27 Nisan 2009 Pazartesi

Post Match : Galatasaray - Ankaraspor


Dunyada Galatasaray'dan daha cok firsat tepen bir futbol takimi olduguna artik inanmiyorum. Yillardir, kendilerine avantaj saglayacak bir maci kazandiklarini gormek nasip olmadi. Ustunde bulunan takimlardan 2si birbirleriyle oynamis, en yakin rakibin 3 puani birakmis, ama sen hala kendi evinde iddaasiz bir takimi yenemiyorsun... Pek umursamiyorum birakilan puanlari cunku sampiyonluk yarisi benim icin haftalar once bitmisti. Tek istegim Galatasaray'in, Avrupa'da boy gostermesi. Takim, bir sekilde kendini toplayacaktir. 

Gunun macina gelince, izlemesi hem eglenceli, hem sikici bir macti. Uzun bir aradan sonra evimde, sicak sicak, sigara kokmadan bir mac izledim. Tabikide tribunde olmak, butun bunlara katlanmak, takimi yakindan izlemek isterdim ama elimde degil. Galatasaray - Ankaraspor maci neredeyse hali saha maci izleme havasinda gecti. Futbolcularin birbirleriyle konusmalari, agizdan kacan kufurler, tepkiler ve bunlar gibi futbolun guzellikleri macin eglenceli tarafiydi benim icin. Sikici tarafi ise tabikide sahadaki oyundu. Onceki maclara gore biraz daha hareketli olmasina ragmen, Galatasaray'in bugun sergiledigi oyun tatmin edici degildi. Takimdaki fizik-kondisyon acizligi, izlerken canimi sikiyor. Kornerlerden gelen 2 gol macin kaderini degistirmedi. Once Galatasaray kornerden golu buldu, sonra Ankaraspor. Eger mac golsuz sona erseydi kimse sasirmazdi bence. 

Serkan Kurtulus bugun gercekten Galatasaray'da alisik olmadigimiz seviyede bir sag bek nasil olur oyunu oynadi. Ugur Ucar'in da donmesiyle o bolgede forma savasi kizisacak gibi. Semih Kaya, bugun gecen haftaki maca gore biraz daha alismis bir goruntudeydi. Semih hakkinda en cok ilgimi ceken sey ise, uzaklastirdigi hic bir topu rastgele vurmamasi, her topun ileri uc oyuncularimzla bulusmasiydi. 

Mac o kadar kisir gecti ki, yazilacak bir sey yok. Artik onumuzdeki sezonun hesaplari yapilmaya baslanmali Sportif A.S'de. Son olaraksa, benden baska Bulent Korkmaz'in oyuncu degisikliklerini mantiksiz bulan var mi bunu cok merak ediyorum ? Senin elinde deparli, hareketli bir forvet var. Sen agir forvetini saha tutuyorsun, onu cikartiyorsun. Sakatligi olsa macta o kadar sure sahada kalamazdi. Basinda yeterince sorun yokmus gibi birde Baros'un nazlarini cekmek zorunda kalacak simdi Bulent Hoca. Takimin en golcu oyuncusunu 2 mactir 20 dakika kala oyundan cikariyorsa bunlari goze almayi kabul ediyor demektir. Orda yorgunluktan hareket edemeyen Kewell var, eger takimin teknik direktoruysen bunlari sen goreceksin, sen yapacaksin. Yakin arkadaslarini oynatmak icin takimin dengesini bozmayacaksin. Bulent Korkmaz'in futbolculuguna saygim sonsuz, fakat teknik direktorlugune olan inancim yavas yavas kayboluyor.

1 yorum:

zenci dedi ki...

yavas yavas mi?
benim inancim trabzon macinda bitti....