31 Mayıs 2009 Pazar

Post Match : Galatasaray - Sivasspor



Talihsiz sezon ligin en cok mucadele eden takimini ezerek bitti. Son haftalarda sahada olan kaliteli futbol bu macta da vardi. Aylardir ilk defa ilk 20 dakikada Galatasaray'in bir gol attigini gorduk. Belliydi ama boyle olacagi, Nonda'nin girdigi ama kacirdigi gollerden sonra, en az bir golun gelecegi gorunuyordu. Oyle de oldu. Arda, guzel gelisen pozisyonda Baros'un topu cok guzel bir sekilde onune birakmasiyla, topu aglarla bulusturdu. Sonrasinda Galatasaray Nonda'yla ve Baros'la bir cok pozisyona girdi. Ozellikle Bilica'nin yaptigi hatalari Nonda biraz daha iyi degerlendirebilseydi hat-trick bile yapabilirdi. 

Boyle bir ilk yaridan sonra, ikinci yarinin hemen basinda Sivasspor kazandigi kornerle 1-1'lik esitligi yakaladi. Yaklasik bir 10 dakikalik Sivas baskisindan sonra Galatasaray tekrar oyunun hakimiyetini eline aldi. Ozellikle 65'ten sonra iki takimin orta sahasininda oyundan dusmesiyle birlikte Galatasaray hucumlarini arttirdi. Sonrasinda da Arda Turan, 81. dakikada Isvicre'ye attigi golun bir benzerini Sivasspor aglarina birakti.

 Kewell, Baros, Arda, Nonda 4'lusu bu macin kader adamlariydi. 4'u de inanilmaz istekli oynadilar, cok mucadele ettiler. Dun sadece sahadaki futbol kadar duygular ve ozlemler de cok guzel ve etkileyiciydi. Mactan once Tugay'a plaket verilmesi, 3'lu cektirmesi, tribunleri selamlamasi benim gibi bir Tugay hayrani icin muhtesemdi. Hayatimda ilk defa Ali Sami Yen'de Galatasaray'dan baska bir takimin formasiyla bulunmamin sebebi de buydu. En az bunun kadar guzel bir olay da bu sezon ilk macina cikan Ugur Ucar'di. Konya deplasmanindaki pozisyonu unutamamam. Hatta o dizle oyuna devam etmek istemesi, tac atisinda yasadigi aci hic bir zaman aklimdan cikmamistir. Sonunda 'Kucuk Kaptan' geri dondu. Ancak bir kaptan dondu, bir kaptan gitti. Bulent Korkmaz istifasini sunmus yonetime. O da artik bir karar verin demis yani. Icimden bir seyler, bu son haftalardaki futbolun ugruna burada kalacagini soyluyor. Gelismeleri bekliyoruz.

Hiç yorum yok: