3 Mayıs 2009 Pazar

Post Match : El Clasico



Dunyanin en buyuk derbisi 2-6 bitti. Barcelona'nin ezici ustunlugunu, futbolu futbol olarak oynamadiklarini soyleyip kendimi yormak istemiyorum. Sadece birazcik hayal gucunuzu kullanmanizi rica edecegim. Ali Sami Yen Stadi'nda Fenerbahce gelse Galatasaray'i 6-2 yense olabilecekleri bir dusunun. Istanbul'un trafigi bile 1 haftaligini duzelir, guzelim sehrin nufusu gecici bir azalma gosterir, okullarda devamsizlik artar, vapurlarda sikisiklik azalir, tum ulkede alkol tuketimi artar. 

Tekrar bu aksama donersek, bir sey cok ilgimi cekti. Henry'nin uzaktan Casillas'la cebellesip kaleye yuvarladigi gol haricindeki butun goller veteran hali saha maclari golleri gibi. Ceza sahasi icinden atilmis ve ceza sahasina gelirken yapilan onlarca pasla guclenmis goller. 

Bu gece en cok hosuma giden gol, Pique'nin goluydu. Futbolun gercekten zeka gerektiren bir sey oldugunu o golle bir daha anladim. Bizim takimlarimizdaki sorununda aslinda zeka agirlikli oldugunu dusunmeye basladim artik. TSL'deki hangi stoper acaba orada Cannavaro'yu oyundan dusurup, o golu atabilirdi. Bu takimin oynadigi oyun bir baska, cok baska. Bu sezonki her turlu sampiyonluklarini sonuna kadar hak ediyorlar.

Hiç yorum yok: