilya): 275
4-Nadine Angerer (Djurgarden-Almanya): 198
5-Kelly Smith (Arsenal-İngiltere): 150

2008 yilinda bu odulun bir baska futbolcuya gitmesinin mantikli bir aciklamasi olamazdi zaten. Adam resmen 2008'de alinmadik odul birakmadi. Messi'ye de 'artik seneye' bakisi atmistir bence.Tebrikler Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro. 

Bayan futbolu her gecen gun daha da gelisiyor. Bayanlar Dunya Kupasi maclari izledigimde bazi maclarda erkeklerden daha cok cekisme goruyoruz hatta. 200 yilindan beri,yilin bayan futbolcularinin secilmesi bu futbolun kabul edildiginin de simgesi. Tebriler Marta. Bu ust uste 3. olmus ayrica belirtmek isterim.

12 Ocak 2009 Pazartesi

Zico



Biraz gec oldu ama kendimi inandirmam biraz zaman aldi diyebilirim. Fenerbahce'nin eski ve bana gore gelmis gecmis en basarili olmus teknik direktoru, en az Fenerbahce kadar ac olan CSKA Moskova'nin basina gecti. Fenerbahce'nin istikrari yakalamis ve basarili giden bir ekibi gondermesini anlayamamistim sezon basinda. 2 sezon sonunda beklenmedik bir sekilde uyumu saglayan ve takimi omrunde belki bir daha goremeyecegi basarilara ulastiran Zico gonderildi ve yerine 70ini devirmis rutbesi adinin onunde giden Aragones geldi. Ve simdi o Zico, bir baska Brezilyali futbolcu diyari olan CSKA'nin basina gecti. Gecen yil CL'de karsilasmislardi. Belkide Rus patronlarin o zamandan bir istegi vardi. Zico'nun futbol bilgisine ve kariyerine dil uzatmak kimsenin haddi olamaz. Umarim Moskova'da hak ettigi ilgiyi, sevgiyi ve sadikligi bulur. Fenerbahce'deki basarinin sirri Brezilyali futbolcularin ona olan saygisi ve sevgisiydi. CSKA'daki Brezilyalilar, bu firsati kacirmazlar bence.


11 Ocak 2009 Pazar

Sexiest


Harry Kewell, La Gazzetta Dello Sport'un yaptigi oylamaya gore dunyanin en seksi 14. futbolcusu secildi. Harry, Harry Kewell... Gazete Italyan olunca, kazanan da oralardan cikmis; Luca Toni.