10 Ocak 2009 Cumartesi

Pato


“Am I feat to be a virgin when I intend married? No, I’m not Kakà”. 
Alexandre Pato to GQ

First, Second, Third -> Galacticos


Cristiano Ronaldo bundan 2 ay once " I am the first, second, third best player in the world. " diyerek kendine olan guvenini iyice kanitlamisti. Butun yaz Real Madrid ile arasindaki flort sonuc bulamamisti. Madrid adeta Ronaldo'ya tutuklu kalmis ki sonunda bi anlasmaya varmislar. 2010 yazinda Ronaldo, Real formasi giymeye baslayacakmis. Buyuk asklar mutlu sonla bittiginde genelde beklenen mutluluga ulasilamaz. Bakalim Ronaldo transferi gerceklesirse neler olacak. Ferguson kendine yeni bir Ronaldo yaratabilecek mi bu da ayri bir konu.

The Apache


Ingiltere'de eski bir transfer sorunu tekrar ortaya cikti. Hikaye su: Tevez, bundan 3 yil once Corinhtians'tan West Ham'e gelirken, bu transferin Corinhtians'in ve West Ham'in sahibi Kia Joorabchian'in kara para aklama operasyonu oldugu anlasildi. Apache butun haklari Sayin Joorabchian'in sahibi olduguMedia Sport Investments'a emanet ettigi icin kendigini sorunlarin icinde bulmaktadir ve bu konularda daha basi cok agriyacaktir. Boyle bir tipin basinin agrimamasi gibi bir sey olamaz zaten. (Galiba bu ulkenin futbolculari sadece futbol oynamali, kamera gorunce kacmali. En azindan bu ! )

Yusuf - Delgado Yan Yana Oynar Mi Oynamaz Mi ?

Klasik bir Besiktas transferi oldu. Daha onceki yillardan da alisik oldugumuz tartismlara gebe bir imza. Delgado - Ricardinho, Tumer - Sergen yanyana oynar mi oynamaz mi tartismlari daha bu aksamdan akillarda, yarindan itibaren televizyonda baslar. Besiktas, butun hedeflerine Nobre'yle ulasabilicegine inanip ona 3 yillik imza attiran bir kulup. Yusuf transferi ne olur o da bir muamma. Bakalim Besiktas "1. kaptan"ini yedek birakabilecek mi ? Yoksa Yusuf bir baska buyuk takimda da kendini gosteremeden yedek mi bekleyecek ? Yoksa zaten takim savunmasi tek Delgado oynarken zayif olan Besiktas, Delgado - Yusuf ikilisiyle sahaya ciktiginda takim savunmasi ne kadar daha kotu olacak ? Yoksa Delgado - Yusuf - Holosko - Nobre 4lusu ortaligi dagitacak mi ? Bekliyoruz.

8 Ocak 2009 Perşembe

Paranin Degeri 4 - Caspian Style


Zico'nun teknik direktorlugunu yaptigi Bunyodkor takimi, Barcelona'yla sadece bir hazirlik maci yapabilmek icin 5 milyon euro vermis. Baskan Isok Akbarov'u kriz hic vurmamis galiba. Abramovich'i bile vurmusken, bu adam baya rahat gorunuyo. Takim Barcelona'da kamp yaparken, sadece bir hazirlik maci icin neredeyse bir Baros parasi. Rivaldo'nun baskana cok yardimlari olmus bu konuda. Sonucta eski takimi. Allah akil fikir versin.


Are You a Big Player ?


Ne kadar kilo alsa da, neredeyse attigi gol sayisi kadar ameliyat olmus olsa da, artik bir futbolcudan cok durumcuye benzese de, o bir donemin efsanesi ve gercek "Ronaldo"su. Su siralar bu halde futbol oynamaya devam ediyor ve Corinthians formasi giyiyor. Kendileri yaklasik 90 kilo civari.


7 Ocak 2009 Çarşamba

Nor at Fenerbahce



"I still don't understand why I am not such a star at Chelsea."
Mateja Kezman


:We have lost Kezman who.......(pause)......didn't play that often"
Jose Mourinho


6 Ocak 2009 Salı

Andrei The Russian



Euro 2008 sonrasinda en cok konusulan isimlerden biriydi Andrei Arshavin. 27 yasinda olmasina ragmen, o turnuvaya kadar adi pek duyulmamisti. FM oynayanlarin biraz bilgisi olsada pek cekici bir oyuncu degildi cogu insan icin. Euro 2008'de Rusya'nin basarisindaki etkisi sonrasi dogal olarak buyuk takimlarin transfer gundemindeydi. Once Barca, sonra bir ara eskinin zengini Chelsea ve yeni zengin Manchester United. Bu gunlerde ise bir baska buyuk takim, Arsenal'in gundeminde. Buyuk ihtimallede mutlu sonla bitecek gibi. 20-24 milyon pound gibi bir rakam istiyor Zenit kulubu. Arsenal'de 27 yasindaki futbolcu icin biraz daha asagiya cekmeye calisiyor. Zenit teknik direktoru Dick Advoocat, Zenit'ten ayrilicagini dusundugunu soylemis. Onlar icin cok bir sorun olacagini dusunmuyorum. Kapi gibi 30 milyon euroluk Danny var en nihayetinde. Ne kadar begenmesemde Arshavin'i, Wenger istiyorsa bir sey biliyordur demekten baska bir sey diyemem. EPL'ye alismasi icin en az bir 7-8 mac alir gibi geliyor ama bana. RPL nere, EPL nere sonucta. Gunners'in yukarilara tirmanmasi umidiyle...


Return of JD 2


Ve return gerceklesti. Defoe eski takimina 15 milyon pound karsiliginda dondu. Hayirli ugurlu olsun Spurs'e. Bent - Pavlyuchenko- Defoe goze, kulaga hos geliyor.  

Inadina

Filistin Milli Futbol Takimi

5 Ocak 2009 Pazartesi

Appi



TSL'e gelmis gecmis en iyi ve en degerli futbolculardan biridir bana kalirsa. Talihsiz bir sakatlik ve Fenerbahce'nin har vurup harman savurmasi sonrasinda kacan buyuk bir balik. Futbol tanrisi bunun karsiliginda Fenerbahce'ye Transito Maldonado ve Josico gibi iki buyuk ceza vermis. Appiah, Londra'da Tottenham'la antremanlara baslamis ve begenilmesi halinde kadroda tutulacakmis. Bonservis yok bir sey yok. Orta sahada Zokora - Appiah karsilamasi, Ronaldo'yu bile korkutur bence.




Paranin Degeri 3



Araplar, Manchester City'i transferin son gunlerinde alinca transfere ve bizi sok edicek imzalara pek vakit bulamamislardi. Ocak transfer donemi imdatlarina yetisti. Once Wayne Bridge 12 milyon pounda Manchester'a gitti. Simdi sirada baskalari varmis. Dun gece yine 12 milyon pounda West Ham United'in yildizi Scott Parker'i kandirmislar. Ikinci bomba ise Roque Santa Cruz. 27 yasindaki "Rovers"liya talipler. Yaklasik 18 milyon pound + Tal Ben Haim olarak anlasmislar. Cok belirgin bir forvet eksikleri vardi, Sturridge, Vassel ve yeni transfer Jo gibi isimler etkisiz kalinca Robinho'ya bir yardimci gerekti tabi. Mark Hughes yonetiminde 100 milyon pound barajini asmis City 7 ayda. Umariz bu transferler takimin gidisatina etki eder ve ust basamaklara cikarlar.


4 Ocak 2009 Pazar

King Kev



“Shaun Wright-Phillips has got a big heart. It’s as big as him, which isn’t very big, but it’s bigger.”
Kevin Keegan

Best

"In 1969 I gave up women and alcohol and It was the worst 20 minutes of my life."
George Best