28 Mart 2009 Cumartesi

L'Imparator



Bu ulkede kendisinin kararlari hep tartisildi, ama sonunda verdigi kararlarin cogunun dogru oldugu anlasildi. Volkan - Gokhan Gonul - Emre Asik - Hakan Balta - Ibrahim Uzulmez - Tuncay - Aurelio - Emre Belozoglu - Arda - Nihat - Semih, 11'ni tartismaya gerek duymuyorum. Aklimda olan 11'de Ibrahim Kas ve Ayhan vardi ama eger Fatih Hoca bir sey yapiyorsa bir bildigi vardir. Sonucta gunlerdir takimlar beraber olan bizler degil, o. Benim dikkatimi ceken asil sey ise basin toplantisindaki goruntusuydu. Tom Ford gozlukler ve Frank Muller saatiyle sanki bizim Fatih Hoca degil, New York moda haftasinda son defilesini yapan bir modaci gibiydi. Yine de yakisiyor kendisine bu tarz seyler. Amansizlarin krali seninleyiz.

26 Mart 2009 Perşembe

Ariel


"İstanbulspor maçı öncesiydi. Samandıra'da maç öncesi son toplantı yapılıyordu. O sırada bana "Lorant beni ilk 11'e almazsa F.Bahçe'den gideceğim." dedi. Daha sonra açıklanan ilk 11'de adını görmeyince el kaldırarak hocadan lavaboya gitmek için izin istedi ve bir daha geri dönmedi. Toplantı bittiğinde Ortega'nın tesislerden ayrılıp Arjantin'e gittiğini öğrendik."

Ali Gunes, Ortega'nin takimdan ayrilmasi hakkinda

Iyinin Iyisi



Barcelona bu sezon tartismasiz en basarili takimi. Gol, oyun, sov her seyi yapiyorlar. Genc calistirici Pep Guardiola cok iyi bir hava yakalamis durumda ve herkes tarafinda cok seviliyor. Bu basari ve sezon icinde gelebilecek basarilari bir yana birakip gelecegi dusunmeye baslamislar Laporto'yla birlikte. Guzel bir 4'lu olusturmuslar kafalarinda onumuzdeki sezon icin. Eski Barca'li Cesc Fabregas, Rus sol kanat oyuncusu Yury Zhirkov, Inter'den ayrilmayi dusunen sol bek Maxwell ve Valencia'nin para kazanmak icin satmaya sicak baktigi Ispanyol forvet David Villa. Futbolda hic beklenmeyen seyler olmasi onu guzellestirse de, eger bu transferler gerceklesirse, Barcelona dunyanin en iyi kadrosuna sahip olur ve beklenmeyen seylerin olmasi beklenemez. La Liga'nin keyifli bir lig olmasi icin lutfen bu kadar iyi bir takim kurmayin.

25 Mart 2009 Çarşamba

Berba


Manchester'in Andy Garcia'si, milli takim maclari sebebiyle su siralar ulkesi Bulgaristan'da. Manchester'daki antremanlar yeterince yormus heralde, calismak yerine arabayla takiliyor antremanda. Bulgaristan'da ondan basarili, kariyerli adam var mi ki ? Birakin takilsin. ( Arkadaki amca Turk asilli galiba :) )

Duzeltme: Bir onceki Bulgaristan kampindanmis bu resim, bir yanlislik olmus. Diger dediklerim hala gecerli.

Ders : Penalti


Penalti atmak, hem atan hem de karsilayan icin zorlu bir karsilasmadir. Penlatiyi kullanan futbolcu kaleciyi oldugundan daha buyuk gorur, kaleci ise kendini kalede kucuk hisseder. Boyle degisik ve zit bir ikili cekismedir penalti vurusu. Kusursuz ve %100 gol olma garantili penalti atisi dusunulmus ve gelistirilmis. Olayin matematigi demekki bu. Denemek lazim.

24 Mart 2009 Salı

Luka Modric



" Eger bu adam 25 milyon euro ediyorsa, bizim Delgado en az 100 milyon eder. "
- Sinan Engin -

Sanal alemde tanistigim ve sevdigim bir takima transferi sonrasinda en cok sevindigim isimlerden biriydi Luka Modric. Sinan Engin'in agzindan cikan bu laflari duydugum gunden beri guluyorum ona. Modric duysa o da gulerdi herhalde. Sezona kotu baslayan Tottenham'in, sezon basindan beri en iyi, en hareketli ve en yararli futbolcusu Luka. En azindan o kadar kotunun arasinda kendini gosteriyor. Mac boyunca sahada kosan, pas dagitan, sarisin birini gormek hosuma gidiyor. Arsenal'le oynanan ve 4-4 biten FA Cup maci bunun en guzel kaniti. Euro 2008'de, Turkiye macinda Klasnic'e attigi pas da baska bir kanit. Harry Redknapp'in takima gelmesiyle, yukselise gecen Spurs'un bu hafta sonu oynadigi Chelsea macinda golunu atti ve galibiyeti getirdi. Orta sahada oyunu iki yonlu oynayan futbolcularin hepsine buyuk hayranligim vardir. Turkiye'de Ayhan, Hirvatistan'da Modric... Kosup, basip, mucadele edip, sonra aniden en klas 10 numaranin atabilecegi pasi atmak her yigidin harci degildir.


Tattoo



Ben, dogdugum temizlikte ve sadelikte olmek isteyenlerdenim. Beckham ve Materazzi gibi insanlar nasil rahatsiz olmuyorlar, kendi tenlerini gorememekten buna anlam veremiyorum. Hani yapilan bazi ozel dovmeler hos gorunse de, bunlar bana abarti geliyor. 

Cinsellik


Niye butun cinsel resimler Ingiltere Milli Takimi kamplarindan cikiyor ? Daha onceki bel hareketlerinden akillanmamislar hatta hic akillanmamislar, abartmislar...

23 Mart 2009 Pazartesi

Yolcu



Hissetmisim herhalde bir seylerin olacagini ve dun icimden Hagi'ye olan ozlemimi disa vurmusum. Lincoln resmen bugun Turkiye'den kacti. En az 3 hafta gelmesini beklemiyorum. 2 valizle en son bir yere gittigimde 2 ay donmemistim. 6 valizle goc eden Lincoln buyuk ihtimal bir sakatlik haberi uyduracak. Inandirici olsun diye valiz tasirken gecirdigi kasik sakatligi gibi bir sey olabilir. Hamburg macinda arkadaslarini yarida biraktiktan sonra benim kalbimi kirip, gozumden dusmustu. Cok rahatsiz olmadim kacisindan. Bu sezon icin hic bir umidim kalmadi. Genclere onem verilse ve onumuzdeki sezonun kadrosi hazirlansa daha cok keyif alabilirim kalan maclardan. Lincoln'e talip Rus kulupleri neredesiniz, kurtarin bizi. Havaalaninda Turkce " yarin donecegim " demis. Belki de Rusya'ya gidip valizleri birakip gelecek...


Oysa ki ne guzeldi bu sezonun basi, asistler, goller, ataklar... " Tanri'nin olmami istedigi yerdeyim " diyen bir insan nasil bu kadar degisti ? Hissetmedi mi takimin lideri oldugunu ? Yakisti mi yari yolda birakmak gemisini hemde oldurucu bir firtinada ?

Cesc


Arsenal'in genc kaptani bu aralar zor gunler yasiyor. Hull City macinda Phil Brown'un sag kolu Brian Horton'a tukurmesi sebebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Son Newcastle macinda da sahada olmayan Cesc'e bir elestiride baskan Hill-Wood'dan gelmis. Bu davranistan hic hosnut olmadigini ve macta oynamayan futbolcularin sahaya inmesi konusunu mutlaka tartismalari gerektigini soylemis. Bana gore bu davranis Fabregas kalitesinde bir futbolcuya yakismadi. Ne kadar yapmadigini savunsada, vakti zamaninda Bayern ile karsilatiklari macta Ballack'a attigi okkali tukurugu unutmayalim. Guveni bir kere kaybettikten sonra, tekrar kazanmak dunyanin en imkansiz seylerinden biri. Ilgimi ceken baska bir sey ise, EPL'de ilk defa bir baskanin boyle bir konu hakkinda konusmasi. Turkiye ligleri izlenmeye mi baslandi ne...

Puan Durumlari







10


Seni ne kadar ozledigimi bugun bir daha hatirladim. Seni aldatmayi ne kadar denersem deneyeyim olmuyor. Sonunda yine sen geliyorsun aklima. Digerleri ucuz kaciyor yaninda. Ruh tutmuyor, senle tuttugu gibi. Sen hic kimse gibi degilsin, ozelsin, oyle de kalacaksin.

22 Mart 2009 Pazar

Ofans Gucu


Dunyada baska hangi takim 44 macta 121 gol atabilir ? Mac basina 2.75 gol dusuyor. Bugunde Malaga'ya 6 gol attilar kendi evlerinde. Henry'nin 20, Messi'nin 30, Eto'o'nun 27 golu bulunuyor. Normal degil bu olay. Yillardir futbolun icindeyim ben boyle bir sey gormedim. Adamlar resmen PES havasinda lig oynuyor.

Stevie G


"John Terry, Gary Neville ve Rio Ferdinand'a bakıyorum, kupa kaldırıyorlar. Ben de bunu Liverpool'da yaşamak istiyorum. Aslında şampiyonluk kupası kaldırmak için en kolay yol, takımdan ayrılmak. Ama ben bunu Liverpool'da yaşamak ve tamamı Liverpool taraftarı olan ailem ile paylaşmak istiyorum. Benim için Liverpool'da kazanılmış bir şampiyonluk, başka yerlerde kazanılan 5-6 şampiyonluktan çok daha değerli."
 
Steven Gerrard

Keske her takimda bir tane Gerrard olsa. Bugun attigi 3 golden sonra zorlu sampiyonluk yolunda Manchester'a birazcik daha yaklastilar. Seninleyiz Kaptan.

Post Match : Galatasaray - Eskisehirspor


Firsatlari tepmede Galatasaray'dan daha basarili bir takim yoktur herhalde. Butun rakiplerinin puan kaybettigi haftada, kendi sahanda maglup olmak her takimin yapabilecegi bir sey degil. Maca gelirsek, gelinecek pek bir sey yok. Ilk yarida Kewell'in bir kafasi var, Umit Karan'in bir pozisyonu var, Baris'in karambolu var bir de Eskisehir'in golu var o kadar. Gosterilen gereksiz kirmizi karta deginmeye gerek duymuyorum cunku bu sadece hakemin futbolun icinden gelmemesinden kaynaklaniyor. Galatasaray'in keyif veren, heyecanlandiran futbolundan eser kalmadi. Bunda en buyuk etken 4lunun bozulmasi. Sahada hicbir sey yapmiyor, yapamiyor Galatasaray. Ne atilan bir ara pas var, ne bir ayaga kaldiran olay. Galatasaray'in sezon basinda iyi antreman yapmadigi haftalardir acik acik goruluyor. Ligin en yorgun takimi tartismasiz Galatasaray. Milli takim arasinin cok iyi gelecegini cok iyi dusunuyorum. Bu mactan sonra Eskisehir'i tebrik etmek lazim. Herkes gibi onlarda Galatasaray'i cok iyi cozmus ve ona gore oynayinca da galibiyeti hak ederek aldilar. Lincoln'u Hamburg macindan sonra sildigim icin bu macta oynamamasindan ben rahatsiz olmadim. O da bitirmis gibi zaten Galatasaray'i kafasinda. Sakatim demesine ragmen, Arda'dan daha sakat olduguna inanmiyorum. 
Emre Asik ve Arda yine cikip aslanlar gibi mucadele ettiler, onlari gonulden tebik ediyorum. Ayhan'in ne kadar yorgun oldugunu, son maclarda yaptigi basit hatalardan anlayabiliyoruz. Sakatlik, ceza demeden kole gibi oynadi haftalardir ama o bir yere kadar. Aydin Yilmaz, gereksiz bir sekilde sisirilmis bir balon tadi veriyor artik. Hicbir sey yapamiyor sahada. Galatasaray'in tek gol gucu Baros. Oynamadigi maclarda Galatasaray pozisyona bile giremiyor neredeyse. 9 haftada 9 galibiyet dese de Bulent Korkmaz, boyle bir sey olabiliecegine inanmiyorum. Umarim yanilirim. Eskisehirspor'u tekrar tebrik ediyorum.