15 Nisan 2009 Çarşamba

8/2 - 2



Sampiyonlar Ligi'nde, yari finalin ilk maci dun belli oldu. Bayern Munich'i toplamda 5-1'le gecen Barcelona ile, Liverpool'u 7-5 gecen Chelsea, birbirlerinin rakipleri oldular. Barcelona, zaten kendi evinde aldigi 4-0 galibiyet ile turu garantilemis gibiydi. Heyecanli gececegi beklenen Chelsea - Liverpool maci, aynen beklenen gibi gecti. Once Liverpool 0-2 one gecince, acaba ?, yoksa ? gibi sorular akillara geldi. Macin ikinci yarisiyla beraber Chelsea'nin ilk olarak 2-2 yi yakalamasi, sonra 3-2 one gecmesi, tam Liverpool icin filmin sonu gibi olmusken; once 3-3 yakalayip, sonrada 4-3 one gecmeleri tekrar sorulari akillarimiza getirdi. Tam yine isleri tek 1 gole kalmisken, Lampard'in her seyi bitiren golu geldi. Uzun zamandir boyle heyecanli, boyle donen bir mac izlememistim. En son futbol maci diye gittigim mac, horoz dovusu cikinca, ilac gibi geldi bu mac. 

Alex'in muhtesem golu, Drogba'nin nasil ileri uc oyuncusu olundugunu gostermesi, Benitez ve Hiddink'in formasyon dersleri maci muazzam yapti. Dun iki takimda olaganustu oynadi. Liverpool ust tura cikabilmek icin her seyi yapti ama tutmadi. Belki Gerrard olsaydi farkli olabilirdi ama kismet... 

Diger mac ise daha sakin ve durgun gecti. Gecen mactan sonra macin ust olacagini dusunenler yanildi ve mac 1-1 sonuclandi. Chelsea - Barcelona maci bakalim nasil olacak ? Bu sefer hareketsizken topa vuracak Ronaldinho yok ama ondan dahada iyisi, Messi var.

Bayern Munich : 1 -1 : Barcelona
Chelsea : 4 -4 : Liverpool

2 yorum:

C.A dedi ki...

Abi ondan daha iyisi Messi var derken ? Lütfen bu kadar kolay unutmayalım efsaneleri.

Şahsen Ronaldinho'nun izlerken beni hayrete düşürmelerinin yarısını Messi gösterememiştir henüz.

gsemre88 dedi ki...

Guzel kardesim o zaman sen son donemde yeterince Barcelona maci izlememissin :) Ronaldinho, toplam 3-4 sezon futbolunu oynadi ve kendi bitirdi. Messi, toplam yaklasik 3 sezondur var ve her yil uzerine koyarak ilerliyor. Yillar sonra ne demek istedigimi daha iyi anlarsin..