13 Mayıs 2009 Çarşamba

Mourinho in Istanbul


1999 - 2000 sezonu... MTK Budapest maclari sonrasinda Ridvan Dilmen, Fenerbahce yonetimine istifasini verir. Sonrasinda Zdenek Zeman'la anlasir Fenerbahce yonetimi. Iste tam bu iki olayin arasinda, son pismanligin fayda etmeyecegi bir olay yasandi. Unlu menajer Bayram Tutumlu, baslarda Bobby Robson'un tercumanligini yapan, sonra da Barcelona B takiminin basina gecirilen Jose Mourinho'yu Fenerbahce yonetimine onerir. Bayram Tutumlu ve Jose Mourinho, Istanbul'a gelirler, kebaplarini yerler ve Istanbulspor macini izlerler. Yonetim Mourinho'yu yetersiz bulur, anlasma saglanamaz ve Zdenek Zeman Fenerbahce'nin teknik direktoru olur. Nerelerden, nerelere. Bence gelseydi buyuk bir ihtimalle, bir Low, bir Hiddink vakasi olurdu. Gelse yakisirmis adam. Sanki bizden biri, tipiyle, gulusuyle, ince belliyi tutusuyla...

Bir de Barcelona'nin simdiki teknik direktoru Guardiola'yla, eskilerden bir resim var. Yanlarinda da Selim Soydan var. Acaba bir transfer gorusmesi miydi bu ?

1 yorum:

Othello dedi ki...

Son fotograf muhtemelen Selim Soydan'in Ispanya'ya futbolcu bakmaya gidip "Figo'yu begendim" diye dondugu seyahattendir. Genc yetenek olark da Xavi gozune batmisti futbolcu simsarinin.