2 Eylül 2009 Çarşamba

30 - 31 Agustos Galatasaray Transfer Hatti


Transferin son iki gununde Galatasaray'da hareketli saatler yasandi. Gelenler, gidenler derken bir transfer donemi daha sona erdi. Gelenlerle baslarsak, Galatasaray gelecege yatirim olarak da dusunulebilecek iki tane yetenekli ve Turkiye Milli Takimi formasini da giyen futbolcuyu renklerine bagladi. CSKA Moskova'dan Caner Erkin ve Manisaspor'dan Ufuk Ceylan Galatasaray'in son transferleri oldular. Ikisi de Manisaspor altyapili futbolcular. Caner genc yasinda yurtdisina gidip, kendisini gelistirmeye baslamisti. Moskova'da gecirdigi 3 sezondan sonra Galatasaray'a transferi gerceklesti. Galatasaray, sezon sonunda futbolcunun bonservisini alma hakkini da bulunduruyor. Ofansif anlamda daha basarili olsa da defansif olarak Hakan Balta'ya alternatif olarak duruyor su anda. Rotasyonda sans bulacaktir.
Ufuk Ceylan ise onumuzdeki yillarda cok sey beklenen bir futbolcu. Ilk olarak kendisini Hakan Sukur'un gol rekorunu egale ettigi mactan hatirliyorum. Hatali bir cikis sonrasinda Hakan Sukur kornerden gelen topu aglarla bulusturmus ve Turkiye'nin en golcu futbolcusu olmustu. Transferinde, 1 milyon Euro ve Orkun Usak, Yaser Yildiz, Mehmet Guven'i bonservisleriyle Manisaspor'a verildi. Yaser'in hazirlik kampindaki performansindan sonra Manisa'da rahatlikla oynayabilecegini dusunuyorum.

Zaten kadroda sans bulmasi zor olan futbolcularin bu transferde kullanilmalari mantikli bir hareket oldu. Ufuk'u bu sezon sahalarda gormek nasip olmadi. Kendisini en son gordugumde Cesme Sole Mare'de Manisasporlu kankalariyla kiz pesindeydi. Orkun, Yaser ve Mehmet Guven uclusunden ayri olarak, genc sol bek Alpaslan Erdem ve Necati Ates de takimdan ayrilan diger futbolcular. Alpaslan, 1 yil boyunca Kaysersispor formasi giyecek. Kayseri'de en son kiralik forma giyen bekimiz Ugur'du ve donusu gayet iyi olmustu. Toledo'yu kesebilecegini sanmiyorum ama Kayseri'de gecirecegi zamanin kendi adina yararli olacagini dusunuyorum.

Galatasaray'da forma giyemecegi kesin gorunen Necati ise Antalyaspor'a transfer oldu. Gecen yilki basarisiz San Sebastian gunlerinden sonra belki Antalya geri donus noktasi olur. Mehmet Ozdilek'in kendisini cok istemesi bu transferin gerceklesmesinde etkiliymis ayrica.

Herkese hayirli, ugurlu olsun.

Hiç yorum yok: