8 Mayıs 2009 Cuma

Bu Ayaklar Kimin ?

9 - 10 Mayis Keyf-i Futbol


9 Mayıs Cumartesi
16.30 Stuttgart - Woflsburg (KANAL 24)
19.00 Ankaraspor - Beşiktaş (SPORMAX)
19.00 Fenerbahçe - Denizlispor (İZ TV-201)
19.00 Galatasaray - Ankaragücü (DİGİ-202)
19.00 Gençlerbirliği - Hacettepe (JOJO-204)
19.00 Kocaelispor - Trabzonspor (ACTİONMAX-203)
19.00 Sivasspor - İstanbul Belediye (LİG TV)
23.00 Sporting Lisbon - Vitoria Setubal (SPORMAX)
23.00 Valencia - Real Madrid (NTV)
10 Mayıs Pazar
15.30 Altay - Kayseri Erciyes (D SPOR)
15.30 Boluspor - Güngören Belediye (D SPOR)
15.30 Manchester United - Manchester City (SPORMAX)
16.00 Chievo - İnter (NTVSPOR)
18.00 Arsenal - Chelsea (SPORMAX)
18.00 Werder Bremen - Hamburg (KANAL 24)
20.00 Barcelona - Villarreal (NTVSPOR)
21.30 Milan - Juventus (NTV)
22.15 Porto - Nacional Maderia (SPORMAX)

7 Mayıs 2009 Perşembe

Cakma Imparator


Allem etti, kallem etti, istedigini yaptirdi koca bebek Adriano. Sonunda eski takimi Flamengo'da. Inter, Flamengo'dan en az 15 milyon euro gibi bir rakam isteyecegi icin belki de boyle bir yolu secti. Fazla zorlarsak cikar boyle bir fikir. Rahatsiz ve mutsuz olduguna inaniyordum, umarim ulkesinde mutlu olur. Brezilya milli takiminda izlemek isterim kendisini, 2010 Dunya Kupasi'nda, eski performansiyla.

Eski Dostlar

Arsenal maci sonrasi Manchester United soyunma odasi...

La Gazzetta Dello Sport


Italya'nin koklu gazetesinden iki haber... Biri Fotogol'de, Fotospor'da bile yazmaz. Digeri ise pek inanmak istemedigim bir haber. Birinciyle baslayalim; diyorlar ki Juventus, Buffon'un Lecce macindaki performansindan sonra yerine bir kaleci ariyorlarmis. Bulduklari cozum ise, bir zamanlar Buffon'un sakatliginda Milan'dan kiralanan Abbiati'yle takas yapmakmis. Kisaca demek istedikleri su: Al Buffon'u ver Abbiati'yi ! Inanilacak gibi degil, acilen kendilerini toparlamalari lazim. Ha, eger bu haber dogruysa, Juventuslular bunu gercekten dusunuyorsa, Adnanlarla gurur duyarim. AC Milan'da sonunda kalesinde adam gibi bir adamla oynar. 


Diger haber ise bana gore oynadigi zaman kendilerinden daha iyi bir defans tanimayacagim Nesta'yla ilgili. 1 yildir forma giyemeyen ve bel sakatligi artik kroniklesen Nesta, futbolu birakmayi dusunuyormus. Bir ara duzelmis olmasina ragmen, ciktigi hazirlik macinda sakatligi nuksetmisti ve tekrar ameliyat olmustu. 1-2 hafta icinde saglik ekibinden gelecek cevaba gore transfer calismalarina baslayacaklarmis. Umarim Nesta hayranlarini uzecek bir haber cikmaz.

Bahtsiz Adam



Dun, iki golun birini atan, digerinde de yaptigi hata sonucunda topu kendi aglarinda goren Essien'in hayatinda isler pek iyi gitmiyor. Gectigimiz gunlerde, kiz arkadasindan postayi yiyen Ganali dunden sonra iyice kendini eve kapatmistir bence. Ganali film yildizi Nadia Buari'yle, Essien yaklasik 4 yildir beraberlermis. Hanimefendi, Michael'in vukuatlarina daha fazla dayanamamis ve yeter artik demis. Ayni zamanda Essien'in Leila isimli bir baska kadindan, Jermaine adinda bir oglu bulunuyor. Bu ayrilikla birlikte Aralik'ta yapmayi dusundukleri dugunde, yalan olmus. Yani adam hem saha icinde, hem saha disinda saglam calisiyormus yillardir. Burdan Essien'e sesleniyorum; sevgili kardesim, hazir macta bu kadar sorun yasasdin, hemen bunu kendi lehine cevir, Nadia'ya bir mesaj, olay tamamdir. Iyi sanslar...

4/2-2



Dun macin 87. dakikasinda kendi kendime dedimki ' Ulan rezil olduk, 2 haftadir Barca - Manchester final diyip durdum, simdi herkes dalga gecicek benimle ! '. Sagolsun Iniesta beni de kurtardi cekecegim rahatsizliktan. 

Barcelona mac boyunca sahada pek bir varlik gosteremedi. Gole kadar cekilen 9 sutun hic biri kaleyi bulmadi. Chelsea ise aksine, gayet etkili bir oyun oynadi. Guus Hiddink butun tecrubesini bu maca kullaninca, Barcelona'yi sahada gormemek gayet normal geldi bana. Drogba - Anelka - Malouda ve arkalarindan Lampard - Essien ikilisi Barca'yi cok yordu rakip yari sahada. Geride de hayatimda izledigim en saglam savunma oyunlarindan birini izletti dun Chelsea bana. 

Futbolun adaleti de diyemeyecegim dune, sen 90 dakika maci domine et, rakibe hic pozisyon verme, son dakikada Essien gibi guclu bir futbolcunun uzaklastiramadigi top donsun gol olsun. Futbolda sans faktoru dedikleri bu olmali. Dogrusunu soylemek gerekirse Barcelona macin son dakikalari disinda etkili olamadi. Bir tek son 10 dakika kendileri gibi oynadilar, daha dogrusu calistilar. Messi'nin Ingiliz futbolu karsisinda etkisiz kaldigini gormek, onun da insan oldugunu hatirlamamiza yardim etti. Sonucu ise Fatih Terim'in bebek yuzlusu tescil etti. 

Hakem Ovrebo'nun bazi pozisyonlarda hatali oldugunu dusunuyorum fakat kasitli yaptigina inanmiyorum. Eger oyle bir dusuncesi olsaydi, buyuk ihtimal Abidal'i atmazdi. Chelsealiler sinirlenmekte, kufur etmekte hakli ama olan olmus artik. Son zamanlarin en guzel, en cekismeli finalinde gorusmek uzere. 27 Mayis 2009, 21:45...

Chelsea : 1 - 1 : Barcelona


Tebrikler Hiddink, tebrikler Guardiola.

6 Mayıs 2009 Çarşamba

Schuster - Korkmaz - Galatasaray


Bugun Ispanyol basininda yazanlara gore, Galatasaray bir baska Alman Bernd Schuster'le anlasmak uzereymis. Yazanlara gore diye tekrar etmek istiyorum. Yillik 2 milyon, ve ilk sezonda elde edilecek basariya gore 1 yil daha gibi bir sozlesme konusuluyormus. Hem futbolculugunda, hem teknik direktorlugunde yeterli tecrubeye sahip ve gerekli olgunlukta benim kriterlerime gore. Benim aklima takilan bir baska sey var, onun icin de zaten bir anket hazirladim. Eger Bernd Schuster konusulanlar gibi 1+1 yillik sozlesme imzalarsa, Bulent Korkmaz yaninda yardimciligini yapmali mi, yapmamali mi ? Sepp Piontek - Fatih Terim, Jupp Derwall - Mustafa Denizli gibi orneklerden sonra bence gayet yararli olur kendisi icin. Eger, ben zaten teknik direktor olmusum Schuster'in yaninda niye rutbemi kuculteyim derse de, cesitli Bank Asya takimlarinda basarilar dilerim kendisine. Bakalim sizler ne dusunuyorsunuz ?

Birmingham City - Galatasaray



Bugun Florya'da ilginc bir bulusma gerceklesti. Ingiliz futbolunun koklu takimlarindan Birmingham City'nin futbol akademisi menejeri ve takimin genc takim antrenoru bugun Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Galatasaray Altyapi koordinatoru Fatih Ibradi'yla bir araya geldiler. Amaclari, Galatasaray'in altyapisini incelemekmis. Daha once Ajax ve Real Madrid'le de gorusmleri olmus. Onumuzdeki zamanlarda Galatasaray altyapisindan yararlanmak istediklerini belirtmisler. Ingiltere'den gelen ikiliyi en cok etkileyen ise korkusuzluk olmus. Turkiye'nin en etkili altyapisina sahip olan takimin Galatasaray oldugundan bir suphem yoktu, ancak futbolun besiginden gelip Florya'yi izlemeleri hosuma gitti acikcasi. Hazir THY Istanbul - Birmingham seferi koydu, keske Aydin, Semih, Cafercan ve onlar gibi gencler biraz zaman gecirseler oralarda.


