6 Eylül 2009 Pazar

Post Match : Turkiye - Estonya



2010 Dunya Kupasi'na giden yolda bir engel daha asildi. Kaldi son 3 kritik mac. Bosna Hersek deplasmaninda once boyle duygu karmasasi dolu bir mac iyi gelmistir takimimiza. Geriye dusmeyi, kendilerini zora sokmaya seven bir takim olduklari icin 4-2'lik galibiyet tekrar eski havalarina sokmustur bence. Artik alistigimiz defans hatalarindan biri daha 6. dakikada 0-1 geriye dusmemize ragmen, once 29'da Tuncay'la sonra da Arda'nin yarattigi pozisyonda Sercan'la iki gol bulup yine " Come Back Kings " oldugumuzu gosterdik.

Ikinci yarinin, yine 6. dakikasinda defansimiza carpan top, aglarla bulustu ve Estonlar 2-2'lik beraberligi yakaladi. Sonrasinda 62. dakikada Hamit'in, o dakikaya kadar kafaya giden hic bir korneri yokken, kullandigi guzel kose vurusu kalecinin hatasi ve Arda'nin zekasiyla birlesip Turkiye'nin 3. golu oldu. Iyice acilan Milli Takim'imiz rahat oyunuyla 72. dakikada, Tuncay'in guzel goluyle durumu 4-2 yapip, maci kopartti.

Bu mactan sonra bir kez daha anladik ki Turk Milli Futbol Takimi dunyanin en enteresan takimi. Kotu oynadiklari maci ani hareketlerle lehlerine cevirebiliyorlar, cok iyi oynadiklari maci kimsenin anlayamadigi bir sekilde kaybedebiliyorlar ve bir de kendilerini zora sokmadan rahat edemiyorlar. Bir onemli maci da insanlarin bir yerlerini agritmadan, can sikmadan izletirseler ne guzel olacak. Estonya galibiyetinde en onemli payi Arda Turan'a vermek sart. Sadece Galatasaraylilari degil, diger takim taraftarlarini da ulkelerinde boyle bir futbolcu oldugu icin gururlandirdi bugun Arda. Mac icindeki coskusuyla, azmiyle maci kendisi kazandirdi. Arda'yla beraber tabikide Tuncay'in, sakatlanip cikan Emre'nin, sakat sakat oynayan Hamit'in ve 2010 Dunya Kupasi'nda patlama yaparim diyen Sercan'in da katkilari kucumsenemez ama sanki bugun sahada Arda olmasaydi, onlar da bu kadar goze carpmazdi. Emre'ye bir sey soylemek istiyorum; artik neredeyse 30 oldun, rakibine bilerek zarar verme girisimlerinden vazgec, gereksiz yere antipatik gorunuyorsun !

Rijkaard - Neeskens ikilisine ve ekibine de tesekkur edilmeli, Arda'nin bu yilki cikisinda hem mantalite hem de fizik gucu bakimindan cok seyler kattilar bu gence. Fatih Terim'in aciklamalarina gore Gokhan Zan ve Emre Belozoglu'nun Bosna Hersek macinda oynamalari pek mumkun gorunmuyormus. Asik - Gungor ikilisinden biri kadroya alinabilir. Ben Turk Milli Takimi'nin ne yapip, edip Guney Afrika'ya gidecegine inaniyorum. Bosna'yi Bosna'da, Belcika'yi Belcika'da yenecek guce sahibiz. Yolumuz uzun ve acik olsun.

Hiç yorum yok: