21 Şubat 2009 Cumartesi

Eskiye Donus



Gecen yil "Bidone d'Oro" u Adriano, bu yil takima Mourinho'nun gelisiyle performansini eskiye yaklastirdi. Ozellike Parma yillarinda ve Inter'deki ilk gunlerinde, belki de dunyanin sayili yeteneklerinden biri olarak gorulen Adriano, babasinin olumuyle birlikte kendini alkole verdi. Babasinin vefati herhalde onu o okadar cok uzmus ki, kariyerini bitirme noktasina geldi. Kendine gelmesi icin ulkesinin takimi Sao Paolo'ya yollandi ve sonra Inter'e geri dondu. Cesitli takaslarla takimdan yollanmaya calisilsa da nasip olmadi. Sonrasinda Mourinho'nun ona guvenmesi ve inanmasiyla birlikte cesitli maclarda oynadi. El, kol, dirsek; 2 hafta, 3 hafta ceza alsada vazgecmedi Jose ondan. Sonunda kendine guveneni, hayal kirikligina oynatmadi ve eskiye yaklasti. Dribblingler, calimlar, sutlar derken yavas yavas Adriano, Adriano oldu. Kendisi de bu degisimin Mourinho'nun onu cezalandirmak yerine sahip cikmasi sonucunda oldugunu soyluyor. 40 metreden golunu gorene kadar eskiye dondu demeyecegim Adriano icin.

20 Şubat 2009 Cuma

Futebol de Areia



Brezilya denince akla gelen 3 tane sey var; futbol, guzel kizlar ve plajlar. Brezilyalilar icin bu ucu yasam tarzi gibi. Futbolu bu kadar iyi oynamalarinda, hem plajda oynamanin bileklerin yumusatmasi, hem de guzel kizlarin onlari motive etmeleri olabilir bence. Manchester City'nin yildizi Robinho icinde heralde yoresel hareketler onemli ki, evinin bahcesine plaj futbolu icin kumsal yaptirmis. Jo ve Elano gibi arkadaslarininda bu oyunu cok sevdigini ve beraber oynadiklarini belirtmis. Turkiye'den de bildigim bir ornek var buna benzer. Fenerbahce'nin Brezilyalilari Kurtkoy'deki Koc Ozel Lisesi yakinlarinda Aziz Yildirim'in yaptirdigi bir sitede oturuyorlar. Bu sitede de plaj futbolu sahasi var ve mevsim farki gozetmeksizin, surekli oynuyorlar. Bu yaptiklari spor hem tekniklerini gelistiyor, hem top kontrolunu saglamlastiriyor, hem de daha yumusak bileklere sahip olmalarini sagliyor. Belki de Brezilyali futbolcularin gittikleri her takimi sirtlamalarinin nedeni bu ve bunlar gibi seylerdir.

Keyf-i Futbol 20 - 22 Subat


20 Şubat Cuma
20.00 Gaziantepspor - Beşiktaş (LIG TV)
21.30 Schalke - Dortmund (KANAL 24)
23.00 Pacos Ferreira - Porto (SPORMAX)
21 Şubat Cumartesi
14.45 Aston Villa - Chelsea (SPORMAX)
15.00 Trabzonspor - Denizlispor (LIG TV)
16.30 Bayern Munich - Koln (KANAL 24)
17.00 Bologna - Inter (NTV)
17.00 Middlesbrough - Wigan (SPORMAX)
19.00 Gençlerbirliği - Fenerbahçe (LIG TV)
19.00 Roma - Siena (NTVSPOR)
19.30 Manchester United - Blackburn (SPORMAX)
20.00 Nancy - Lyon (KANAL A)
21.00 Barcelona - Espanyol (NTVSPOR)
22.00 Nice - Rennes (KANAL A)
22.00 Sporting Lisbon - Benfica (SPORMAX)
23.00 Sevilla - Atletico Madrid (NTVSPOR)
22 Şubat Pazar
15.00 Sivasspor - Eskişehirspor (LIG TV)
15.30 Fulham - West Bromwich (SPORMAX)
16.00 Milan - Cagliari (NTV)
17.00 Liverpool - Manchester City (SPORMAX)
18.00 Bayer Leverkusen - Hamburg (KANAL 24)
18.00 Marsilya - Le Mans (KANAL A)
19.00 Galatasaray - Kocaelispor (LIG TV)
21.10 Lanus - Boca Juniors (NTVSPOR)
22.00 Lille - Monaco (KANAL A)

19 Şubat 2009 Perşembe

Nazar


Daha 2 gun once yazmistim, Eduardo sonunda dondu diye. Nazar degdi heralde adama. Tam donus biraz daha ertelendi. Dizindeki sakatlik nedeniyle bir 15 gun daha formasindan uzak kalacak. Gunners taraftari, beceriksiz Bendtner'i izlemeye devam edicek. Sabir.

Baba


Senin gibi babaya can kurban.

18 Şubat 2009 Çarşamba

Post Match : Girondins de Bordeaux - Galatasaray



Skoru tutmasada, beraberlik tuttu. Yine Galatasaray'dan alistigimiz bir Avrupa performansi. Artik bu takim, Avrupa'da farkli oynadigini kanitladi. Kewell suprizi eminim herkesi sevindirmistir. Takimda olmasi bile yetiyor. Kacirdi pozisyonda bile ne zaman, nerede olmasi gerektigini cok iyi bildigini kanitladi. Beklenmeyen bir dizilisle cikmasina ragmen, savunma cok hata yapmadi. 3-5-1-1 gibi bir taktik tuttu bu sezon takimda. Bordeaux herkese daha urkutucu geliyordu. Gerek Gourcuff, gerek Diarra, gerek Cavenaghi bekledigimiz performansi gosteremediler. Iyi ki de gosteremediler. Ilk yarinin baslarinda Chamakh'in direkten donen topu disinda tehlike yaratmis bir ataklari yok. Galatasaray'a geldigimizde; Mehmet Topal, kusursuz oynadi. Sari kirmizililarin maci 0-0 bitirmesinde rolu buyuktu. Bordeaux ataklarini daha baslamadan orta sahada bitirdi. Baros oynadigi 45 dakikada iyi bir oyun sergiledi ama artik su hakemi kandirma islerine son vermesi gerekiyor. Nonda, oyunda kaldigi surede buyuk isler yapamasada vasatin uzerinde oynadi. Baris buyuk liglere goz kirpar gibiydi, hem savunmada, hem ofansif anlamda gereken her seyi yapti. Dunki yazida kaleye guven tam demistim. Aykut gibi yan toplarda sorunlu bir kaleciye adeta ders verdi bugun Morgan de Sanctis. Lincoln, Hertha macindaki kadar etkili olmasa da, attigi paslarla tehlike yaratmaya calisti, ama tam gununde oldugunu soyleyemeyiz. Sasirtici bir sekilde, Sabri oyuna girdikten sonra pozitif seyler yapti. Deparlar, top saklamalar beklemedigimiz seylerdi. Bugun anladimki, bu takim o kadar da korkulacak bir takim degil. Bordeaux sadece gostermelik saldirdi. Ali Sami Yen'deki macta Galatasaray seyirci destegiyle daha istekli oynayacaktir ve buyuk ihtimalle bir ust tura cikacaktir. Yolun acik olsun Aslan.

17 Şubat 2009 Salı

Girondins de Bordeaux - Galatasaray


Beklenen macin skorunu ogrenmemize yaklasik 24 saat kaldi. Ligin 2. yarisiyla birlikte kotu bir Galatasaray izledik. Takim savunmasini yapamayan, bolgeler arasinda fazla bosluk kalan ve gerekli presi yapamayan bir Galatasaray. Lincoln'un olmayisi, Servet'in sakatligi, Baros'un formsuzluguda etkili bunda. Simdi yeni bir perde icin baslangic vakti. Benfica ve Hertha maclarini hatirladigimizda, Galatasaray'in bu yil UEFA'da olaganustu oynadigini goruyoruz. Ne kadar ligde kotu bir performans sergileseler de, yillardir Galatsaray Avrupa maclarini bir baska motivasyonla oynuyor. Butun bunlar taraftarlarda bir umut yaratiyor. Bordeaux'nun ne kadar iyi bir takim olduguna diyebilecek hic bir seyim yok. Gouffran, Wendel, Gourcuff, Cavenaghi ve Chamakh ofansif anlamda her takimin kadrosunda gormek isteyebilecegi oyuncular. Defansif anlamda pek bir sey diyemiyorum cunku formda bir Lincoln - Baros ikilisi Planus - Henrique ikilisini rahatlikla acacagini dusunuyorum. Galatasaray defansina gelirsek, Hakan Balta'nin yoklugunu kesinlikle arayacaktir sari kirmizililar. Sabri'den bir milli mac performansi halinde sag taraf sorunuda gecici olarak cozulur. Orta sahada iyi basan ve rakibi yoran Topal - Baris - Ayhan uclusu, maci Galatasaray'a cevirecektir. De Sanctis'e guven tam. Bu macta ideal kadro bence De Sanctis - Sabri - Servet - Meira - Volkan - Baris - Ayhan - Topal - Arda - Lincoln - Baros olacaktir. Cift forvet biraz fazla riskli olabilir. Umarim Skibbe son maclardaki degisik hamlelerini yapmaz Mehmet Topal'i sol geride oynatmak, Mehmet Guven'i denemek gibi. Bir Kewell is yapabilir bence. Kewell'in durumu Blanc'in da merak konusuydu. Skibbe'nin elinde Bordeaux'yu eleyebilecek bir kadro var. Eger bu takimda olmayi hak ediyorsa gercekten, bu maci ne yapip ne edip kazanmali ve kendini kanitlamalidir. Tekrar bir skor tahmini : 1-1

Eduardic



Yillardir izledigim o kadar macta, en cok midemi bulandiran olaydi bu gencin sol bileginin harap olmasi. Olay sonrasi konusulanlar urkutmustu beni. Sakatligin gecmesi 8 ay, kendini bulmasi 4 ay, psikolojik olarak atlatmasi ve eskisi kadar rahat oynayabilmesi 1 yil... Bunlari duydugumda, once bu Brezilyali-Hirvat'in kaderine uzulmustum, sonra da Arsenal'in 25 milyon eurosuna. Sonunda dondu ama Eduardo da Silva, hemde 2 golle. Dun oynanan Cardiff macinda 2 gol atip, hem kendine guvenini geri kazandi, hemde sakatligina uzulenlerin gonlune su serpti. Donusun muhtesem olsun Eduardic. Her seye ragmen Taylor'u her turlu terbiyesizlik ve saygisizlikla aniyorum.


3



"I am still here today because I still have fun playing." 

Paolo Maldini 41 yasinda ve bugune kadar dunyanin en buyuk takimlarindan birinde, elinden gelen herseyi sahaya koyarak yillarca mucadele etti. 41 yasinda dunyanin en buyuk derbilerinden birinde oynadi. Bu cumle 1984'ten gunumuze nasil bu kadar basarili oldugunun gostergesi gibi. Hangimiz zevk almadigimiz, eglenmedegimiz bir yerde 25 yil barinabiliriz. Artik bu kadar eglenceye doymus heralde ki, son maclarina cikacagini acikladi. Bir efsanenin son sezonu. Bu oyunun bir baska bayrak adami, efsanesine veda etme zamani. Bizler artik Christian Maldini'yi bekliyoruz. Once Cesare, sonra Paolo, simdi Christian. Boyle aileye can kurban.

16 Şubat 2009 Pazartesi

Eto'o

Barcelona'da yillardir sorun cikaran, beklenemeyecek seyler yapan ama her seye ragmen, sahaya ciktigi anda sadece gol atmak icin oynayan degisik bir futbolcu Eto'o. 2004'ten gunumuze tam 100 gol atmis Katalan ekibi adina. Bu 100 golun 23unu bu sezon aglarla bulusturmus Samuel. Simdi Barcelona yonetimi kendisiyle yeni sozlesme icin gorusmelere baslamaya karar vermis. Istenilen Kamerunlunun 2014'e kadar Barcelona'da kalmasi. Yillik 9 milyon euro gibi bir rakam geciyor. Afrikali futbolcularin para askini goz onune aldigimizda kabul edilebilecek bir teklif. Butun bunlar olurken, Barcelona'nin Benzema ve David Villa'yla ilgililendigi de biliniyor. Bana kalirsa, Eto'o ne kadar iyi olursa olsun, David Villa yada Benzema ve olasi bir Ribery hamlesi, daha etkili olabilir. Ozellikle Fransa'nin son silahi Benzema'nin Katalanlara cok yakisacagi kanisindayim. Hayirlisi. 

I Bet...



Boyle iddia olmaz olsun. Sakatligi yuzunden sezonu kapatan Gattuso, takimdaki 24 arkadasiyla kisi basi 500 euro karsiliginda iddiaya girmis. Iddia su; Sicilyali Don Gennaro canli bir salyangoz yer mi yemez mi. 12,000 euro icin yemis deli adam. Afiyet olsun Gattuso, acilen iyilesip prese baslamalisin, sakatlik bozmus seni.

Samba Gold


Kaka, FIFA'nin dunyanin en iyi futbolcu odulunu kazanamasa da, onu gururlandiracak bir baska odulu kazandi. Avrupa'da oynayan en iyi Brezilyali odulu bu yil Kaka'nin oldu. Oylarin %25ini alip Robinho'yu ve Luis Fabiano'yu geride birakti Ricardo Leite. Bir ulke dusunun, dunyadiki her futbol liginde en az 10 oyuncusu olan ve o ulkenin oyuncularinin buyuk bir bolumunun oynadigi kitada en buyuk olmak... Tebrikler Ricardo Izecson dos Santos Kaka.

15 Şubat 2009 Pazar

Il Derby Della Madonnina



Kalbim temizmis, tahminim dogru cikti. Inter : 2 - AC Milan 1 demistim bu mac hakkindaki postumda. Ilk yarida Inter bastirdi, atti, bitirdi. Ikinci yarida AC Milan zorladi ve zorla bir gol buldu. Mourinho, kendinin ve takiminin Zlatan'a asik oldugunu soylemekte hakli. Inanilmaz bir futbolcu. Inter'deki kadro genisligi olaganustu. Dunyada baska hangi takimda zayiflayan ve yorulan ortasahaya Vieira care olabilir ? Her maci normal bir lig maciymis gibi oynuyorlar, bu beni biraz rahatsiz ediyor ama yakinda olan Manchester United maci beni heyecanlandiriyor. Rossoneri'de ise isler biraz karisik. Artik bazi seylerin degismesi gerektigi bariz bir sekilde belli oluyor. Takimin bastan assagiya degismesi gerekiyor. Pato ve Ronaldinho disinda herkesle bir gorusme sart. Yas ortalamasi 30larda. Kaleye Akinfeev hayalim AC Milan'da. Flamini'yi alarak Ancelotti bu genclestirme operasyonunu baslatacak sanmistim ki, her sey ayni devam ediyor. Maldini'nin son derbisini kaybetmesine uzulmedigim degil. Dedikodu cok, ama eyleme donusmesini bekliyoruz artik. Guzel bir macti ve bu hafta da guzel bir macla sona erdi. Son olarak, Italyan rejisinin 'Spider' kamerasina hayran kaldim.


Post Match : Besiktas - Trabzonspor


Saatlerce yagan yagmur, Istanbul'da bir subat pazari...Turkcell Super Lig'in 1.siyle, 5.sinin maci ve butun neredeyse butun rakipler puan kaybetmis. Macin hizli ve yogun gececegi belliydi. Macin ilk yarisinda Trabzonspor, Besiktas'a gore daha istekliydi. Daha cok kosup, daha cok hirpaladilar rakiplerini. Neticede Cale'nin sik ara pasiyla Gokhan Unal bulustu ve guzel bir sekilde topu aglara birakti. Mac Trabzonspor icin orada bitti bana gore. Golden sonra macla ilgili butun isteklerini hirslarini kaybedip, gereksiz bir sekilde defansa onem verip, ofansi unuttular. Ilk yarida Besiktas'ta kilitleri cozmesi beklenen Yusuf Simsek'in kotu performansi, ev sahibi takimi zorladi. Kendi sahalarinda tek forvet oynayip gol bulmanin zor oldugunu Mustafa Denizli'de gordu ki, ikinci yarida kotu Yusuf'un yerine Delgado, ve aylardir kotu oynayan Serdar Ozkan'in yerine de Bobo girdi ve hucum hatti guclendi. Agir Yusuf'un yerine daha hareketli Delgado ve belki de Super Lig'in en yetenekli forveti Bobo maci cozdu. Tam diyordum ki, bir takim bu kadar duran top kullanip hic degerlendiremez mi, sahneye Bobo cikti ve maci 1-1 yapti. Her takima bir Tello lazim. Duran toplari bu kadar etkili kullanan az futbolcu vardir herhalde. Fabian Ernst, biraz tuzlu olsa da Besiktas'in aradigi isim. Cisse'den daha etkili oldugu ve daha cok katki saglayacagi garanti. Butun mac, durmadan isiriyor. Alanzinho'ya deginmek istiyorum. Bu lig Norvec'ten farkli, o kadar kolay dribbling yapamazsin. Elde patlayacak havasi sezdim sanki. Yattara'nin oyundan alinirkenki isyani, herhalde galibiyet halinde vaad edilen evi kacirmasindandi. Sonuc olarak, tam bir derbi havasinda gecti mac. Keyif aldigimi soyleyebilirim. Bu yil lig sampiyonunun 70li puanlarla olacagi kesinlesti gibi. Degisik ve cekismeli bir mucadeleydi. Onumuzdeki haftalara bakacagiz..



London - Manchester


Sezon basinda Manchester City'nin ilk terchiydi Scolari. Ancak Chelsea teklifi onun aklini celince, Mark Hughesla anlasilmisti. Soyle dusunun, Fenerbahce Hiddinkle gorusuyor ama son anda Hikmet Karaman geliyor takimin basina. Hikmet Karaman'a 40 milyon euro transfer butcesi veriyorsunuz ve yine de basari gelmiyor. Sorunu nerde aramaniz gerektiginiz belli. Mark Hughes'da boyle oldu, o takima, o butceye kucuk geldi. Simdi bu agirligi kaldiracak, eski sevgililerine donmusler. Scolariyle gorusuyorlarmis. Zaten Scolari'da bir "Middle East" havasi oldugu icin "MiddleEastlands" ile guzel bir iliskileri olabilir. Robinho'nun kendisini ne kadar sevdigini hatirlarsak, olasi Scolari transferi sonrasinda performansinda yukselis olasi. Chelsea'de EPL'yi ogrenmisse eger Brezilyali, bu degisikligin sonuclari iyi olur.

Duygusal Aga



"If you are asking me if you think one day I will return to Chelsea, I tell you 'yes, I think so', although I’m not saying when. We were so happy together. Chelsea fans have a different feeling for me. It’s a different emotion with them. I always wish them well because they are a special club for me and I have special friends there."

AggerBoy


Liverpool'un genc stoperi, Daniel Agger'in son donemlerde kafasi baya karisik. 11'de pek forma sansi bulamadigi icin, kontratini yenilemiyor. Kontratini yenilemek icin Rafa'ninda yeni imzasini bekliyor ve o da gecikiyor. Butun bunlar olurken AC Milan'dan 8.5 milyon euroluk bir teklif geliyor. Liverpool'un Amerikalilari bunu geri ceviriyor tabikide. Son haberler ise Milano'nun diger tarafindan. Mourinho yaslanan defansini yenilemeye 24 yasindaki Danimarkaliyla baslamak istiyor. Gorusmeler devam ediyormus, bizde bekliyoruz.

The Relationship

N'oluyor orada !?