13 Nisan 2009 Pazartesi

Ayip


'Ayip' kelimesi niye sadece Turkce'de oldugunun bir gostergesi. Bizler icin, arkadasini yari yolda birakmak, korumamak, kavga sirasinda sahipsiz birakmak ayiptir, ayip. Birbirlerine sarilan bu ikilinin ayni zamanda, iki takimin en cok para kazanan futbolculari oldugunu hatirlatmak isterim.

1 yorum:

H.B dedi ki...

bu resmi gordukten sonra ikisinin de yeri yok artık bence takımlarında. evet profesyonel olunmalı, ama hem lincoln hem carlos takımlarının onune geciyorlar artk, bu kadar egolu futbolcuları Türkiyeye getirmek ve kral gibi yaşatmak için milyonlar vermeye gerek varmı acaba? bu paraları alt yapya yatırmamak, genç futbolcuları hem iyi yetiştirip hem de yurtdışına egitmeye gonderip ufuklarını açmamak niye? Ufuklarını açmak diyorum çünkü en basit örnek GS altyapısı Şehremini Lisesi'ne gider genelde, iyi bir eğitim almazlar ve bulundukları ortam ve sergiledikleri karakterler bellidir şu an itibariyle. Hatırlarım Şampiyon Dinamo Kiev'de iki üniversite bitiren Rus futbolcular vardı zamanında. Neyse. Daha iyi bir egitim, anlayış, onları olgun ve profesyonel futbolcular yapcaktır zaten, ve bunun katkısı da onları seven, izleyen küçük futbolcu adaylarına olacaktır. Öyle görüp öyle yetişecekler çünkü. İleride onların sergiledikleri futbol ve karakter, bu egoların klüplerin parasını yiyip yatmalarına engel olacaktır bir yerde.
Ben bu resimdeki tavırlara pek katılamayacağım. Zira pennearabiata nın da dediği gibi o maçta olayları taraftarlar çıkardı, gayet normal bi durum Materazzi ve Rui Costa'nn ki. Fakat takımlarından en çok parayı alan bu iki oyuncunun bu derecede vurdumduymazlıgı beni çldrtıyor. Kimse kavga etmelerini soylemiyor, en yanlış olay o olurdu zaten, ama sen o takmın futbolcususun git arkadasının olaydan en az zararla kurtulması için uğraş. Bu kadar da ruh yok onlarda, ikisi de bitirmiş kafalarında Türkiye'yi benim gözümde. Ama onlar yabancı ve profesyoneller ya sonuçta, olayları sogukkanlılıkla uzaktan izlemişler. Hepsi samimiyetten uzak tamamen bencilce yaplmış şeyler bunların. Ben kaldıramıyorum bunu. Futbolumuzun ve oyuncularımızın karakterlerinin bu kadar kötü durumda olduğu bir durumda bu adamların bu kadar para alıp, genç yeteneklerin önünü kesmesini de, Fatih Terim'in oyuncuların aklına soktuğu ve sürekli övündüğümüz ama bizi geriye götüren bu savaşçı ve kabadayı ruhu da, Türk futbolunda popülerite nin ön plana çkarak bu paraların harcanmasını da, bu vurdumduymazlğı da kınıyorum. Türk futbolunun kalitesi böyle adamlar alıp idare edememekle yükselmez. Temelimiz sağlam değil bizim onu güçlendirmemiz gerekir bu durumda. Yazık bu kadar gence, verilen bu paralara ve he geçen gün ülkenin durumuyla dogru orantılı olarak cahillesen ve geriye giden futbolumuza.