28 Nisan 2009 Salı

Avrupa'dan Turkiye Transfer Haberleri



Galiba ligimizin ve ulkemiz futbolunun degeri yavas yavas artiyor. Yoksa Avrupa'da, futbol konusunda,  bu kadar konusulmamiz alisila gelmis bir sey degil. 3 tane haber cikti bugun yabanci basinda Turkiye konulu. Benim ilk duydugum haber Arda Turan'in pesindeki yabanci kuluplerdi. Zaten uzun bir zamandir talipleri biliniyordu Arda'nin. Ozellikle Bayern'in, Arsenal'in ve Juventus'un ilgisinden herkes haberdardi. Bugunse Serie A'nin basarili takimi Genoa'nin, Manchester City ve Tottenham'in da Arda'yi kadrolarinda gormek istedigi yaziyordu. 11 milyon euro civari bir meblag soyleniyor. Hem Arda'nin gelecegi, hem Turk futbolcularin Avrupa'daki yeri icin Arda'nin gitmesi gerektigini dusunuyorum. Bir Arda gider, sonra Florya'dan yeni Ardalar cikar.

Bir diger haber ise Arjantinli kaleci Leo Franco'nun Galatasaray'la anlasmis olmasi. Ispanyol basinina gore Galatasaray, Atletico'nun onerdiginden daha yuksek bir rakam teklif ettigi icin Leo, Turkiye'ye gelmeyi kabul etmis. Tabi bir de kafadan oynayacak olmanin verdigi gazda vardir. En azindan Aykut ya da Orkun, Coupet kadar zorlamayacak onu. Kendisi hakkinda hatirladim bir sey var; 'Unutulmaz Maclar'i izleyenler bilirler, deplasmanda 4-1 kazandigimiz Mallorca macinda, Galatasaray'in 3 golu asirtmaydi. Fatih Terim'in soylediklerine gore mactan once oyuncularina kalecinin cok onde durdugunu ve cok asirtma gol yedigini belirtmis. Macta Arif'in, Hakan Sukur'un ve Emre'nin attigi asirtma goller Fatih Hoca'nin hakliligini gostermisti bizlere. Umarim o gunden bu gune, bazi konularda kendini gelistirmistir. Acikcasi, yeni bir Taffarel olacagi inancim yok ama umarim yanilirim

Son transfer dedikodusu ise Dolmabahce tarafini daha cok etkileyecek bir haber. Slovak yildiz Holosko'nunda talipleri artmaya basladi. PSG'nin ilgilendigini daha onceki gunlerde duymustum ancak bugun yabanci basinda yazanlara gore Tottenham'inda Holosko'nun pesinde. Holosko gercekten hem hiziyla, hem dayanikliligla, hemde teknigiyle tuttugum takimda gormek isteyecegim kalitede bir futbolcu. Hizli ve sert gecen EPL, Filip'e cok ama cok yakisir bence. Fransa'yi da bir atlama tahtasi olarak kullanabilir, ozellikle PSG gibi goz onunde olan bir takimda.  Tabi taliplerden biri Fransiz olunca hemen Eduard Cisse'ye sormuslar nasil bilirsin diye. O da iyi bilirim, Henry gibi futbolcudur demis. 10-12 milyon euro arasinda bir bedel karsiliginda Besiktas'in birakacagi konusuluyor. 3 transfer icin de hayirlisi diyelim.

Hiç yorum yok: