10 Ekim 2009 Cumartesi

Zor Pozisyon


Aman dikkat Vidic, belini sakatlarsin !

Keyf-i Futbol 10 - 11 Ekim


10 Ekim Cumartesi
19:00 Karşıyaka - Konyaspor / D Spor
19:00 Rusya - Almanya / Futbol Smart
19:00 Estonya - Bosna Hersek / Fox Tv
19:15 Ukrayna - İngiltere / Trt 1
21:45 Belçika - Türkiye / Fox Tv
22:10 Flamengo - Sao Paulo / Spormax
.
11 Ekim Pazar
01:00 Arjantin - Peru / Ntv Spor
15:00 Orduspor - Bucaspor / D Spor
23:00 Bolivya - Brezilya / Ntv Spor

8 Ekim 2009 Perşembe

Kim Bu Cocuk ?

Acaba kim ?

Jo-Jo



Fiorentina'nin 19'luk Karadagli yildizi Stevan Jovetic taraftarlarini sevindirecek ve rahatlatacak aciklamalarda bulunmus. Sampiyonlar Ligi'nde, Liverpool'a karsi 2 gol birden attiktan sonra Sir Alex Ferguson'un dikkatini ceken genc yildiz, Karadag medyasina konusmus. Jovetic, adinin Manchester United ile anilmasinin gurur verici oldugunu soylemis. Floransa'da cok mutlu oldugunu, daha 5 yillik sozlesmesi oldugunu ve bu sureyi tamamlamadan Fiorentina'dan ayrilmak gibi bir dusuncesi olmadigini belirtmis. Jovetic'i biraz inceledigimizde lider ruhlu bir futbolcu oldugunu goruyoruz. 17 yasinda Karadag U-21 takiminin ve 18 yasinda da Partizan'in kaptanligini yapmasini buna baglayabiliriz. Gecen sezon oynadigi 29 macta 2 gol atip, kendisi icin odenen 8 milyon Euro'yu biraz dusundurtse de, bu sezon 11 macta 6 golluk performansi geleceginin ne kadar parlak oldugunu gosteriyor. Acaba Artemio Franchi Batistuta'dan sonra bir baska krala mi sahip oluyor ?

Daha Iyi Yerleri Hak Edenler



Futbol Insanlari'ndaki son anket, bir turlu beklenilen patlamayi yapamayan futbolculardi. Size gore en cok hangisi buyuk takimlari hak ediyor diye sordum. Ankete katilanlar %33'luk oy oraniyla buyuk takimlardan birini en cok hak eden futbolcu David Villa'dir demis. Bence de Valencia icin artik fazla bir adam. Valencia'nin kafaya oynadigi zamanlarda Kily'le, Mendieta'yla, Carew'le, Aimar'la, Claudio Lopez'le oynasa neler neler olurdu acaba ? Finalde kacan kupalar, muzede duruyor olabilirdi.

Ankette 2. sirayi %21'lik oy oraniyla Akinfeev ve Aguero paylasiyor. Yeteneklerine ve kalitelerine gore oynadiklari takimlar, kendi seviyelerinin bir gomlek alti gibi duruyor. Akinfeev'in 23, Aguero'nun da 21 yasinda oldugunu hatirlatmak isterim. Yani ikisininde patlama yapacagina ve daha iyi yerlere geleceklerine inaniyorum. 4. sirada oylarin % 16'sini alan ve Messi'yle bile karsilastirilabilen Arda Turan var. Arsenal dedikodulari patlama yapmaya yonelik duruyor. Son sirada ise benim cok seyler bekledigim Marek Hamsik bulunuyor. Bence Napoli'ye fazla. O da kesinlikle daha iyi yerlere gelecektir. Ankete katilan herkese tesekkurler.

7 Ekim 2009 Çarşamba

Leoparlarin Ardindan


Bugun TFF'den yapilan aciklama dogrultusunda Ankaraspor'un cezasi onandi. Bugune kadar oynadigi ve ileride oynayacagi butun maclarda 3-0 maglup sayilacak. Yani ligi 0 puan ve - 102 averajla tamamlayacaklar. 2009 - 2010 sezonunda Ankarasporla birlikte bir alt lige 2 takim daha dusecek. Yani ligde kalma mucadelesi biraz ilginc olacak bu sezon. Ankaraspor formasi giyen futbolculara da 22 Ekim'e kadar transfer gorusmesi izni verildi. Bonservis konusunda Ankarasporla anlasan her takim futbolculari kadrosuna katabilecek. Baki Mercimek, Omer Aysan Baris, Murat Tosun, Bilal Kisa, Ilhan Parlak, gencler Umut Sozen, Ozgur Cek, Ugur Demirkol ve Aydin Karabulut transfer edilesi yerli futbolcularin basini cekiyorlar. Tabi Neca, Tita, Theo Weeks, Konate gibi isimleri de unutmamak lazim. Ileride cocuklarimiza anlatabilecegimiz bir baska sehir efsanesi oldu Ankaraspor. Gecmis olsun Leoparlar.

Cakal Carlos



Gelisiyle dunya futbolunun ilgisini Turkiye'ye ceken Roberto Carlos'un gidisi de, gelisi gibi olay olacak gibi gorunuyor. Bugune kadar hep Fenerbahce'de cok mutlu oldugunu belirten Carlos, son yaptigi aciklamada Aralik ayinda ayrilacagini cok net bir bicimde aciklamis. Buyuk bir ihtimalle Brezilya'da bir takimda forma giyecegini, ailesini, evini ve ulkesini cok ozledigini soylemis. Ama eger Real Madridli yoneticiler kendisini tekrar takimda gormek isterse, 6 ay herhangi bir para talep etmeden oynayabilecegini eklemis. Real Madrid'in onun icin ayri bir yer oldugunu ve kendisine sans verilmesi halinde saha disinda genclere yardim etmekten keyif alacagini da belirtmis. Butun bunlardan sonra bize yolcudur Carlos demek duser. Yedek kulubesi acmadi tabi.

Elano ve Mafyasi



Guney Afrika'yi garantileyen Brezilya son antremanlarina cikiyor. La Paz'da oynanacak Bolivya maci ve Campo Grande'deki Venezuela maciyla elemeleri tamamlayacaklar. Eminimki Dunga, Arjantin orneginden sonra Bolivya deplasmanina daha dikkatli gidiyordur. Bolivya'nin yukseklerde sakasi yok. Brezilya milli takimi Elano'suyla, Kaka'siyla her zamanki gibi 3 puana yakin taraf olacaktir. ( Elano ve mafyasi, Andre dos Santos'u dislasmis sanki :) )

6 Ekim 2009 Salı

Sac Sorunsali


"Gökhan, Trabzonspor'a gelmeden önce saç ektirdiği için burada altı ay topa kafa vurmadı veya çok nadiren vurdu. Kayserispor'daki ve Trabzonspor'daki fotoğraflarına baktıktan sonra, aradaki maçları izleyip bunu net bir şekilde herkes görebilir."

Ibrahim Haciosmanoglu ( Eski Trabzonspor yoneticisi)

Bu "Turk Futbolu" gercekten cok enteresan.

Sakin Ol van Buyten


Insan olmak, insan gibi yemek onemli tabi. Ertem Sener bosuna babasi eski gurescilerden demiyormus. Yine Oktoberfest, yine ilginc goruntuler...

Buyucukcekmece Metin Oktay Tesisleri



Galatasaray Spor Kulubu, Buyukcekmece Golu kenarinda 106 donumluk bir arazinin 30 yillik kullanim hakkini almis. Yakin bir zamanda 150 donume cikacakmis bu arazinin buyuklugu. Adnan Polat'in aciklamalarina gore 2-3 yil icin Florya'daki tesisler buraya tasinacakmis. Duygusalligi bir yana birakirsak, Galatasaray'in yeni bir tesiste calismasi daha iyi olacaktir. Florya'da yasananlar, havasi, bir baska olsa da, yeni bir tesis, yeni bir ortam takima ayri bir hava katacaktir. Gol kenari bir tesis guzel olacaktir bence. Eger o zamana kadar gol kurumazsa futbolcular stres atmak icin, baliga cikmak, jet ski yapmak gibi yollari deneyebilirler. Yine bir Sabri - Kewell etkilesimi gorebiliriz.. Florya'da kamp donemlerinde, bu yil kamp olmamasina ragmen, futbolcularin ucaklardan rahatsiz oldugu zaten biliniyordu. Her seye ragmen Florya'da, Ali Sami Yen Stadi gibi, Galatasaray Adasi gibi, her Galatasaray taraftari icin bir mabettir. Yeni tesisi "sabirla" bekliyoruz.

Before and After



Gareth Barry dun hayatinin en zor macini oynadi herhalde. 11 yil boyunca formasini giydigi, 441 maca ciktigi ve 52 gol attigi takimina karsi, yeni takimi Manchester City formasi giydi. Tabi mac Villa Park'ta olunca eski taraftarlari ona, biraz da olsa gemisini terkeden kaptan gozuyle baktilar. Top her ayagina geldiginde yuh sesini duymaktan ben sikildim. Eminim o da sikilmistir. Mac 1-1 bitti. Yeni takimiyla, eski takimi yenisemedi. Eger Barry macin dugumunu cozeseydi ve Manchester City'ye maci kazandirsaydi, acaba neler olurdu ? Herkes Henry gibi ayrilamiyorum kulubunden...

5 Ekim 2009 Pazartesi

Ryan Joseph Giggs OBE



Ryan Giggs hakkinda konusabilecek tek bir isim var, sozu hemen ona birakiyorum:

"We have had a lot of top-class players in this league – and some have probably made more of an impact than Ryan – but nobody can boast the same sort of longevity and consistency. He was there when the league started and he is still there now. I think you would have to say Ryan is the best."
Alex Ferguson


Bu arada kendisi hakkinda bir baska sey daha ogrendim. Butun futbolcular devre aralarinda enerji verici 'bar'lar yerken, Ryan Giggs kuru incir yermis. Bir zamandan sonra arkadaslarini da buna alistirmis ve bu takim diyetisyenlerinin de cok hosuna gitmis. Belki de yakinda 36'ya girecek Galli yildizin gizli performans teknigi budur.

Kimleri Goruyoruz !



Thierry Henry yillar sonra Arsenalli taraftarlarin onune cikmis. Kizi Tea ve kiz arkadasi Andrea'yla birlikte Blackburn Rovers macini izlemis. Sakatliklarla bogustugu Arsenal'deki son sezonunda, taraftarlariyla yine burada, Emirates'te vedalasmisti. Barcelona'da, yine sakatlikla ugrastigi bir donemde, eski evine gelip, onu sevenlerle bulustu. Daha once bir gun geri donecegini soylemisti. Donusu tam bu olmasa da soyledigi donusu gerceklestirecektir. Benim icin Thierry Henry, Londrali'dir, Arsenal'dir ve Taffarel'in topu cikarisidir.

Puan Durumlari






4 Ekim 2009 Pazar

Simdilik Kurtulduk


Futbolumuz bugune kadar gordugu en antipatik insandan bir sureligini kurtuldu. Bir sonraki yeri neresi olur simdilik bir tahminim yok ama en azindan bir sure sesini duymayacagiz, aciklamalarini okumayacagiz. Kendisi de herhalde kendini siirlerine verir ya da Turbulent'i gelistirir. En kotu yorumcu olur. En, en kotusu ve gerceklesmesi halinde cok tatsiz gunlerin bizi bekleyecegi durum Fenerbahce ile anlasir. Iyi eglenceler Bulent Uygun.

Futbolcularin Marka Takintilari


Son 10 - 15 yilda, futbolcu modasi diye bir moda tarzi uredi dunyada. Insanlar herhangi bir yerde, ne zaman uzeri bagira bagira marka dolu bir insan gorse, herhalde futbolcudur demeye basladi. Ayakkabi, kiyafet, canta derken isi iyice abartanlar da oldu (PS: Yuh be Ronaldo ). Kazandiklari ilk parayla, Louis Vuitton'u ziyaret edip makyaj cantasi almayan futbolcu bir elin parmaklarini gecmiyordur herhalde. Ya da biraz daha para kazanip, duvar saati buyuklugunde saat almak istemeyen futbolcu yoktur. Egitimin onemi iste burada bir kez daha ortaya cikiyor. Sevgili futbolcu dostlarim, kendinizi sahadaki futbolunuz icin takdir ettirin, uzerinizdeki markalarin pek bir onemi yok. Onlarsiz yapamam seviyeye geldiyseniz, durmaniz gereken yeri bilin.



Korkusuzlar



Rooney & Arda

Siz Cadi Misiniz ?


O supurgenin orada ne isi var ? Turk insani ne zaman medeni bir sekilde, kavga etmeden mac izlemeyi ogrenecek ? Oranin kavga etmek icin degil, keyif almak icin yapildiginin farkina ne zaman varacak ?

Post Match : Ankaragucu - Galatasaray


Bosuna " Allah'in hakki 3'tur " dememisler. Galatasaray 3. kez tokezledigi maci 3 - 0 kaybetti. Bundan onceki ikisini beraberliklerle kurtarmasina ragmen, ne Rijkaard, ne de oyuncular bugun o kadar sansli degillerdi. Futbolun en basit kurallarindan biridir, gol atmadan mac kazanilmayacagi. Galatasarayli oyuncular bu kadar beceriksiz olmaya devam ederse, sikinti daha da artacaktir.

Nonda'nin oyuna girdikten sonra kacirdigi iki pozisyona denebilecek bir sey yok. Baros'ta kornerlerde "bagsur kontrolu" yapmak yerine biraz isiyle ilgilenmeli. Ugur'un kacirdigi pozisyon, Elano'nun frikigi, Baros'un penalti noktasindan disariya attigi sut, Nonda'nin kacirilmasi zor olan pozisyonlarindan sonra golsuz tamamlanan bir mac. Ileri uc bu kadar verimsizken, geri hattin onlardan geri kalir yani tabikide yoktu. Ugur'u sakatliktan sonra kaybetmisiz. Bosuna ustunde durulmasina gerek yok. Sabri'yi sakatlik disinda kesmesine imkan yok. Murat Duruer'in yaptiklarindan sonra sahayi terketse sasirmazdim. Volkan Yaman'i yollayip, Caner'i transfer etmek sacmalik. Volkan Yaman o kadar kilo fazlasina ragmen korkmadan ataklara bindirme yapabiliyordu. Servet eski Servet degil. Ceyhun'un Serveti rezil etmesi gibi bir durum soz konusu olamazdi normal bir durumda.

Hakan Balta'nin yuzunde bir bikkinlik goruyorum artik. Kendi yerinde oynamak istiyor ama bir turlu nasip olamiyor. Rijkaard'a orta sahada, stoper mantalitesiyle oynayan Mehmet Topal'i oneriyorum. Ayhan acilen form tutmali. Kotu gecen maclarda herkes onu aradi ama onun gelisiyle durum daha da kotulesti. Elano icin bir yorum yapamiyorum cunku sorununu anlayamiyorum. Hayrani oldugum adami dusunuyorum, oynayani izliyorum, aradaki siyahla beyaz kadar fark var. Arda hirsinin kurbani oluyor. Her zaman orta yaptigi, arkadaslarina attirdigi pozisyonlarda vurmayi deniyor ve hem pozisyonu, hem de kendini harciyor.

Butun bu sikintilarin Gokhan Zan'in sakatligindan sonra olusmasi beni daha da korkutuyor. Yoksa bu takimin ruhunu ve dengesini Gokhan Zan mi sagliyor ? Yoksa duran toplarda gollerin sebebi Gokhan Zan'in orada bulunmasi mi ? Yoksa butun o guzel paslarin nedeni topu oyuna Gokhan Zan'in sokuyor olmasi mi ? Korkuyorum. Saka bir yana, umarim Trabzon macindan sonraki milli takim arasi Galatasaray'a iyi gelir. Trabzon maci ne olur bilemem ama sonrasinda gol mu calisilir, defansif anlayis mi gelistirilir bilemiyorum ama bir seylerin degismesi sart. Ceyhun Eris ve Hikmet Karaman'i tebrik etmek istiyorum. Ozellikle Hikmet Hoca dersine cok iyi calismis, galibiyetin hayal olmayacagina inanmis. Ceyhun son haftalardaki performansini bu macta da gosterdi. Zaten odulunu Fatih Terim araciligiyla almisti.