22 Eylül 2009 Salı

Post Match : Kasimpasa - Galatasaray


Ilk 15 dakika icinde gol bulma Galatasaray'in bu sezonki modasi olacak galiba. Erken gelen gol Galatasarayli futbolculari rahatlatiyor ve maci daha kolay geciriyorlar. Rakip takimlarda erken yenilen golden sonra mactan kopmus oluyor. Kasimpasa macida oyle olacakti eger Ilker Meral voleybol degil de futbol hakemi oldugunun farkinda olsaydi. Hem o pozsiyon hem Kewell'in pozisyonu, hakemi zor durumlara soktu. Uzun bir dinlenme surecine hazir olsun. Futbola dondugumuzde, bence ilk yaridaki kotu oyunun ve kotu mucadelenin nedeni Galatasarayli futbolcularin bir turlu golu bulup rahatlayamamasindandi.

Atamayip, Galatasaray kalesinde gol gorunce stres ve gerginlik biraz daha artti. 26. dakiada Andre Moritz topu aglarla bulusturunca akillara 2007 - 2008 sezonundaki Kasimpasa maci geldi birden. Rijkaard, iyi islemeyn parcalari iyi gorup, ikinci yariya degismis parcalarla basladi. Elano - Baros ikilisi cikip, Nonda - Keita ikilisi girince Galatasaray hucum hatti biraz daha dirilesti. 61. dakikada Keita'nin ince pasi ve Nonda'nin dokunusu durumu 1-1'e getirdi. Sonrasinda 89. dakikada Nonda takimini rahatlatana kadar sahada tam bir it dalasi dondu. Iki takim futbolcularinin sert mudahaleleri ortami iyice gerdi. Hakemlerinde sahadaki kisiliksiz durusu buna izin verdi. Galatasaray'i one geciren golde Arda'nin hakkini teslim etmek lazim. Harcadigi o kadar pozisyona ragmen, takiminin galibiyetinde yine onemli isler yapti kaptan. 3. golle birlikte Galatasaray iyice rahatladi ve Keita - Nonda ikilisi birlikte ne kadar etkili olabiliceklerini herkese kanitladilar.

Bu mactan sonra hakkinda konusulabilecek isimler az. Nonda'nin 3 golu, Keita - Nonda uyumu, Rijkaard - Neeskens ikilisinin oyun okuma ve mudahele etme yetenegi galibiyeti getirdi Galatasaray'a. Kasimpasa kalecisini Tolga, Nonda'dan baya korkuyor herhalde, bir tek onun pozisyonlarina bir sey yapamadi. Arda'yi, Kewell'i, Baros'u resmen cildirtti. Sancak Kaplan, Fildisi Sahili'nden kabileler pesinde. Kasimpasa takimi hakkinda daha fazla konusmak isterdim ama eski Turk filmlerindeki, kendini uyanik sanan tuccarlardan kurulu bir yonetim kurulu oldugu icin bir sey demek istemiyorum. 100 milyona kombinesi olan takimin, deplasman takimina bileti 120 milyona kakaliyorsunuz ve buna normal diyorsunuz, ben size ne desem az olur. Boyle bir yonetime, o tribunde oturmak gibi bir cevap veren Galatasaray yonetimini de takdir ediyorum.

Hiç yorum yok: