14 Haziran 2009 Pazar

Kamp Donemi



Futbol Insanlari yaz kampi donemi yarin basliyor. Agustos'a belki de Eylul'e kadar kendimi yeni sezona hazirlayacak kampta olacagim. Hem, gectigimiz sezonun yorgunlugu, hem de yeni sezon icin gerekli gucu ve kondisyonu bu kampta kazanmayi planliyorum. Arada, onemli hazirlik maclari yapmak gibi planlarim da var. Kamp programim 2-3 etaptan olusuyor. Once Fransa'da zorlu bir donem, sonrasinda Turkiye'de daha yumusak ve rahat bir program. Ne olursa olsun, yeni sezonda cok daha guclu bir oyuncu olarak donecegim. Okuyan, izleyen, yorum yapan herkese once tesekkur ederim, sonra da yazamayacagim icin ozur dilerim. Butun Futbol Insanlari'na iyi yazlar dilerim.

Tranfer Sanati


Bir oyuncudan 6 ay icinde nasil 14 milyon 700 bin Euro kar edilir bunu tartismamiz lazim. Ara transfer doneminde Vitorio Setubal'den 300 bin Euro'ya, Porto'ya gelmis Aly Cissokho. Sampiyonlar Ligi, Portekiz Ligi derken toplamda 16 macta oynamis ve kendini kabul ettirmis. Sampiyonlar Ligi'ndeki Manchester United macinda kendini iyice kanitlamis. Sonrasinda Haziran 2009'da 15 milyon Euro'ya AC Milan'in sol beki oldu. Porto'nun transfer politikasi, her takima ornek olmali. Enayileri bulmak kolay nasil olsa.

Keyf-i Konfederasyon


14 Haziran Pazar
Güney Afrika – Irak (Johannesburg) A Grubu – 17.00
Yeni Zelanda – İspanya (Rustenburg) A Grubu – 21.30
15 Haziran Pazartesi
Brezilya – Mısır (Bloemfontein) B Grubu – 17.00
Amerika – Italya (Pretoria) B Grubu – 21.30
17 Haziran Çarşamba
İspanya – Irak (Bloemfontein) A Grubu – 17.00
Güney Afrika – Yeni Zelanda (Rustenburg) A Grubu – 21.30
18 Haziran Perşembe
Amerika – Brezilya (Pretoria) B Grubu – 17.00
Mısır – Italya (Johannesburg) B Grubu – 21.30
20 Haziran Cumartesi
Irak – Yeni Zelanda (Johannesburg) A Grubu – 21.30
İspanya – Güney Afrika (Bloemfontein) A Grubu – 21:30
21 Haziran Pazar
Mısır – Amerika (Rustenburg) B Grubu – 21.30
Italya – Brezilya (Pretoria) B Grubu – 21.30
Yarı Finaller
24 Haziran Çarşamba
A Grubu 1.’si – B Grubu 2.’si (Bloemfontein) – 21.30
25 Haziran Perşembe
B Grubu 1.’si – A Grubu 2.’si (Johannesburg) – 21.30
3-4. maçı
28 Haziran Pazar
(Rustenburg) – 16.00
Final
28 Haziran Pazar
(Johannesburg) – 21.30

CR9 & MT38



Gectigimiz hafta en cok konusulan iki transfer, bu hafta icinde sonuclandi. Aslinda Ronaldo transferi aylardir konusuluyordu. Perez, daha baskanliga gelmeden Ronaldo'yu takiminda gorecegimizin sinyallerini veriyordu. Alex Ferguson birakmaz diyenler yanildi ve Ronaldo 95 milyon Euro gibi rekor bir ucretle Real formasini giydi. Acikcasi ben Kaka transferinde sonra bu kadar buyuk bir transfer beklemiyordum. Bir de tahminim var, o da Ronaldo'nun Real'de, Manchester gunlerini ozleceycegi. Ronaldo'nun bu kadar basarili olmasinda Ferguson'un onu adam etmesinin yerinin cok buyuk oldugunu dusunuyorum. Cunku her an antremandan kacip, gece eglenmeye gidebilecek bir adam tipi var. Ferguson, Ronaldo'nun gece hayatindan, giydigi krampona kadar karisiyordu. (Pembe kramponlari giymesine izin vermemistim mesela.) Pellegrini'nin Ronaldo'yu, Ferguson kadar kontrol edebilecegini dusunmuyorum. Ronaldo'da rahatligi bulunca yumusayacaktir. Butun bu transferlere ragmen yine sampiyon Barcelona olur diyorum. Tek fark 6-2 olmaz da, 2-1 olur mac sonucu.

Mehmet Topuz transferi hakkinda soyleyecek cok bir seyim yok. Karaktersiz bir adami niye aldiklarini anlayamiyorum. Butun bu karmasadan sonra ya Besiktas'ta oynayacakti, ya da Kayseri'ye donecekti. Fenerbahce'nin bu kadar dusmus ve rezil olmus adami almasi sasirtici. Cahillik ve egitimsizligin bu kadar somut bir ornegini daha once gormemistim. Aziz Yildirim gitmis getirmis. Acaba o nasil beynini yikadi. Yakinda "Bir gun herkes Fenerbahceli olacak" sapkasi takacakmis. Inonu deplasmaninda neler olur cok merak ediyorum, umarim ilk haftalardadir.

10 Numara Kimi Istersiniz ?



Bir anket yapmistim, Galatasaray'a yeni 10 kimi istersiniz diye. Guzel bir anket oldu. One cikan 3 isim 1 de fikir var. Riverli Diego Buonanotte, Gladbachli Marko Marin ve Dortmundlu Nuri Sahin one cikan isimler. Ankete katilanlarin % 20'u Buonanotte'yi istemis Galatasaray'a. Sari ciyan Marko Marin'i tercih edenler ise %18. 

Yabanci kontenjani da bos kalir, Nuri yakisir diyenler %17. 10 numara artik sadece sembolik, gerek yok oyle bir adama, orta sahada kosan basan mucadele eden bir adami tercih ederiz diyenenlerin orani % 32. Ankete katilan herkese tesekkurler. Ben bu isimlerden en cok Nuri'yi takimimda gormek isterim acikcasi. Diger futbolculara gore daha sert ve mucadeleci bir futbol sergileyebiliyor olmasi, degerini arttiriyor gozumde.

Elveda Karatasli



Efsane donemden kalan son futbolcu da Galatasaray'dan koptu. Hasan Gokhan Sas, dun futbolu biraktigini aciklamis. Kendisine sonsuz tesekkurlerimi sunuyorum. Her zaman o sahadaki biz, biz tribundeki o olduk. Hakeme itiraz ettigi zamanlarda ona kizsak da, aslinda ayni anda biz de tribunden hakeme kufur ediyor oluyorduk. Iste yillardir asamadigi sey buydu aslinda. Takima olan sevgisinden bir turlu taraftarliktan, profesyonellige gececek zamani bulamadi. Isyanlarinin, cirkefliginin nedeni maglubiyete olan baskaldirisindandi aslinda. 

Butun arkadaslari isim yaptiktan sonra Avrupa'ya kacarken, benim icin Galatasaray her seyden once gelir diyerek, birakmadi sevgilisini. Simdi gun geldi vazgecemedigi sevgilisi onu birakti. Bu kopartilmalarin dogru yerleri de var, yanlis yerleri de. AC Milan'a attigi kafa golu, Real Madrid macinda attigi gol, Brezilya'ya attigi, bir milleti kendinden geciren gol, Malatyaspor'a attigi muhtesem gol ve bunlar gibi Galatasaray tarihinde cok onemli yerleri olan goller. Ozleyecegiz seni Karatasli !

Galatasaray yonetimine de bir teklifim var, efsane kadronun uyelerinin neredeyse hepsi buruk bir sekilde ayrildi takimdan. Arsenal yetkilileriyle gorusup, 17 Mayis 2000'deki iki kadronun aynisi Turk Telekom Arena'da bir gosteri maci yapsa, boylece eski Galatasaraylilarin da o stadda bir anisi olsa ? Hayatlarinin en guzel gecesi, bir onceki en guzel geceyle bir karisirsa onlardan mutlusu olmaz bence..