4 Haziran 2009 Perşembe

Buzdolabi Gibi Adam



Galatasaray'in mevcut kadrosunda en cok sevdigim adamlarin basinda geliyor Hakan Balta. Efendiligine, soguk kanliligina ve futboluna diyecek hic bir seyim yok. 2007 - 2008 sezonunun basinda, Galatasaray'a anlastigini duyunca, bir de Ferhat'in bonservisiyle verildigini duyunca pek hosnut olmamistim. Bilseydim boyle bir adam oldugunu, duydugum anda feda olsun derdim. Hem 2007 - 2008'deki sampiyonlukta, hem Euro 2008'deki katkisi buyuk. Iki sezondur sahaya cikip, neyi var neyi yok ortaya koyuyor. Yetmiyor, yeri olmayan yerlerde hatasiz oynuyor. Attigi goller de cabasi. 

Durum boyle olunca yabanci takimlarinda ilgisini cekiyor tabi. Fransiz PSG ve Alman Werder Bremen, Schalke, Borussia Dortmund yakindan ilgileniyormus Hakan'la. Bildigim kadariyla Almanya'yi pek sevmiyor kendisi. Kucuklugunden pek iyi anilari yok heralde. Vatan hasretini kim severki ? Turk futbolcularin Avrupa'da oynamasindan cok keyif aliyorum ama sen lutfen kal Hakan Balta. Ne gerek var Galatasaray'dan fazlasi olmayan takimlara. Gideceksen de saglam bir Premier League takimina git, kendini goster.

Kop Wants Tuncay



Bir Turk futbolcunun, dunyanin en iyi takimlarindan birinde oynamasini gormek en cok istedigim seylerden biri. Ozellikle o takimin tribunlerinin o ismi bagirmalarini duymanin butun Turkleri gururlandiricagi kanisindayim. Hele o tribun ' Kop ' gibi atesli bir tribunse ve o Turk, Fenerbahceli olmasina ragmen cok sevdigim Tuncay Sanli ise... Bugun, Ingiliz ' Mirror ' gazetesinden yer alan habere gore, Liverpool patronu Rafa Benitez, Tuncay ile yakindan ilgileniyormus. Ingiltere'ye gitmeden once kafasini cok kullanmaya gerek duymadan oynayan Tuncay'in, Ingiltere'ye gittikten sonra zekasini kullanmaya baslamasini gormek sevindirici. ( Belki de TSL'de eksik olan bu ? ) Oyun kurucu gibi oynamaya basladiktan sonra performansini iyice yukseltti Tuncay ama kanattaki hirsi futbolunu da unutamayiz. Bir takimda hem Kuyt gibi hem Tuncay gibi cok yonlu, cok kosan, cok isteyen, cok isiran futbolcularin olmasi, teknik direktorun isini cok kolaylastirabilir. En ilerde Torres, kanatlarda Tuncay, Kuyt... Zaten arkalarinda Gerrard, Mascherano ve Xabi Alonso var. Sampiyonluk gelebilir. Haberler icin pusudayiz.

Sana kirmizi cok yakisiyor Tuncay...
veya
Tuncay you're my Turkish delight...

Owe'r'n Hargreaves



Kanada'da dogan, aslen Iskoc asilli olan, futbola Almanya'da baslayip, Bayern Munich'te yildizi parlayan Ingiliz futbolcu Owen Hargreaves'in gelecek futbol hayati olmayabilir gibi gorunuyor. Manchester United onu Agustos 2007'de 17 milyon Pound'a getirmisti. Paul Scholes'a hem bir alternatif olacakti hem de gelecekte yerine gececekti. Sanssizlik mi desek baska bir sey mi desek dizleri izin vermedi Owen'in Manchester'da yildizlasmasina. 2008 - 2009 sezonun ilk yarisinda sakatlanmsiti ve sirasiyla once sag sonra da sol dizinden ameliyat oldu. Su an da futbola donup donemeyecegi hala kesinlesmedi. Ocak gibi antremanlara baslayacagi konusuluyor Ingiltere'de. Futboldan erken kopan bir baska yildiz olacak galiba. Gecmisler olsun.

3 Haziran 2009 Çarşamba

Inter'den Kopanlar



Mourinho onumuzdeki sene calismayacagi futbolculari begenmis. Hem yaslari itibariyle, hem takima etkileri itibariyle 6 oyuncuyla vedalasacaklarini aciklamis. Patrick Vieira, Nelson Rivas, Nicolas Burdisso, David Suazo, Julio Cruz ve Mancini takimdan ayrilacak futbolcular. Vieira - Fenerbahce sesleri hemen cikti zaten, bu futbolcularin en az 3unun Turkiye'ye gelecegini dusunuyorum ben. Hangisi, nereye, bilemem ama Turk takimlari sever boyle buyuk takimlarin elden cikarttiklari futbolculari.

Liverpool'a Niyet City'e Kismet


Gecen yaz Liverpool, Gareth Barry'i kadrosuna katmak neler neler yapti. Once 10, sonra 12, en son da 14 milyon Pound teklif etmisti Liverpool. Martin O'Neill yine de birakmamisti. Sezon boyunca oynadigi futbolla Villa'nin ust siralarda gezinmesinde katkisi buyuktu. Daha kalir Birmingham'da derken City'le anlasmis Barry. Hem de Liverpool'un gecen yilki teklifinden daha az bir rakama, 12 milyon Pound'a, Aston Villa'dan kopmus. Ne kadar alacagi daha aciklanmamis ancak 5 yillik imza attigi biliniyor. Mark Hughes'da EPL'nin en iyi orta sahalarindan birini almak sevindirici, gucumuze guc katacak demis. Aston Villa'yla 12 yilda 400'e yakin mac ve 40'dan fazla gol...Devre arasinda 12 milyon Pound'a Wayne Bridge, sezon sonunda 12 milyon Pound'a Gareth Barry. Kendilerine geliyorlar yavas yavas. Bir de unutmadan, Tevez'de City'e yakinmis. Ferguson kudurur boyle bir sey olursa. Ancak Ferguson'dan daha cok kudurucak bir isim daha var o da : Benitez. Hem Barry, hem Tevez City'e giderse vay haline.

Her Gidisin Bir Donusu Vardir


Zaten beklenen bir eylemdi bu. Son haftalardaki guzel futbol insanlarin kafasinda 'Belki ?' ler olusturmustu ama Galatasaray yonetimi, taraftarlar kadar duygusal davranmadi. Yigit Sardan'in aciklamalari Bulent Korkmaz'i heyecanlandirmis olabilir ama yonetim istifa mektubunu kabul edip, Bulent Korkmaz'in heyecanini almayi uygun gormus. Bir cok hatasi oldu Bulent Hoca'nin, belki de bu sansi daha iyi kullanabilirdi. Yapamadi, yetersiz kaldi, olusturmak istedigi otoritenin altinda ezildi. Tek aski Galatasaray'i, takimin sorunlu yildizi Lincoln'den kurtarmak istedi ama yuzune gozune bulastirdi. Lincoln'un takimi sampiyonluga goturbilecek tek adam oldugunu hesaplayamadi, o anda kurtarmak istedi. Faydalansaydi ve simdi dusunmedigini aciklasaydi her sey daha farkli olabilirdi. Yaptigi yanlis oyuncu degisiklikleri kazilan kuyuyu biraz daha derinlestirdi. Derbilerdeki basarisizlik, son 2-3 hafta disindaki keyifsiz futbol, zamansiz puan kayiplari derken isi iyice zora girmisti. Eminim ki bu 2. vedasi, son veda olmayacak Bulent Korkmaz icin. Ilerleyen donemlerde kesinlikle bir daha gelecektir ve o gelisinde daha basarili olacaktir. Cok ham geldi Galatasaray'a, istediklerini uygulamakta ve uygulatmakta bir hayli zorlandi Bulent Hoca. Yanmadan, pismisken geldiginde her sey daha guzel olacaktir. Hocaligin hakkinda konusmak istemiyorum, ama ben seni hep futbolcu BulentKorkmaz3 olarak hatirlayacagim Kaptan. Yolun cok acik olsun.

Chelsea'nin Beyaz Incileri


'Siyah Inci Drogba'nin yeri her zaman ayri olacaktir Chelsea taraftarlarinda ama benim icin o takimda bir de 'Beyaz Inciler' var. Terry 1998'den beri, Lampard'da 2001'den beri Chelsea'deler ve bana kalirsa bu ikili olmadan bu takim son donemlerdeki basarilarina hic bir sekilde ulasamazdi. Modern futbolun bayrak adamlari sayilabilecek iki adamdir bence bu ikili.

2 Haziran 2009 Salı

Kral

 Milan Baros, 2008-2009 sezonunda 51 macta gorev almis. 51 macta toplam 3542 dakika sahada kalmis. 27 gol atip, 8 asist yapmis. Pembelerine kurban !

Erding


Sanal ortam, milli takim derken Mevlut Erdinc, Fransizlar icin Erding, kendini yavas yavas kanitliyor. Sochaux'nun ligde kalmasinda buyuk pay sahibi olan Turk oyuncunun talipleri cogalmis. Daha oncelerde sampiyon Bordeaux'nun ve ikinci Marsilya'nin yakindan ilgilendigini soylemistim. Son talipli ise PSG. Sochaux'nun Mevlut icin istedigi rakam 8 milyon euro. Az bir rakam degil yani. PSG bunu verebilecek bir kulup ama bana kalirsa Bordeaux'ya ya da Marsilya'ya gitmesi onun icin daha iyi olur. PSG'de de etkili olacaktir, milli takima katki saglayacaktir ama benim icimden gecen diger ikili. Bir kac hafta icinde sonuclanir bu gorusmeler. ( Yukaridaki resimde bileklige dikkat. )

Perez'in Yeni Ciragi



Daha onceki sezonlardan Florentino Perez'in takimla cok ilgilendigini, ugrastigini biliyoruz. Bir onceki yonetimin Schuster'in yerine, apar topar getirdigi Juande Ramos'un yerine Silili Manuel Pellegrini'yi getirdi Perez. Her seyi bastan olusturuyor Madrid'de. Once teknik ekip, simdi de sirada futbolcular var. Pellegrini'yi Villarreal'den hatirliyoruz, gayet akici ve etkili bir futbol oynatiyordu bana gore. Bakarsiniz eski ogrencisi Nihat'i getirir Real'e. Olur mu olur. Umarim, Real'in son teknik direktorleri kadar basiretsiz olmaz da en azindan 3-4 sezon calisitirabilir bu takimi. Bu arada Villarreal'e tazminat olarak 4 milyon euro odeyecek Madrid tarafi. 

Puan Durumlari







2008 - 2009 sezonu sonunda bitti. Dusenler, kalanlar, siralamalar hepsi burada.

1 Haziran 2009 Pazartesi

Portsmouth - Manchester Ele Ele Umre'ye


Amblemlerindeki hilal ve yildiz yuzunden 110. yil formlarini almistim kasim ayinda Portsmouth'un. Islami bir hava gibi gelmisti bana. Gelecekten bir mesajmis. Manchester City'nin sahibi Sulaiman Al Fahim, kendine yeni oyuncak olarak Pompey'i satin almis.

Sampiyonlar Ligi finalinden once sonuclanmis bu gorusmeler. Kulubun sahibi Alexandre Gaydamak, degeri daha aciklanmayan bir teklif karsiliginda, takimi Al Fahim'e vermeyi kabul etmis. Hayirli ugurlu olsun, tepe tepe kullansin tonton Arap. Adam resmen hayati FM'ye cevirdi. Bakalim kac tane ' Paranin Degeri ' transferleri duyacagiz...

Chelsea - AC Milan Transfer Hatti



Bu yazida, iki takimin geleceklerine dair bir ongorude bulunacagim. Elimizde iki tane takim, iki tane transfer ve iki tane kafa yapisi var. Bir takim olgunluktan ve tecrubeden sikilip, dinamizme dayali yeni bir sisteme yelken acmisken, diger bir takim ise ellerindeki kadronun daha olgunlasmasini ve kartlasmasini kurguluyor.

Abramovich'in, takimin basina Carlo Ancelotti'yi getirerek neler dusundugunu gercekten merak ediyorum. Hic bir zaman Ancelotti'yi basarili bulmadim. Hatta eger ona verile sans Fatih Terim'e verilseydi, Fatih Terim cok daha iyi yerlere gelebilirdi diye hep icten ice uzuldum. Kaka'nin, Pirlo'nun, Seedorf'un, Shevchenko'nun kalitesiyle bir yerlere gelmis bir teknik direktoru, Chelsea gibi hedefleri olan bir takimin basina getirmek bana gore yanlis bir karar. Ancelotti'nin yapabilecegi tek sey Hiddink'ten kalan seyleri devam ettirmek, yoksa Chelsea'yi yine husran dolu bir sezon bekler. Pirlo da Chelsea'ye gidecek diye dedikodular var Ingiliz basininda, ikinci bir Deco olur diyorum simdiden. Abramovich'in de yeni modaya uyup takimin basina Vialli'yi, Wise'i ya da Zola'yi getirmesini beklerdim ben.

Gelelim AC Milan'a. Yillardir takimin icindeki yaslilardan sikilmistik. Favalli, Kalac, Bonera, Dida, Seedorf, Pirlo, Inzaghi derken iyice yasi gecmis kaliteli futbolcu dolmustu. Basariya doymus olmalari, kirmizi siyahlilarin basarisizliginda buyuk pay sahibiydi. Simdi Galliani, bir zamanlar AC Milan'da oynayan, sonrasinda da takimin Guney Amerika scoutlugunu ustlenen Leonardo'yu takimin basina getirdiler. Bir nevi Guardiola, Bulent Korkmaz etkisi beklentisi var Milano'da da. Leonardo'nun yaptigi aciklamalardan onumuzdeki sezon cok farkli bir Milan izleyecegimizi gorebiliyorum. Yapilacak atletik antremanlarin oyunun hizini arttiracagini ve rakip sahada daha cok topa sahip olabileceklerini soylemis Leonardo. Yani simdiki gibi her sey Kaka'ya bagli olmayacak. Bu degisimle birlikte Ronaldinho'nun da kendini bulacagina inaniyorum. Ek olarak da Brezilya'dan gelecek bir kac genc futbolcu ile bu takim tekrar bildigimiz, alistigimiz AC Milan olacaktir. 

Post Career : Pavel Nedved


Bir efsane daha uctu gitti. Yavas yavas yasimin ilerledigini hissediyorum. Gencligimin butun yildizlari emekli oluyor. Daha once yapilan aciklamalarda bir sezon daha oynayacagini gordugumde sevinmistim, ama o aciklamalarin gerceklik payi yokmus. Dun, futbol kariyerini sonlandirdi Pavel. Ilk gordugumde buz mavisi icinde, Lazio formasiylaydi. Lazio'nun, Lazio oldugu donemlerde ortaligi toza dumana katardi takim arkadaslariyla. 

Sonrasinda Torino yolunu tuttu. 8 yil da siyah beyazli formayi giydi. Dunyanin gelmis gecmis en kaliteli futbolculari arasindadir benim icin. Profesyonel futbolculuk kariyerini sonlandirirken de dedigi sey, kendisini ozetliyor. " Bugunden itibaren kosmayı bırakıyorum. Artık kendimi bunca yıldır beni bekleyen aileme adayabilirim." Hemen bir Fotomac basligi : Juve'de Arda Sesleri !

Fatih Altayli Gay Mi ?



Ben bu adami gercekten cozemedim. Galatasaray'da yoneticilik yaptigi donemde de anlayamadim, simdi Gazete Haber Turk'te calisirken de anlayamiyorum. Itici geliyor bana konusmalari, bakislari, yorumlari. Bugun yazdigi sacma yazidan sonra kendisine olan sevgisizligim biraz daha artti. Turkiye'deki escinsel hakemi koruyacaksin diye, niye su anda dunyanin en basarili teknik direktorune laf ediyorsun ki ? Hadi onu da gectim sen hangi rutbeyle kendi tercihini yapmis bir hakemi korumaya calisiyorsun ? MHK'da halka iliskiler gibi bir gorevin var da herkesden sakliyor musun bunu ? Barcelonalilar bunu duysa sen kimsin ulan derler sana. Aslinda bir Barcelonali olarak degil de eskiden yoneticiligini yaptigin taraftari olarak, ben sana kimsin ulan sen ! diyorum Sayin Fatih Altayli. Eger ligler bitmeseydi, bu hafta sonu Besiktas tribunlerinden escinsel Altayli tezahuratlari duyardik ama sukret ligler bitti.

Adam gibi adam Pep Guardiola

31 Mayıs 2009 Pazar

Tesekkurler Morgan

Bazen hic beklenmeyecek bir gol yedin, bazen hic beklenmeyecek bir kurtaris yaptin. Seveninde vardi elestireninde. Yaptigin hersey icin tesekkurler Morgan De Sanctis. Bugune kadar Galatasarayla sozlesme imzalamaya takim elbiseyle gelen tek futbolcu oldugun icin hep aklimda kalacaksin. Yolun acik olsun

Totti


Butun efsaneler yavas yavas ayriliyor bu sahnelerden, efsane diyebilecegim bir sen kaldin benim icin...

Sampiyonlar # 3



7 yillik Lyon hakimiyetini Laurent Blanc'in ogrencileri sonlandirdi. Bordeaux'nun bu sampiyonlugundaki kral, Yoann Gourcuff'tur. Zaten 15 milyon euro karsiliginda takiminda kalmis. AC Milan daha cok yanacak bence. Wendel'i, Chamakh'i, Diarra'yi, Gouffran'i, Cavenaghi'yi de unutmayalim. Tebrikler Bordeaux.

Besiktas'i zaten daha once tebrik ettim. Bir de bu kategoride tebrik edelim Kara Kartallari. Her futbolcusunu kullanabildigi icin butun futbolcular adina liderlerini tebrik etmek istiyorum. Tebikler Mustafa Denizli. Ayri bir tebrik, Yusuf Simsek'e. Bu tebrigin nedeni de kendi yarattigi ve attirdigi goller.

2009 FA Cup, finalde Everton'u 2-1'le gecen Chelsea'nin oldu. Louis Saha daha 1. dakikada Everton'u one gecirse de 20. dakikada Drogba ve 71. dakikada Lampard'in sol ayagiyla attigi gol kupayi Mavilere goturdu. Guus Hiddink'e tesekkurler tekrar etkili bir Chelsea yarattigi , Drogba'yi kendine getirdigi ve Malouda'yi tekrar yarattigi icin.

Son sampiyon ise, Almanya'dan. Herkesin koptu, birakti dedigi Werder Bremen, Diego'nun son macinda Leverkusen'i Mesut'un goluyle gecip kupayi Bremen'e goturdu. Mac boyunca bolca Diego'ya tesekkur pankarti vardi. E haklilar tabi. 

Sivas @ Laila



Sayin Bulent Uygun ne demisti : " "Istanbul'da Laila var, Sivas'ta ise La ilahe İllallah var. Sehirde gece hayatı yok. Futbolcuların alkol satın alabilecegi birkac bufe var, onlarla da iletisim halindeyim. Herhangi bir oyuncum icki aldıgında hemen haberim oluyor. Gerekli uyarıyı hemen yapıyorum" 

Adam ilk defa dogru bir sey soylemis. Dun gece eski Laila, yeni Reina'da futbolculari Musa Aydin ve Murat Erdogan, bir ellerinde ickileri, diger ellerinde sigaralari kacan sampiyonlugu kutluyorlardi. Demek ki Sivasli futbolcular Istanbul'a gelince ne yapacaklarini sasiriyorlar. Galatasaray macinin ustunde 3 saat gecmis hemen kosun gecelere sampiyonlugu kaciran takimin oyunculari. Musa Aydin'in bir sure kapida bekletilmesi ayri bir komedi, bunu da soylemeden gecemem.

Post Season : 2008 - 2009


Sezon baslamadan herkesin sampiyonluk icin favorisi Galatasaray'di. Hatta bazi yorumcular Galatasaray'in haftalar oncesinden sampiyonlugu garantileyecegini dusunuyordu. Olmadi ama. Once Galatasaray'in dususu, Galatasaray'a paralel Fenerbahce'nin dususu ilk 3'u Sivas - Trabzon - Besiktas uclusune birakti. Haftalarca liderligi goturen Sivasspor'un hatasini cok iyi degerlendiren Besiktas liderlik koltuguna oturdu ve birakmadi. Sonunda da kupayi alan takim oldular. Besiktas'i ve Besiktas'a gonul verenleri en icten duygularimla kutluyorum. Mustafa Denizli'nin takim ustundeki etkisi tartisilamaz. Terlik kavgasi, Metalist falan derken birden her seyi toparladi Denizli. Denizli'li Besiktas'ta en cok hosuma giden sey kesinlikle yedek diye bir kavramin olmamasi. Sampiyonlukta neredeyse her futbolcunun esit katkisi var. Sivasspor'u da tebrik etmek lazim. Belki de teknik direktorlerini biraz susturabilselerdi sampiyon olacaklardi. Iyi ki olamadilar. Trabzonspor gecmis sezonlarin acisi cikartti bu yil oynadigi futbolla. Dusenlerden en cok Kocaelispor'a uzuldum. Hacettepe ve Konya haketmislerdi bu yolculugu ama Erhan Altin'la birlikte Kocaeli ligin en formda takimlarindan biri olmustu. Yazik oldu onlara da. Ilhan Cavcav oyuncularini yaptigi aciklamayla sarsmis. Bence seneye iyi bir Genclerbirligi izleyecegiz. Acisiyla tatlisiyla bir sezon bitti. Herkese gecmis olsun. Dusenlere ayri gecmis olsun. Tekrar tebrikler Besiktas.

Post Match : Galatasaray - Sivasspor



Talihsiz sezon ligin en cok mucadele eden takimini ezerek bitti. Son haftalarda sahada olan kaliteli futbol bu macta da vardi. Aylardir ilk defa ilk 20 dakikada Galatasaray'in bir gol attigini gorduk. Belliydi ama boyle olacagi, Nonda'nin girdigi ama kacirdigi gollerden sonra, en az bir golun gelecegi gorunuyordu. Oyle de oldu. Arda, guzel gelisen pozisyonda Baros'un topu cok guzel bir sekilde onune birakmasiyla, topu aglarla bulusturdu. Sonrasinda Galatasaray Nonda'yla ve Baros'la bir cok pozisyona girdi. Ozellikle Bilica'nin yaptigi hatalari Nonda biraz daha iyi degerlendirebilseydi hat-trick bile yapabilirdi. 

Boyle bir ilk yaridan sonra, ikinci yarinin hemen basinda Sivasspor kazandigi kornerle 1-1'lik esitligi yakaladi. Yaklasik bir 10 dakikalik Sivas baskisindan sonra Galatasaray tekrar oyunun hakimiyetini eline aldi. Ozellikle 65'ten sonra iki takimin orta sahasininda oyundan dusmesiyle birlikte Galatasaray hucumlarini arttirdi. Sonrasinda da Arda Turan, 81. dakikada Isvicre'ye attigi golun bir benzerini Sivasspor aglarina birakti.

 Kewell, Baros, Arda, Nonda 4'lusu bu macin kader adamlariydi. 4'u de inanilmaz istekli oynadilar, cok mucadele ettiler. Dun sadece sahadaki futbol kadar duygular ve ozlemler de cok guzel ve etkileyiciydi. Mactan once Tugay'a plaket verilmesi, 3'lu cektirmesi, tribunleri selamlamasi benim gibi bir Tugay hayrani icin muhtesemdi. Hayatimda ilk defa Ali Sami Yen'de Galatasaray'dan baska bir takimin formasiyla bulunmamin sebebi de buydu. En az bunun kadar guzel bir olay da bu sezon ilk macina cikan Ugur Ucar'di. Konya deplasmanindaki pozisyonu unutamamam. Hatta o dizle oyuna devam etmek istemesi, tac atisinda yasadigi aci hic bir zaman aklimdan cikmamistir. Sonunda 'Kucuk Kaptan' geri dondu. Ancak bir kaptan dondu, bir kaptan gitti. Bulent Korkmaz istifasini sunmus yonetime. O da artik bir karar verin demis yani. Icimden bir seyler, bu son haftalardaki futbolun ugruna burada kalacagini soyluyor. Gelismeleri bekliyoruz.