4/2-2



Ilk finalist Manchester United oldu. Gecen hafta, buyuk bir ihtimalle finalde Barcelona ile karsilasacaklarini dusundugumu soylemistim. Mactan once gayet heyecanliydim guzel bir mac izleyecegim diye. Ancak Manchester'in bu kadar etkili oynayacagini ve maci ilk 15 dakikada bitirecegini hic dusunmemistim. En azindan Arsenal 60'lara kadar maci tasir diye dusunuyordum. Once genc sol bek Gibbs'in hatasinda Park, sonra da Almunia'nin az biraz hatasi oldugu Ronaldo frikigiyle mac birden 2-0 oldu. Ikinci yarida bir counter-attack ve Ronaldo'nun golu... Ronaldo gercekten caresiz birakti Arsenal'i. Wenger'in yaptigi aciklamalarda bunu gosteriyordu zaten. Mac 3-0, rahat rahat gidiyor hersey, birden Fletcher kendini yakip ceza sahasi icinde Cesc'e arkadan topla karisik kaydi. Sonrasinda penalti ve kirmizi kart. Robin van Persie ve 3-1. Sonuc, yine final, yine Manchester United.


Arsenal : 1 - 3 : Manchester United

5 Mayıs 2009 Salı

Nuno Maniche


Euro 2004 sonrasi 7 milyon euro istendigini hatirlarim. Belki de o golu atmasaydi, Galatasaray'da izleyecektik turnuva sonrasinda. Portekiz orta sahasinin vazgecilmez ismiydi zamaninda. Kariyerinde, Chelsea'de var, Inter'de var, alakasiz Dinamo Moskova'da var.  Bir zamanlarin yildizi simdilerde ise istenmeyen adam oldu Madrid'de. Birden kendini kapinin onunde buldu Maniche. Sozlesmesi zaten sezon sonunda bitiyordu Atletico'yla, ancak neler yaptiysa kadro disi kaldiktan sonra, bugun karsilikli olarak sozlesmesi fesh edildi. Gectigimiz sezon Inter'de gosterdigi performans, sezon basinda tekrar forma bulmasina yardim etse de, sonunda yine olmadi. Su an itibariyle Maniche istedigi kulube bedelsiz imza atabilir. Hircin orta saha arayan takimlara duyrulur.

Yoksa ?


Alman basininda Felix Magath'in Lincoln'u istedigi yazilip, ciziliyor. Daha once Felix Magath, Bayern'in basina gectiginde Lincoln'u de goturmek istemis, ancak basarili olamamisti. Wolfsburg'un basinda oldugu sure boyunca da cesitli dedikodular cikmisti Lincoln - Wolfsburg ikilisi hakkinda. Bugunlerde Magath'in onumuzdeki sezon Schalke'nin basinda olacagi konusuluyor. Schalke'ye gitmesi halinde de Lincoln'u de geri getirecegini soyluyormus. Yoksa, kurtaricimiz Magath mi olacak ? Geldigi paraya, yollansa ne hos olur...Ya da madem Magath Lincoln'u oynatacak, Lincoln + $ = Ivan Rakitic'te olur.

(Bakmayin isyanlarima, kizmalarima; tam potansiyel oynayan bir Lincoln'u kolay kolay birakmam ama kalbimi kirdi bir kere...)

Bienvenue Didier



Erik Gerets, Marsilya'yla devam etmeyecegini aciklamisti gectigimiz hafta. Cok zaman gecmeden kulup, Juventus'un ve Fransa Milli Takimi'nin unutulmaz oyuncusu Didier Deschamps ile soz kesti. Daha once Monaco ve Juventus'u calistiran Deschamps, Marsilya'daki gorevine sezon sonunda baslayacak. 89-90 ve 91-94 yillari arasinda Marsilya gunlerini hatirlatmak isterim. Monaco'nun Sampiyonlar Ligi Finali'ne ciktigi donemde, takimin basindaydi. Deschamps'i Deschamps yapmis olan Juventus'un en zor gunlerinde sorumluluk almaktan kacmadi . Serie B'den Serie A'ya yapilan zorlu yolculukta, takmini yanliz birakmadi. Monaco'dan ayrilisi biraz aci olmasina ragmen, Juventus'tan ayrilisi biraz acikliydi. Belki de bizim 'buyuk' kuluplerimizin aramadigi tecrube ozelligini arayan 'buyuk' kulupler var. Bakalim Marsilya-Deschamps iliskisi nasil olacak ? Tecrubesi yeterli bulunmus Akdeniz ekibi icin herhalde. Benim Marsilya'da hatirladigim son Didier, Didier Drogba'ydi, o da zaten kraldi. 

26 Mayis 1993

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Kim Korkmazki ?

Duvar gibi adamsin Vidic.

Alemci Ramos


Yeni moda mactan once gecelerde boy gostermek galiba. Batuhan'la baslayan bu furya, Ispanya'da Sergio Ramos'la devam ediyor. 6-2'lik Barcelona hezimetinden yaklasik 9 saat once, yani cuma gecesi, Sergio Ramos Sevilla'da bir partide objektiflere yakalanmis. Macta bir gol atip, bir de assist yapmasina ragmen ikinci yarinin ortalarinda yerini Van der Vaart'a birakmisti. Buyuk ihtimal egzostan vodka atmaya baslayinca motor, Juande Ramos degisiklige gitmis. Baskanlik secimlerinden sonra Madrid'de buyuk bir temizlik olacagi konusuluyor. Juande Ramos'un akrabasi mi bilmiyorum ama eger kirmizi kart fantazileri yetmiyormus gibi bir de boyle bir sey yazilirsa gecmisine, ne kadar etkili bir futbolcu olduguna bakilmaksizin, kapinin disinda kalabilir.

Ibracadabra



"Do I need to go to another team to win the Champions League? I could do that with Inter, but also do so in another team, The Champions League is a matter of both luck and small details."

Icimden bir ses Ibra'nin Milano'da son zamanlarda eskisi kadar mutlu olmadigini soyluyor. Bu rahatsizligi Manchester maglubiyetinden sonra baslamis gibi. Once ayrilabilirim aciklamalari, sonra taraftara bas kaldiris, en son olarak da bu sozleri. Real'in hayal dunyasi adami, Florentino Perez, Ibrahimovic icin 100 milyon gibi bir bedele hazir oldugunu soylemisti bir kac hafta once. Daha acik oynanan bir futbol ve teknik becerinin daha onemli oldugu La Liga'nin tozunu attirir bence. Ayni zamanda Premier League'de yeni bir hava getirebilir. Sonu hayir olsun.

"Am I selfish? On the field I have to score and also create opportunities [for team-mates]. However, if for every play you are not selfish, then you become normal. I always try to make a difference."

Puan Durumlari






3 Mayıs 2009 Pazar

Necati Ates


Sezon basinda beri Real Sociedad formasi giyen, bir zamanlarin golcu oyuncusu Necati Ates, yine bir zamanlar forvetteki esi olan Umit Karan gibi gol sikintisi cekiyordu. Taa ki dun oynanan Celta Vigo macina kadar.

Oynadigi 17 macta daha once sayilmayan 2 golu bulunun Necati, dun sonunda gecerli bir gol atmayi basardi. Real Sociedad'in su anda 35 macta 56 puani bulunuyor ve 6. sirada. Buyuk bir ihtimalle onumuzdeki sezonda Ispanya 2.Lig'inde olacaklar ama Necati'nin nerede olacagina dair hic bir fikrim yok.


Hosgeldiniz













Manisaspor 1 sezon aradan sonra, Diyarbakirspor ise 3 sezon aradan sonra tekrar Super Lig'de. Manisaspor'da ozellike Sezer Ozturk'un cabalari ve Diyarbakirspor'da Emrah Bozkurt'un cabalari, takimlarini bir ust lige tasidi. Artik yine Diyarbakir deplasmani var takimlar icin.

C Ron



"I’m no longer thinking of Madrid, that dream is dead."
Cristiano Ronaldo

Buyuk bir ihtimalle yukaridaki havayi Manchester'dan baska bir yerde yakalayamayacagini anlamistir artik ekselanslari. Ronaldo kadar kendini begenmis birinin baska bir yere ayak uydurmasi zor olabilirdi. Ama belki de dunki Barcelona macindan sonra vazgecmistir Madrid ruyasindan. 

Post Match : El Clasico



Dunyanin en buyuk derbisi 2-6 bitti. Barcelona'nin ezici ustunlugunu, futbolu futbol olarak oynamadiklarini soyleyip kendimi yormak istemiyorum. Sadece birazcik hayal gucunuzu kullanmanizi rica edecegim. Ali Sami Yen Stadi'nda Fenerbahce gelse Galatasaray'i 6-2 yense olabilecekleri bir dusunun. Istanbul'un trafigi bile 1 haftaligini duzelir, guzelim sehrin nufusu gecici bir azalma gosterir, okullarda devamsizlik artar, vapurlarda sikisiklik azalir, tum ulkede alkol tuketimi artar. 

Tekrar bu aksama donersek, bir sey cok ilgimi cekti. Henry'nin uzaktan Casillas'la cebellesip kaleye yuvarladigi gol haricindeki butun goller veteran hali saha maclari golleri gibi. Ceza sahasi icinden atilmis ve ceza sahasina gelirken yapilan onlarca pasla guclenmis goller. 

Bu gece en cok hosuma giden gol, Pique'nin goluydu. Futbolun gercekten zeka gerektiren bir sey oldugunu o golle bir daha anladim. Bizim takimlarimizdaki sorununda aslinda zeka agirlikli oldugunu dusunmeye basladim artik. TSL'deki hangi stoper acaba orada Cannavaro'yu oyundan dusurup, o golu atabilirdi. Bu takimin oynadigi oyun bir baska, cok baska. Bu sezonki her turlu sampiyonluklarini sonuna kadar hak ediyorlar.