18 Şubat 2009 Çarşamba

Post Match : Girondins de Bordeaux - Galatasaray



Skoru tutmasada, beraberlik tuttu. Yine Galatasaray'dan alistigimiz bir Avrupa performansi. Artik bu takim, Avrupa'da farkli oynadigini kanitladi. Kewell suprizi eminim herkesi sevindirmistir. Takimda olmasi bile yetiyor. Kacirdi pozisyonda bile ne zaman, nerede olmasi gerektigini cok iyi bildigini kanitladi. Beklenmeyen bir dizilisle cikmasina ragmen, savunma cok hata yapmadi. 3-5-1-1 gibi bir taktik tuttu bu sezon takimda. Bordeaux herkese daha urkutucu geliyordu. Gerek Gourcuff, gerek Diarra, gerek Cavenaghi bekledigimiz performansi gosteremediler. Iyi ki de gosteremediler. Ilk yarinin baslarinda Chamakh'in direkten donen topu disinda tehlike yaratmis bir ataklari yok. Galatasaray'a geldigimizde; Mehmet Topal, kusursuz oynadi. Sari kirmizililarin maci 0-0 bitirmesinde rolu buyuktu. Bordeaux ataklarini daha baslamadan orta sahada bitirdi. Baros oynadigi 45 dakikada iyi bir oyun sergiledi ama artik su hakemi kandirma islerine son vermesi gerekiyor. Nonda, oyunda kaldigi surede buyuk isler yapamasada vasatin uzerinde oynadi. Baris buyuk liglere goz kirpar gibiydi, hem savunmada, hem ofansif anlamda gereken her seyi yapti. Dunki yazida kaleye guven tam demistim. Aykut gibi yan toplarda sorunlu bir kaleciye adeta ders verdi bugun Morgan de Sanctis. Lincoln, Hertha macindaki kadar etkili olmasa da, attigi paslarla tehlike yaratmaya calisti, ama tam gununde oldugunu soyleyemeyiz. Sasirtici bir sekilde, Sabri oyuna girdikten sonra pozitif seyler yapti. Deparlar, top saklamalar beklemedigimiz seylerdi. Bugun anladimki, bu takim o kadar da korkulacak bir takim degil. Bordeaux sadece gostermelik saldirdi. Ali Sami Yen'deki macta Galatasaray seyirci destegiyle daha istekli oynayacaktir ve buyuk ihtimalle bir ust tura cikacaktir. Yolun acik olsun Aslan.

2 yorum:

Bay Kerahet dedi ki...

kewell'ı 60'da falan oyuna almak daha isabetli olurdu kanımca. Adam sakatlıktan çıktı formsuz sonuçta. o dakikalarda girip daha iyi ateşleyebilirdi.

gsemre88 dedi ki...

Laurent Blanc'in mac oncesi yaptigi toplantida Galatasaray adina en cok merak ettigi sey, Kewell oynayip, oynamayacagiydi. Belki de boyle bir supriz yapip, rakibi zora sokmak istemistir. Kewell uzun zamandir sakat olmasina ragmen gayet etkiliydi, tabiki 60'dan sonra girseydi neler olurdu bilemeyiz ama ilk yarida rakibi korkutmak icin dogru bir hamle sayilabilir. Yerine giren Sabri'de iyi oynadigi icin cok bisey farketmedi bence.