13 Aralık 2008 Cumartesi

El Clasico



Yaklasik 20 saat sonra dunyanin en buyuk derbisi var. Form durumlarina bakarsak bu mac Madrid ekibi icin baya zor gecicek. Bu gercegi belirtmek Schuster'in gorevinde olmasina yol acti. Benim gonlum Katalanlardan yana. Heyecanla bekliyoruz maci.             




Sakaraya Delikanlisi

Londradayken gazetede bir haber gozume carpti. Ana sayfada Tuncay yazisini gorunce hemen aldim gazeteye. Bir baktim Tuncay Chelsea'ye yaziyodu. Turkiye'de alismisiz tabi Fotomac, Fanatik, Fotogol direk yalandir dedim. Sonra okudum ettim mantikli geldi. EPL'nin en hareketli adamlarinda biri. Ingiltere'de cok olmayan, TURKO ozelliklerinede sahip. Big 4'da is yapabilicek kadar yetenegi olmayabilir belki ama hirsi ve azmi var. Umarim Chelsea Tuncay'i alir ve oynatir. Uzun yillardan sonra bir Turk'un dunyanin en buyuk takimlarindan birinde oynuyo olmasi bizlere gurur verir. Bu transfer olursa da Fenerbahce gibi "buyuk" bir camiadan Middlesbrough gibi "kucuk" bir takima mi gidilir diyenlere kapak olur. Bahsi gecen trasnfer bedeli 8 milyon pound gibi bir sey. Sakarya Delikanlisi'na deger.

Genclerbirligi- Galatasaray






Galatasaray bugunde rakiplerinin zorlandigi bir deplasmani kolay gecti. Suni cime bir bahane bulmadan iki macida bu zeminde muhteseme oyunla gectikten sonra artik insanlar zemine bir sey diyemez heralde. Lincoln yine maci kendi aldi goturdu. Nazar degmesin Lincoln'e yilin basindan beri olaganustu oynuyor. Lincoln'u Lincoln yapan futbolunu artik Galatasaray formasi icin oynuyor. Bu da  biz taraftarlari mutlu ediyor. Arda, Kewell-Baros-Lincoln uclusunun yaninda biraz sonuk kalmisti. Bugunki golle beraber, o da Besiktas macindan once kendine gelmistir. Baros ise taraftarlari tatmin edicek bir oyun sergiliyor. Pembeler ona ugurlu geldi, aliyor, veriyor, kaciyor, kosuyor ve atiyor. Taraftarlarin bir forvetten bekledigi seyleri genellikle yapiyor. Mehmet Topal sayesinde artik Galatasaray takim halinde defans yapmaya basladi diyebiliriz. En azindan Topal defansina yardim ediyor ve rahatlatiyor. Baris kosuyor, hirpaliyor, isiriyor ve rakibi rahatsiz ediyor. Bu da zaten ondan beklenen. De Sanctis gercekten cok iyi oynuyor ve kalesinde hem taraftarlara hem defansina guven veriyor. Macin sonralarinda Ergun'e vurdugu saplakta yavas yavas bizden biri olma yolunda ilerledigini gosteriyor. Galatasaray zor iki Ankara deplasmanin 6 gol atip, 1 gol yiyerek gecti. Onumuzdeki hafta Ali Sami Yen'de derbi var. Ben Galatasaray'dan umutluyum. Lincoln-Baros-Arda uclusu bu maci surukler. Onlara formda bir Aydin'da eslik edebilir. Topal defansa yardim eder ve zor derbi kolay gecer


(Lincoln'un sakal durumu fena stresten sakal kalmamis adamda leke gibi bosluklar olusmus sarimsak ise yaramamis anlasilan)

11 Aralık 2008 Perşembe

12-14 Aralik Keyif-i Futbol


12 Aralık Cuma
20:00 Gençlerbirliği - Galatasaray / Lig Tv
21:30 Borussia Dortmund - B. Monchengladbach / 24
13 Aralık Cumartesi
13:00 Diyarbakırspor - Manisaspor / D Spor
14:45 Middlesbrough - Arsenal / Spormax
15:00 Bursaspor - Trabzonspor / Lig Tv
16:30 Stuttgart - Bayern Munich / 24
19:00 Beşiktaş - MKE Ankaragücü / Lig Tv
19:30 Tottenham - Manchester United / Spormax
20:00 Le Mans - Bordeaux / Kanal A
21:00 Valencia - Espanyol / Ntv Spor
22:00 Rennes - Nantes / Kanal A
23:00 Barcelona - Real Madrid / Ntv
14 Aralık Pazar
13:00 Kasımpaşa - Gaziantep Bşb. / D Spor
16:00 Inter - Chievo / Ntv Spor
18:00 Hoffenheim - Schalke 04 / 24
18.00 Nice - Lille / Kanal A
18:00 Chelsea - West Ham United / Spormax
19:00 Fenerbahçe - Antalyaspor / Lig Tv
21:30 Juventus - Milan / Ntv Spor
22:00 O. Lyon - Marseille / Kanal A

7 - 10 Aralik London



3 gunlugune Londra'daydim. Insan futbolun ana vataninda olunca ve futbola merakli olunca dogal olarak futbolla ilgili seyler geliyor basina. Ilk once Anelka'yla ayni restaurantta yemek yedik. Sonra Cluj'lu futbolcularla ayni otelde kaldigimizi anladim. Bir kaciyla muhabbet ettim ve oynicaklari Chelsea macina, bizim Fenerbahceli futbolculardan daha cok inanmislardi. Bilet bulamasamda Ingiliz tarzi yasayip, bir pubda bir birayla maci takip ettim. Arkamdaki Chelsea taraftarlari bana Chelsea tribunlerini yasattilar. Sali sabahi ise bir arkadasimla Oxford'da yururken Adidas'a girdik. Fenerbahce ve Galatasaray formalarini altli ustlu gormek beni cok sevindirdi. Artik Turk takimlarininda onemli oldugunu gormek, onlarinda pazarlama adina ve yurtdisininda taninmak adina boyle seyler yapmalari gelecege dair beni umutlandirdi. Kasiyerlere sordum satislari nasil bu formalarin diye. Ayda 1-2 dediler. Ona da razi tabi, maksat Turkler taninsin. Son olarak ise, su meshur pembe kramponlari almak icin Nike'taydim. Odemek icin kasaya gittim. Bir baktim kasada calisan siyahi kardesimin ustunde Euro 2008'deki kirmizi formamizdan vardi ve 10 yaziyordu onunde. Gokdeniz'i nerden taniyorsun diye sordum. Bana Gokdeniz degil ki dedi ve arkasini dondu. Sergen Yalcin 10 yaziyordu arkada. Biraz daha konustum ve formayi nerden aldigini, Sergen'i taniyip tanimadigini sordum. Bir gecen striptizcide tanistiklarini soyledi ve daha fazla bir sey soylemedi ama soyledigi en onemli seyi sizlere soylemek isterim. " He is still a good player off the pitch". Seni seviyoruz Sergen Yalcin. Seni seviyoruz Londra.

7 Aralık 2008 Pazar

Post Match: Ankaragucu - Galatasaray


Mac hakkinda denebilecek tek sey, bundan yillar once Mazhar Alanson tarafindan soylenmis. "5 dakikada degisir hersey." Ilk yarida futbolla alakasi olmayan bir oyun, ikinci yarida ise 60 dakikada itibaren 5 dakikalik bir futbol showu. Lincoln bu maca da damgasinin vurdu. Bloga baslamadan once Lincoln'u cok elestirenlerden biriydim. Mucadele etmedigi icin, kosmadigi icin pek gozume girememisti oynadigi maclarda. Bloga baslamamla birlikte, Lincoln'de olaganustu bir hirs ve azim gorunmeye basladi. Bunu kendime baglamam sacma olur ama bu oyun en cok benim isime yaradi heralde:) Baros-Lincoln-Kewell uclusu bu macida alip goturdu. Galatasaray yetenekli oyunculariyla maclari kazanabiliyor. Yildizlari macin kaderini degistirebiliyor ve aldiklari parayi hakediyolar. Haftalar sonra deplasmanda gelen bir galibiyet ve mutlu taraftarlar. Bu mac icin Lincoln mu desek, Baros'un pembe uguru mu desek, guclenen orta saha mi desek ne desek bilemiyorum. Tebrikler Aslanlar !