28 Ocak 2009 Çarşamba

Bebek Yuzlu Katil



Gurur duyulacak bir futbolcu Emre Asik. Turk Futbolunun butun buyuk basarilarinda adi var. 1993 Akdeniz Oyunlari, 2002 Dunya Kupasi, 2008 Avrupa Kupasi hepsinde var Emre Asik. 93'teki oyunlarda nasil gorunuyorsa, ne kadar diriyse bugunde oyle. 3 buyuklerde de oynayan 6 futbolcudan biri Emre Asik ama ben onun Galatasarayliligina en az Arda'ninki kadar inaniyorum. Lucesculu zamanda defansin vazgecilmez adamiydi. Bulent Korkmazla birlikte belkide dunyanin en cirkef defans ikilileriydiler ama Liverpool'un, Barcelona'nin, Roma'nin milyon dolarlik forvetlerini hareket ettirmemislerdi. Olayli Roma macinda kaskli polise kafa atip onu yere yigacak kadar kuvvetli ve haksizliklara dayanamayan bir adamdir. Roma'da takim arkadaslarina atilan meydan dayagina dayanamayip bir kac Italyan polisi tokatlayan ve sonunda o polisler tarafindan mahkeyemeye verilen bir adamdir. Bana gore Turk futbolunun ender adam gibi adamlarindandir. Galatasaray'daki ikinci Fatih Terim donemindeki Club Brugge deplasmaninda yaptigi buyuk hatayla gozden dustukten sonra sezon sonunda Besiktas'a transfer olup 100.yilda Besiktas'a katki saglayan profesyonel oyuncudur. Besiktas'ta da bir cok basarili mactan sonra, Emre Asik 2006'da Galatasaray'a geri donmustur. Kalli doneminde Hasan Kabze'yle birlikte haksizlik yapildigini dusundugum futbolcudur. Takimla alakasi kesilmek istenen ama efendiligini bozmadan ona onerilen Ankaraspor'u secen ve Ankaraspor'daki 1 sezon ardindan, Euro 2008 kadrosuna secilen Turkiye'nin yetistirdigi en onemli defanslardandir Emre Asik. Her futbolcunun oldugu gibi onun da bir klisesi vardir ve sonuna kadar dogrudur. Emre'yi 20 mac oynatmazsiniz, onun yerine dusundugunuz adam sakatlanir tam buyuk bir mac oncesi ve Emre Asik oynar onun yerine. O oynadigi macta ustundeki formanin hakkini en cok veren adamdir Emre. Kornerlerde takimi icin gol arar ve atar. Bogucu markajiyla forvetlere adim attirmaz, yaptigi sert mudahalelerle de rakibin korkulu ruyasi olur. Euro 2008'de de boyle gelisti olaylar. Servet'in ve Emre Gungor'un sakatligi sonucunda, Isvicre macinda kafasi yarilmasina ragmen bandajla Cek Cumhuriyeti macinda basariyla oynamistir. Sakatlik, kan, bandaj demeden neyi varsa sahaya koymustur. Yeri gelince ona uzatilan tekmeye kafa atmistir. Son gunlerde ise, Servet'in sakatligi sonucunda tekrar forma giymeye baslamistir. Oynadigi maclarda her zamanki gibi hata yapsada elinden gelen her seyi sahada yapmaktadir. Boyle bir futbolcu hem Turkiye milli takiminda hem de Galatasaray'da oldugu icin gurur duyuyorum. Oynayabildigin surece oyna Emre Asik.




2 yorum:

scapula dedi ki...

Dün maçı izlerken düşünüyordum aynılarını; hatta sık sık da düşünüyorum. İleride çocuklarımıza anlatacağımız, canlı canlı izleyebilmemizin büyük şans olduğunu düşündüğüm efsanevi bir oyuncudur benim için. Karakteriyle, duruşuyla, Galatasaraylılığıyla çok büyük bir efsanedir.

Aynen öyle. Oynayabildiği kadar oynasın.

gsemre88 dedi ki...

O kadar cok maci var ki unutulmayacak... Bunun nedeni de sahada yuregiyle oynuyor olmasi. Ustundeki forma Galatasaray formasi olunca onun icinde bir baska oluyor. Kendi kalesine gol attigi derbilerde gol sonrasi yuzundeki o ifade onun gercek Galatasarayliligin simgesi.