1 Kasım 2009 Pazar

Post Match : Galatasaray - Sivasspor




Galatasaray 9 mac aradan sonra sahadan kalesinde gol gormeden ayrildi. Sivasspor'un gole uzak bir oyun sergilemesi, Galatasaray'in 3 saglam orta sahayla oynamasi ya da Ayhan'in bu macta hic oynamamasinin etkisi olabilir. Bana gore macin soguk bir pazar gununde, saat 4'te baslamis olmasi, ilgisizligin nedenidir. Butun bunlar sahadaki oyunu da etkiledi. Konuya gelirsek, Sivasspor hakkinda konusabilecek cok sey yok.  Takimin her seyinin Mehmet Yildiz oldugu sezon basindan beri ortada. Ne Ersen Martin, ne Ibrahim Sahin, ne de Kamanan Sivasspor'a Mehmet Yildiz kadar faydali olamayacaktir. Sivasspor doktorlarinin bu futbolcuyu yanlis tedavi edip, hem futbolcunun hem de takimin gelecegiyle oynamasini gonulden tebrik ediyorum. Buyuk bir ihtimalle Sivasspor bu sezon bir alt lige dusecektir. Muhsin Ertugral'in takimda bir seyler degistirebilecegini dusunmuyorum. Afrika'nin balta girmemis ormanlarinda ogrendikleri, burada pek isine yaramaycaktir.



Gelelim Galatasaray'in 3'lu orta sahasina. Mehmet Topal - Mustafa Sarp - Baris Ozbek uclusu bugun cok iyi calisti. Bana gore bu macta takim defansinin sezon basindan beri en ust seviyede olmasinin nedeni, bu 3 futbolcunun bugun sergiledikleri performanstir. Derbide olmasi gereken dizilisi, bugun sahada gorduk diyebiliriz. Elano, Ayhan, Arda gibi daha yumusak ve yapici futbolcularin orta sahada oynadigi zamanlarda takimin defansif anlamda zorlandigini goruyoruz. Zor ve mucadele edilmesi gereken maclarda rakibi bozan orta saha oyunculari, macin kaderini degistiren oyuncular olacaklardir. Hem Baris'i, hem Mehmet Topal'i, hem de Mustafa Sarp'i bu mactaki performanslari icin tebrik ediyorum. Mustafa Sarp'in gorudugu anlamsiz sari karta bir sey soylemeye gerek yok, kendisi zaten mactan sonra her seyin farkinda oldugunu belirtti.



Ileri ucta Nonda, Kewell ve Arda, arkalarindakiler kadar calismamalarina ragmen basarili bir mac cikardilar diyebiliriz. Nonda'nin ve Arda'nin kacirdiklarini unutmadan devam etmemiz lazim tabiki. Ozellikle bir forvet oyuncusu olan Nonda'nin, daha macin 1. dakikasinda kacirdigi pozisyona yorum yapmak zor. Kendisi bugunki oyununun havanin sogukluguna bagladi bu arada.



11. dakikada aglarla bulusturdugu top ise Fenerbahce'de yillarca yedek bekleyen, sonrasinda " Keske her hafta Galatasaray'la oynasak" gibi talihsiz aciklamalar yapan Yasin Cakmak'a Nonda'nin cevabi oldu. Yasin'in hatasi, daha kolayini atamayan Nonda'ya ilac gibi geldi. Bu kadar kacirmasina ragmen, bu gol Nonda'nin bu sezon TSL'deki 7. golu oldu. Kewell'in fuzesi kusursuzdu. Ikinci yarida en uca gecince eski gunler gozunun onune gelmistir. Arda yakinda tekrar kendine gelir. Tatiller onu kendisine getiriyor. 2 hafta sonraki aradan sonra morali yerine gelir, oyunu da normale doner.



Leo Franco'ya cok is dusmedi bugun. Yere yatmasi gereken bir pozisyon oldugunu hatirlamiyorum. Fenerbahce macindan sonra kirginim biraz kendisine. Aykut'un Bucaspor macindaki performansindan sonra bazen kalede de "rotasyon" olabilir diye dusunuyorum. Hakan Balta gecen haftaki golden sonra kendine gelmis, alisik oldugumu oyununu sergiledi bugun. Sogukkanli adama soguk hava yariyor tabi. Gokhan-Servet kulelerine de cok is dusmedi bugun. Antreman havasinda gecti onlar icin. Ha Nonda'dan top almis, ha Kamanan'dan. Ikisinin de cok gerekmedikce yana veya geriye oynamasi gerektigini dusunuyorum. Fazla sorumluluk alinca, yapamiyorlar.



Sabri, orta saha uclusunden sonra gunun adamidir benim icin. Tabi bek oynadigi dakikalar boyunca. Yillar sonra kendisini orta sahanin saginda gorduk ama umarim yakin gelecekte bir daha gormeyiz. Yetenegi ve zekasi bek oyuncusuna daha uygun. Mac boyunca ileri gitmeyi dusunen ender oyunculardan olmasi, benim icin yeterliydi ama tekrarliyorum, lutfen geri dortlunun saginda devam et Sabri. Mac hakkinda son sey Kapali Tribun'e. Tamam ultrAslan Eski Acik'ta, tamam hava soguk, tamam tribun cok dolu degil ama Numarali Tribun'den daha fazla ses cikmasi normal bir sey degil.


Hiç yorum yok: