12 Nisan 2009 Pazar

Post Match : Galatasaray - Fenerbahce



Ilk yarisi hirs, ikinci yarisi ofke dolu bir mac yasadik Ali Sami Yen'de. 0-0'lik mactan akilda kalan tek sey 90+3'te yasanan olaylar. Yakalanan ve kacan pozisyonlar pek umurumda degil bu olaylardan sonra. Lugano denen futbol kasabinin Emre Asik'a attigi kafa, maci iyice rezillestirdi. Sonrasinda butun Turkiye'nin sempatiyle yaklastigi Semih Senturk'un Arda'ya yumruk atmasi, Arda'nin cevap vermesi, Sabri'yle Emre'nin tartismasi, sonrasinda Lugano'nun ortami iyice cirkinelstirmesi macin onune gecti. 

Mactan sonra Fenerbahce'li futbolcularin yaptiklari, kendilerini masum gostermeye calisan, aciklamalar ise macin bir baska boyutu. Yillarca iki takimin stadinda da yasanan olaylari unutup, butun sucluyu Galatasaray'li futbolcular gibi gosteren Fenerbahce'li futbolcular, takim arkadaslarinin yaptiklarina, Arda'nin sag gozunun cevresine bir dikkat etsinler. Gectigimiz sezon kupa macinda Lincoln kiz arkadasina laf etti diye delikanlica kendini savunan Volkan, Lugano korkak gibi Emre'ye arkadan vururken niye delikanlilik yapip arkadasimin yaptigi yanlisti diyemiyor acaba ?

 Belkide ortamin bu kadar tatsizlasmasinda sucu futbolcularda aramak yerine, hakem 4lusune bir bakmak lazim. Kalkan veya kalkmayan bayraklar, verilen veya verilmeyen fauller, tansiyonu korumak icin verilmeyen kartlar ama sonrasinda birden cok verilen kartlar, macin bu kadar rezillesmesinde bas rol oynadi bana gore. 

Ozellikle ikinci yarida, Fenerbahce adina kalkmayan, Galatasaray adina kalkan bayraklar macin bu kadar gerginlesmesinin baslica nedeniydi. Macin basindan sonuna kadar gol atmak ve pozisyona girmek icin her seyini veren bir Galatasaray ve oynatmamak, ortami gerginlestirmek icin herseyi yapan bir Fenerbahce ve Lugano. Sabri ve Emre'nin macin basindan beri didismesinde, buyuk bir ihtimalle Emre'nin oldugu kadar Sabri'nin sucu vardir.

 Ancak, reklam panolarinin yaninda gelisen olayda Sabri, 'abi'sine elini uzattiginda Emre'nin bir 'abi' olarak normal bir tepki vermesi gerekiyordu. Orada yaptigi cirkin ve ofansif hareket ikilinin arasindaki olaylari iyice gerginlestirdi. Bu mactan, futbol adina aklimda kalacak bir kac sey var, cogu da ilk yaridan. Kewell'in sag kanatta Carlos'u rezil edisi, Baris Ozbek'in Gattuso tarzi oyunu, Umit Karan'in sezon basindan beri oynadigi en iyi oyunu, macin iki yarisinda da olan Ayhan'in bilincli oyunu ve Emre Asik'in yasina ragmen hala Turkiye'nin en iyi 3 stoperinden biri olmasi. Macin sonundaki olaylardan bunlari hatirlamak bir hayli zor tabiki. Tam bir derbi kizarmadi diyorken 4 tane cikti. Bir derbi de boyle bitti. Bakalim onumuzdeki sezon Kadikoy'de nasil suprizler bekliyor bizleri.

4 yorum:

Kıvanç dedi ki...

kardeşim benden sana naçizane tavsiye bu kadar taraflı yorumlar yazarsan Hıncal Uluç olursun, Kazım Kanat olursun, Can Bartu olursun yani hiç bir şey olamazsın anlayacağın. O yüzden biraz daha objektif olalım yorumlarımız değerliliğini kaybetmesin.

gsemre88 dedi ki...

Cogu macta, sizinde belirttiginiz gibi, objektif yaklasmaya calisiyorum. Her 'iyi Galatasarayli' nin rahatsiz olacagi gibi dun yasanan olaylar benide rahatsiz etti ve objektif olarak yaziya geciremedim fikirlerimi. tavsiyeniz icin tesekkur ederim

Salih Telli dedi ki...

Futboldaki pisliğin asıl sorumlularını arıyorsan GS kulübesine bak canım kardeşim.Nasıl bir kulüptür ki Fatih Terim,Bülent Korkmaz,Arif Erdem,Sabri,Emre Aşık gibi tuhaf adamlar hep bu kulüpten çıkıyor... Enteresan değil mi ?

gsemre88 dedi ki...

Yazimda da belirttigim gibi Sabri'nin yaptiklarini bende kabul etmiyorum. Galatasaray taraftarinin hirsli futbolcuyla, cirkef futbolcunun farkini anlayabilecek kapasitede olduguna inaniyorum. Sabri'nin takimda istenmemesinde beceriksizligi kadar cirkefligininde olduguna inaniyorum. Emre Asik'in cirkef ve pislik bir futbolcu oldugunu dusunmuyorum. Yasi ve yetenegi itibariyle, cok ust duzey mudahaleler yapamiyor. Yaptigi mudahalelerde sert ve sakatlayici oluyor. Kotu niyetlice yaptigini dusunmuyorum. Bulent Korkmaz ve Fatih Terim, basarili olma hirsindan yapiyor cogu begenilmeyen seyleri. Arif Erdem'in de pislik bir futbolcu oldugunu dusunmuyorum, oynadigi donemlerde hakemleri kandirmaya yonelik bir oyun tarzi vardi. Bunu da cogu zaman yedirdigi icin zeki bir futbolcu oldugunu dusunuyorum. Sizin unuttugunuz benim eklemek istedigim bir kac futbolcu daha var. Ayhan Akman Turkiye'nin en cirkef futbolcularindan biri olarak bilinirdi, son macta ne kadar sakin ve olgun bir tavirda yaklastigini hepimiz gorduk. Bir baska hirsli ve 'it' futbolcu Hasan Sas'ta son Fenerbahce macinda kavganin icinde degildi, aksine ortami sakinlestirmeye calisiyordu. Uzerlerindeki formanin hakkini sonuna kadar veren futbolcularin Galatasaray'da oynuyor olmasi enteresan gelmiyor bana ozet olarak. Oynadigi her Galatasaray macinda, ortami geren, takimini eksik birakan Lugano, Volkan, Tuncay gibilerinide unutmamak lazim.