20 Mart 2009 Cuma

Post Match : Galatasaray - Hamburg SV



Dertliyim bu aksam, dertli.  O yuzden ilk defa 1. tekil kisi yazacagim. Cehennemi yasadik bir kez daha. Mutlu sonla bitmedi bu sefer heyecan dolu dakikalar. Aslinda gayet guzel baslamisti her sey. Mactan once acilan zekice bir pankart ve guzel bayrak sov... Sonrasinda ilk yarida gayet dikkatli ve kontrollu oynanan bir oyun ve ilk yarinin sonunda gelen gol. Baros'un etkili kosusu ve Kewell'in topu ust aglara asmasi...
Gayet guzeldi her sey. Ikinci yari daha da guzel basladi. Son zamanlarda gordugum belkide en guzel goldu. Kisa paslar, kosular ve ders gibi bir bitiris Baros'tan. Tam herkes havaya girmisken Guerrero'nun ayagindan cikan fuzeyle fark bire indi. Defansin ortasinda, gercek bolgesi olmayan ama yuregiyle oynayan iki futbolcunun yaptigi bir hata sonrasinda 2-2. Yine akillara Bordeaux maci geldi. Geldi gelmesine bir sey eksikti bu sefer. Icim rahat degildi bu sefer. Son dakikalardaki bindirmelere ragmen gelmedi o gol. Aslinda gol geldi ama icimdeki rahatsizligin nedenini gosteren goldu. Macin basindan beri kopek gibi kosan Olic sonunda atti golunu. Iki macta kacirdiklarini, son yikici golu atarak cikartti. Belki de 2-0'da orta sahaya yapilacak bir Mehmet Guven takviyesi her seyi guzel sonuclandirabilirdi ama olmadi. Bunlari yazarken bile dertliyim. Hala dusunuyorum nasil kaybedilir bu mac diye. Bugun Sami Yen'de olup 2-0'da turu icinde hissetmeyen kimse var miydi acaba ? Bu kadar derde, huzursuzluga ragmen, yuzumde bir tebessumde var.
Harry Kewell, Milan Baros, Hakan Balta, Ayhan Akman ve Arda Turan'in Galatasaray'da oynamasi bu tebessumun nedeni. Bu 5 oyuncuyu ellerim patlayincaya kadar alkislamak istiyorum. Oncelikle Arda Turan, 66 numarali formayi sahada gormek bile heyecan veriyor bana. Insanlar futbolun oyun bolumunden keyif alsa, o meziyetlere gore degerlendirseler de, benim icin futbol senin sahada yaptiklarindir. Eger bir futbolcu, sagligini tehlikeye atip, ustundeki parcalinin hakkini sonuna kadar veriyorsa bu benim icin atilacak 10 golden daha degerlidir. Senin bu takimda olman, soldan inmen, calim atman, kafaya pas atman bana keyif veriyor. Yurt disina, daha buyuk kuluplere transfer olmani istiyordum gecmiste; artik tek istegim olene kadar burada olman. Harry Kewell, diyecek pek bir sey bulamiyorum. Sadece dusunuyorum bir Avusturalya'li nasil 6 ayda bu kadar bizden biri olabilir ? Stoper dediler, orada bile kusursuza yakin oynadi. Hagi'den sonra benim icin bu takima gelmis en degerli yabanci Harry Kewell.
Bu macin bir baska kahramani Milan Baros. Geldiginden beri en iyi maciydi. 2 tane yarmayi sirtina alip bir o kanada bir bu kanada surukledi resmen. Attigi golde bitiriciligini bir daha gosterdi. Daha uzun yillar burada oynamani yurekten istiyorum. Hakan Balta, gecen yil Besiktas macindan once geldiginde ne gerek var ki demistim. Asil benim oyle bir yorum yapmama ne gerek varmis. Sahada efendice oynayan ve ustundeki formanin asaletini yasayan bir futbolcu oldugun icin seninle de gurur duyuyorum Hakan. Yasim ya 7 ya 8, yavas yavas futbolun o karmasik dunyasina dustugum yillar. Cok ta anlamiyorum, sadece oynuyorum... Besiktas'ta bir sarisin var ama kosuyor, basiyor, yapiyor bir seyler. Icimden bir seyler bu adami Galatasaray'da gormek istedi. Sari kirmizili formaya yakisacigini hayal etmistim taa o yasta. Ahmet Yildirim + Mehmet Aksu karisiliginda Galatasaray'a geldigini duydugumda ne kadar mutlu oldugumu hala hatirliyorum. Su anda ayni duygulari hissettigim adam Serdar Kurtulus, nedenini hic bilmiyorum ama. Iyi ki de gelmissin be Ayhan. Seninle birlikte bir futbolcunun nasil olgunlastigini gordum. Belkide Turk futbolunun en cirkef adaminin, nasil en cok olumlu pas yapan adama donustugunu gordum. Iyi ki bu takimdasin ve kaptansin.
Aslinda bugun Baris Ozbek'te gayet iyiydi ama bu futbolcular benim icin ozel artik ve onumuzdeki yil kadronun bu adamlarin uzerine kurulmasi gerektigini dusunuyorum. Baris'in ozellikle kaptigi toplar bugun ona da hayran olmami sagladi. Serkan elinden geleni yapti, Volkan Yaman kendinden beklenmeyecek seyler yapti. Kanka torpiliyle oynayan Umit ve Hasan belki de turun kacmasinda en etkili isimlerdi. Hasan'in oldurdugu toplar kabul edilemezdi. Hasan'in yaptiklarini bile kabul edebiliyorum artik sindirdim icime maglubiyeti bu yaziyi yazarken ama sindiremedigim bir sey var o da Lincoln. Yazidigim butun yazilarda korudum onu. Yeteneklerine saygi gosterdim, paslarina, sutlarina diyecek bir sey bulamadim bazen. Bugun yaptiklari benim icin Lincoln'u bitirdi. Artik onu Galatasaray'da gormek istemiyorum. Boyle zor bir macta arkadaslarini yarida birakan kimse o formayi giymeyi hak etmiyorum demektir. Yolun acik olsun Lincoln. 
" Yuruyoruz sessiz ve kederli... ".

1 yorum:

berkp dedi ki...

emre super yazmıssın en guzel postun bu