21 Mayıs 2009 Perşembe

UEFA Kupasi'nin Son Finali



Mac ayagimiza kadar gelmis, gitmemek olmazdi. Hemen onumde Bulent Korkmaz, Yilmaz Vural, Guvenc Kurtar, Ersun Yanal, arkamda Ertugrul Saglam, yanimda Diego'nun kardesi, Turquoise Lounge'da mac gayet keyifliydi. Bulundugum yer itibariyle hem maci hem de insanlari takip ettim. Macla baslayalim; Shaktar'in maci kazanacagini herkes biliyordu. Takim halinde oynamalari, kanatlari mukemmel bir sekilde kullanmalari, Lucescu'nun mac icinde disiplinin bozulmasina izin vermemesi ve en onemlisi olabildigince basit oynamalari kupayi Ukrayna'ya goturdu. Rakipleri Werder Bremen'de de Diego, Mertesacker ve Almeida gibi isimler olmayinca, her sey Shaktar icin daha kolay oldu. Mesut ve Pizzaro ellerinden geleni yapsalarda, Lucescu'nun Brezilyali askerlerine karsi etkisiz kaldilar. Jadson, Adriano, Ilsinho, Fernandinho, Willian ve Brezilyali olmasa da takimin kaptani olan Srna macin kaderini degistiren adamlardi. Bugun, bir daha anladimki futbolu en basit oynayan takimin yuzu guluyor. Arada tabi zor seyler de cikiyor ve maclari guzellestiriyor. Naldo'nun golu bi zor seylere cok guzel bir ornek. Nasil bir gelis, nasil bir vurus...

Simdi gecelim isin dedikodu kismina; butun mac boyunca ozellikle Bulent Hoca'yi izledim. Gayet sakin bir sekilde maci takip etti, hemen onunde oturan Ersun Yanal'a gore daha hareketsiz, sakin bir sekilde pozisyonlari inceledi. Gerets'ten alistigimiz o ' maci yasama ' hareketleri pek yoktu. Devre arasinda Arif, Okan, Fatih, Emre, Bulent toplaninca birden kendimi 9 yil oncesine goturdum. Futbolun icinde olan, akliniza gelebilecek herkes bugun oradaydi. Nam-i deger kume dusme takimi teknik direktorleri, Guvenc Kurtar ve Yilmaz Vural yanyanalardi. Yilmaz Hoca, Guvenc Kurtar'a Konyaspor hakkinda takiliyordu hatta. Erhan Altin ve Hikmet Karaman ise ayri bir tarafta, kim kalir muhabbeti yapiyorlardi. Ertugrul Saglam ise diger meslektaslarina gore en pasif olandi bu gece. Benim icin macin olayi, macin bitis dudugunden sonraydi. Maci televizyondan izleyenler Show Tv'nin basarili(!) yayinindan goremedi ama maci yerinde izleyenlerin gozunden kacamayacak bir sey oldugunu dusunuyorum. 

Mac biter bitmez, Shaktarlilar orta sahaya kosar, arkalarindan da Lucescu bir orgeneral agirliginda yurur. Fakat birden deli dolu bir Turk, Domnul Lucescu'nun pesinden kosar ve sarilir. Lucescu'da bu kisiyi gorur ve o da sevinir, gulmeye baslar. Iste bu sevgili Turk agabeyimiz Abdurrahim Albayrak... Bu adamin heyecani, yasama sevinci kendisine hayran ediyor. Eminim Abdurrahim Bey de bugun o stadda Galatasaray'in kupayi bir kez daha kaldirisini gormeyi isterdi ama kismet degilmis. Guzel bir ' Final'in Final'i ' oldu, Avrupa Ligi'nde gorusmek uzere.

Shaktar Donetsk : 2 - 1 : Werder Bremen 

Hiç yorum yok: