25 Mayıs 2009 Pazartesi

Post Match : Besiktas - Galatasaray



Cok yazik oldu cok. Bugun sahada alisik olmadigimiz kalitede bir Galatasaray vardi. Belki maglup oldular ama boyle kaliteli futbol oynayan bir takimi izlemekten inanilmaz keyif aldim. Sanssizliklar ve basit hatalar olmasa belki Inonu'de beklenmedik bir fark olabilirdi skor tabelasinda. Olmadi ama, bir turlu o topu uc diregin arasindan geciremedi Galatasaraylilar. Baros'un, Kewell'in, Sabri'nin kacirdigi inanilmaz pozisyonlar Besiktas'i galibiyete goturdu.

Besiktas'in iki golu de Galatasaray defansinin hediye ettigi goller. Ilk golde, faulle uzaktan yakindan alakasi olmayan bir pozisyon sonrasinda verilen bir serbest vurus, sonrasinda Mehmet Topal'in ayagina carpan top aglarla bulustu. 40 dakika ustun oynadiktan sonra yenilen bu gol, Galatasarayli futbolculari yiksa da, ikinci yariya hic bir sey olmamis gibi ciktilar. Ilk yarinin tamamindaki etkili futbol ikinci yarinin basinda da vardi. Mac boyunca ilk defa sans Galatasaray'in yaninda olunca muhtesem gelisen bir pozisyonda Kewell ters ayagiyla muhtesem bir gol atti. Goldeki bilincli ve Barcelonavari paslasmalar maci izleyen herkesi keyiflendirmistir. 



Sonrasinda, Sabri'nin ilerde kalmasi ve Emre Asik'in yaptigi basit bir hata, Yusuf'un daha oncede benzerlerini attigi bir golle sonuclandi. O pozisyonda da topun Mehmet Topal'a carpmis olmasi, Mehmet icin talihsiz bir gun oldugunu kanitiydi. Galatasarayli futbolcular bu golden sonra da ellerinden geleni yapmaya calistilar ama gucleri daha fazla yetmedi. Yedek kulubesinde oyuna girebilecek kimsenin olmamasi Bulent Korkmaz'in maci basladigi 11'le bitirmesine neden oldu. Mac boyunca Galatasaray'da neredeyse kotu performans sergileyen bir futbolcu yoktu. 1 yildan fazla bir suredir oynamayan Orkun bile hatasiza yakin oynadi. Arda, takim icin ne kadar onemli oldugunu bir kez daha gosterdi. 


Kewell'a diyecek soz bulamiyorum. Umarim hep boyle oynar. Parcali'yi terletmesi bile bana yetiyor. Orta sahada Ayhan ve Baris, cok kostular, cok mucadele ettiler. Nonda ve Baros, belki de en cok siritanlardi ama onlar da ileri ucta cok calistilar. Ligin gol krali Baros'un o iki pozisyonu golle sonuclandirmaliydi ama olmadi. Hala Besiktas'in bu maci nasil kazandigini anlayamiyorum ama sahadaki futbol sebebiyle icimde herhangi bir rahatsizlik yok, ilk defa bir derbiden oyun bakimindan tatmin olmus durumdayim. Son hafta, 2008-2009 sezonunda son kez Ali Sami Yen'deyiz. Sivas maci zorlu gececek. Sivasspor'un ve beraberinde Bulent Uygun'un sampiyon olmalarini istemiyorum ancak Denizlispor sampiyonlugu belirlemeyi sever.

Hiç yorum yok: