4 Eylül 2009 Cuma

Karate Kid Jorge


Dunya Kupasi Elemeleri maclari oncesinde antremanlardan guzel kareler basina yansiyor. Bir baska entresan goruntu Paraguay antremanindan. Takim Bolivya macina hazirlanirken Jorge Nunez neyin pesinde, neye hazirlaniyor kimse bilmiyor..

Keyf-i Futbol 5 - 6 Eylul




05 Eylül Cumartesi
18:00 Azerbaycan-Finlandiya / AZTV
19:30 İngiltere-Slovenya / NTVSpor
21:00 Danimarka-Portekiz / Futbol Smart
21:00 Türkiye-Estonya / ATV
21:30 Slovakya-Çek Cumhuriyeti / TRT 3
22:00 Fransa-Romanya / Euro Futbol
23:00 İspanya-Belçika / Futbol Smart
06 Eylül Pazar
03:30 Arjantin-Brezilya / NTV

3 Eylül 2009 Perşembe

Fresh-Men


Adamlar futbola doydu tabi, baska seylerin pesindeler...

Nisan


Hazirlik kamplarinin basindan beri herkes Aydin Yilmaz'in performansindaki artistan bahsediyor. Arda'nin her konusma sirasinda kendisinden daha yetenekli oldugunu ifade ettigi Aydin, 2005'teki Konyaspor macindan sonra bir turlu tekrar parlayamamisti. Bu sezon ise her sey istedigi gibi gidiyor. Rijkaard'in kadrosunda siklikla yer bulabiliyor ve artik taraftarlarini cileden cikarmiyor. Aydin bunun nedenini nisanlisinin hayatina girmesi olarak acikliyormus. Lig bittikten iki hafta sonra nisanlanan cift, Aydin'in aciklamalarina gore bu sezonki performans artisinda cok onemli bir yer sahibiymis. Mutlulugunun futbola yansitabildigi icin, her gecen gun daha iyi oluyormus. Daha once Yusuf Simsek'te de buna benzer bir durumla karsilasmistik. Aman ayrilmayin, bir yastikta kocayin Aydin - Ekin cifti.

Suleyman Bey


Manchester City'nin patronu Sulaiman Al Fahim'in Portsmouth'u da satin aldigini daha once soylemistim. Turkiye'de Gokcek Ailesi - Ankara Kulupleri sorunu yasanirken, Suleyman Bey EPL gibi bir ligde iki takimla bas ediyor. Herkes Manchester City'ye yapilan yatirimlardan Portsmouth'un uvey evlat olucagini dusunurken, Al Fahim herkesi yaniltmis. Araplar enteresan adamlardir. Saglari, sollari belli olmaz. Bir sonraki hareketlerini onceden tahmin edemezsiniz, cok degiskenli bir kafa yapilari vardir. O yuzden duzgun bir yorum yapamiyorum ama galiba Suleyman Bey su siralar Pompey taraftari ama her an Citizens'a donebilir.

Yanlis Top



Jacques Santini'den sonra Fransa Milli Takimi'nin tekrar basarili olmasinin uzun yillar surecegi konusuluyordu Fransiz basininda. Dogruymus, Raymond Domenech geldiginden beri basari sayilabilecek bir maclari, turnuvalari yok. Galiba bunun sebebi cozuldu, galiba bu adam yanlislikla futbolun basina gelmis. Romanya ve Sirbistan maclari oncesi rugby topuyla antremanlar baslamis. Rugby'nin Fransa'da cok sevilen bir spordur, ama sen futbol takimina rugby topu verirsen sikinti olur Raymond Hoca. Saka bir yana Fransa bakalim bu turnuvada neler yapacak ?


2 Eylül 2009 Çarşamba

Melek vs. Seytan



Hafta sonu oynanan Anderlecht - Standard Liege macinda son FM'lerin yildizi Belcikali Axel Witsel, yaptigi mudahele sonrasinda rakibi Marcin Wasilewski'nin bilegini kirdi. Ilk duydugumda saha icinde olur boyle seyler, 11 maclik ceza cok olmus desem de goruntuleri bir daha izledigimde, son mudahalesinde insanliktan ciktiginin farkina vardim. Normal bir futbolcu oyle bir durumda ayaginin ucuyla topu kurtarmayi ya da ayagina yere surerek yeri dusurulmeyi dusunur ama bu adam resmen balon patlatir gibi bilege giriyor. Olum tehditleri aliyor olmasi ise benim uzuldugum taraf. 1988 dogumlu bir futbolcunun, boyle bir duruma dusuyor olmasi uzucu. Bu tip olaylar bir tek Turkiye'de olmuyormus ama bunu da gormus olduk. Iki tarafa da gecmis olsun.

Transfer Nasil Yapilmali ?


Cok derinlere inmeyecegim bu konuda. Bugun duydugum bir transfer kafami iyice karistirdi benim. Hirvatistan'in en yetenekli oyuncularindan biri olan Niko Kranjcar 2 milyon Pound'a Portsmouth'tan, Tottenham'a gecti. Modric'in sakatligindan sonra transfer bekleniyordu. Ingiliz basini van der Vaart'i yakistiriyordu ama Harry Redknapp yine eski bir ogrencisi olan Niko'yu tercih etmis. Hirvat orta sahasi iyi oldu da benim sinirimi bozan 2 milyon Pound bolumu. Al Fahim'in Portsmouth'u da alisindan sonra uvey evlat mi oldu takim bilemiyorum ama Kranjcar'i 2 milyon Pound'a satilmasina mantikli bir neden bulamiyorum. Yasi 25, takima ust duzeyde katkisi olan bir adam. Turkiye'deki ucuk rakamlarin etkisinden ya biz paranin degerini unuttuk ya da gercekten enteresan olaylar donuyor. Tottenhamli yoneticeleri tebrik ediyorum. Galiba adamlarin elinde Haldun Ustunel'den daha yetenkli biri var.

Profesor Rijkaard


Rijkaard'la inanilmaz bir roportaj yapilmis. Uzun zamandir dunya futbolu ve Turk futbolu hakkinda bu kadar mantikli bir roportaj okumamistim. Rijkaard'in roportaji da Turk futboluna yaptigi yorum gibi, her seyden biraz var...
Okumak isteyenler icin roportaj burada veya burada.

Buyu De Gel


4-0'lik maglubiyet sonrasi Jose, her zamanki gibi, ezici bir sekilde bakiyor meslektasina. Leonardo'nun isi cok zor bu sezon. Berlusconi'nin egosundan ayri bir sorun, rakipler ayri bir sorun...

30 - 31 Agustos Galatasaray Transfer Hatti


Transferin son iki gununde Galatasaray'da hareketli saatler yasandi. Gelenler, gidenler derken bir transfer donemi daha sona erdi. Gelenlerle baslarsak, Galatasaray gelecege yatirim olarak da dusunulebilecek iki tane yetenekli ve Turkiye Milli Takimi formasini da giyen futbolcuyu renklerine bagladi. CSKA Moskova'dan Caner Erkin ve Manisaspor'dan Ufuk Ceylan Galatasaray'in son transferleri oldular. Ikisi de Manisaspor altyapili futbolcular. Caner genc yasinda yurtdisina gidip, kendisini gelistirmeye baslamisti. Moskova'da gecirdigi 3 sezondan sonra Galatasaray'a transferi gerceklesti. Galatasaray, sezon sonunda futbolcunun bonservisini alma hakkini da bulunduruyor. Ofansif anlamda daha basarili olsa da defansif olarak Hakan Balta'ya alternatif olarak duruyor su anda. Rotasyonda sans bulacaktir.
Ufuk Ceylan ise onumuzdeki yillarda cok sey beklenen bir futbolcu. Ilk olarak kendisini Hakan Sukur'un gol rekorunu egale ettigi mactan hatirliyorum. Hatali bir cikis sonrasinda Hakan Sukur kornerden gelen topu aglarla bulusturmus ve Turkiye'nin en golcu futbolcusu olmustu. Transferinde, 1 milyon Euro ve Orkun Usak, Yaser Yildiz, Mehmet Guven'i bonservisleriyle Manisaspor'a verildi. Yaser'in hazirlik kampindaki performansindan sonra Manisa'da rahatlikla oynayabilecegini dusunuyorum.

Zaten kadroda sans bulmasi zor olan futbolcularin bu transferde kullanilmalari mantikli bir hareket oldu. Ufuk'u bu sezon sahalarda gormek nasip olmadi. Kendisini en son gordugumde Cesme Sole Mare'de Manisasporlu kankalariyla kiz pesindeydi. Orkun, Yaser ve Mehmet Guven uclusunden ayri olarak, genc sol bek Alpaslan Erdem ve Necati Ates de takimdan ayrilan diger futbolcular. Alpaslan, 1 yil boyunca Kaysersispor formasi giyecek. Kayseri'de en son kiralik forma giyen bekimiz Ugur'du ve donusu gayet iyi olmustu. Toledo'yu kesebilecegini sanmiyorum ama Kayseri'de gecirecegi zamanin kendi adina yararli olacagini dusunuyorum.

Galatasaray'da forma giyemecegi kesin gorunen Necati ise Antalyaspor'a transfer oldu. Gecen yilki basarisiz San Sebastian gunlerinden sonra belki Antalya geri donus noktasi olur. Mehmet Ozdilek'in kendisini cok istemesi bu transferin gerceklesmesinde etkiliymis ayrica.

Herkese hayirli, ugurlu olsun.

1 Eylül 2009 Salı

Turk Musun ?


Gianluigi Buffon... Kalecilerin normal adamlar olmadigini bilirdik ama bu kadarini bilmiyordum.

Post Match : Ankaraspor - Galatasaray



Sezonun basladigi gunden itibaren en keyfisiz gecen Galatasaray maciydi Ankaraspor maci. Milli takim arasindan once son mac olmasi mi diyelim, Ankaraspor'un icinde bulundugu durumun yarattigi negatif hava mi diyelim ozet olarak sikici bir mac olarak basladi ve uzun bir sure oyle devam etti. Artik alistigimiz ezici bir Galatasaray ustunlugu yoktu bugun. Ankaraspor 70 dakika boyunca dise dis mucadele etti rakibiyle. Ne zaman Rijkaard cikti, etkili olamayan yildizlarinin yerine kulubede bekleyen yildizlarini oyuna surdu ve maci kazandi. 60. dakikadaki Elano - Baros, Nonda - Kewell degisikligi ve sonrasindaki Keita - Aydin degisikligi macin kaderini degistirdi. 70 dakika boyunca yorulan Ankaraspor'u diri oyunculariyla 20 dakikada sahadan sildi. Once Kewell cikti ayni Olympiacos, ayni gecen sezonki I.B.B macindaki gibi kornerde on direge kostu ve topu aglarla bulusturdu. Sonrasinda Aydin'in guzel pasinda Nonda ceza sahasi icinde, top sanki bir sevdigine kufur etmiscesine vurdu ve durumu 2-0 yapti. Zaten kafa olarak sahada olmayan Ankarasporlu futbolcular mactan iyice koptu ve mac 2-0 sonuclandi. 

Futbolculari bireysel olarak incelersek, Leo Franco kalede guven vermeye basliyor. 59. dakikada yaptigi combo kurtaris galibiyette onemli bir yer sahibi. Servet her zamanki gibiydi. Hatasiz oynadi, elinden gelenin en iyisini yapti. Esi Emre'yle uyum icindeydi, Emre'ye pek bir is birakmadi. Sabri gayet iyidi, Rijkaard'in gelisiyle birlikte daha bilincli oynamaya basliyor. Hakan Balta kendini milli maclar oncesi pek riske sokmak istemedi gayet basit oynadi. Orta sahada Ayhan'in yoklugu baya hissedildi. Mehmet Topal ve Mustafa Sarp ikilisi mucadele olarak iyi bir seviyede olsa da, topu oyuna sokmakta eksik kaldilar. Ayhan'in bilincli kisa paslarinin onemi bir kez daha hissedildi. Elano tam hazir degil, en az 3 mac daha lazim takima tam anlamiyla girebilmesi icin. Macin basindaki pasi ve cektigi sut kalitesini bir kez daha gosterdi. Keita'ya ne diyecegimi bilemiyorum. Rakibi olmak hic istemezdim. Resmen Ankaraspor'un sol kanadini gocertti. Ayni saniye icinde topu kontrol edip, onune alisi ve hizlanisi insanlarin aklini karistirdi. Gollerden sonraki sevinci, Galatasaray'daki mutlugunun kaniti.

Arda bu sezon kendisi hakkinda pek konusturmayacak bence. Her mac takimini sirtlayan adam oluyor. Bana kalirsa orta sahada, kanattan daha etkili oynuyor. Baros'u bu sezon cozemiyorum. Enteresan isler yapiyor. Biraz ayakta kalmasi gerekiyor oynayabilmek icin. Kendisinden beklenen bu beceriksizce hareketler degil, gecen yil Ali Sami Yen'de 2-3 kaybedilen Hamburg macindaki gibi alip gitmesi, rakibi sirtinda suruklemesi, vurmasi ve takimini rahatlatmasi. Nonda'nin oyuna girdikten sonra yaptiklari gibi. Klise bir laf olacak ama sanki Nonda bu sezon yeniden doguyor. Sonradan girip cok gol atacagini dusunuyorum. Son olarak, Kewell'dan maksimum verim alinmasi gerekiyor bence. Sanki biraz haksizlik ediliyormus gibi geliyor bana. Bu adamin kulubede oturmasina gonlum el vermiyor ama orada oturuken bile asaleti belli oluyor. Ankaraspor'da durumlar vahim, butun futbolcular kendilerini kurtarmanin pesinde. Buyuk bir ihtimalle bu sezon sonunda Bank Asya 1. Lig'de mucadele ediyor olacaklar. Jurgen Rober, ben nereye geldim diyordur artik. Daha 2 ay once gelecek planlamalari yaptiginiz adam birden rakibinizin baskani oluyor. Turkiye'den baska bir yerde olamaz herhalde boyle bir sey. Butun Ankarasporlu futbolculara sabir gucu diliyorum. 4'te 4 oldu bakalim Besiktas derbisi neler getirecek ?

30 Ağustos 2009 Pazar

Havada Ask Kokusu Var


Real Madrid soyunma odasinda neler oluyor ?

Modric'in Yerine Rafael ?



Tottenham 2009 - 2010 sezonunda cok iyi gidiyor demistik. 3. macta 3. galibiyetlerini dun aldilar. Daha once yazdigim bir yazida Luka Modric'in Tottenham icin onemini belirtmistim. Nazarim degdi galiba dun oynanan Birmingham City macinda sag fibula kemigini kirmis. Sahalara donmesinin yaklasik 8 hafta surecegi belirtiliyor. Hazir boyle bir durum var, transfer dedikoduculari bos durmamis ve Tottenham'a Real Madrid'in bir baska Hollandali yildizini, Rafael van der Vaart'i layik gormusler. 15 milyon Euro gibi bir meblag var ortalikta. Pellegrini kadrosunda dusunmedigini daha once belirtmisti ancak dunki mactan sonra bence gozden cikardiklari bazi futbolcular icin ikinci bir beyin firtinasi yapmalilar. Transfer doneminin bitmesine yaklasik 17 saat var. Bakalim neler gorecegiz.

Isinma Turlari

Diego gun gectikce yeni takimina daha alismis gorunuyor. Bugun oynanan Roma macinda da 2 gol atip takimini aldigi galibiyette pay sahibiydi. Yillardir Del Piero'nun kolelik yaptigi Torino ekibinde artik yuk sirtlayacak bir baska kral daha var. Juventus taraftarlari icin Del Piero'nun yeri ve onemine hicbir futbolcu erisemeyecektir ama ne olursa olsun bu sezon sonuna kadar Diego'nun Juventuslu taraftarlarin gozunde cok degerli bir yer kazanacagi kesin. 1-3 biten macin diger gollerini Roma icin De Rossi ve Juventus icin bir baska yeni transfer Felipe Melo kaydetti.