31 Mart 2009 Salı

Yer Gok Inlesin...


Ali Sami Yen'de izledigim en son milli mac Yunanistan maciydi. Ne sonuc ne de futbol pek ic acici degildi. Yarin, 2010 Dunya Kupasi yolunda Turkiye kader macina cikacak. Olasi bir maglubiyet her seyin sonu olabilir.

 Ispanya'daki sonuc zaten durumu zora sokmus durumda. Turk toplumu ve Turkiye Milli Futbol Takimi, boyle zor durumlari sever. Olaylarin ciddiyetini son ana kadar onemsemedigimiz icin, son anda bir panikle, bir heyecanla durumu lehimize cevirmeyi iyi biliyoruz. Umarim yarin da bu aliskanligimiz tekrarlanir. Fatih Terim bugun yaptigi aciklamalarda, o havaya girildigini gosterdi bizlere. Kadrosunu Turk toplumundan olusturdugunu soyleyip, yine ulkeyi hirs dolu havaya soktu. 

Arda'nin daha zekice konusmalari, olayi biraz yumusatti aslinda. Arda'nin boyle onemli maclardan once verdigi demecler hosuma gidiyor. Oyun icindeki zekasini, hayatinada yansitiyor. Ben yarin Turkiye'nin sahadan galibiyetle ayrilacagina inaniyorum. Arda'nin da dedigi gibi bu galibiyet ruyada gorulebilecek bir sey degil. Rakiplerinden daha cok mucadele edip, daha cok kosan butun takimlarin galibiyet aldigi gibi, Turkiye'nin de yarin Ispanya'dan daha cok kosup, daha cok mucadele etmesi galibiyete yetecektir. Yarin ki macta ne Ispanya'nin kadrosu ne de Turkiye'nin kadrosu macin sonucunu belirleyecek. Ali Sami Yen'deki atmosfer ve pozitif hava Turk toplumunu mutlu etmeye yetecektir. Hep Seninleyiz Turkiye !

Dunyada baska hangi milletin futbol macinda boyle pankartlar vardir acaba ?

Hiç yorum yok: