15 Mayıs 2009 Cuma

Keyf-i Futbol 15-18 Mayıs


15 Mayıs Cuma
16:00 Boluspor - Karşıyaka (D SPOR)
20:30 Kasımpaşa - Altay (D SPOR)
16 Mayıs Cumartesi
14:45 Manchester United - Arsenal (SPORMAX)
17:00 Bolton - Hull City (SPORMAX)
17:00 Middlesbrough - Aston Villa (SPORMAX)
17:00 Newcastle United - Fulham (SPORMAX)
20:00 Bordeaux - Le Mans (KANAL A)
20:00 Sivasspor - Hacettepe (LİG TV)
21:30 Udinese - Milan (NTVSPOR)
21:45 Trofense - Sporting Lisbon (SPORMAX)
22:00 PSG - Auxerre (KANAL A )
23:00 Villarreal - Real Madrid (NTV)
17 Mayıs Pazar
15:30 West Bromwich - Liverpool (SPORMAX)
18:00 Chelsea - Blackburn Rovers (SPORMAX)
18:00 Nantes - Rennes (KANAL A)
20:00 Ankaragücü - Beşiktaş (LİG TV)
20:00 Antalyaspor - Fenerbahçe (İz TV)
20:00 Denizlispor - Ankaraspor (ActionMax)
20:00 Galatasaray - Gençlerbirliği (DIGI)
20:00 Konyaspor - Eskişehir (ActionMax)
20:00 Trabzonspor - Bursaspor (SPORMAX)
20:00 İstanbul Belediye - Kayserispor (ActionMax)
20:00 Mallorca - Barcelona (NTV)
22:00 Marsilya -O.Lyon (KANAL A)
18 Mayıs Pazartesi
22:00 Portsmouth - Sunderland (SPORMAX)

14 Mayıs 2009 Perşembe

Dikkat Polis


Polis, unlu munlu dinlemiyor, basiyor cezayi. Aracin sahibi, Senegalli 'Rapstar' El Hadji Diouf ise sokaklarda takilmaya devam ediyor.

Babalar ve Cocuklari


Stephen Ireland ve kizi. Alttaki resimde biraz guvenlik sorunu var gibi.

13 Mayıs 2009 Çarşamba

Sahibinden Bedava Sag Bek


Atletico Madrid, Maniche'yle birlikte kadro disi biraktigi Seitaridis'in de sozlesmesini feshetti. 3 sezondur Madrid'deydi Yunan. Disiplin sorunundan sonra butun bunlar basina geldi. Sag bek arayanlara duyrulur kendileri. Porto'yla Kitalararasi Kupa ve Yunanistan'la 2004 Avrupa Kupasi sampiyonlugu var. CV'de iyi duruyor bunlar.

Mourinho in Istanbul


1999 - 2000 sezonu... MTK Budapest maclari sonrasinda Ridvan Dilmen, Fenerbahce yonetimine istifasini verir. Sonrasinda Zdenek Zeman'la anlasir Fenerbahce yonetimi. Iste tam bu iki olayin arasinda, son pismanligin fayda etmeyecegi bir olay yasandi. Unlu menajer Bayram Tutumlu, baslarda Bobby Robson'un tercumanligini yapan, sonra da Barcelona B takiminin basina gecirilen Jose Mourinho'yu Fenerbahce yonetimine onerir. Bayram Tutumlu ve Jose Mourinho, Istanbul'a gelirler, kebaplarini yerler ve Istanbulspor macini izlerler. Yonetim Mourinho'yu yetersiz bulur, anlasma saglanamaz ve Zdenek Zeman Fenerbahce'nin teknik direktoru olur. Nerelerden, nerelere. Bence gelseydi buyuk bir ihtimalle, bir Low, bir Hiddink vakasi olurdu. Gelse yakisirmis adam. Sanki bizden biri, tipiyle, gulusuyle, ince belliyi tutusuyla...

Bir de Barcelona'nin simdiki teknik direktoru Guardiola'yla, eskilerden bir resim var. Yanlarinda da Selim Soydan var. Acaba bir transfer gorusmesi miydi bu ?

Ibra -> CMBR


Zlatan'in menajeri Mino Raiola'nin yaptigi aciklamaya gore Chelsea, Manchester United, Barcelona ve Real Madrid istiyormus cilgin adami. Gectigimiz gunlerde takimdan ayrilabilecegini belirtmisti Ibrahimovic. Sonrasinda da Inter baskani Moratti'nin once 100, sonra 80 milyon euroyu getiren Zlatan'i alir demesi, ortaligi iyice karisti. Oncelikle unutmayalim ki, Zlatan'in sozlesmesi 2013'te bitiyor. Yani bir bonservis bedeli odenmesi zorunlu. Bu yuzden de Real Madrid bir adim onde. Baskan adayi Florentino Perez, boyle flas transferleri sever. Ne Manchester United'in ne de Barcelona'nin oturmus kadrolarini, Zlatan'la bozmak isteyeceklerini dusunmuyorum. Abramovich'in deli bir anina da gelebilir ama... Bakalim neler olacak Milano'da.

12 Mayıs 2009 Salı

Eski Kafa Futbol Yazarlari vs. Futbol Blogu Yazarlari



Pazar gecesi uyku tutmadi, yine guzel futbol programlarimizi takip ettim gec saatlere kadar. Keyif alarak izledigim iki tane futbol programi vardir biri %100 Futbol, digeri de Maraton. Burada konusulanlar benim mantigima genellikle uyar. Arada Erman Toroglu'nun soyledikleri sacma gelir ama soyledigi bir baska mantikli sey bana diger soyledigini unutturur. Tabi bir de eskilerden Futbol Kulubu, zevkle izledigim bir baska programdi ama hala sebebini bilmedigim bir sekilde sonlandi. Saat 12 sularinda Show TV'deki 6 Pas'la basladim egleneceye. Sanli Sarialioglu, nam-i deger Sanli Kaptan ve Trabzonlu Serdar Bali'nin sacma yorumlari beni programdan asiri derecede soguttu. Ozellikle Serdar Bali'nin konustuklarindan hic bir sey anlasilmiyor. Kendisini futbol programlarinin en sacma konusan adami ilan ediyorum. Kurdugu cumlelerin hic birinin birbirleriyle alakalari yok. Konudan konuya atliyor, laflari havada kaliyor. Sanli Kaptan ise her seyde Besiktas'i koru korune koruyor. Sanki oraya Besiktas'i konusmak icin degil, korumak icin gitmis. Eski futbolculuklarina dil uzatamam ama yorumculuk isinin gorundugu kadar kolay olmadigini bir daha anliyorum bu adamlari izleyince. Aralarinda en duzgunu Altan Tanrikulu. Bir seyler arastirip, dusunup gelmis ve bilincli, ne soylediginin farkinda olarak konusuyor. Melih Gumusbicak'in agzindan ise 'bloglarda yazanlara gore' gibi bir laf cikti, o anda onun digerlerinden farkli oldugunu biraz olsun anladim. Reklam arasinda, Star'daki Futbolig'e gectim.

Orada da Sampiyonlar Ligi'nin efsane spikeri Ertem Sener, Futbol Kulubu'nden beri cok begendigim Ugur Meleke ve vasifsiz Osman Tanburaci bulunuyordu. Futbolig, 6 Pas'a kiyasla biraz daha tutarli konusmalarin gectigi bir program aslinda. Ugur Meleke'nin futbol bilgisi ve futbol kulturu programi biraz daha cekici yapiyor. Ertem Sener'in kulagina, surekli fisildanan - cogu yalan - transfer dedikodulari da programin bir baska cekici yani. Ancak, ne zaman Osman Tanburaci konusmaya basliyor, o zaman programin kalitesi dusuyor. 4-6-0 diziliminden baska bildigi bir sey yok herhalde, surekli bu dizilimi soyluyor. Onu da gectim sanki Galatasaray'in medyadaki tek yorumcusuymus gibi goruyor kendini. Ertem Sener'de ' Osman Abi'nin Galatasarayla olan yakin iliskileri' dedikce, adamin biyiklari hareketleniyor. Ugur Meleke tekrar soze giriyor ve program dengeye kavusuyor. Bana gore bu yazida elestirdigim kisilerin en buyuk sorunu dunya futbolunu yeteri kadar takip etmemeleri. Biz blog yazarlari manyaklar gibi islerimiz, programlarimizi EPL'ye, La Liga'ya, TSL'ye gore ayarliyoruz. Modern futbolu bu adamlardan cok daha iyi biliyoruz. Bu adamlar kahveye arkadaslariyla sohbet etmeye gider gibi cikiyorlar programlara. Eminim ki, 5-6 blog yazarinin oldugu bir program olsa, Maraton'u ve %100 Futbol'u geride birakir. Olabilse ne de guzel olur aslinda.

Mario Gomez Garcia


Mario Gomez isimli bir futbolcunun Almanya adina sahada oldugunu gordugumde sasirmistim. Kadroda Polonyalilara, Turklere, Afrikalilara alismistik ama daha Latin - Ispanyol karisimi isimli bir futbolcuya alisik degildik. Her seye ragmen Ispanyol asilli Alman Mario kendini kisa surede kabul ettirdi Almanya'da. Yaklasik son 3 sezondur Stuttgart'in gol yukunu cekiyor. 2008-2009 sezonunda bugun itibariyle 23 golu bulunuyor. Mario, gectigimiz haftalarda yaptigi aciklamada, Stuttgart'in Sampiyonlar Ligi'ne katilamamasi halinde takimdan ayrilabilecegini soylemis. Stuttgart yonetimide boyle bu aciklamaya karsilik, ancak 30 milyon euroyu veren Mario Gomez'i alabilir demis. Eder mi etmez mi, bunu onumuzdeki sezon eger bir takima transferi gerceklesirse gorebiliriz. Devre arasinda bir ara Barcelona dedikodulari vardi Mario icin.

Dirk 'Duracell' Kuijt


"Kuyt için bir yazar  "Mr. Duracell" ifadesi kullanmış. Kuyt sürekli koştuğu için ve yorulmak nedir bilmediği için bu lakaba sonuna kadar katılıyorum. Enerjisiyle Duracell tavşanından farkı yok"

Rafael Benitez, Dirk Kuyt hakkinda.

11 Mayıs 2009 Pazartesi

Yorucu Bogucu Zenci


Mourinho'nun en buyuk fantazilerinden biridir orta sahanin ortasinda veya on liberoda yorucu, bogucu, isiran bir zenci futbolcu oynatmak. Porto'da tam zenci olmayan Costinha vardi. Chelsea'ye gidince Essien'i aldirdi takima, ek olarak yaninda bir de John Obi Mikel vardi. Inter'e geldi, o bolgenin en iyisi olan Vieira'nin yanina yeni Essien'i yaratamak icin Muntari'yi aldi. Italyan Sport Mediaset'in haberine gore, Mourinho, eski ogrencisi Obi Mikel'i Inter'e getiriyor. 15 milyon euro karsiliginda iki taraf anlasmis. Italya Obi'nin ilgisini cekmis, o da gitmek istedigini soylemis. Bakalim neler bekliyor bizleri...

19 Mayis



TFF'nin ayarladigi organizasyonda Galatasaray ve Fenerbahce 19 Mayis Genclik ve Spor Bayrami'nda Besiktas Inonu Stadi'nda bir mac yapacaklar. Ali Sami Yen'deki son mac ve 19 Mayis 2007'deki maclardan sonra boyle bir organizasyon yurek isterdi. Galatasaray ve Fenerbahce kuluplerinin karsilastigi hic bir musabakada, sakinlik ve baris ortami korunamadigi icin bu macin da sonunda rezilligin olacagini dusunuyorum. Birbirlerine kinle bakan taraftarlarin oldugu bir ortamda macin sakince, 'bayram' havasinda gecme ihtimali yok bana gore. Emre, Sabri, Lugano ve bu oyuncular gibi provakator, ortami gerecek futbolcular olmazsa yanilabilirim aslinda. 32 bin kisilik Inonu stadi, 16 bin - 16 bin kisi olarak 2'ye ayrilacakmis. Umarim sorunsuz, temiz bir mac olur. Iki teknik adamin da genclere yer vermesini umit ediyorum. Baska bir bakis acisiyla yaklasirsam; eger bir Besiktas taraftari olsam, kendi stadimda boyle bir organizasyon istemezdim.


2008 - 2009 Portekiz Sampiyonu


Ust uste 4. sampiyonlugu Porto'nun, toplamda 28 oldu. Portekiz Ligi'ndeki ustunluklerini tartismaya gerek yok. Her sezon en onemli oyunculari ucar gider ama bir baskasini bulurlar, takimi o tasir. Hulk buyuk bir ihtimalle kopacak takimdan sezon sonunda. Cristian Rodriguez'de ayrilmasi mumkun bir baska futbolcu. Onumuzdeki sezon yerlerine alacaklari futbolcularla yine sampiyon olacaklar. Sadece Portekiz Ligi degil, ayni zamanda Sampiyonlar Ligi'nde de firtina gibi esiyorlar. Nasil bir dongu bu ey Porto yonetimi, bizlere de ogretin.

Son Hirsizlik Vakasi


Premier League futbolculari, ozellikle de Liverpool sehrindekiler, kimseden cekmedikleri kadar hirsizlardan cektiler. Maclari basladiklari anda, acaba bizim ev guvende mi diye dusunmeye basliyorlardir buyuk bir ihtimalle. Futbol onemli tabi Ingiltere'de, hirsizlar da biliyor hangi futbolcunun evi hangi saatte bos, isleri kolaylasiyor. Daha once Steven Gerrard, Peter Crouch, Pepe Reina, Robbie Keane, Dirk Kuyt, Jerzy Dudek, Florent Sinama-Pongolle, Lucas Leiva, ve Daniel Agger gibi futbolcular evleri soyulmustu. Genelde kirmizi taraftandi soygunlar. Son soygun ise mavi taraftan. Everton'un basarili orta sahasi Guney Afrikali Steven Pieenaar, son evi soyulan futbolcu oldu. Cumartesi gunu saat 2.30 sularinda, yani Everton macinin baslama saatinden yarim saat once evine girilmis ve bir miktar para ile bir kac degerli esya evinden calinmis. 41 yasindaki bir adam, supheli olarak iceri alinmis. Cezasini cekmesini dilerim. Kendinizi Pieenaar'in yerine bir koyun. Macta caniniz cikmis, eve bir geliyorsunuz, sok ! Gecmis olsun orgu kafa.

Karsilikli Sevgi


" The level of passion is like nothing I have ever experienced before. The support that we get is fantastic. I don't think any club can come close to what we can produce. If anyone wants to say their fans are better, I would bet money that they are not! "
Harry Kewell

Taraftarlar da bir o kadar seni seviyor Harry. Bu hafta sonu Bulent Korkmaz'a yapilan isyanin ve bas kaldirisin sebebi de bu sevgi.

Puan Durumlari






10 Mayıs 2009 Pazar

Better Dribbler



'Marketing'

Super Mario


Ilk geldiginde cok konusulmustu, 16 milyon dolar nasil verilir diye. Galatasaray tarihinin en buyuk transferiydi Jardel. Istanbul'da oynadigi bir sezonda 44 macta 36 gol atti ve nasil forvet oyuncusu olunur dersi verdi. Galatasaray'a gelmeden once de Porto'da bu dersi veriyordu zaten. Orada da 157 macta 149 gol atarak ulasilmasi zor bir rakama erismisti. Sorunlar yasadigi Galatasaray'dan, bir baska Portekiz takimi, Sporting'e transfer oynadi ve cokusu orada basladi. 3 sezon oynadi, sonrasi kendisine hic yakismayacak isler yapti ve kendini bitirdi.
Bir donemin Altin Ayakkabi sahibinin, Ankaragucu'yle anlastigini, sonrasinda kendisinden vazgecildigini hatirliyorum. Son zamanda yaptigi aciklamalarda kokaini ve alkolu biraktigini, icindeki seytani attigini aciklamis. 35 yasindaki eski yildiz, tekrar futbol oynamak istedigini, ona guvenecek bir hoca aradigini soylemis. Bulmus da Jardel aradigi takimi, ilk takimi olan Ferroviário adina mucadele ediyor 2 aydir Super Mario. Istanbul'dan ayrilirken bir gun geri donecegim, futbolu burada birakacagim dedigini hatirlarim. Hey gidi gunler hey.

Owen


Michael Owen : "Newcastle dustu dusecek, buradan kurtulmam lazim. En basinda Liverpool'u birakip Madrid'e gitmeyecektim !"

Post Match : Galatasaray - Ankaragucu



Ayni anda 6 maci takip etmek biraz zorladi, o yuzden tam olarak izleyemedim Galatasaray macini. Iddaa oynayanlar icin 6 macin ayni anda olmasi keyifli olsa da, biz blog yazarlari icin bir hayli kotu bir durum. Hizli ve etkili baslayan Galatasaray, 13. dakikada Baros'la golu buldu. 20. golu oldu bu Milan'in.  Mac boyunca, ozellikle ilk yarida Bulent Korkmaz'la alismadigimiz bir hucum gucu ve hirsi vardi sahada. Unutmadan, Bulent Korkmaz bugun piknikci gibi giyinmek yerine takim elbiseyle yerini aldi.

 Bu organizasyonlarda Arda'nin rolu buyuktu, 66'nin donusu muhteseme yakin oldu. Sahada kosan, isteyen bir Arda vardi. El Yasa'yi da resmen rezil etti bugun hirsiyla. Bouzid eski takimina kiyak gecti, bir penalti, bir kirmizi kartla. Uzun bir aradan sonra Emre Gungor bir aci sakatliksiz tamamlayabildi. Ayhan ve Lincoln etkiliydi. Bugun oynanan mac Ayhan'in ve Arda'nin Galatasaray icin ne kadar onemli oldugunu bir daha gosterdi. Galatasaray'i ve Galatasaray taraftarlarini modern ve buyuk bir stadda gormek keyifliydi. Keske bende orada olsaydim dedim aslinda. Galatasaray'i oyle bir stadda desteklemek nasil bir duygu merak ediyorum acikcasi.

 Macin son dakikalarinda Sivasspor macini izledigim icin goremedigim bir olay, Bulent Korkmaz'i benim icin bitirdi. Kendileri Kewell'i oyunu sogutmak icin 90+2 de oyuna almis, tebrik ediyorum. Yillarca futbolculuk yapmamis gibi, futbolcu psikolojisini bilmiyormus gibi, yillarca Hagi gibi bir adamla calismamis gibi sacma seyler yapiyor haftalardir. Onceleri iyi niyetine guveniyordum ama artik yeter. Kadrondaki en kariyerli adami, altyapidan yeni cikmis bir oyuncu gibi kullanamazsin. 

Once Lincoln'u kusturdu, simdi de kendisini en basindan beri destekleyen Kewell'i kusturecek gibi. Aralarinda nasil bir konusma gecti bilinmez ama eger eski bir futbolcu teknik direktor olunca eski gunlerini unutuyorsa benim ona diyecek bir seyim olamaz. 3 hafta kaldi geriye, feci halde sikildim bu ligden, tek heyecanim Avrupa macerasi olacak mi olmayacak mi ? Transfer gelismelerini de bekliyoruz tabiki.