14 Mart 2009 Cumartesi

Kewell19


19 numaranin ugursuzluguyla once bir korku yasanmisti, sonrasinda ise yeni bir baslangic diyordu 19 icin Harry. Sadece kendisi icin degil, Galatasaraylilar icin de yeni bir baslangic oldu. Belkide bu bir aldatma ama aldatma degecek bir aldatma. Kewell yeni sevgilimiz ve unutulmaz olma yolunda. Hagi10'dan sonra kimsenin bu kadar sevilebilecegini tahmin edemezdim. Daha bir sezon bile olmadi ama sukurler olsun geldigin gune Harry. Baskalari gibi naz yapmamasi ve her seyini sahaya koymasi belki de gecmise saygisindan. Yerin cok ozel.

13 Mart 2009 Cuma

UEFA Son 16


CSKA Moskova  1-0  Shakhtar Donetsk
Dinamo Kiev  1-0  Metalist Kharkiv 
Hamburger SV  1-1  Galatasaray 
PSG  0-0  Braga
Werder Bremen  1-0  Saint-Etienne
Manchester City  2-0  Aalborg BK
Marsilya  2-1  Ajax
Udinese  2-0  Zenit St. Petersburg  


Keyf-i Futbol 14 - 15 Mart

14.03.2009 Cumartesi
13.00 Karabükspor - Diyarbakırspor (D Spor)
14.30 Hibernian - Hearts (Futbol Smart)
14.45 Manchester United - Liverpool (Spormax)
15.15 Ankaragücü - Sivasspor (Lig Tv)
16.30 H. Berlin - B. Leverkusen (24)
17.00 Middlesbrough - Portsmouth (Spormax)
19.00 Cagliari - Genoa (Ntv Spor)
19.00 Beşiktaş - Gençlerbirliği (Lig Tv)
19.20 Doncaster - Birmingham (Futbol Smart)
20.00 Nantes - Lorient (Kanal A)
21.30 Juventus - Bologna (Ntv Spor)
22.00 Bordeaux - Nice (Kanal A)
23.00 S. Lizbon - Rio Ave (Spormax)
23.00 A. Bilbao - R. Madrid (Ntv)
23.20 Lanus - Colon (Ntv Spor)
15.03.2009 Pazar
13.00 Boluspor - Kasımpaşa (D Spor)
13.30 Feyenoord - PSV (Futbol Smart)
15.15 Ankaraspor - Kayserispor (Lig Tv)
15.15 Bristol - Cardiff (Futbol Smart)
15.30 Chelsea- Manchester City (Spormax)
16.00 Siena - Milan (Ntv Spor)
18.00 A. Villa - Tottenham (Spormax)
18.00 Lyon - Auxerre (Kanal A)
18.00 Hamburg - E. Cottbus (24)
19.00 Trabzonspor - Galatasaray (Lig Tv)
20.00 Atletico Madrid - Villarreal (Ntv Spor)
22.00 PSG - Marsilya (Kanal A)
22.00 Almeria - Barcelona (Ntv Spor)
22.15 Porto - Naval (Spormax)

12 Mart 2009 Perşembe

Post Match : Hamburg SV - Galatasaray


Olduk olduk dirildik. Iyi baslanan bir ilk yari, rakibe verilmeyen pozisyonlar ve tam bir Avrupa takimi seklinde, counter - attackla gelen bir gol. Akabinde, ikinci yarinin basinda yenen sok bir gol, ardindan Emre Asik'in gordugu kirmizi kart ve Hamburg'un doldur bosaltlariyla biten bir mac. Olic'in kacirdigi pozisyonlari unutmamak lazim tabi. Son dakikalarda Umit Karan'in sayilmayan golu bir anda heyecanlandirdi Galatasaraylilari. Bu macta en cok is beklenen Lincoln ve Nonda'nin etkisiz ve isteksiz oyunu, macin ilk yarida kopmamasina yol acti. Cogu zaman elestirilen Baros, ne kadar etkili oldugunu bir daha gosterdi bizlere. Sanssiz bir kirmizi kart ve isteksiz Lincoln - Nonda ikilisi disinda Galatasarayli futbolcular iyi mucadele ettiler bugun. Iyi oynadiklarini soylemek fazla olacagindan, bugun Galatasaray'in gosterdigi onurlu mucadelenin beni tatmin ettigini soyleyebilirim. Ayhan bugun inanilmazdi. Galatasaray'in mucadele gucunun en buyuk silahiydi. Boyle zor bir deplasmanda guzel bir golle takimini one gecirdi. Arda elinden geleni yapti. Bordeaux macina gore biraz daha etkisiz olsa bile, gecen hafta yasadigi sakatligin etkisinden, biraz daha urkek oynadi. Yoksa bildigimiz, tanidigimiz Arda bire birlerde rakiplerini rezil ederdi. Baris yine cok kostu, yine rakibini hirpaladi. Rovasta oynayamayacak olmasi uzucu. Volkan Yaman, sezon basindan beri en iyi oyununu oynadi. Sabri cok hata yapmadi. Hakan Balta stoperde kusursuza yakin oynadi, korkulan sol kanat ataklari Volkan'in basarili oyunu sayesinde gelisemedi. Sonradan giren Hasan Sas, tecrubesini oyunda kaldigi 5 dakikada gosterdi. Akilli paslar ve sogukkanli hareketlerle beraberligin korunmasina yardimci oldu. Umit Karan onceki maclara gore daha istekliydi. Kotu bir Nonda'nin yerine, kurtarici olarak girmek onu motive etmis olmali. Oyundan atilan Emre, oynadigi surede gayet basariliydi. Hic bir hava topunu kacirmadi, yerde de iyidi. Benim icin bu macin adami Harry Kewell. Emre'nin atilmasi sonucunda Hakan Balta'yla birlikte stoper oynadi. Kariyeri boyunca daha once hic o bolgede oynadigini dusunmuyorum ama orada gosterdigi performansla nasil buyuk futbolcu olunur bunu gosterdi. EPL tecrubesi, futbol bilgisi, kuvveti, hava hakimiyeti ve kivrakligiyla stoperde gayet iyi oynadi. Bulent Korkmaz'in korkmadan, bunu dusunebilmesi, kendini guvendigini gosteriyor. Dun ki mac oncesi yazimda, Trochowski'nin etkili oldugundan bahsetmistim, beni yaniltmadi. Sonradan oyuna giren Olic, Hamburg'u kafasinda bitirmis. Kacirdiklarini Nonda bile kacirmazdi. Guzel ve heyecan dolu bir mac oldu. 19 marttaki macta bizi stres dolu ve yorucu dakikalar bekliyor. Biz senin bizi sevindirebilme ihtimalini sevdik Galatasaray.



Hamburg SV - Galatasaray SK



Yine Almanya, yine UEFA... Heyecan ve stres geri dondu. Umdugum 11 su: De Sanctis - Sabri - Emre - Semih Kaya - Hakan Balta - Kewell - Baris - Ayhan - Arda - Lincoln - Nonda. Hakan Balta'nin stopere cekilmesi halinde sol kanadin Volkan Yaman'a birakilmasi ve oradan gelecek ataklar, Galatasaray'in basina bela olabilir. O yuzden, bugun Meira'nin da dedigi gibi, Semih orada oynayabilecek yetenekte ve gucte. Sabri'nin dikkatli ve istekli oynamasi halinde defansta cok bir sorun yasanacagini dusunmuyorum. Zaten Sabri az hata yaptiginda ve iyi oynadiginda butun defans iyi oynuyor. Galatasaray'in Hamburg'dan ise yarar bir sonucla donmesi icin yapmasi gereken tek bir sey var, o da orta sahayi kalabalik ve mucadeleci tutmak. Yoran ve isiran bir Ayhan - Baris - Arda - Kewell ve belkide Lincoln'le Galatasaray istedigi skorla Almanya'dan donebilir. Ayni zamanda gol bulmak icin bu macta Galatasaray'in, Baros'lu arapas pozisyonlarinin yerine, oyunu daha cok kanatlara acip, gelecek ortalarla etkili olmasi gerekiyor. Nonda gibi agir bir futbolcuya atilacak arapaslar, hem taraftarlarin, hem de futbolcularin sinirini bozabilir. Nonda'nin ve Kewell'in hava hakimiyeti ve onlardan donecek toplara vuracak Lincoln, turu Almanya'da getirebilir. Kaleye guven her zamanki gibi tam. Gelelim Hamburg'a... Agir bir defans, de Jong'u kaybettikten sonra zayiflayan bir orta saha ve etkili bir forvet. Zayiflayan orta saha dememe ragmen, Trochowski'yi ve Jarolim'i unutmamak lazim. Ozellikle Piotr Trochowski cok etkili olabilir. Euro 2008'den hem bizim hemde Emre Asik'in tanidigi Petric - Olic ikilisi ve onlara ek olarak Guerrero, Galatasaray'i en cok zorlayacak isimler. Olic'in sezon sonu icin Bayern'le anlastiktan sonra, performansindaki dususu unutmamak lazim ama cok hirsli ve kuvvetli bir futbolcu, ne zaman ne yapacagi hic belli olmaz. Ozellikle yan toplarda en etkili ve zorlayici isimleri Guerrero olacak. Bir baska hirsli ve yipratici oyunculari ise Petric. Bitirici bir futbolcu oldugu icin pek bos birakmamak daha iyi olur. Galatasaray'in mutlu bir sekilde Istanbul'a donebilmesi icin rakibini orta sahada topa sert ve bogucu bir sekilde karsilamasi gerekiyor. Top Galatasaray'dayken ise oyunu kanatlara acmasi ve isi  Arda - Kewell ikilisine birakmasi oyuncularin. Bir baska zafer gecesine hazirlaniyor Galatasaray taraftarlari. Haydi hayirlisi.

11 Mart 2009 Çarşamba

16/2 - 2



Sampiyonlar Ligi'ni cok seviyorum. Cunku bu turnuvada basarili olmak icin, kadronuzun yildizlarla dolu olmasi yetmiyor. Eger basarili olmak istiyorsaniz, kaliteli oyunculardan kurulu bir takim olmaniz gerekiyor ve takim olarak oynamaniz gerekiyor. Tipki Manchester United gibi. Bugun takim olmanin getirdigi rahatlikla, Ibrahimovic'in takimi Inter'i saf disi biraktilar. Mourinho'nun onunde bir tek Italya kaldi. Barcelona 1-1 rovansinda, Nou Camp'ta Lyon'a 5 atti. Barcelona'nin kalitesi biraz fazla geldi Lyon'a. Henry sov yapmis sanki. Portekiz'deki macta, Porto'yla Atletico Madrid 0-0 berabere kaldi ve bir ust tura cikan Porto oldu. Yazik oldu Madrid'e, son maclarda gosterdikleri olaganustu performansin ustune bi galibiyet bekliyordum. Son 8e kalma mucadelesinde, uzayan tek mac Roma - Arsenal maci oldu. Bu macin galibide penaltilarda Arsenal oldu. Boylece son 8'de 4 Ingiliz, 2 Ispanyol, 1 Alman, 1 Portekiz takimi oldu.

FC Barcelona: 5 - 2 :Lyon
agg: 6-3
AS Roma: 1 - 0 :Arsenal
agg: 1-1 ( Arsenal 7-6 on penalties)
Manchester United: 2 - 0 : Inter
agg: 2-0
Porto: 0 - 0 : Atletico Madrid
agg: 2-2 (Porto)



16/2


Liverpool, Chelsea, Villarreal ve Bayern Munih, Sampiyonlar Ligi'ne devam eden takimlar oldu. Herkesin daha kisir gecmesini bekledigi, hatta Sporting'in kazanabilecegini dusundugu macta Bayern 7 atti. Ilk mactaki 5-0'lik skorun ardindan, 7-1 Sporting'li taraftarlara kabus gibi bir kura yasatti. Munih'te atilan 7 gol, Bayern'in bu kupayi ne kadar ozledigini ve istedigini bir kez daha gosterdi. Bu kupayi en az onlar kadar isteyen bir baska ekip ise Liverpool. Bildigimiz Liverpool takim oyununa Torres'in ve Gerrard'in olaganustu oyunlari eklenince Real Madrid gibi bir takima 4 atmak cokta zor olmadi. Bir ust turun gidip gidip geri geldigi macta Chelsea, Juventus'la 2-2 berabere kaldi ve bir ust tura cikti. Nedved'in ve Del Piero'nun bu kupa icin belki de son sanslariydi. Bir Fenerbahce ruhu bekledigim Panathinaikos ise kendi evinde Villarreal'e 1-2 maglup olarak turnuvayi tamamladi.

Liverpool: 4-0 :Real Madrid
agg:5-0
Juventus:
2-2 :Chelsea
agg:2-3
Bayern München:
7-1 :Sporting Lisbon
agg:12-1
Panathinaikos:
1-2 :Villareal
agg:2-3




10 Mart 2009 Salı

Orhan Sam


Meira'nin transferiyle birlikte 1 eksilen Galatasaray defansi bu sefer unlu yabanci degil, gelecek vaad eden Turk'te aramis careyi. Bu isimde Hacettepe'nin kaptani Orhan Sam. Bonservisi Ilhan Cavcav'in elinde olmasina ragmen 2 sezondur Hacettepe'de kiralik forma giyiyor. Defansta sol bek haric her bolgede ustundeki formanin hakkini sonuna kadar veriyor. A milli takim disinda toplam 76 kere milli olmus, yeterince tecrubeli bir futbolcu. Sezon sonu icin dusunuluyormus. Gelismeleri bekliyoruz.

Fazla Naz Asik Usandirir



Tam o kivama geliyordu ki, transfer sonuclandi. Galatasaray'a bu sezonun basinda gelen Fernando Meira, Zenit'e transfer oldu. Buyuk bir ihtimalle Hamburg deplasmaninda da yok. Geldigi gunden beri elestirilen ve kariyeri adinin onde giden bir futbolcu oldu Meira. Defanstan topla cikislari ve defansin ortasinda oynayan diger futbolculara gore ayagina daha cok yakisan top, onu sevmem icin nedenlerdi. Kariyerini tartismak kimsenin haddi degil. Kritik yerlerde yaptigi hatalar ise goz ardi edilemeyecek turdendi. Pek mutlu olmadigini hissettiriyordu zaten. Gerek mac icindeki ifadeleri, gerek antremanlardaki haliyle, pek de buralarda olmak istemiyor gibiydi. Servet ve Emre'nin sakatliginda, Nando'nunda takimdan ayrilmasi Galatasaray'i zorlayabilir. Ama belki de daha once belirttigim gibi Semih Kaya'nin takima kazandirilmasina yardimci olur. Bakalim neler olacak. Belkide Bulent Hoca tekrar, Kaptan olur; bilinmez. 6 milyon euro iyi bir rakam. 4.8 gibi bir rakama alinan bir futbolcuyu, kotu oynadigi onca mac ardindan kar ederek satmak basarili bir olay. Yolun acik olsun Fernando Meira. Aklima Filipescu geliyor nedense...

9 Mart 2009 Pazartesi

Yuruyoruz Biz Bu Yolda...


Bir takimin basarili olmasi icing gereken sey bu iste. Arkadaslik, sevgi, duygular ve ruh. Barcelona'nin bu yil ki basarisinda da bunun etkisi buyuk resimden anlayabileceginiz gibi.

Puan Durumlari





An-ti-pa-tik !



1) ''Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, 1 milyar dolarlık takıma sahip olacak ve gelecek Sivasspor'u 3-0, 4-0 ya da 5-0 yendiği zaman dünyanın en büyük hocası olacak. Gelsin, Sivasspor ile beraber Arsenal'i 3-0, 5-0 yensin o zaman ben ona diyeyim. Buraya gelsinler, çalışsınlar da onları o zaman göreyim.''

2) " Tabi ki burada hemen eleştiri yapmak isteyen arkadaşlar olacaktır. Bizim ülkemizde herkes futbolu çok iyi biliyor ya. Onlara da bir laf söyleyeyim; evet 5 yeriz, 7 yeriz ama 6 yemeyiz. 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz.”

3) " Askerdim, artık generalim!"

4) "Rakibimizi cumhuriyetimizin temellerinin atildigi Sivas'ta, Sivasspor'a yakisir sekilde agirlayacagiz, valimiz emniyet mudurumuz, baskanimiz hep birlikte adeta seferber olduk, rakibimizi agirliyoruz. Mubarek cuma gununun ruhuna uygun, centilmen, askerlerimizin daglarda carpistigi su gunlerde onlara layik olmaya calisarak temiz bir mac oynayacagiz. Bizim butcemiz 10 trilyon, ama bu cocuklarin hepsinde aslan gibi yurek var, insallah Allah'in da izniyle bu cocuklar Turkiye'yi Turk'lugu basariyla temsil edecekler."

5)

6)

Bana gore, tartismasiz, Turkiye'de futbollun icindeki en antipatik ve itici insan, Bulent Uygun. Agiz ishali olmus sekilde, yaptigi yersiz ve gereksiz aciklamalarla, kendisine tahammul edemiyorum. Aylardir boyle dusunuyordum ama dun yaptigi hareketlerden sonra daha fazla dayanamadim. Kendini, hicbir seyi olmamasina ragmen, herkes ustun gormesi, Turkluk, Turk Askeri, cumhuriyet gibi kutsal terimleri yerli yersiz kullanan, kalite yoksunu bir insan. Fasist olmasina ragmen, her turlu konusmasinda Muslumanliga ve Allah'a deginen, kendini nereye koyacagina bilemeyen, ikilemler arasinda kalmis bir insan. Kendini bir Mourinho ya da Fatih Terim olarak goruyor olabilir ama onlara yaklasmasi icin bin firin ekmek yemesi lazim. Umarim Avrupa'da onemli bir turnuvada 6,7,8 ya da daha fazla golu kalesinde gorur ve bu laflari ona yedirirler. Arsene Wenger konusunda daha once bir seyler karalamistim. Birilerinin acilen bu adama dur demesi lazim, gectigimiz yil Sivasspor'un futbolu sayesinde daha kabul edilebilirdi. Ancak bu yil gerek cirkefligi, gerek yaptigi kalitesiz aciklamalar herkesin nefret ettigi bir insan oldu. Ofansif anlamda aciklamalar yapmak cok hosuna gitsede, ona yoneltilen elestirilerde, yani defansif anlamda tek savunma sekli aglamak ve kendini acindirmak. Iste bu kadar seviyesiz bir insan. Sen nasil Galatasaray taraftarina Allah'indan bulsunlar dediysen, bende sana Allah'indan bul Bulent Uygun diyorum !

8 Mart 2009 Pazar

Robin van Persie


Arsenal'in kotu gidisi sonrasinda, takimdan ayrilmasi gibi spekulasyonlar cikmisti hakkinda. Kendisi bir aciklama yapip, hicbir yere gitmeyecegini ve 2011'e kadar sozlesmesi oldugunu aciklamis. Zaten boyle sikintili bir durumdayken, sezon sonunda van Persie gibi hem sol acik, hem forvet arkasi, hemde forvet oynayabilen ve raket gibi sol ayaga sahip bir futbolcuyu kaybetmek Arsenal'i daha da yaralayabilirdi. Lig hakkinda sampiyonluk dusuncelerine sahip olmanin su anda anlamsiz olacagini ama FA Cup'ta sampiyonluk istediklerini de belirtmis. Ayni zamanda halen Sampiyonlar Ligi'nde olduklarini ve ileryebildikleri kadar ilerlemek istediklerini de eklemis. Onumuzdeki yil tekrar Sampiyonlar Ligi'nde olabilmeleri icin ligi ilk 4'te bitirmeleri gerekiyor ve Robin bu konu hakkinda sorulan soruya, ilk 4'e girebilmeleri icin Aston Villa'yi yakalamalari gerektigini ve Aston Villa'nin onumuzdeki 3 hafta Tottenham, Liverpool ve Manchester United'la oynacaklarini, kendilerinin ise Blackburn, Newcastle ve Manchester City'le oynacaklarini belirtmis. Benim bu roprtajda en cok ilgimi ceken bu oldu. Acaba TSL'de hangi takim rakiplerinin oynayacaklari 3 maci biliyor ve ona gore dusunuyor. Arsene Wenger farki bu olmali.

EmreAsik


Daha once yazdigim bir postta, kendisi hakkindaki dusuncelerimi belirtmistim. Oynadigi her mactan sonra kendisiyle gurur duymami sagliyor. Hata yapsada, riskli mudahaleleri olsa da, ustundeki formanin hakkini sonuna kadar veriyor. Bordeaux maclarinda atilan gollerden sonraki yuz ifadesi ve arkadaslariyla sevinmesi, onun gercek bir Galatasarayli oldugunu tekrar gosterdi. Servet'in sakatliginda Ispanya maclarinda buyuk ihtimalle milli takim formasina da tekrar kavusacak. Yas 34 olmus, Galatasaray yeni bir sozlesme onerecek kendisine. Bos sozlesmeyi imzalarim diye aciklama yapmis. Asigiz sana Emre Asik.

Madrid Derbisi


Gecen hafta Barcelona'yi rezil eden Atletico'nun ve Kun Aguero'nun, bu macta da Real'i cok zorlayacagini dusunuyordum. En azindan, Aguero'dan bir sov beklerdim. Olmadi ama, sanki Real'e kiyak gecti Kun. Kendinden beklenmicek pozisyonlari kacirdi. 38. dakikada Forlan'in goluyle one gecti Atletico. Ilk yariyi onde kapatmalarina ragmen, macin 57. dakikasinda Klaas Jan Huntelaar'in golune engel olamadilar. Tam mac renklendi, daha cok gol olur derken, kacmasi cok zor olan pozisyonlarin kacmasindan sonra umidimi kestim. Madrid derbisi 1-1 bitti. Real Madrid Aguero'ya tesekkur etsin.

Speed

Usain Bolt dunyanin en hizli insani oldugunu gecen yil, olimpiyatlarda kanitlamisti. Cristiano Ronaldo'nun da ne kadar hizli bir futbolcu oldugunu, calimlarinda ve gollerinde hizini cok iyi bir sekilde kullandigini biliyoruz. Eger bu ikili bir araya gelirse ne olur ? Iste bunu bu yaz, Usain Bolt Avrupa'ya bir Dunya Sampiyonasi icin geldiginde ogrenecegiz. Buyuk bir Ronaldo hayrani olan Usain Bolt, Ronaldo'ya daha da hizli olmasi icin tavsiyelerde bulunacak. Ronaldo'da ona imzali bir formasini verecek. Bu bulusmadan sonra belki de Ronaldo futbolu birakip 100 metrede Bolt'un rakibi olur.

Hangisi ?


Gectigimiz carsamba gunu oynanan, Newcastle United - Manchester United macinin devre arasinda kavga eden Cristiano Ronaldo ve Steven Taylor... Acaba ?