15 Mart 2009 Pazar

Post Match : Trabzonspor - Galatasaray


Bu maci izleyipte keyif almayan insan yoktur herhalde. Hani derler ya top bir o kalede bir bu kalede, aynen oyle bir mac oldu. Takimlar oyunun bazi bolumlerinde agirliklarini koysalarda genelde tenis maci gibi bir mac oldu. Trabzonspor taraftarlari Yattara'nin olmayisi yuzunden biraz cekinselerde Alanzinho bugun onlari tatmin etmistir. Cok gucsuz ve celimsiz oldugu kimsenin gozunden kacmamistir. Lincoln'un bile dusmeyecegi mudahalelerde yerde kaldi. 7. dakikada attigi gol ise ayagina ne kadar hakim oldugunu gosterdi herkese. Golden sonra isiklarda yasanan sorun, bogucu Trabzon baskisinin dindirdi Galatasaray icin. Sonrasinda Arda'nin sik pasinda Baros'un guzel dokunusu 1-1 yapti. Ilk yari goller disinda durgundu. Ikinci yari ise etkili baslayan Galatasaray'di. Bilincsizce yapilan paslarin yerine, ayaga bilincli yapilan paslar bu etkinin ana nedeniydi. Ayhan'in mac boyunca en iyi oynadigi bolumdu buda. 67.dakikada Tayfun'un hatasiyla Baros'un sutu ve Song'un eskiden alisik oldugu bir seyi yapip Arda'ya asisti Galatasaray'i one gecirdi.
Geri kalan bolumde Galatasaray'in kapanmasi ve buyuk bir ihtimalle hayatinda hali saha dahil hic bir zaman futbol oynamamis ya da hayatinda hic Premier League izlememis bir hakemin acemiligi yuzunden, Yaser'e gosterilen bir kirmizi kart Galatasaray'i 10 kisi birakti. 10 kisi kalan ve iyice geriye cekilen Galatasaray, yine Alanzinho'nun icin bulundugu bir pozisyondan sonra topu aglarinda gordu ve mac 2-2 oldu. Bana gore macin 3 kirilma ani vardi. Birincisi elektrik sorunu ve Trabzon'un basksini yitirmesi. Ikincisi 61.dakikada zeki Trabzonsporlu taraftarlarin sov amacli hareketi ve macin yine sogumasi. Bu ikiside Trabzonspor baskisindan cikardi Galatasaray'i. Ucuncusu ise yardimci hakemin amatorlugu yuzunden Yaser'in gordugu kirmizi kart. De Sanctis bugun yine basariliydi, kusursuza yakin oynadi. Kalesinde gordugu gollerde yapabilecegi hicbir sey yoktu. Galatasaray defansini teker teker incelemek yerine butun halinde tebrik etmek istiyorum. Ortada Emre - Hakan ve beklerde  Sabri - Volkan, cok iyi oynadilar. Ozellikle Emre her macta gosterdigi performansi bu macta da gosterdi. 
Ayhan bugun biraz yorgundu. Hamburg macindaki olaganustu oyunundan sonra bu yorgunluk kabul edilebilir. Galatasaray'in tempo yaptigi bolumde oyunun en iyisiydi. Baris yine cok kostu, cok yordu ve yoruldu. Arda yine elinden geleni hatta sakatken daha fazlasini yapti. Mehmet Guven ve Umit Karan istekli ama vasatlardi. Baros 17. golunu atti. Degisik bir adam, bitek atma eylemini iyi yapiyor. Digerlerinde, bir tekleme oluyor. Hasan Sas'in mac sonrasinda yaptigi " Hafta ici yurtdisinda iyi oyun ve mucadele, sonra hafta sonu iyi oyun ve mucadele olmaz. Manchester bile 4 yedi. " aciklamasi aslinda futbolun gercegi. Futbolcularin Avrupa liglerini takip etmesi de ayri bir guzellik. Trabzonspor'a gelirsek, acilen en az bir tane zeki forvet almalari gerek. Orta sahayi da Huseyin iskencesinden bir an once kurtarmalari gerek. Turkiye liglerinde en sevmedigim futbolcularin basinda gelir Egemen Korkmaz, bu gun bu nefretimi tekrar deprestirdi. Lincoln'un yedek kulubesi tecrubesi, umarim ona iyi bir ders olmustur. Para cezasi sert olabilirdi, boyle bir ceza daha iyi oldu. Persembe gunu guzel olacak.


Hiç yorum yok: