23 Ekim 2009 Cuma

Post Match : Galatasaray - Dinamo Bucuresti




Sahadaki futbol beklenene donunce sorunlar ortadan kalkti. Uc maclik zorlu maratonun ilk ikisini kayipsiz kapatti Galatasaray. Isler iyi gidiyor gibi. Fenerbahce macinda da boyle devam etmesini umit ediyoruz. Trabzonspor macina gore Galatasaray orta sahasi bugun kendisinden bekleneni cok iyi yapti. Hem ofansif, hem de defansif anlamda basarililardi. Dinamo o kadar da zorlamasa da, diger maclara nazaran Galatasaray takim savunmasinda daha az hatayla oynadi. Her ne olursa olsun, Galatasaray kalesinde gol gormeye devam ediyor. Mehmet Topal'in stoperde oynamasinin Hakan Balta'nin o bolgeye cekilmesinden daha mantikli ve basarili oldugunu bir daha gorduk. 




Ozellikle bu macin Elano'nun maci oldugunu soyleyebilirim. Kendisinden beklenen paslari sonunda gorebildik. Ne kadar yetenekli bir futbolcu oldugunu ve zamana ihtiyaci oldugunu soyluyordum. Sonunda kendini bulmus gibi. Rijkaard'in da soyledigi gibi deniz asiri yolculuklar performansini etkiliyor olabilir. Umarim bundan sonra boyle devam eder. Kader Keita Galatasaray'in bu yilki en basarili transferi olabilir. Gittikce gidiyor, attirdikca attiriyor. Kewell bugun belki de bu sezonun en iyi macini cikardi. Sadece ileride degil, geriye gelip arkadaslarina geldigi pozisyonlarda da basariliydi. 





Nonda'ya duzenli forma verince oynayamiyor. Boyle arada sirada oynatinca patlama yapiyor. Sanirim boylesi daha iyi. Caner de geldiginden beri en iyi macini oynadi. Bir sol bekten beklenen her seyi yapti. Ozellikle ortalarina soylenecek laf yok. Bugun Galatasaray'da goze carpan tek sikinti, bir turlu oyunu sakin bir sekilde oynayamamasi. Takim surekli atak yapmayinca dengleri bozuluyor. Bir nevi Osmanli Imparatorlugu... Atak yapmak kadar oyunu yavaslatmayi ve zaman gecirmeyi de ogrenmek lazim. Hafta sonu Kadikoy'deki Fenerbahce macindan once iki takimda Romen takimlar karsisinda galip gelip, havaya girdiler. Ankete bakarsak Galatasaray onde duruyor. Derbi bu, Kadikoy bu, belli olmaz. Son 3 gun...



Hiç yorum yok: