19 Nisan 2009 Pazar

Post Match : Istanbul Buyuksehir Belediye Spor - Galatasaray



Puan oldu 51. Haftalardir beklenen sicrayis bu hafta gerceklesti. Aslinda biraz da sansa oldu. Kimse bugun Galatasaray'in iyi oynadigini dusunmuyordur. Dun oynanan Ankaraspor - Fenerbahce macinda nasil Ankaraspor bir pozisyonla maci kopardiysa, Galatasaray'da aynen oyle kopardi. Nonda'nin fizigini kullanarak tasidigi topta, akillica bir pas vermesi ve Baros'un da ayaginin icini iyi koymasi golu getirdi. 

Son dakikalarda yasanan bir iki etkili Galatasaray ataginin sebebi defansta ne Baros'a ne Lincoln'e gecit vermeyen Barbosa - Vinicius ikilisinin ilerde kalmasiydi. Macin genel hakimi kesinlikle Belediyespor'du. Galatasaray'in ceza sahasina atilan her topta Bebbe etkiliydi. Ibrahim Akin ne kadar yetenekli oldugunu bir daha gosterdi. Sol geride oynayan, Galatasaray'dan yetisme Gokhan Suzen mac boyunca gayet basarili bir oyun sergiledi. Abdullah Avci'yi gercekten tebrik etmek lazim, takimina bu kadar akici ve hizli bir oyun oynattigi icin. Galatasaray'da en basarili isim tartismasiz Semih'ti. Haftalardir o bolgede oynuyormus gibi, siritmadan, hic bir pozisyonu kacirmadan oynadi. Mactan sonra da formayi birakmamam dedi. 

Ayhan'in ve Kewell'in yorgunluklari mac boyunca goz onundeydi. Bulent Korkmaz'in, Ayhan'in yorgunlugu gormemesi ve son dakikalarda Ayhan'i degilde Baros'u cikarmasi, kendisine olan guvenimi yavas yavas azaltmaya basladi. Yillardir futbolun icinde olan birisi nasil bunlari dusunemiyorum gercekten cok merak ediyorum. Lincoln yine cok etkisizdi. Ondada bir yorgunluk var gibi ama neyin yorgunluguonu anlayamiyorum. Mehmet Topal'li orta saha biraz daha diri oluyor. Bunu bugun bir daha gorduk. Emre Gungor'un macin basinda sakatlanmasina en az kendisi kadar bende uzuldum. Bu sezon boyunca adami 90 dakika izlemek bir turlu kismet olmadi. Oynadigi her macta, talihsizce sakatlaniyor ve maci bitiremiyor. Nonda'nin oyuna girisiyle ileri uctaki basiretsizlik biraz iyilestirildi ve zaten sonucunda da gol geldi. 

Galatasaray tekrar ilk 4'e girdi. Eger bugun Besiktas kazanirsa, aradaki puan farki 7 olacak. Bana hala imkansiz geliyor. Bakalim gelecekte neler var...

Hiç yorum yok: