27 Eylül 2009 Pazar

Post Match : Galatasaray - Eskisehirspor



Sezonun ilk puan kaybi geldi. Sampiyonluk kaybedilmiscesine, Galatasaray'i elestirmeye basladilar. Sanki Galatasaray bugune kadar her macta kotu oynadi, zar zor, ite kaka yendi, bugun de agir bir yenilgi aldi. Elestirilere kulak asmadan, kendimize bakmaliyiz. Su anda en guclu, en hazir ve en tehlikeli takimlarin basinda geliyor Galatasaray. 34 haftalik lig maratonunda, herhangi bir macta 2 puan birakmak kadar normal durum yok. Galatasaray'i bugun yaptigi hatalar, ya da daha iyi yapabilecegi seyler tabiki de vardi. Bazen ruyadan kisa bir sureligine uyanip, sonra devam etmek daha hos bir tat verebilir. Bu mac Galatasarayli futbolcularina kendilerine getirecektir.

Ayaginda fazla top tutmaya baslayan Arda, oyunu yavaslatan Mehmet Topal, eski gucunde olmayan Servet, hakemlerle tekrar konusmaya baslayan Sabri, onumuzdeki hafta Ankara deplasmaninda tekrar beklenilen seviyeye donmus olacaklardir. Ayhan'in eksikligi, olmadigi her macta hissedildi. Bir an once donmesini bekliyoruz. Defansla, hucum hattinin arasi kopuk kaliyor. Ne Topal, ne Mustafa Sarp topu beklenilen yere, beklenilen zamanda, beklenilen siddette atamiyorlar. Ayhan'in yedegi olabilecek tek adam Linderoth'tur ama onun donusu ayri bir muamma. Baris'in varligini da unutmamak lazim. Ben artik Hakan Balta'nin stoper oynamasindan asiri sikildim. Genis bir kadro kuruldu ama bir turlu bu adam yerinde oynayamiyor. Emre Asik iyilesmisti diye hatirliyorum. O yerinde oynamayinca bir seyler aksiyor takimda. Onunde oynayan adam yeterince rahat cikamiyor, defansin sola kaymasi gerekiyor, duzen bozuluyor.

Nonda, gecen haftanin torpiliyle 11 basladi ama bugun yine vasati asamadi. Kankasi Keita ise bugun Galatasaray'in en iyisiydi. Deparlari, paslari iyidi. Golde etkisi buyuktu. Topu alisi, gecisi, surusu gercekten mukemmeldi. Ankette de ortaya ciktigi gibi en basarili transfer. Boyle devam etmesini bekliyoruz. Arda, ligin basindaki Arda degil. Milli maclardan sonra, eskiye donemiyor. Sezon basindaki gibi kendisinden beklenilen isleri yapmiyor. Orta sahanin ortasinda, on liberolarin onunde, oyunu acan adam olarak cok daha verimli oluyordu. Bugunki macta hem saga gitmeye calisti, hem sola gitmeye calisti, kendini fazla yordu. Sonuc olarak diyebilecegim tek bir sey var, balon patladi diyenler, kendi patlayacak balonlarina baksinlar lutfen.

Rijkaard'in yeterince islemeyen takima Elano ve Ayhan'i monte etmesini bekledik ama gerek duymadi. Sanki Aydin'in yerine Elano alinsaydi ve Topal - Sarp ikilisinden birisinin yerine Ayhan alinsaydi, sonuc biraz daha farkli olabilirdi. Sonuc olarak, bu puan kaybi Galatasaray'i biraz sarsip kendine getirecektir. Strum Graz macina kadar antremanlar biraz daha hirsli gececektir. Bu gerginlik, Galatasaray'in lehine olacaktir. Eskisehirspor bugun iyi mucadele etti. Uzunlar Vucko ve Ivesa, cok bas agirisi yapti bugun. Her yuksek top onlardaydi. Defanslari hatasiz isledi diyebiliriz. Su Serdar'i bir turlu sevemiyorum. Itici bir adam.

2 yorum:

ramram dedi ki...

eleştiriler ülke şartlarında normal. biri düşsün de biz de sallayalım diye bekliyor herkes. bir beşiktaşlı olarak FB'nin maç kaybetmesi şu aralar umrumda değil. Kötü oynayıp kazansınlar. Hiçbir zaman iyi oynayacaklarını düşünmüyorum. GS'nin puan kaybı daha önemli. Lig ortalarına doğru daha da açılacak bir takım ve ondan sonra puan kaybı kart cezalarına ve sakatlara bağlı olacak muhtemelen.

Graza fark atar gibi geliyo, bugünki maçtan sonra. Can sıkmaya gerek yok eleştiriler yüzünden. Eleştirilmeyen her zaman kaybeder. Birkaç hafta içinde FB'de bu durumu hep beraber izleyeceğiz.

father vic dedi ki...

hiç sevmezdim kendsini, oyununu da ama(kendisini hala sevmem)eksikliği en çok hissedilen oyuncu kesinlikle ayhan bu takımda..özellikle tobi nin sakatlığı ve barış'ı unutmak bu durumun doğmasında büyük etken..kewell da bence kulübeye çekilmeli artık..elano da 7. hafta ama hala nası hazır değil çözemedim..hazırsa ve ona rağmen oynatılmıyorsa neden 7 milyon verdik..

bugün galatasaray için tek kaygı duyulcak şey rakiplere verilen reçetedir..artık her takım 11 kişi gömülür samiyende..gerisi zaten profesörler tarafından çözülür.

http://father-vic.blogspot.com/2009/09/galatasaray-1-1-eskisehirspor.html