7 Kasım 2009 Cumartesi

Keyf-i Futbol 7 - 8 Kasim




7 Kasım Cumartesi

17:00 Manchester City-Burnley / Spormax
19:30 Wolverhampton-Arsenal / Spormax
20:00 Trabzonspor-Beşiktaş / Lig TV
20:00 PSG-Nice / Kanal A
21:00 Barcelona-Real Mallorca / NTV
21:45 Atalanta-Juventus / NTV Spor
22:00 Sochaux-Lens / Kanal A
22:30 Atletico PR-Goias / Spormax
23:00 Atletico Madrid-Real Madrid / NTV

8 Kasım Pazar

13:00 CSKA Moskova-Rubin Kazan / Spormax
13:30 Giresunspor-Altay / D Spor
14:45 Falkirk-Celtic / Euro Futbol
15:30 AZ Alkmaar-Feyenoord / Futbol Smart
16:00 Sivasspor-Kayserispor / Lig TV
16:00 Lazio-Milan / NTV Spor
16:30 Hannover 96-Hamburg / TRT 3
17:30 Twente-Ajax / Futbol Smart
18:00 Toulouse-Rennes / Kanal A
18:00 Chelsea-Manchester United / Spormax

20:00 Fluminense-Palmeiras / Spormax
20:00 Lille-Bordeaux / Kanal A
20:00 Diyarbakırspor-Galatasaray / Lig TV
21:45 Inter-Roma / NTV Spor
22:00 Lyon-Marseille / Kanal A
22:00 Sevilla-Villareal / NTV

5 Kasım 2009 Perşembe

Icimizden Biri Gheorghe Hagi



Ali Sami Yen'deki macta ozledik demistik...
Simdi de doyamiyoruz diyelim...
Seviyoruz seni Gheorghe Hagi...

Post Match : Dinamo Bucuresti - Galatasaray



Uzun zamandir izleyemedigim ilk Galatasaray maci oldu. Bu yuzden bu postu yazarken biraz utanarak yaziyorum. Yogun ve uzun ugraslarima ragmen bir turlu internet uzerinden maci izleyemedim. Sanirim artik D-Smart almanin vakti. Uzun bir "Match Report" yazamayacagim icin ozur dilerim. Oyun ve macin geneli hakkinda pek bir bilgim olmadigi icin, ozetlerden gordugum goller hakkimda konusacagim. Az ve oz olarak, Dinamo: 0 - 3 :Galatasaray... Kewell'in golu kalitesinin gostergesi gibi. Topu kontrol edisi, onune alisi, ters ayagiyla vurusu butun futbolculara ve futbolcu adaylarina ders olarak izletilesi.
Nonda'nin golunde kalecinin hatasini bir an icin unutup, Sabri'nin ortasina ve Nonda'nin sicrayisina dikkat cekmek lazim. Gol tamamen Dinamo kalecisi Dolha'nin hediyesi ama Galatasaraylilar'in bu iki hareketi alkisa deger. Sirada uzun zamandir gormedigimiz uzaktan vurus gollerinden biri var. Mehmet Topal, tribundeki Hagi'ye selam verir gibi vurdu sol ayagiyla. Herkes biliyordu zaten Mehmet'in gunun birinde uzaktan bir gol atacagini. Benim izleyemedigim maca kismetmis. Sonuc olarak, Galatasaray Avrupa'da saglam adimlarla yolculuguna devam ediyor. Bu galibiyetle bir ust turu garantiledi sari kirmizili ekip. Hafizam beni yaniltmiyorsa, bu Galatasaray'in yenilmedigi 9. Avrupa deplasmani oldu. Simdi sirada Isteizle.com'dan paramizi geri almak var. Butun okuyuclarimdan tekrar ozur dilerim.


Dikkat Domuz Gribi



Domuz gribi sadece ulkemizde degil, butun dunyada gorulen ve korku sacan bir hastalik. Buyrun Ukrayna'dan bir goruntu. Dinamo Kiev - Inter macinda, Dinamolu taraftarlar kendilerini virusten koruyor. Agizda maske, elde antibakteriyel maci takip ediyorlar.

