1 Eylül 2009 Salı

Post Match : Ankaraspor - Galatasaray



Sezonun basladigi gunden itibaren en keyfisiz gecen Galatasaray maciydi Ankaraspor maci. Milli takim arasindan once son mac olmasi mi diyelim, Ankaraspor'un icinde bulundugu durumun yarattigi negatif hava mi diyelim ozet olarak sikici bir mac olarak basladi ve uzun bir sure oyle devam etti. Artik alistigimiz ezici bir Galatasaray ustunlugu yoktu bugun. Ankaraspor 70 dakika boyunca dise dis mucadele etti rakibiyle. Ne zaman Rijkaard cikti, etkili olamayan yildizlarinin yerine kulubede bekleyen yildizlarini oyuna surdu ve maci kazandi. 60. dakikadaki Elano - Baros, Nonda - Kewell degisikligi ve sonrasindaki Keita - Aydin degisikligi macin kaderini degistirdi. 70 dakika boyunca yorulan Ankaraspor'u diri oyunculariyla 20 dakikada sahadan sildi. Once Kewell cikti ayni Olympiacos, ayni gecen sezonki I.B.B macindaki gibi kornerde on direge kostu ve topu aglarla bulusturdu. Sonrasinda Aydin'in guzel pasinda Nonda ceza sahasi icinde, top sanki bir sevdigine kufur etmiscesine vurdu ve durumu 2-0 yapti. Zaten kafa olarak sahada olmayan Ankarasporlu futbolcular mactan iyice koptu ve mac 2-0 sonuclandi. 

Futbolculari bireysel olarak incelersek, Leo Franco kalede guven vermeye basliyor. 59. dakikada yaptigi combo kurtaris galibiyette onemli bir yer sahibi. Servet her zamanki gibiydi. Hatasiz oynadi, elinden gelenin en iyisini yapti. Esi Emre'yle uyum icindeydi, Emre'ye pek bir is birakmadi. Sabri gayet iyidi, Rijkaard'in gelisiyle birlikte daha bilincli oynamaya basliyor. Hakan Balta kendini milli maclar oncesi pek riske sokmak istemedi gayet basit oynadi. Orta sahada Ayhan'in yoklugu baya hissedildi. Mehmet Topal ve Mustafa Sarp ikilisi mucadele olarak iyi bir seviyede olsa da, topu oyuna sokmakta eksik kaldilar. Ayhan'in bilincli kisa paslarinin onemi bir kez daha hissedildi. Elano tam hazir degil, en az 3 mac daha lazim takima tam anlamiyla girebilmesi icin. Macin basindaki pasi ve cektigi sut kalitesini bir kez daha gosterdi. Keita'ya ne diyecegimi bilemiyorum. Rakibi olmak hic istemezdim. Resmen Ankaraspor'un sol kanadini gocertti. Ayni saniye icinde topu kontrol edip, onune alisi ve hizlanisi insanlarin aklini karistirdi. Gollerden sonraki sevinci, Galatasaray'daki mutlugunun kaniti.

Arda bu sezon kendisi hakkinda pek konusturmayacak bence. Her mac takimini sirtlayan adam oluyor. Bana kalirsa orta sahada, kanattan daha etkili oynuyor. Baros'u bu sezon cozemiyorum. Enteresan isler yapiyor. Biraz ayakta kalmasi gerekiyor oynayabilmek icin. Kendisinden beklenen bu beceriksizce hareketler degil, gecen yil Ali Sami Yen'de 2-3 kaybedilen Hamburg macindaki gibi alip gitmesi, rakibi sirtinda suruklemesi, vurmasi ve takimini rahatlatmasi. Nonda'nin oyuna girdikten sonra yaptiklari gibi. Klise bir laf olacak ama sanki Nonda bu sezon yeniden doguyor. Sonradan girip cok gol atacagini dusunuyorum. Son olarak, Kewell'dan maksimum verim alinmasi gerekiyor bence. Sanki biraz haksizlik ediliyormus gibi geliyor bana. Bu adamin kulubede oturmasina gonlum el vermiyor ama orada oturuken bile asaleti belli oluyor. Ankaraspor'da durumlar vahim, butun futbolcular kendilerini kurtarmanin pesinde. Buyuk bir ihtimalle bu sezon sonunda Bank Asya 1. Lig'de mucadele ediyor olacaklar. Jurgen Rober, ben nereye geldim diyordur artik. Daha 2 ay once gelecek planlamalari yaptiginiz adam birden rakibinizin baskani oluyor. Turkiye'den baska bir yerde olamaz herhalde boyle bir sey. Butun Ankarasporlu futbolculara sabir gucu diliyorum. 4'te 4 oldu bakalim Besiktas derbisi neler getirecek ?

Hiç yorum yok: