8 Kasım 2009 Pazar

Post Match : Galatasaray - Diyarbakirspor




Galatasaray en uzak deplasmanda galibiyetle donuyor Istanbul'a. Biraz sikintili gecmis olsa da, 3 puani bol pasla aldi Galatasaray. Macin 14. dakikasinda Mendonza'nin golu Galatasaray'in en buyuk zaafini gosterdi bizlere. Rakipler, Galatasaray defansinin arkasina ne kadar cok top atarsa, kazanma sanslari o kadar artar. Neyse ki Diyarbakirspor pek fazla yapamadi bunu. Orta sahadaki pres son maclara gore biraz daha az gorundu bana. Yinede rakibinin dengesini cok pas yaparak bozdu Galatasaray. Baris'in gordugu kirmizi kartla 10 kisi kalmalarina ragmen oyun tarzinda cok bir degisiklik olmadi. Kewell'in, Sabri'nin, Arda'nin istekli oyunu macin donmesinde onemli rol oynadi.



Ozellikle Sabri'nin golu, normal bir gol olarak dusunulmemeli. Cok hizli bir sekilde donerek gelen bir topa o siddette ve o duzgunlukte vurmak herkesin yapabilecegi bir sey degil. Son saniyelerde gordugumuz gibi daha yakin mesafeden disari atan futbolcular da olabiliyor. Isin ozu, Sabri bu sezon iyi. Arda'nin attigi gol hem yapilis hem de bitirilis acisindan cok kaliteli bir gol. Diallo'nun ayaginin kaymasi, Espinoza'nin hatasi kalitenin onune gecemez bence. Ayni zamanda bu gol Arda'yi biraz daha kendine getirecektir.



Kewell yine bildigimiz, alistigimiz gibi. Adam keyif aliyor, keyif veriyor. En kilit yerlerde dugumu cozen adamdi. Ayhan da bir enteresanlik var bu ara. Kafasinda sorunlar var gibi. Sahadaki Ayhan, Ayhan degil. Ikinci yarida, ilk yariya gore daha basarili bir performans sergilemesine ragmen kendisi gibi oynadiginda neler oldugunu biliyoruz. Baris, iyi adam, hirsli adam ama biraz daha dikkatli olmasi lazim. Orta sahadaki mucadelede forma kapabilmek icin cok ugrasti, bu kadar kolay uzak kalmamaliydi.



Arkadaki ikili, her zamanki gibi. Bu mactan aklima kalacak bir baska sey ise Nonda'nin maci ofsaytsiz tamamlamasi. Bir futbolcu nasil bu kadar ofsaytta kalir diye dusunmekten yorulmustum, bu macta Galatasaray'in ofsayt saysinin yaninda 0'i gorunce bir garipsedim. Sonuc olarak sampiyonluk yolunda alinmasi gerekn bir galibiyetti, alindi. Simdi dinlenme zamani...



Hiç yorum yok: