29 Mayıs 2009 Cuma

Keyf-i Futbol 30 - 31 Mayis


30 Mayıs Cumartesi

17.00 Everton - Chelsea (NTVSPOR)
20.00 Denizlispor - Beşiktaş (LİGTV)
20.00 Galatasaray - Sivasspor (SPORMAX)
20.00 Trabzonspor - Fenerbahçe (İZTV-201)
22.00 Caen - Bordeaux (KANAL A-Dönüşümlü)
22.00 Marseille - Rennes (KANAL A-Dönüşümlü)

31 Mayıs Pazar

16.00 Fiorentina - Milan (NTV)
16.00 Inter - Atalanta (NTVSPOR)
16.30 Nürnberg - Cottbus (KANAL 24)
20.00 Osasuna - Real Madrid (NTVSPOR)

28 Mayıs 2009 Perşembe

Bu Adamlar Nereye Bakiyor ?

Adidas F50i



Messi yeni kramponlarinin reklamini daha iyi yapamazdi. Adidas dua etsin, kafa vurusundan sonra yere indiginde ayakkabi ayagindan cikti. Istem disi reklam kokan hareketlere basladi Messi. Ayri bir konu, eger o dusus Messi'nin bilegine bir sey yapsaydi, yeni krampon baslamadan jubile yapardi. Ayagina, kafana sagilik Leo.

Guven

Iste Guardiola'nin takimina ne kadar guvendiginin resmi. Pep takima guveniyor, takim Pep'e guveniyor. Sonunda 3 kupa geliyor. Dogal...

Back To The Future # 2


Kendime cevap veriyorum...

van der Sar'in Gole Tepkisi

Edwin van der Sar : " Olm Rio, bisey oluyo lan ! "
Rio Ferdinand: " Hass......."

I Am Invincible !

Golden Eye'da, Boris Grishenko'nun " I am invincible! " diye bagirisi hep aklimdadir. Bugun Xavi'de de oyle bir hava vardi. Boris bilgisayar sifresi kiriyordu, bu adam butun rakiplerinin defans kilidini kiriyor.

Isyanim Var Ulan

Rahatla artik Pep. Cile bitti, Avrupa'nin ve buyugu sensin. Gecmis olsun.

Post Match : Barcelona - Manchester United



2008 - 2009 sezonun en basarili takimi Barcelona oldu. Bugun aldiklari galibiyeti sonuna kadar hakediyorlardi. Dun yazdigim mac oncesi yazisinin tam tersi oldu gibi. Ben, Manchester United'in Barca'yi oynatmayacagini, kitleyecegini dusunuyordum. Ancak Xavi'nin ne kadar zeki ve guclu bir futbolcu oldugunu unutmusum. Tek basina Manchester orta sahasini cokertti. Bu sezona kadar Iniesta'yla takimin daha arka plandaki yildizlari gibilerdi. Ronaldinho, Messi, Eto'o hep daha on plandaydi. Artik bu sezon bu ikili takimin yildizlari oldular ve gercekten hakkini veriyorlar. Bana kalirsa Barcelona'nin bu kadar akici ve rakipler icin yorucu futbol oynamasinin en onemli kaynagi Xavi'nin oldurucu paslari. 

Dun yaptigim bir diger tahmin, Messi gucsuz kalir, tahmini de tutmadi. Messi, kendini maca bir hazirlamis, pir hazirlamis. Attigi gol futbolu ne kadar iyi bildigini bir daha gosterdi. Nasil zipladi, nasil vurdu, nasil dusundu hala anlayabilmis degilim. Ridvan Dilmen "Messi ve digerleri" demekte hakli. Pique'yi FM 2007'den beri takip ediyordum. Onunda patlayisi bu sezon oldu. Manchester United gecmisi olmasina ragmen, kupa torenin ne kadar Barcelonali oldugu gozlerinden belli oluyordu. Ayagina bu kadar hakim ama ayni zamanda deli gibi mucadele eden defans oyuncusu zor bulunur.

Gelelim Manchester United'a, Barcelona gibi guclu bir orta saha karsisinda, gucsuz kalan orta sahasi bu macin skorunun en buyuk sebebiydi bence. Ronaldo'nun, Rooney'nin ve Park'in da Barca defansi karsisinda etkisiz kalisi kupayi Katalanlara goturdu. Fletcher'in bu kadar degerli oldugunun farkinda degildim acikcasi. Ferguson'dan daha zekice bir seyler beklerdim ama olmadi. Tebrikler Barca. Biri bunlara dur desin ! Maci Star'dan izleyenler icin: Ilker Yasin hayatinin en iyi performansini gosterdi. Ridvan'in boyle bir maci yorumlamasi da guzeldi. Icinden ' Eyvallah Fatih Hoca' demistir bence.

FC Barcelona : 2 - 0 : Manchester United

27 Mayıs 2009 Çarşamba

Champions League Final Lineups

Français ?


Galatasaray.org'da diller bolumunde Turkce, Ingilizce ve Fransizca var. Galatasaray Lisesi'nin francophonelugunu ve Fransiz ekolunu unutursak, Paul Le Guen, Alain Perrin, Gerard Houllier... Onumuzdeki sezon icin bir ipucu mu acaba ?

O Simdi Nerede ?



Mandinga dos Santos Marcio... 36 numarali formasiyla, adiyla, leylek bacaklari ve gol sevinciyle nedensiz bir sekilde hep sevdigim bir futbolcuydu Marcio. Kankasi Capone ile ayni odayi paylasirdi. Genellikle maclarin son dakikalarinda veya Turkiye Kupasi maclarinda oynardi. Arif ve Hakan'in arkasinda sabirli bir sekilde beklerdi ama oyuna girdigi maclarin cogunda etkili isler yapardi. Galatasaray'in Fenerbahce'yi Kadikoy'de yendigi son macta 2 gol birden atmisti. Yani tarihi bir insan. Galatasaray'dan sonra gezgin misali bir cok takim gezmis.  Galatasaray'dan ayrildiktan sonra, hepsinde 1 sezon oynamak suretiyle sirasiyla, Boavista, Atletico Mineiro, Sao Caetano, Santa Cruz, Sertaozinho, Santo Andre ve Ponte Preta formasi giydi. 34 yasindaki kardesimiz hali hazirda Fenerbahce'nin buyuk transferi Washington'un eski takimi Ponte Preta formasi giyiyor. Onu da ozledik, bir ara ugra be Marcio.

Arsenal'in Gelecegi



Bir cok dedikodu var son zamanlarda Arsenal takimiyla ilgili. Yok Wenger Madrid'e, yok Fabregas Barca'ya, yok Adebayor Milano'ya gibi. Togolu delikanli Emmanuel cikmis, her sey hakkinda konusmus. Once kendisinden bahsetmis. Ben burada gayet mutluyum, sampiyonluk kazanmadan bir yere gitmem, belki bir kac yil sonra demis. Sonra Wenger dedikodularina deginmis. Wenger'in takimdan ayrilmasi, bir babanin cocuklarini evlatliktan reddetmesi gibi olur demis. Herkes onu cok seviyor ve burada kalmasini istiyor diye hocasinin gelecegini de kendi kafasina gore belirlemis. 

Son olarak, Adebayor'u asistlerle costuran kaptani Cesc'e deginmis. Onsuz bir Arsenal'i hayal edemiyorum, yasina ragmen takim icinde cok sevilen ve saygi duyulan bir oyuncu demis. Sonra da onunla oynamak bir onur, Arsenal ile birbirlerini tamamliyorlar, burada kalacagini dusunuyorum ama bu onun verecegi bir karardir diye eklemis. Eger olaylar Adebayor'un agzindan ciktigi gibiyse ne mutlu Arsenal taraftarlarina. Eger her sey tersine cikarsa simdiden gecmis olsun. Arsene Wenger'den baska hic bir insan o kadar genc futbolculari, bu kadar iyi kullanamaz.

Aradan Gecti 9 Yil



Iddaacilar Galatasaray - Sivasspor macina, Galatasaray oynayin. Efsanenin orada olusu, bu macI Galatasaray'in kazanmasina yeter. 9 yil sonra Tugay ve Galatasaray iliskisi, Ali Sami Yen'de tekrar depresiyor. Hosgeldin Tugay. Umarim bir dahaki gelisin daha kalici olur. Cumartesi gunu senin icin tribunler dolu olacaktir. Tugay'i kupayla karsilamayi isterdik...

Galatasaray.org'dan yapilan aciklama :
"Galatasaray forması altında 11 yıl boyunca unutulmaz başarılara imza attıktan sonra futbol yaşantısını İskoçya ve İngiltere’de sürdüren, sahada gösterdiği performansın yanı sıra centilmenliği ile de Türk futbolcusunu Avrupa’da en iyi şekilde temsil eden eski kaptanımız Tugay Kerimoğlu, nokta koyduğu aktif futbol yaşantısının ardından Galatasaray taraftarı ile vedalaşmak üzere Ali Sami Yen Stadı’na olacak.

Eski futbolcumuz Tugay Kerimoğlu’na Galatasaray’a ve Türk futboluna yaptığı hizmetlerden dolayı bu hafta oynanacak olan Galatasaray – Sivasspor karşılaşması öncesinde Başkan Adnan Polat tarafından bir plaket verilecektir"

26 Mayıs 2009 Salı

Back To The Future


Sizlere gelecekten bir fotograf getirdim. Tam 24 saat sonra gormek mumkun. Mac uzarsa + 1 saat.

Liverpool'un Prensesleri


Steven Gerrard ve kizlari.

Diego Ribas da Cunha


Juventus transfer ekibi, takimi en uste tasiyabilecek bir transfere imza atti. Werder Bremen'e 24.5 milyon Euro odeyecekler. Diego'nun ise 4 milyon Euro'ya oynayacak. Deger mi ? Deger.Bu transferin kesinlesmesinden sonra da hayatim boyunca hep Juventus gibi saygin bir takimda oynamak cocukluktan beri istedigim bir seydi demis. Werder'de gerekince tek basina oynayarak, gerekince takimi oynatarak maclari kazandirdi. Eski takiminin son zamanlarda bu kadar gundemde olmasinin en onemli kaynagiydi. Juventus'ta da hem kendi oynayarak, hem kaptan Del Piero'yu, hem Amauri'yi, hem Iaquinta'yi besleyerek takimi basariya ulastirabilir. Defans hattina daha once Cannavaro'yu alarak orayi guclendirmeye calistilar. Diego gibi bir adami aldiktan sonra defansa yapacaklari 1-2 takviye ve orta sahaya yapacaklari saglam bir takviyeyle Sampiyonlar Ligi'nde iyi is yapabilirler. Diego, Juventus taraftarlarina hayirli olsun. Galatasaray'a en cok kimi isterdin deseler Diego'yu ilk 3'e kesinlikle sokarim. O denli severim bu tatli adami.

Champions League Final Preview



Yilin en formda iki takiminin, Avrupa'nin en buyuk kupasi icin kapismasi yarin aksam. Her seyden once, benim favorim Manchester United. Barcelona'nin ve Messi'nin, Ingiliz futbolu karsisinda ne kadar zor duruma dustuklerini yari final maclarinda gorduk. Bu tur futboluda en iyi oynayan takim tartismasiz Manchester United. Baslarindaki hoca da hem boyle maclara alisik, hem de mac icinde gelisebilecek her turlu olaya hazirlikli. 

Barcelona'nin maca Dani Alves ve Abidal'den yoksun cikacak olmasi Manchester'in bir baska sansi. Ronaldo'nun, Giggs'in veya Park'in o kanatlardan akisini simdiden gorebiliyorum. Barcelona'nin en etkili ismi Henry olacaktir. Bu tur futbola en alisik isim o. Xavi'nin atacagi paslar Henry'i golle bulusturabilir. Bu ornegi daha once de vermistim, bence Manchester United saglam bir Mercedes, Barcelona ise bir Ferrari. Saglam, guclu, guvenli olan takim Manchester United buyuk bir ihtimalle beni yaniltmayacaktir. Ronaldo - Messi kapismasini da yarin Ronaldo kazanacaktir. Tek bir ikili mucadele Messi'yi rezil edebilir. TSI 21:45...

25 Mayıs 2009 Pazartesi

Basari Tesaduf Degildir


2008 - 2009 La Liga Sampiyonu ve Kral Kupasi Sampiyonu :
FC Barcelona

Tebrikler caylak orkestra sefi, Pep Guardiola.

Yardimci Bulent Korkmaz


Merak edip sizlere sordum, Bulent Korkmaz'in Galatasaray'daki gelecegi yardimci antrenorluk olabilir mi diye. Ankete katilan misafirlerin % 44'u, Bulent Korkmaz'in onumuzdeki sezon, gelecek teknik direktorun yardimciligini yapmali demis. % 25'lik bir kisim, hayir yapmamali demis. %30'luk bir bolum de Emrecigim kafani yorma boyle alakasiz seylere demis. 2000 ruhuna saygimdan ve dun izledigim futboldan sonra Bulent Korkmaz'in kalmasini ve biraz daha Florya'da bulunmasini bende isteyebilirim. Ankete katilan herkese tesekkurler.

Post Career : Paolo Maldini


25 yil boyunca ayni seyleri, ayni yerde yapmak. Istikrardan ote bir sabir isi bu. Sikilmadan, bikmadan, 25 yil boyunca ayni antreman sahasi, ayni koku, ayni ortam, ayni hava, ayni is... Iste bu sabir, Paolo Maldini'yi yaratmis. AC Milan formasiyla 901 resmi mac, Italya Milli formasiyla, genc takimlar dahil, 138 mac. Toplamda 1139 resmi mac. Diyecek soz bulamiyorum. Yedigi tekmeler, kafasinda oynadigi maclar, morluklar, kiriklar, catlaklar, terlettigi formalar herseyi ama herseyi ayri bir yazi konusu olur. Futbolun gelismesi oynayarak yasayabilen tek futbolcu bence. Dusunsenize, adam bundan 25 yil once de, cogumuz dogmamisken de futbol oynuyordu, su anda futbolcu olma yasimiz gectigi gunlerde de futbol oynuyordu. 3 numaranin yeni sahiplerini merakla ve heyecanla bekliyoruz. 

“I want to comment on Paolo, because he is quite simply the best there is, in every possible aspect. It is absolutely incredible the way he has continued to give everything, both in training and on the field, for so many years.”
Alessandro Del Piero

"I don't know what happened. There was a great emotion regarding Maldini and he will remember the day for life. Maldini has had a great career and he is an example to everyone."
Carlo Ancelotti


“He is an extraordinary champion, a fantastic player who has gone through so many years in football that, meanwhile, has radically changed. Today will be Maldini’s party, but we are focusing on spoiling it."
Francesco Totti

Sampiyonlar #2



Wolfsburg'un sampiyonlugu hakkinda soyleyebilecegim tek sey asagida.

1. Grafite, 28 goals, VfL Wolfsburg
 
2. Edin Dzeko, 26 goals, VfL Wolfsburg 
3. Mario Gomez, 24 goals, VfB Stuttgart 
4. Patrick Helmes, 21 goals, Bayer Leverkusen 
5. Vedad Ibisevic, 18 goals, 1899 Hoffenheim

Felix Magath'i da unutmamak lazim tabi.


Diger bir sampiyon Iskocya'dan.

Son 3 sezondur sampiyonlugu kimseye birakmayan Celtic'in onunde ligi birinci bitirdiler. Ozellikle Kris Boyd'un katkisi tartisilamazdi. DaMarcus Beasley ve orta sahada Steven Davis'i de unutmamak lazim. Bu sezonla birlikte sampiyonluk sayilari 52 oldu. Tebrikler Rangers.

Bu haftanin son sampiyonu da Belcika'dan.

Play-off'a kalan sampiyonlugu, Anderlecht'i Witsel'in goluyle deviren Standard Liege kazandi. Kalede Turk oyuncu Sinan Bolat, Belcika ligi icin biraz fazla kaliteli gorundu bence. Bu sampiyonlukta Standard'in 10. sampiyonlugu oldu.

Puan Durumlari






Post Career : Tugay Kerimoglu



Galatasaray'da en cok ozledigim ama EPL'de izledikce ozlemeyi bile sevdigim Tugay, profesyonel futbol kariyerini sonlandirdi. Ewood Park'ta Blackburn'lu taraftarlar onu hakettigi sekilde ugurladi. Tezahuratlar, pankartlar, maskeler... Bizler kadar, onlarda ozleyecek Tugay'i. Butun Turk futbolculara ornek olsun bu adam. 


" Tugay is not just a skilful player, he is much more than that. he is a really nice person. To be a Premier League player at 38 takes more than ability. You need the determination, the desire and the knowledge to go with it and he has all of those things. That is what makes him such a good player. He is also a tremendously fit guy. I wish him all the best."
Sam Allardyce