Iyi ki Varsin Mustafa Sarp



Galatasaray orta sahasinin yeni yildizi Mustafa Sarp, bugun 29 yasina basti. Yasli delikanliya onunde kalan yillarda sakatliksiz, bol kupali sezonlar diliyorum. Takima geldiginden beri yaptiklari ortada. Kendisini Galatasaray'a kazandiranlara da ayri tesekkur etmek istiyorum. Iyi ki varsin efendi adam.


4 Kasım 2009 Çarşamba

5 Kasim 2009 iddaa Tahminleri



Anderlecht - Timisoara --> 1
Dinamo Zagreb - Ajax --> 2
Slavia Prag - Valencia --> 2
Genoa - Lille --> Ust
Hamburg - Celtic --> 1
Rapid Wien - Hapoel Tel-Aviv--> Ust
Sporting - Ventspils --> 1/1
Heerenveen - Hertha Berlin --> 1
Roma - Fulham --> 1
Basel - CSKA Sofia --> 1/1
Dinamo Bucuresti - Galatasaray --> 2
Sturm Graz - Panathinaikos --> 1
Levski Sofia - Salzburg --> 2
Villarreal - Lazio --> 1
Twente - Sheriff --> 1
Fenerbahce - Steaua Bucuresti --> 1
AEK - BATE Borisov --> Alt
Everton - Benfica --> 4-6 TGS
Toulouse - Shaktar Donetsk --> 2
Partizan - Club Brugge --> 0
FC Kopehangen - PSV --> 2
CFR Cluj - Sparta Prag --> 2-3 TGS
Werder Bremen - Austria Wien --> 1
Nacional - Athletic Bilbao --> Ust



Luca Toni Roma'ya ?



Sezon basindan beri Luca Toni'nin Bayern Munich'te mutlu olmadigi biliniyor. Forvet hattinda Klose, Gomez, Olic ve Muller gibi isimlerle forma icin savasmak pek acmamis Italyan guzelini. Ilk haftalarda, Louis van Gaal'de yeterince calismayan ve mucadele etmeyen bu ogrencisini Bayern II'yle maclara cikarip bir tur ceza vermisti kendisine. Bu cezadan sonra kendisi icin futbol oynamanin yeterli oldugunu ve her sekilde mutlu oldugunu belirtmesine ragmen devre arasinda ulkesine kacacak gibi duruyor. Sky Italia'ya Francesco Totti'yle arasinin cok iyi oldugunu, surekli konusup mesajlastiklarini soylemis. Totti'nin kendisine van Gaal'le arasinin nasil oldugunu sordugunu ve Italya'ya donup donmek istemedigini sordugunu belirtmis. Totti'nin Roma icin onemini ve degerini butun futbol dunyasi biliyor. Eger Kaptan bir seyler soruyorsa altinda bir bit yenigi vardir. Hayirlisi...


Bukres'in Dinamo'sundan Haberler



"Ben hic gazete okumuyorum. Gazeteleri kopegim okuyor. O da okumuyor, parcaliyor."
Cornel Dinu, Dinamo Bukres Menejeri


Galatasaray macindan once Dinamo Bukres'te sinirler biraz gergin. 2 hafta once Galatasaray'a karsi takimin basinda olan Ion Marin yerine, alt yapi antrenoru Cornel Talnar'in goreve getirilmesi medya tarafindan yetersiz karsilanmis ve ulkemizden de alisik oldugumuz gibi gazeteler cesitli teknik direktorleri takimin basina getirmeye baslamis. Bu alinti o gazetelere kiza bir menejere aittir. Isin daha ilginc kismi, Cornel Dinu'nun korudugu adasi ve Dinamo'nun yeni teknik sorumlusu Cornel Talnar'in trafik nedeniyle basin toplantisina yetisememesi. Biraz empati kurup bu olayi Turkiye'de olmus gibi dusunelim. Herhangi bir takimin, herhangi bir yoneticisi, herhangi bir gazeteyi kendisinin okumadigini ve kopeginin okudugunu soylese acaba neler olur ? Ya da ise yeni baslayan bir teknik direktor basin toplantisina trafik nedeniyle yetisemese, agir abi yorumcular, nasil elestirir o takimi ? Sonuc, Romanya Avrupali, Turkiye istenmeyen adam. Cok enteresan bir ulkeyiz, cok...


Beckham Yasasi'ndan Yeni Yasaya




2004 yilinda, Beckham ve onun gibi unlu futbolcularin Ispanya'da futbol oynamasi icin "Beckham Yasasi" olarak bilinen yabanci futbolcularin daha az vergi odemesi yasasi yururluge girmisti. Bu karardan sonra bir cok yabanci futbolcu La Liga takimlarina transfer olmustu ve Ispanyol futbolcularin odedigi %43'luk verginin aksine %23'luk bir vergi oraniyla odeme yapiyorlardi. Tabi boyle bir konunun acilmasi bile Ispanya Futbol Federasyonu'nu rahatsiz etmis ve bu kararin yururluge girmesi halinde Ispanya Ligi'nin rekabette geri kalacagini belirtti. Hatta ligleri durdurup, greve bile gidebileceklerini de dile getirdi. Mevcut vergilerle dunyanin en cok kazanan 4 futbolcusu da La Liga'da bulunuyor. 10,5 milyon Euro kazanan Messi ve 9,5 Milyon Euro kazanan Cristiano Ronaldo, Ibrahimovic ve Kaka yeni yasanin cikmasi halinde buyuk bir ihtimalle yeni sozlesmeler isteyecektir. Diger onemli liglerdeki vergi oranlari La Liga'da oynayan yabancilarin mutlulugunun gostergesi gibi. Yabanci oyunculardan, Almanya'da %45, Fransa ve Ingiltere'de %40 ve Italya'da %43 oraninda yerli, yabanci futbolcu farketmeksizin esit oranda vergi aliniyor. Tam emin olmamakla birlikte, Turkiye'de yabanci futbolcularin daha az vergi verdigini hatirliyorum. Vergiler nedeniye Ispanya'dan ayrilacak butun futbolculara kapimiz aciktir.


Allez Yoann




AC Milan'in arkasindan en cok uzulmesi gereken adamdir bana gore, Yoann Gourcuff. Kaka'nin gidisine, Ronaldinho'nun formsuzluguna, takimin kotu oyununa tek basina care olabilecek ender adamlardandir kendisi. Tabi ellerinden kacirmasalardi... Bordeaux'da kendisini avuclarinin icinden kaciranlara resmen nispet yapiyor. Biraz once sona eren, Bayern Munich macinda sergiledigi oyun ve attigi golle, takiminin galibiyetinde onemli rol oynadi. Bordeaux'nun hem gecen sezonki sampiyonlugunda, hem de bu sezon Sampiyonlar Ligi'nde sergiledigi performansta kendisinin cok hakki var genc Fransiz'in. Laurent Blanc'in saglam durusu ve Gourcuff'un bu performansiyla Bordeaux basladigi isin devamini getirecektir. Tebrikler Yoann.


Alemci Takim



CSKA Sofya teknik direktoru Luboslav Penev kadroda saglam bir kiyim gerceklestirmis. Kiyimin sebebiyse takim icindeki gece hayatini ve alkol tuketimini kontrol edemeyen futbolcular. Persembe gunu oynanacak Basel macindan once  oyuncu takimdan atilmis. Bulgaristan milli formasini da giyen Ivan Ivanov, Kiril Kotev, Yordan Todorov ve Ivan Karacov ile birlikte David Silva, Pavel Vidanov, Marquinhos, Todor Timonov ve Svetoslav Patrov, ilk etapta takimdan uzaklastirilan futbolcular. Luboslav Penev'in demeclerine gore bu futbolcularin surekli bitkin ve yorgun olmalari kendisini bu karara yonlendirmis. Futbolcularin geceleri surekli icki icip, antremanlarda topu goremediklerini ve affedilmeleri gibi bir seyin simdilik soz konusu olmadigini belirtmis. Ancak bu aciklamadan bir kac saat sonra ozur dileyen Portekizli David Silva, Brezilyali Marquinhos ve Bulgar Pavel Vidanov ile birlikte Todor Timonov affedilmis. Teknik ekip Basel macindan once, CSKA Sofya'da takimdan uzaklastirilanlarin yani sira 3 de hasta futbolcu bulundugu icin bu macin kadrosunu genclerden kurmaya hazirlaniyor. Affedilen futbolcular olmasina ragmen halen kadro cikarmakta sikinti yasiyorlar. Bu arada macin Isvicre'de oldugunu hatirlatalim. Alkol ve gece hayati futbolcularin en buyuk dusmanlari. Yeterince sorumluluk sahibi olmayan genc oyuncularin kendilerini kaybetmeleri gayet dogal. Taraftarlarin yorumunu merak ediyorum...


3 Kasım 2009 Salı

2 Kasım 2009 Pazartesi

Katalan Johann



Gelmis gecmis en buyuk futbolculardan biridir Johann Cruyff. Hatta belki de Avrupa'dan cikmis en buyuk futbolcudur kendisi. Ajax'ta baslayan ve patlama yapan kariyerine, Barcelona'da devam etmisti zamaninda. Gunumuzun blog yazarlarinin cogu o gunlerde dunyada bile degillerdi. Barcelona'da forma giydigi donemlerde zamanin en buyuk futbolcusu oldugunu attigi imkansiz gollerle kanitlamisti. Zamanla Barcelona'yla arasinda duygusal bir bag olustugunu ve orayi ikinci vatani gibi gordugunu defalarca belirtmisti.



Gunumuzun Barcelona'sinin olusmasinda kendisininde payi buyuktur. Teknik direktorluk yaptigi zamanlara dayaniyor bu baslangic. Ek olarak Barcelona baskani Laporta bir zamanlar kendilerinin avukatiydi, guzel futbol ekolunu baslatan Rijkaard ve devam ettiren Guardiola'da ogrencileriydi. Barcelona sehri ve halkiyla arasinda olusan duygusal bag, Johann'in Katalunya milli takiminin basina getirmis. Katalunya ne UEFA, ne de FIFA tarafindan taninmasa da, Cruyff bu gorevi kabul etmis. Bu buyuklukteki bir isim Katalunya'yi FIFA'ya da UEFA'ya da tanitacak guctedir, ama tabi olaylar biraz daha farkli. Yeni gorevinde basarilar dileriz, Dutch Master.


Appiah Yeniden Italya'da



Yok Brescia'yla anlasti, yok Tottenham'la tekrar futbola donuyor, yok Rubin Kazan derken Stephen Appiah sonunda televizyon onune geri donuyor. Bologna bedelsiz kadrosuna katmis Ganali yildizi. Fenerbahce'nin kendisini futbola kusturmesine ragmen, Gana milli takimi Stephen icin futbola baglanma yeri olmustu geride biraktigimiz 2 yilda. Bu sure boyunca futbolseverler kendisine, kendiside hayranlarina hasret kalmisti.  Bana gore dunyanin sayili defansif orta sahalarindandir kendisi ve bir turlu hak ettigi yerlere gelemedigini dusunenlerdenim. Sakatliktan kurtulmus bir Appiah, her takima katki saglayacaktir. Takima uyum saglamasiyla birlikte 100. yilini kutlayan Bologna, ust siralara tirmanisa gecer. Italyan vatandasligina gececek olmasi, buyuk bir ihtimalle, bu transferi kolaylastirmistir. Daha yasi 28, her takimda is yapar. Iyi sanslar Appiah.

Italyan Balonlari



The Offside'in "Serie A'nin Balon Transferleri" siralamasinda 3 tane tanidik isim var.  Boy sirasina gore gidelim. Galatasaray'in UEFA Kupasi'ni kazanmasindan sonra Inter'e transfer olan Hakan Sukur 2000 - 2001 sezonundaki 34 mac 5 golluk performansi ve 2001 - 2002 sezonundaki 16 mac 3 golluk Parma performansiyla listede yer alan Turk futbolculardan biri.



Boy siralamasina gore gittigimize gore sirada 2005 - 2006 sezonunda Roma'da forma giyen Shabani Nonda var. O da 19 macta 6 golluk performansiyla balon transfer olarak degerlendirilen bir baska isim. Tabi gecirdigi agir sakatligin bunda etkisi bulunuyordur. Listede yer alan diger bir tanidik futbolcuysa Okan Buruk. 2001 - 2004 sezonlari arasinda Inter'de oynadigi donemlerde 25 macta forma giyip 2 gol atmasi onu bu listenin icine soktu ve listedeki bir diger Turk futbolcu oldu.


1 Kasım 2009 Pazar

Diyarbakirspor - Galatasaray



Diyarbakirspor baskani Cetin Sumer'in NTVSpor'a yaptigi aciklamayi belirtmek isterim:

"Bir taraftatan hakem hatalari, bir taraftan irkci soylemler. Galatasaray macina cikmama karari aldik."

Her hafta ayri bir aciklama geliyor Diyarbakir'dan. Ligden cekiliriz, maca cikmayiz... Bir sey yapacaksiniz yapin artik! Galatasaray macina cikmamak Diyarbakir halkina yapilacak bir ayiptir. Oradaki Galatasaray taraftarlari butun bir sezon boyunca bu maci bekliyorlar. Bence bu kadar sevmeyeniniz varken, kendi sehrinizi de karsiniza almayin.

Kewelllarin Arasinda Gecen Konusma




- Sheree Murphy Kewell : Hayatim Galatasaray'da mutlu musun ?

- Harry Kewell : Sevgilim, Galatasaray benim futbol hayatimin ozeti gibi. Yeri geldi amator gunlerimdeki gibi defans oynadim, yeri geldi kariyerimin zirvesindeki gibi forvet oynadim. Hatta Sabri'nin onunde oynadigim gunler de oldu. Keske sen ve cocuklarda hep Istanbul'da olsaniz. Sonuc olarak burada cok mutluyum ve Galatasaray'in bir parcasi olmanin bir ayricalik oldugunu dusunuyorum.

Sevgili ve saygideger Galatasaray Transfer Komitesi, bu adamin Galatasaray'dan ayrilmasi durumunda binlerce Galatasaray taraftarini karsiniza alirsiniz ve buyuk bir ihtimalle kimseler sizi kurtaramaz ! Hemen sozlesmesini yenilemenizi tavsiye ederim.


Post Match : Galatasaray - Sivasspor




Galatasaray 9 mac aradan sonra sahadan kalesinde gol gormeden ayrildi. Sivasspor'un gole uzak bir oyun sergilemesi, Galatasaray'in 3 saglam orta sahayla oynamasi ya da Ayhan'in bu macta hic oynamamasinin etkisi olabilir. Bana gore macin soguk bir pazar gununde, saat 4'te baslamis olmasi, ilgisizligin nedenidir. Butun bunlar sahadaki oyunu da etkiledi. Konuya gelirsek, Sivasspor hakkinda konusabilecek cok sey yok.  Takimin her seyinin Mehmet Yildiz oldugu sezon basindan beri ortada. Ne Ersen Martin, ne Ibrahim Sahin, ne de Kamanan Sivasspor'a Mehmet Yildiz kadar faydali olamayacaktir. Sivasspor doktorlarinin bu futbolcuyu yanlis tedavi edip, hem futbolcunun hem de takimin gelecegiyle oynamasini gonulden tebrik ediyorum. Buyuk bir ihtimalle Sivasspor bu sezon bir alt lige dusecektir. Muhsin Ertugral'in takimda bir seyler degistirebilecegini dusunmuyorum. Afrika'nin balta girmemis ormanlarinda ogrendikleri, burada pek isine yaramaycaktir.



Gelelim Galatasaray'in 3'lu orta sahasina. Mehmet Topal - Mustafa Sarp - Baris Ozbek uclusu bugun cok iyi calisti. Bana gore bu macta takim defansinin sezon basindan beri en ust seviyede olmasinin nedeni, bu 3 futbolcunun bugun sergiledikleri performanstir. Derbide olmasi gereken dizilisi, bugun sahada gorduk diyebiliriz. Elano, Ayhan, Arda gibi daha yumusak ve yapici futbolcularin orta sahada oynadigi zamanlarda takimin defansif anlamda zorlandigini goruyoruz. Zor ve mucadele edilmesi gereken maclarda rakibi bozan orta saha oyunculari, macin kaderini degistiren oyuncular olacaklardir. Hem Baris'i, hem Mehmet Topal'i, hem de Mustafa Sarp'i bu mactaki performanslari icin tebrik ediyorum. Mustafa Sarp'in gorudugu anlamsiz sari karta bir sey soylemeye gerek yok, kendisi zaten mactan sonra her seyin farkinda oldugunu belirtti.



Ileri ucta Nonda, Kewell ve Arda, arkalarindakiler kadar calismamalarina ragmen basarili bir mac cikardilar diyebiliriz. Nonda'nin ve Arda'nin kacirdiklarini unutmadan devam etmemiz lazim tabiki. Ozellikle bir forvet oyuncusu olan Nonda'nin, daha macin 1. dakikasinda kacirdigi pozisyona yorum yapmak zor. Kendisi bugunki oyununun havanin sogukluguna bagladi bu arada.



11. dakikada aglarla bulusturdugu top ise Fenerbahce'de yillarca yedek bekleyen, sonrasinda " Keske her hafta Galatasaray'la oynasak" gibi talihsiz aciklamalar yapan Yasin Cakmak'a Nonda'nin cevabi oldu. Yasin'in hatasi, daha kolayini atamayan Nonda'ya ilac gibi geldi. Bu kadar kacirmasina ragmen, bu gol Nonda'nin bu sezon TSL'deki 7. golu oldu. Kewell'in fuzesi kusursuzdu. Ikinci yarida en uca gecince eski gunler gozunun onune gelmistir. Arda yakinda tekrar kendine gelir. Tatiller onu kendisine getiriyor. 2 hafta sonraki aradan sonra morali yerine gelir, oyunu da normale doner.



Leo Franco'ya cok is dusmedi bugun. Yere yatmasi gereken bir pozisyon oldugunu hatirlamiyorum. Fenerbahce macindan sonra kirginim biraz kendisine. Aykut'un Bucaspor macindaki performansindan sonra bazen kalede de "rotasyon" olabilir diye dusunuyorum. Hakan Balta gecen haftaki golden sonra kendine gelmis, alisik oldugumu oyununu sergiledi bugun. Sogukkanli adama soguk hava yariyor tabi. Gokhan-Servet kulelerine de cok is dusmedi bugun. Antreman havasinda gecti onlar icin. Ha Nonda'dan top almis, ha Kamanan'dan. Ikisinin de cok gerekmedikce yana veya geriye oynamasi gerektigini dusunuyorum. Fazla sorumluluk alinca, yapamiyorlar.



Sabri, orta saha uclusunden sonra gunun adamidir benim icin. Tabi bek oynadigi dakikalar boyunca. Yillar sonra kendisini orta sahanin saginda gorduk ama umarim yakin gelecekte bir daha gormeyiz. Yetenegi ve zekasi bek oyuncusuna daha uygun. Mac boyunca ileri gitmeyi dusunen ender oyunculardan olmasi, benim icin yeterliydi ama tekrarliyorum, lutfen geri dortlunun saginda devam et Sabri. Mac hakkinda son sey Kapali Tribun'e. Tamam ultrAslan Eski Acik'ta, tamam hava soguk, tamam tribun cok dolu degil ama Numarali Tribun'den daha fazla ses cikmasi normal bir sey degil.